Tuesday, June 28, 2011

Langkawi PArt 0nE

Posted by Cik Sue at 7:35 PM 7 Komen Yang Terbaek
Assalam teman² blogger semua. Hari ini CS nak share cite percutian CS. Minggu lepas CS telah mendapat pelepasan cuti dari pak encik, since pak encik dah pun bersetuju untuk menjaga charlies angle apa lagi CS pun hooyeeee!!! Lagipun CS and the gang dah bercadang untuk pi bercuti sambil menjamu mata ke pulau lagenda. Kali nie CS pi sorang dulu la insyahAllah ada rezeki panjang umur repeat plak ngan family. Malas la nak tulis panjang lebar mood bercuti masih bersisa lagi nie. Jom la kita terjah gambar² percutian CS dan dot..dot..dot.. hahahaha....ZAaaaaaaazzzz...
Cik Rin dah x sabo untuk menerokai Pulau Lagendaaaa, sebelum tue moh ler kita isi perut dulu yea Cik rin. Kami singgah for breakfast tapi bukan breakfast kami terus lunch...
Alahai Cik rin makan lauk gulai nangka ngan sup ayam jer, CS x berapa nak lalu makan coz teringat kat Charlie's Angle yang ditinggalkan uhuhuhu tapi kan pelik plak bila CS nengok pinggan nasi licin. hahahaha CS nie propa aaarr. Cup!! Lepas Break + lunch kami meneruskan pergembaraan. hahahah, tengah² best drive sambil layan lagu kami nampak signboard "Pemandangan Indah"..Apa lagi kami drop by la sekejap kat sini sambil menikmati keindahan alam dan bergambar...
Yang di belakang CS tue ialah airport Langkawi. Memang indah pemandangan dari sini sangat sesuai dengan nama tempatnya.
Pemandangan Indah. Actually kami nak pi ke Gunung Mat Cincang naik cable car tapi sepanjang nak menyampaikan ke situ banyak tempat² yang menarik jadi kami singgah la. Dalam perjalanan kami sempat jugak singgah di Harbour Park. Wooowww!!! wajib berhenti yea!!! hahahah apa lagi bergambar sakan le kami walaupun cuma berdua jer...Ada aku kisah!!!
Pertonas Quay - posing duluuuuuuu.....
Pemandangan di Harbour Park rasa cam ada kat Belgium plak, ia ker Belgium cam nie erk hehehe!! Huurrmm. Cuaca pun tidak la panas sangat...suam² jer....
Cakkkk...'whit ' Cik Rin. Lepas bergambar sakan kami teruskan perjalanan ke Gunung Mat Cincang. Sebelum sampai ke kaki Gunung Mat Cincang singgah dulu di sini..........
Oriental Village..Nice place...Mara kehadapan sikit taaaraaaa....
Akhirnya sampai jugak CS kat sini. Seronok x hengat nak naik ke Puncak Gunung Mat Cincang..Jom ikut CS naik Gunung Mat Cincang.....
Di bawah kaki Gunung Mat Cincang still can smile until...pertengahan CS rasa cam nak terjun turun bawah balik...huahuahuaaaaa..First and last ler CS naik cable car kat sini, rasa cam nak terputus urat kentut....hahahahah..
Mak gayat Nyaaaahhhh...Cepat la sampai rasa nak termuntah dah nie. Jantung CS pun dah x stabil degupnya sekejap berjalan tetiba berlari la plak hadoyaaaii...
Pemandangan dari Puncak Gunung Mat Cincang..
Dalam perjalanan pulang dari Gunung Mat Cincang kami berhenti di Pantai Kok for lunch.
Lunch at Pantai Kok sambil makan nasik lemak dengan air cincau kegemaran Cik Rin...
Suasana yang mendamaikandi Pantai Kok, next time leh honeymoon kat sini dengan bang Nuar...hehehe
Nasi lemak Cik Rin...Lepas lunch kami decide nak terus balik hotel rehat² kan badan jap. Tapi sampai jer kat pekan Kuah kami terus ubah fikiran. Dan inilah masa yang ditunggu² shopping time..Jom kita pi shopping....
Cik rin beli kain batik untuk diri sendiri hahahaha, lepas 'supin' kain batik kami pusing pekan Kuah dan singgah kat sini plak....Aduh duh duh!!! Berpinar bijik mata CS..Tapi CS takat jamu mata jer laaa...
Kalau dah namanye perempuan, ini lah yang payahnya!!! Atenye pilih cik rin mana yang berkenan. Kalau ikut hati memang semua nak angkut tapi apakan daya...heheheh
Hadoyaiii rambang mata, ya ampun!!! Cik rin angkut 8 kotak senget aeroplane hahaha. Lagi satu kalau ke Langkawi tidak ke kedai coklat memang x lengkap ler percutian...Apalagi kami terjah pulak kedai cokelat riuh sekampung mengira pesanan dari kawan²....LOL
Cekelat...cekelat...cekelat..Jom pilih mana yang suka....
Cukup ker tue cik rin...X per kita balik hotel dulu kira cukup ker idak erk!!...hehehehe
Dan inilah hasil rembatan cik rin pada petang itu...Malangnya hasil rembatan ini still tidak mengcukupi jadi pada sebelah petangnya sebelum kami pi dinner at pantai Cenang, kami singgah sekali lagi kedai coklat. hahahahah.... to be continue....

Wednesday, June 22, 2011

Office ku dirampok

Posted by Cik Sue at 1:59 PM 17 Komen Yang Terbaek
Assalam rakan² blogger yang sentiasa dihati. Sebelum CS bercuti panjang mulai esok hingga ke hujung minggu nie, teringat la plak nak buat n3 baru. Actually ini cite last week tapi ntah nape mood nak update n3 nie last week memang zero. Citenye begini ce cite-ce cite last week office CS kena rampok huahuahuaaaa. Memang terkejut beruk CS ialah dah berpuluh tahun kojer kat sini, first time terjadi office kena hack hahaha. Before this ada gak terjadi tapi tempat staff x pernah la perampok² tue usik melainkan tempat MD or tempat bos² jer, syukran la kami. Tapi arie rabu lepas datang² office x bole masuk cam biasa siap tergantung notice depan pintu"office ditutup sementara". Waaah!!! cam best jer bunyi ayat tue kan. CS baca ayat yang tergantung tue sambil bersorak ghumbira ada can dapat cuti free, pelagi ke Jln Tar ler kita pakat memborong kain buat baju raya hehehehe. Selidik punya selidik ghopanya office kena pecah. Berdegup laju jantung memasing, pasalnya ramai gak yang simpan barang² berharga dalam office. CS rilex jer sebabnya x ada benda yang berharga pun CS simpan kat dalam office, paling tidak pun duit syiling nak buh parking. Lain² tue ,CS rase x ada apa pun. Tengok muka office mate sumenya dah macam asam kelubi, kelat jer. Hahahah!!! Lama gak ler kami terpaksa menunggu sebelum dibenarkan masuk ke dalam office. Bosan tahap max naik cayor make up kahkahkah!!! Lebih kurang kol 11.30 pagi baru ler Pak Sarjan tue benarkan kami masuk and check kalau ada apa² barang yang berharga ilang. CS rilex jer la pasal extra confident x ada barang CS yang ilang, berlenggang kangkung la CS nie masuk ke dalam office sambil tersengih ala² miss world pencen hahahah. Tapi itu le kita manusia mampu merancang tapi segalanya hanya DIA yang menentukan. "Kun fa'ya kun".. jadilah!! ia maka terjadilah ianya...Bila CS masuk jer sume mata tertumpu pada CS....Aik pasal apa deme nie, x pernah tengok CS jalan mcm itik pulang petang ker hahahah!! Tetiba office mate CS teriak "tueee dia tuan punya tempat dah mai...." La pe kes nie weii. Pe kes...Jom kita tengok apa keeeees sebenornya......Zzzaaaaazzzzzzzzz...
Tempat salah sorang offime mate CS yang dirampok...Banyak gak yang siperampok tue dapat di sini...Pakcik kayoooooo!!
Sape abang 'encem' nie..Ini ler abang polis yang sedang mencari bahan bukti...Sempat lagi dia posing bila nampak CS nak snap gamboooor...hahahah...Sebenornya dia terkejutz bila CS menjerit cam hesteria bila tengok tempat CS di rampok dengan kejamnya...huahuahuahuaaaaa....Abis sume duit syiling CS nak isi parking dikebasnya...
Office mate CS begitu ralit melihat abang polis yang sedang bertugas melakukan sebabak 'Crime Scene Investigation @ CSI..."
Tabung duit syiling CS huahuahua...Idak ler banyak duit syiling dalam tabung nie tapi cukup ler untuk CS bayar parking kete MPBPJ selama sebulan...huahuahuaaaaaa...Hadoyai
Tempat My Friend pun kena gak tapi perampok tue selongkar sikit jer mungkin sebab dia x jumpa duit dalam drawer ...Mmg pun my friend x suka tinggai duit kat office, selamat ler kome BSB!!!
Segala isi perut dari drawer CS dihambur keluar, tapi takat jumpa duit syiling ngan beberapa kepinng not merah jer, huahuahuaaaa itu pun duit tue CS nak pi makan KFC ari jumaaat nieeeee...X per la, kira CS sedekah jeeeer laaa udah rezeki si perampok tue kan... Gini ler ghopanya tempat CS, sib baik x ada barang² berharga kalau x sekali lagi la CS menangis x berlagu huahuahuahuaaa. Apa pun kepada perampok tue (cam ler si perampok tue bace Vlog aku nie hahaha) CS halalkan jer la duit syiling ngan beberapa keping not RM yang diambil tue. Cuma lain kali kalau x ada keje jangan ler merompak buat ler keje lebih berfaedah dan yang halal. Basuh kete kat parking ker, jual buah jambu tepi jalan ker, x kisah la asalkan yang halal. Alahai bagi tazkirah pada perompak, udah nama pun perompak apa ada kisahnya iyea dak...rompak tetap rompak uhuhuhuh. CS mendoakan agar si perompak² ini bertaubat untuk baikkan dan demi masa depan mereka...Amin..

Monday, June 20, 2011

~Temasya Sukan CBN 1~

Posted by Cik Sue at 8:43 AM 11 Komen Yang Terbaek
Assalam gang blogger yang ceria selalu. Lama betul CS x bersiaran uhuhuhu. No story nak update hehehe. Hari nie CS nak cite sikit pasal sukan kat sekolah anak CS, Sabtu lepas 18hb Jun 2011. Selalunya awal tahun dah buat temasya sukan tahunan tapi tahun nie pertengahan tahun plak. Sukan tahunan sekolah anak CS nie memang meriah gilerrrr, suka sangat tengok ialah CS dolu² sekolah kampung jer manalah ada cheerleaders, khemah untuk rumah sukan pun guna kain perecut yang warna-warni jer naik berasap CS dalam khemah tue uhuhuhu. Makanan pulak sendiri taja. Kiranya dah cukup meriah ler gamaknya tu. Tapi budak² sekarang nie lagi beruntung semuanya disponsor dari baju, kasut sampai ke makan disediakan nak² pulak cikgu² sekarang pun cukup inovatif dan kreatif. Terima kasih kepada cikgu² semua yang sangat prihatin. Jom kita layan gambarrrr yang sempat CS rakamkan tapi itu ler CS guna camera hp jer ada gambor yang x berapa jelas dan jauh uhuhuhu...Next time nak kena guna DSLR hahahah..Berangan ler CS oiiii...Jom kita terjaaaahhhh......
Trademark for CBN...
Arisa pun kena gak pakai baju warna kuning.....mango,mango,mango.....
Acara perbarisan dimulakan oleh Srikandi Dang Anum
Dikuti SriKandi Tun Fatimah...Gaya penyanyi M.Daud Kilau..hahahah
SriKandi Tun Teja dengan gaya Broadway...
SriKandi Mahsuri macam perbarisan polis la pulakkkkkkk...
Siapakah disebalik topeng ini..?? Ya ampun, kasut hang anak saper laaa nie erk..huurrrmmm
Rumah agam Tun Teja....Tengok ler makanan kat tepi tue sampai CS pun dapat tempiasnya...Terima asih kepada parents yang participate, uols memang sporting. Terbaeeeek!!!
Cheerleaders Tun Fatimah sedang menanti untuk beraksi.....
Cheerleaders Dang Anum dan Tun Teja
Ina Nur Narisa cheerleader for Tun Fatimah...so sweet, comei sangat....
Gadis cilik cheer dari Dang Anum dengan kata semangat 'We love red and we are the warrior's...'
Penat bersorak ker Atek, kita rehat sebentar sambil berposing....
Selain perbarisan, satu lagi persembahan yang sangat ditunggu² oleh semua yang hadir ialah Cheerleaders. Teruja betul tengok aksi anak² melentukkan badan mereka, almaklumla CS dolu cuma sekolah kampung jer mana ler pernah ada cheer nie. hahahahah...Gayat sekejap.
Cheerleaders Mahsuri sedang melakukan persiapan sebelum persembahan, oklah best gak mayang di ulit dari Mahsuri Group. Baju cheer kumpulan Mahsuri serius memang the booom pasal tue la dorang dok dalam bilik sebelum persembahan...Uhuhuhuh...
'We are the warrior's'..Dang Anum sedang membuat persembahan, selalunya kami mesti teruja melihat persembahan dari Dang Anum tapi tahun nie tidak seperti tahun² sebelumnya sangat simple dan muzik pun slow jer...Apa sudah jadi dengan Dang Anum, mana Cik Noor..???
Persembahan ala Catwoman from Tun Fatimah, penuh dengan element drama. U'r the best..caya la Tun Fatimah...mango,mango,mangooooo
Ini plak persembahan alah² Broadway dari Tun Teja...Very simple but nice to see.....
Pada keseruhannya persembahan cheerleaders pagi tue sangat la tidak menarik, tidak seperti tahun² sebelumnya yang sangat gah. Rata² muziknya sangat slow.
Happy Father's day to my beloved Ayah...motifnyaaaaa!!!!!
Mereka dibelakang tabir Tun Fatimah sedang berehat...Terima kasih kepada parents yang bersusah payah bagi memastikan kejayaan Tun Fatimah.
Finally 'we in yellowwwww'..Actually yellow is not my favourite colour tetapi sebagai tanda sokong kami kepada puteri² kami yang rumah sukannya werne 'yellow' terpaksa la kami memakainya uhuhuhuhu...."We love Convent Bukit Nanas 1".
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei