Monday, April 30, 2012

Emosi yg pelbagai

Posted by Cik Sue at 3:13 PM 5 Komen Yang Terbaek

Selamat Hari pekerja kepada semua pembaca blog HKS (ada ker???) Hahaha...Mcm mana kawan² semua sihat? Alhamdulilah, and thanks to ALLAH s.w.t  kerana masih lagi merestui aku untuk terus menulis walaupun dah tumpul idea dalam kepala otak aku nie. Hahahah!! Tetiba jer ari nie aku betol² terpanggil nak menulis kembali, sebabnya...Please don't say any wordssss..Hahahaha!!! Dah lama meninggalkan arena blog nie nak menulis pun dah x tahu mcm mana. Kat mana nak mulakan dulu pun x tahu,  ahtoi ai!!! Kang main hentam jer takut plak jadi n3 sengal katanya. Tapi apa ada hal aku punya blog, aku punya suka la kan. Nama pun tempat mencurah rase yang terpendam. X kisahlah kan bagaimana cara untuk aku mewarnai dan mengambarkannya hahahah...Cuma baru² nie aku agak confuse membaca satu blog nie. Aku akui, aku memang suka dengan hasil tulisannya yang syahdu  penuh dengan kata puitis x kurang sindiran sinis, dan x keterlaluan juga aku rase kadang kala penuh dengan drama king. Mungkin pada yang paham, tidak menjadi persoalan  tetapi bagaimana dengan mereka tidak paham. Kita kata, tidak ada maksud untuk mengakiti hati orang lain tetapi adakah kita terpikir apa yang kita tulis tue sebenarnya telah menyebabkan ada orang terasa hati. Menulis kena dengan hati bukan dengan perasaan. Rasanya bila kita menulis dengan hati, kita jadi senang hati, senyum sokmo tetapi jangan terlalu suka hati buruk juga padahnya. Bila kita tulis dengan perasan,haaaa!!! Terbitlah segala mcm rase marah,dendam, benci dan akhirnya kebaaabooommmm!!! Walaupun pada dasarnya kita tidak bermaksud sebegitu.
Persoalannya kenapa tidak terus berterus terang jer, kan senang cite. Nie kenapa perlu ada tanda soal dalam kepala setiap orang yang menbaca n3nya itu. (termasuk le aku nie...heheh). Tetiba jer aku rase orang yang dia kata tue aku tapi part yang mana..Hahahah carik sendiri ok. Ialah aku nie suka pakai maskara, berpipi merah, bermata biru, bergincu pink, nak cantiklah katakan terpaksa le tempek kosmetik. (Cantik ker, waahhh!! cam bagus² jer aku nie errkk!!! Perasan sendiri hehehe.) What ever aku terima teguran iteww dengan tangan terbuka. I want makes it's a positif, but I don't mind... mcm selalu aku kata le ada aku kisah.(akceli no issue pun) Ini la kehidupan ada pahit dan manis yang harus ditempuhi. Ada suka ada duka. Apa pun aku berharap kawan aku nie tidak akan terus berhenti menulis diblognya. Aku sentiasa menyokongnya, yang baik dijadikan teladan dan yang kurang baik jadikan sempadan. Jangan sentap, x moh sentap² nanti x encem tau!!! Hehehehe...Secara peribadinya seperti yang aku katakan tadi, aku suka bace setiap n3 yang ditulis, kerana garapan tulisannya yang emosi serta penuh dengan sindiran pedas mcm masak lemak cili padi Kak Peah di Sec 14 tue berasappp ahaks!!!! Cuma orang yang disindir tue x paham or x bace blog dia x mcm aku yang paham sesangat...!!! Sekilas ikan di air telah ku tahu jantan betinanya...Oklah kengkawan, panjang benor nukilan ari nie. Harap² korang x bosan membacanya. Ini le padahnya bila dah lama x berceloteh....:-) Peace no waaaar!! Selamat menyambut hari pekerja....Jumpa lagi muah muah muah....
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei