Wednesday, July 28, 2010

Pertandingan "SS"

Posted by Cik Sue at 2:56 PM 0 Komen Yang Terbaek
Jeng..jeng..Alhamdulillah..Akhirnya terlaksana jugak ler pertandingan FM 3 penjuru kami..(walaupun 3 penjuru tapi meriahnya ya ampun bukkk!!!.. ahakss) dan seperti yg dijanjikan arie nie kami 3 org yg 'SS' telah meng'download' FM & peberet FM memasing dgn seribu 1 ceriteranya hahahahha...korang layan ler FM dari 3 org 'SS' nie wakakakak...OOppsss mak lupa plak Nyah..Hadiahnya..berupa hahahha...bersambung di N3 akan dtg wokey...so jom kita layan FM kat bawah nie...zazzzzzzzzzzzz..

Be Simple Beb

Salam FM dari BSB, kali nie BSB & the gangs buat pertandingan 3 penjuru for FM siapa yg paling banyak dan paling cantik...rasa nyer macam itu ler syarat2 pertandingan. Apa2 pun kena refer kat Master of Universal (Cik Sue)....rasa2 nyer BSB yg menang nie...he3 jgn mare gangs 3 penjuru yg lain yaaa. Cik Sue hadiah nyer apa gek???apa lagi closed upppp...

FM William Shakespeare salah satu FM kesayangan BSB, dibeli semasa hubby g London...ada lagi 2 FM kesayangan BSB, tapi Cik Sue suruh 1 jer masukkan dlm pertandingan 3 penjuru nie...kalau nak tangok yg lain layan threeq-threeq.blogspot.com

Jumlah FM BSB rasa2 nyer 60 kot...kau org kira ler...

Cik Sue
Salam kengkawan sume..so seperti yg dijanjikan arie nie kami ber3 telah meng'upload' FM kami heheheh...
Ini antara FM kesayanganku...atculy FM nie pemberian my lovely sis MISS RENY yg tour Europe lama benor teman nyimpan nak display wakakaka..tercapai jugak impianku ini heheheh..korang ado ker..cik rin & BSB????...pasal korang 2 orang x ader ler aku upload FM nie weii jauh mari tue France wokeyyyyy klau nk diikutkan byk FM peberet tp dah kata 1 jerkan so aku pilih yg ini ler pasal dia ada blink-blink..uiskkk cantiknyerrrrr heheheh..so...org cina makan pengat sendrik mau engattttt yeaa..
walllaaaa..cik sue punya FM ado 55 wokey..kpd Miss Reny..please don't forget FM i kalu akak gi Over the sea yeaaaa...jgn jeles haaaa (dah confirm acik rien kalah nieee...heheheh)

Acik Rien - White House
contest FM kali ini adalah dari saya rinn.. inilah fm yg ado pun bukan bnyk pun ....cukuplah sekadar memenuhi peti sejuk ku, nak brtanding benda lain,,ermmm mcm tak der benda yg menarik..hhehhehh oklah nak citer sikit ttg fm pilihanku adalah aku memilih fm dari singapore kerana , aku yg membeli nyer sendiri idok lerr mcm demer berdua tue,,asyik kirim orang ajer...tak der sentimental value kan,,,hehehehheheh jgn mare yea.. singapore mengingatkan aku bnyk kenangan semasa kecil kerana ayahandaku bertugas di sana...kami sekeluarga pernah merasa pahit manisnya hidup di negara orang pada tahun awal 80 an dulu semua ini menjadikan kami sekeluarga lebih matang...hehehhehhehhe..kepada judges pilihlah aku..25% aku berikan kepada mu yea.....
ini adalah antara fm kesukaanku..pasal aku suka naik besikal....walaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
42 FM..acik rien

...p/s...Cik sue punya FM ado 55 -sowey yea acik rien btol x tipu pongggg..Acik rien ado 42nyerrrr cian..iyea ler beli sendirikan..eh!!! tapi chef & Aust tue mcm kenal jer..ehem-ehem..BSB plak ada 60 FM iyea ker nie BSB!!! ko jgn ngelat ekkkk..ikut suko konyerrr..tapi x per judge akan kira walaupun seksa...wakakaka...Cheq & Eza please make sure aaaa..x ada org beli korang 2..heheheh..
Ida - ainadeco maap ler kerana terjebak sekali dlm pertandingan 'SS' nie..apa pun sayang u'olls muaaaah..muah..muahh...

Friday, July 23, 2010

Suka-suka

Posted by Cik Sue at 3:39 PM 1 Komen Yang Terbaek
Me and Fadz (BSB)

Salam kengkawan. Diam x diam kita semakin menghampiri ramadhan almubarak. Kengkawan dah ganti pose ker???...ahaksss..Tadi masa lunch time aku sempat borak kosong ngan my prenz Fad so dlm borak-borak tue kami terus dpt idea nak wat pertandingan..hahahah..pertandingan ape ek??..Pertandingan FM..uhuhuhuh...ingatkan pertandingan ape tadi yea..Idea nie pong kami dapat dari seorang kawan blogger hahahaha...Tapi yang syoknyer pertandingan nie yg joint cuma 3 org nyeeeee...Lawak-lawak..saperkah mereka itu??? hahahahha...kawan-kawan lain jgn mara yea coz x invite..heheheh..Kami sebenornye saje sesuka..Kepada nama-nama yang bertuah kerana terpilih sila email saya wokei...
  • threeq-threeq.blogspot.com a.k.a BSB - Cik Fad leeer
  • azumaya75.blogspot.com a.k.a white house - Acik Rienn daaaa
  • put3-hidupkenaslamber.blogspot.com a.k.a hidup kena slamber - Cik Sue maaaa
Tahniah kepada anda ber3 kerana terpilih menjayakan pertandingan syok sendiri ini...ahakssss so jgn lumpa email saya wokey...Adiooossss....

...p/s...Dengan rasminya Cheq & Eza dilantik menjadi juri dalam pertandingan ini..ingat aaa mesti jujur wokeyyy...wakakakaka..

Tuesday, July 20, 2010

Intai²...♪♪

Posted by Cik Sue at 10:08 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan, aduhaii lama bebenor aku tidak mengemas rumah, sana sini berhabuk, penuh dengan sawang lelabah..Mola² singgah ingatkan rumah spider man, pasal penuh ngan sarang lelabah..opocot!!..Hisk bila ditelek blk umah sendiri daaa..wakakakak...Ntah kenapa la penyakit M semakin menjadi² sejak kebelakangan ini, semakin lama semakin besau plak hingga memenuhi sel² di kpala otak aku nie..alahaiii uhuhuhuuh..Begitu besarnya impak penyakit M dalam kehidupan manusia uhuhuh, tetiba terjengah blog BSB yang menata rias rumahnya..rasa masa tue gak aku nak balik kemas rumah..Alahai gara² BSB meng'update' new N3'nya membuatkan aku TERsangat teruja..."sampaikan aku terpk apa ker benda dlm umah aku yang nak aku update kat blog ek?" heheheheheh..Terima kasih ler kpd kengkawan blogger yg sentiasa meng'update' blog sekurang² dpt juga berkongsi cerita dan membuatkan kawan² lain teruja lalu bangun dari lena yang panjang..macam aku nie ler wakakakak..
aku pun dah penat jeling², pandang², belek² kat korang punya blog so kita layanzzz pic nieee ahakssss..AdiOOsss ♥♥♥
sekadar mencuci mata..ahakssss..

Monday, July 12, 2010

SanTai HaRi ISnin

Posted by Cik Sue at 8:45 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawang...Yoooo! seperti yg sume tahu pagi td berakhirnya world cup yang menyaksi pasukan pilihan ramai menjadi juara Sepain a.k.a La Roja. My favourite team Germany sekadar di tempat ke 3 uhuhuhuhu..Alah x kiralah tempat ke berapa pun, Germany tetap dihati. hehehehehe...Mcm Slogan UMNO.. dulu kini dan selamanya ahaksss...Walaupun tewas u oll's tetap the best team ever and ever yoooo..love u Miroslav Klose eh bukan..bukan...Mesut Ozil owhh..bukan..bukan..Philip Lahm si kapten yg comel..bukan..bukan..Lukas Podolski owh..owh..bukan..bukan, Thomas Mueller si segak yg menang kasut emas, bukan jugak..Manuel Neuer si penjaga gol yang tangkas menepis bola..Dia ker eh!!! bukan...bukan ...Hhhmm Schweinsteiger haaaa...owh..owh..owh..no..no..no..ahaksss..Bukan daaaaa..hehehehe saper ek, alah tentunya Joachim Loew auuuwww hehehe....Tak per nanti u oll's jumpa Sepain di Euro 2012 kasi hemtam itu team wokey ..ahakssss. Dan pagi tadi masa dgr sinar.FM tentang apa yg berlaku sepanjang World cup, actually aku pong ada cite kelakar masa world cup kali nie, nak tahu heheheheh...korang ingat x minggu lepas aku gi KFC celebrate besday anak aku. Kisahnya, masa aku dok sampai kat KFC masa tue dah kol 9.35 mlm, so dlm kpala otak aku nie cuma nak blk cpt ,nak tido awal pasal pagi nnt nk tgk games Germany vs Spain. Masuk jer dlm KFC lagu Wakaka dari Shakira bkn main hebat lagi...masa nie dlm kpala aku dok terbayangkan team Germany daaah..Sampai jer dpn kaunter aku pun terus order chantekkk punya....
Aku : "Dik bagi 9 pc ayam Jerman..." dengan muka yg amat confident aku 'ngoder' hehhehe
KFC : " Haaa..ayam Jerman.." bdk kat KFC tue padang menu yg tergantung kat blkg dgn muka yg berkerut dlm atie aku ckp apa yg peliknya dia nie terkejuz lak..so aku pun jawab blk..
Aku : " a'a 9 pc ayam Jerman set A.."dgn muka slamba badak aku jawab hehehehhe
KFC : "ayam Jerman.."Adik tue belek plak menu yg ada kat atas kaunter, mula² aku pelik coz minah tue senyum² pandang aku..Aikk pasal apa bdk nie sengih² kat aku..sekali dia jawab...
KFC : "Kak..ayam Jerman lom sampai laaaa.." Haaa..alamak kantoiii cissss!!!! hehehehehe...
Aku : "heheheh..silap 9 pc family combo set A..." tanpa rase bersalah aku jawab blk tapi dlm hati hanya tuhan jer yg tahu betapa malunya siooott uhuhuhu..aduh!!! nape ler sengal benor aku nie ek..hehehehe. udah ler kat blkg aku ada 1 couple, ntah ker deme dengor ke idah harapnye idok ler..malu teman...heheheheh
Minah kat kaunter tue senyum x abis²...rasenya 8 tahun aku x jejak kaki kat KFC ctu daaaa....
Ini ler penangan World cup..aduh!! Sib baik masa tue hubby aku x der kat seblah klau x confirm dia pun pakat gelak guling² kat aku...ciiisss!!!! Hanya kerana team Germany bole wat aku tersasar apa daaahhh...tue ler lain kali baca menu dengan mata...masa tue aku rasa lagu shakira wakaka memang betol² wakakakakaka kat aku...hisk..hiskk..malu tol tapi apa ada hal iyea x dah tentu minah tue tahu aku nie peminat fanatik Team itam putih sampai ter'order' menu pilihan sendiri AYAM JERMAN..ahakssss..Apa² pun Team Germany memang the best love u oll's muaaahhh's...tetapi dlm keghairahan kita memilih team dr luar, team negara sendiri jgn diabaikan sokonglah bola sepak tempatan, sampai jumpa lagi...adioosssss ♥♥♥....

Thursday, July 8, 2010

Besday Arissa 07/07/10

Posted by Cik Sue at 8:48 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan arie nie nak cite pasal si kecil ku Arissa Syauqina yang baru² nie menyambut hari lahir ke 4. Waaahh anak world cup...heheheheh...Cadangnya mola² nak buat di nesri dia tapi sayangnya cadangan tue tinggal cadangan jer la kerana hambatan waktu yang tidak langsung mengizinkan aku untuk membuat sebarang persiapan uhuhuhuhuhu...cian kat dia!!! So balik dari keje hubby aku gi ambik dia kat nesri dlm kete aku pun tanya dia..adik nak makan ape "..emmmm enciii aa ma.."owh nak makan KFC wokey la..ingat nak singgah beli kek tapi mengenangkan dah malam aku pun dah malas. lagipun aku klau bole nak blk awal nak tido cpt pasal pagi nanti nak tgk bola hahahaha....Germany vs Spain dlm kepala otak aku dah terbayang games yg maha hebat...tapi sayang Germany kalah tipis 0-1 uhuhuhuhu hampehh....ok lah kita tinggalkan cite germany and Spain. So malam tue kami celebrate besday Arissa di KFC jer la..Aduhaii cian kat principessa Arissa..cepatnya masa berlalu, diam x diam dah 4 tahun, lagi sekali world cup dia dah 8 thn..oooppsss world cup lagi...hisk..hisk..hisk, ate katenye anak world cup...hahahahah...skrg nie masa berlalu dgn cepat tanpa kita sedarikan...uhuhuhuh..ok lah gang adiosss ♥♥♥


3 La mia ragazza picola

Principessa Arissa Syauqina

Saturday, July 3, 2010

Bola Oh bola...

Posted by Cik Sue at 11:11 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam gangz...N3 kali ini mengenai bola sepak, almaklumlah sekarang kan ker tengah demam world cup. Mesti u oll's dah tengok games malan tadikan antara Brazil vs Belanda, ramai yang meramalkan Brazil akan melepasi halangan peringkat suku akhir dengan mudah. Ternyata ramalan itu tidak benar sama sekali apabila skuad bimbingan Dunga ini, ditaji Belanda..uhuhuhuhu. Agak mengejukkan apabila Brazil tersingkir uhuhuhu.. Tapi iyealahkan bola tuekan bulat. Walau apa pun games malam tadi memang hebat. Macam tengok aksi final daaa..Hebat sungguh, bilalah Malaysia nak main mcm tue kan!!! uhuhuhuhu...
Dan malam ini, sudah tentu pasukan pilihan aku JERMAN akan turun beraksi menentang Argentina. Walaaa...Mendebarkan, mengujakan,mengaksyikan semuanya bersatu menjadi rasa yang tidak keruan. Sudah tentu Jerman berbangga dengan skuad muda mereka yang hebat dan mantap di bawah bimbingan Joachim Loew. Mesut Ozil, Lukas Podolski, Thomas Mueller, Sami Khedira, Miroslav Klose, Piliipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Arne Friedrich,Marcell Jansen,Per Mertesacker dan penjaga gol Manuel Neuer. Pastinya games malam ini antara yang menarik untuk ditonton...Yes..yes..yes.. Walaupun Ballack tidak dapat beraksi Jerman tetap hebat. Go Germany Go..love Germany...Sebenarnya games nie 50-50 tapi kalau bole teman nak bior ler Argentina kalah wakakakakaka...Kepada penyokong² Jerman jgn lupa saksikan perlawanan malam nie ye!!! Kalah menang itukan adat pertadingan so jgn ler kita tension² bila tengok games malam nie wokey!!Cheqqqq jom kita layanzzzz..adiossss ♥♥♥...
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei