Tuesday, November 22, 2011

Team Bonding Part 2

Posted by Cik Sue at 9:31 AM 5 Komen Yang Terbaek
Assalam rakan2 blogger yang cantik manis. Hari ini, hari yang penuh semangat. Membawa bersama semangat dari Stadium Gelora Bung Karno. Tahniah Pasukan Harimau Malaya akhirnya Stadium Gelora Bung Karno memakan diri sendiri. Oklah arini bukan nak cite pasal kemenangan Malaysia walaupun ianya cukup manis untuk diperkata dan dikenang. Ari nie awokk nak bercerite sambungan Team Bonding awokk pada hari ke 2. Seperti yang dikhaborkan pada akhir n3 awokk tue, xtvt berakit. Mak aiiikkk!!!! Xtvt dimulakan seawal jam 8 pagi sebabnya takut nanti air surut x bole nak berakit kehulu hahahaha!!! Before memulakan xtvt berakit nie of course leee deme kena tunjukkan camner nak membuat rakit nie. Almaklumlah kami semua bukannya ada experience membuat rakit, nanti ada plak tercicir tengah laut... En. Trainer yang hencem nie sedang memberi 'briefing' kepada para peserta...Masa nie semua orang dah dap dup dap dup....Siap sedia kengkawan pasang kuda2 jerit kuat2 tau, itulah arahan yg harus dipatuhi oleh ahli2 kumpulan thunder. Jeritan teruja dari ahli kumpulan thunder..."thunder...thunder..thunderr kebaaaaab!!! boomnya dah serap ayorrr. Ooopsss soryyy hahahahah...One!! One!! One Miseeeeennnnnnn lemauuuuuuuuuu...sekali lagi ONE MISSION!!! yeaaahhhh!!!


En Saiful dah mcm nak bergelek tue...Ini plak aksi daripada kumpulan kasi pecah...Bantai jer laaaaaa...x creative langsung laugan deme nieeeeee......Ahakassss jgn mara yeaaa!!


Trainer sedang mengajar para peserta cara2 membuat rakit...BSB bersemangat waja tue..Ikat kuat2 BSB kat terburai tengah laut sape nak jawap ngan MR. BROWN.....



Alahai cik Sue lemaaau jer orang lain sibuk mengikat dia bole pandang2 jeling2 jeeer...You'r dreaming again haaaaaaa...."Puuusssshhhhhhh poooootttttt peeerrrgggh bau telorrrrrrrrrrr" Abg Rahim terlepas angin daaaahhhhhhhhh sib baik dia dok belakang kalau x belum masuk dlm laut dah ada kena buat CPR...Haruuuu dowh!!!..



Kumpulan thunder sedang menyiapkan rakit mereka...I can't do..I can't do!!! Propa lebih laaaaaaa.....

Ini plak kumpulan Kasi Pecah...Tahniah tempat pertama sampai demam2 berkayuh!!!
Mcm ler dpt gold medal hahahaha....But it's fun..


One Mission!! Cik Jannah ikat betol2 jangan sampai akak tercicir kat laut x pasal2 kenyang plak buaya PD...

BSB dan Cheq ready untuk turun kelaut berakit...Common thunder kayuh kuat2 sampai Indon...U can do it..U can do it tapi sayang seribu kali sayang muatan lebih daaaa...X per ar ini bukan competistion just for fun only...Before kami berakit En.Trainer buat "water confident" dulu masa nie memang cuak habis mcm2 perasan ada lelebih bila dok dlm ayor yang keruh!!! Tapi alhamdulillah kami semua lepas halangan and congra la kepada layan Bluesz kerana dapat award gitu!!..

Gambar kenangan bersama En. Trainer..Muka keletihan lepas berakit...Posing maintain cun derk!!!
Alang2 dah basah, apa lagi kami pun terjun le ke kolam renang plak...Nak intai sape tueee??? Masa nie ler nak kuak kupu2...rama2..semua skill kuar laaa..hahahah!!!
Cheq dah mcm nak buat renang berirama jeeee...
Seronok yea cheqqqq!!!!




Meneruskan xtvt petang, ada lagi beberapa xtvt yang memerlukan minda kami berfikir. Antara xtvt yang di lakukan melerai tali...Apakan daya One Misseeeeennnn tersasar dari jalannya hahahahah....

Cik Sue sedang memberi kata2 semangat kepada pasukan One Mission untuk terus berjuang...Go One Mission Gooooooo!!!

Pose dulu sambil tunggu One Mission menghabiskan mission mereka ....Adoyaiiii!!!


Ini plak xtvt ke 2...Amboi2 cheq control ayu ler tueeeee...Ahaks..Go Cheq Goooo bior lambat asal selamat...Actually ada lagi beberapa xtvt yang kami main tapi disebabkan semua peserta mengambil bahagian so x ada le sape nak ngambik gambor kami masa xtvt tue berjalan...Antara xtvt yang x sempat diambil gambarnya ialah: Tutup mata dan membina paip air. Seronok x hengat tue...Teringat kata2 Iza..."Sampai x ingat yang aku nie dah kawen ghopanye..." Dasyat x daysat statement tueeee..Lu pikir le sendiri!!!

Xtvt malam kami bersantai sambil bergosip liar....hahahahah......

Walaupun mengantuk kami gagahkan juga bertahan kerana ini malam terakhir kami di Corus Paradise...




Sesungguhnya Team Bonding ini meninggalkan kesan yang sangat pantas dihati kami semua. Klau la dari dulu pihak Pengurusan terpikir nak buat benda nie rasenye dah lama kami mencapai piawaian tahap max...hahahaha x gitu kengkawan hahahahaha.


Naik Bas ke Team Bonding

Makan lunch lauk kari

Terima kasih daun keladi

kerana membaca N3 ini....

Friday, November 18, 2011

Team Bonding

Posted by Cik Sue at 1:43 PM 6 Komen Yang Terbaek
Selamat petang rakan2 blogger yang menawan dan Selamat berhujung minggu. Minggu nie agak memenatkan awokk, iyea la dah veteran nie tetiba jer office awokk buat "team bonding". Alahai awokk dah nak pencen baru ler nak berkursus bagai plak. Masa awokk mude2 slim melim dulu idak plak deme nie nak buat team bonding, yang ada cuma team netball jer, bila dah memasing badan mcm anak beruang baru plak deme terpikir nak ber'team bonding' alahaiiii. Memola nak pi dulu mcm2 perasan ada, maklumlah first time nak merasa team bonding hahahah...Tapi bila dah pi rase mcm x nak balik la pulak heheheh...Rupanya keberkesanan 'team bonding' nie adalah 99% hasilnya. Super duper nokkk!! Patutnya dari dulu lagi dah ada program mcm nie baru la x ada yang tido dalam bilik office :-) (sape ler tueee erk!!!) untuk first team nie yang pi terutamanya yang pompuan semua yang terhangat yang suam2 kuku tinggal kat office dulu yea nookkkk...kahkahkah!! X moooh marah2 emosi kena control. Jom ikut awokk menjengah hari pertama di Corus Paradise PD...Layaaaanzzzzzzzzzz.



Mukadimah....Cantik jeeer erkkk ko tunggu nookk!!!!

Kami terus ke Nilai untuk sesi suai kenal bukan sesi membeli belah yea noookk!!!



Baca pada tajuk kursus nie bukan calang2 orang yang datang tue....Tapi apa yang pasti yang dok mai nie bukan la KL Gangster hokeyy!!!!



Pendaftaran....Amboi encem cik Rahman nie...Dah kawen ke belum?? I rumah dah ada, kereta dah ada... cuma...Auuuwwwww!!!


Hehehehe!!!Motifnye...Sengalll.....





Orang kampung awokkkk....Tuah, Jebat dan Lekuk..Eh! pasal ape Lekuk pasal dia murtad...



Masuk jer dewan terus ada xtvt yang kena buat. First sekali kami diminta buat kapal terbang kertas yang ditulis nama didlmnya. Layan bluesz dengan rela hatinya menunjukan kehebatan beliau membuat kapal terbang kertas sehingga BSB dan ZZ terpegun...Awokk jer x ada sape nak ngajorrr...Syahdunyeeee






Faiz x mooh nakal2....x moh...x moooh!!!




Eh!! Amboi BSB seronoknya sampai x hengat 3Q kat Kota Pelangi tue yeaaa...ZZ bawak sabo yea...En. Zul control macho!!


Kak Long : Abg Long, ko jaga kawasan parking. Cukup???


Abg Beso : Boleee jeee...Janji ada kawasan...


Kak Long : Bagus, ingat jgn nak memandai2 masuk kawasan saya..Budak2 saya sentiasa memantau paham!!!


Kak Long dan Abang Beso sedang membuat pembahagian kawasan.....


Tueee dia anak2 buah kak Long telah bersedia menunggu arahan seterusnya...Hahahahaa!!!



1 miseeeeeeeeeen!!!!...Ek eleh x ada orang lain ke nak jadi leader selain ko cik sue..Jeles ler tue..ko hado...Nan hadoooonyeeerrr!!

Kasi pecah...Banteii jeerrrrrrrrr!!!



Thunder...Thunder..Thunder kebaboooooommmmm...Hanguuuusssss!!!!



Ini ler hasil kreativiti kumpulan One Mission....Simple but nice hahahaha....Oneee...Oneee Misseeeeen!!!! Bukan One besen yeaaa nook!!!




Hari pertama kami di PD Corus Paradise. Hari pertama yang cukup teruja dan menyeronokkan iyea la nokk kami nie mana le pernah pi team bonding, kalau pi shopping kat over the sea selalu leee..Hari kedua trainner tue siap2 bagitahu untuk esok kami ada xtvt membuat dan menaiki rakit..Haaaa!! toleh kiri abg beso, toleh kanan Cik Janah pandanng depan Adik kasih sayang Faiz...toleh belakang mak buyuuuungggggggggg!! Pandang tepi En Sulaiman... Aduuusss mcm mana nie...Awokk dah nak pitaammm. Apa2 pun kita nantikan yang seterusnyaaaa......

Friday, November 11, 2011

Ceritera Kami

Posted by Cik Sue at 10:00 AM 10 Komen Yang Terbaek
Selamat berhujung minggu kepada pengunjung blog hidup kena slamber. Salam muhibbah teman2 blogger yang manis. Lama awokk x datang kemas umah takot pulak umah awokk bersawang atenye aritu opis awokk ada ulor, motifnya??? Ate arinie awokk pun datang nak berkemas la siap bawak vacuum cleaner nak sedut sawang2 yang ada, zaman canggih kita sedut je x payah nak sapu2 or kibas2 dalam ertikata lain malas hahaha!!! So today I wanna to share my little story about my Best Friend Forever ,(hok ualaaa cakap omputih plak daaa)... Actually kan ramai yang tanya awokk nape awokk nie suka benor mengusik, x kurang juga ada yang kata awokk nie suka mengutuk kawan awak BSB tue...Yang benornya awokk nie x ada niat walau setitik nila pun nak mengutuk kawan awokk tue, niat awokk cuma nak bermanja2 sambil usik2 sayang kat BSB itu jer. Tapi awokk rase dia pun tahu dah perangai awokk nie mcm mana. Atenye bukan semalam baru awokk berkawan ngan BSB...Udah lama daaa!!! Dari hidup sorang sampai dah ada anak 3 puuunn. Bak kata orang la kan udah masak bebenor luor dalam hehehehe. Maka dipendekan ceritera, arini awokk nak bercerite tentang keakraban kami... Klau teman2 suma nak tahu kami nie punya hobi yang sama tue pasal ler boleh 'ngam' heheheh. Salah satu hobi kami "berangan" mcm2 lah yang kami angankan. Jangan jadi pelamin anganku musnah udah laa. Kekadang tue siap kena perli lagi dari teman2 sebelah menyebelah agaknya deme menyampah dan muak dengor angan kami tue :-) tapi bukan ada hal puuun!! Ada mak kisah Nyah!! Jom la kita meneroka dunia angan2 bersama Cik Sue & BSB.....


Subjek yang menjadi cite awokk ari nie heheheh... Salah satu kegemaran BSB, makan!


Kononnyerlah diwaktu ini kami dalam pertandingan TARA or The Amazing Race Asia..Sebab awokk teruja bebenor dengan host rancangan tue Encik Allan Wu perrrggghhh!!! Tapi malangnya Amazing Race kat opis pun kami x pernah lepas...Ini kan pulak TARA yang bertaraf doniaaa...Berangan lah laggiiiii!!!



Kadang2 kami mempunyai cite rase yang sama walaupun selalu bertegang urat sarat tahap max. BSB nie kalau bab bagi idea memang first class. Cakap jer la idea ape pun sunguh memang banyak tapi AWASss bak kata KRU!! Pasal selalunya idea dia jarang boleh diguna pakai, atenye kalau dah terlalu banyak nengok movie omputih gitu ler merapuuu lebih...hahahhaha!!


Bila bosan melanda diri BSB lebih suka melayan blog sambil berangan2 makan angin over the sea...Pastu BSB pun dgn alah miss worldnya panggil "cik sue, cik sue meh ler tgk..orang nie kan dia pi makan angin kat Rome la bestnya, sejuk tue blah..blah..blah..dan kami pun together2 ke Kota Rome, Kota romantis...Tetiba jer kami dengar, dah cukup2 tue jom kita pi makan...Mak aiiikkk berangan sampai lunch pun x sedaarrr alahaiiii hehehehe!!! Pasal tue la sampai sekarang kami x jejak Rome lagi....


Sesekali kami beraksi sengal!!! Itu maknanya stresss melanda kami!! Almaklumla kami jarang beraksi begini selalunya kami sopan santun...Ahaks!!!


Saat kami saling memikirkan bagaimana sekiranya kami berdua digandingkan dalam satu program realiti TV....hhhmmmmm....Tercalon sangat ghumbira seterusnya menjadi JUARA melompat tinggi sampai ke Angkasa lepas kalah Sheikh Muszaphar tapi awokk rase le kan, awokk ler couple yang paling awei sekali tersingkir...Kuikuikui!!



Gara2 program realiti Master Chef Malaysia, apalagi kami pun berangan la nak jadi peserta program MCM tapi nak yang couple punya program la klau alone, awokk rase next episode baru Chef Rizz, Chef Zubir ngan Chef Joe dapat rase masakan awokk Ahaks!! Tapi kalau couple ngan BSB confirm 20 minit jeeer deme bertiga dah boleh rase masakan kami hahahah!! Hebat kan..kan..kan. Amacam ada gaya x jadi MasterChef wakakakakaHHH!!! Berangan jer ler korje kome berdua nie!!! Berangan-berangan jugak korje dah abis ker?? Hehehe. Berangan jangan sampai jadi Mat Jenin yea Cik Sue & BSB!!! heheheh. Tapi apa yang kami pasti berangan x kena bayor walau sesen puuunnnnnnnnnnn......Moral of the story "dream can make you happy"ooowwwhhh!!! so sweet...Sekian Terima kasih kerana sudi meneroka dunia angan2 kami..Sayang uollzzz.......




( \_/ )

(='_'=)

(")_(")



Wednesday, November 2, 2011

Nasik lemak kopi 'o'

Posted by Cik Sue at 8:01 PM 8 Komen Yang Terbaek
Selamat petang kepada anda2 yang sudi berkunjung ke sini. Kat luar tue hujan sangat la lebatnya petir plak sambung menyambung. Kalau ler hujan2 nie dapat pekena kopi 'O' alangkan sedapnye kena plak ngan nasi lemak panas2 peeerrggghhhh x hengat nokkkk..Teriba jer teringat plak minggu lepas sempat lagi awokk buat nasik lemak, jom kita terjah sekejap umah awokk tengok nasik lemak....
Kawan2 sila ambik bau yeaaaa....hahahahah
Berasap...Kopi 'O'
Mak saya masak sedaaappp!! hahahah...Kembang idung mak ko nak oiii...
Nasi lemak mama..Sedaaaappp x caya tengok nie

Pinggan tok su hahahahaha licin...tinggal tulang ayam jer kooooo.....
(\_/)

(='_'=)

(")_(")


 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei