Wednesday, December 30, 2009

Salam buat kawan2

Posted by Cik Sue at 12:43 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan, lama bebenor rasanye aku tinggalkan blog nie dah penuh ngan sawang. Skrg nie masa sangat mencemburui kehidupan aku. Mencari masa yang sesuai agak payah sedikit. Ramai bertanya ke mana aku menghilang...Oooooo tidak terpk aku ingin menghilangkan diri dari dunia blog nie...Di sinilah tempah aku mencurah rasa dan segala tekanan yang mendatang. Mencari masa yang sesuai sangat2 terhad buat aku. Terlalu banyak hendak di coret dan di loretkan di cni, sudah dirangka tetiba ilang entah ke mana pergi sampai ke bumi mana ntah, bumi yg sejuk kot tahap beku -0 celcius..heheheheheh. Maka cerita2 aku turut menjadi beku juga...aduhaiiiii...tidak pun di bumi padang pasir yang panas lalu cair tercicir tidak sempat untuk ku mengutip lalu tertimbus oleh ribut pasir....aduhaiiiii.....
Bermacam-macam kisah dan cerita hendak ku luah di cni tetapi sayangnya masa tidak mengizinkan cukuplah sekadar kengkawan tahu yang aku masih lagi wujud di blog ini...adiossss tunggu kemunculan 'entry' ku yag baru.

Thursday, December 10, 2009

Makan D' D.Pandan

Posted by Cik Sue at 8:44 AM 0 Komen Yang Terbaek
Deretan kedai mkn di Benteng D.Pandan...Ok la

Nie satay mahal nak mampus...dah ler kecik besar jari kelingking anak aku jer ..0.60 sen peerrrggghhhhh btol2 punya kerat dema nie

Char kueh teow yg aku order 3.00 hengget bole tahan laaaa

Malam tadi after gunting rambut c Kecil kami terus gi makan kat Desa Panda...Hari nie rasa cam nak mkn goreng2 jer...Aku pun order la char kueh teow...Emmmm ok gak tapi x ader la best sangat...


C Kecil Ku

Posted by Cik Sue at 8:41 AM 0 Komen Yang Terbaek
Aikk mama pun nak interframe gak ... cbuk jer tau hehehehe...

Eh!! tadi masam bila dah sampai kedai makan bukan main senyum lagi....laaaa lapor rupa2nyer...sabor yea jap lg makanan sampai..yg penting posing ahaaaaks

Waaahhhh...seriusnyer...nape nie sayang....senyum la ckit..x mau!!x mau!! x mau!!

Klau aku ckp ngan amoi nie nak cuci rambut bagus gak ek....

Amoiii aaaaa kasi gunting cun-cun tau!...klau x cun lain kali wa ckp sama wa punya mak x mau latang lagi ...hehehehe

Cun aper rambut aku nie..Apalah mama nie, baru nak rock dah kena gunting....gggrrrmmmmm


Wednesday, December 9, 2009

Kakak Retro

Posted by Cik Sue at 7:01 PM 0 Komen Yang Terbaek
KAKAK RETRO...Nie 2 org sahabat retro..Kakak Ct Omrah & Kakak Wan Azizah. Kakak Ct dah nak pencen tahun depan. Kakak Wan ader 3 tahun lagi. nak cite aper lagi ek pasal dorang nie...???????..idea dah lari plak..tunggu ler lain enrty aku sambung cite pasal mike dua nie ek hehehehhehe

Yang Suram

Posted by Cik Sue at 1:47 PM 0 Komen Yang Terbaek
I'm bored....nape????? ntah...x ader jawapan??? pelik...bosaaaaaannnnnnnnnnnnnnn itu ler realitinye. Nak ckp mcm mana aku pun x tahu. Nak mendefinasikan perkataan BOSAN itu sendiri pun aku dan BOSAN..Nak buat huraian lagi ler aku BOSAN. Last2 aku pun x tahu nak kata aper. Tapi yang pasti aku dah BOSAN...BOSAN dgn aper..ntah...x tercapai akalku untuk mengatakan...apa pun yg pasti hari ini yang BOSAN.

Tuesday, December 8, 2009

Untuk Kawan-kawan

Posted by Cik Sue at 12:05 PM 0 Komen Yang Terbaek
Jumaat lepas sempat ler our group Friendstarz meraikan hari jadi princess (07/08), aku (20/09 peerrrhhh hari raya beb...akan ku kenang sampai akhir hayat) dan Eja coming soon (24/12 yg nie d' kira gedeban :-)...) Setelah beberapa kali di tunda akhirnyer berjaya jugak kami merealisasikan impian kami. Dan buat pertama kalinya kami meraikan majlis harijadi kami di luar kawasan Sec 14...heheheheheh...Kali ini kami decide utk terus buat 3 org sekali kerana atas sebab2 yg tidak dpt di elakkan. Maap kepada kawan2 yg terpaksa menunggu lama kali ini.

Tahun nie aku and my partner - Eja memang langsung x ader buat prepareration. Tidak seperti tahun2 lepas kami begitu teruja, excite dan pelbagai perasaan yg mendatang ketika nak buat besday, tapi malangnya tahun nie langsung x ader persediaan dari segala segi. X tahu la kenapa tahun nie malas sgt mcm x ader mood langsung. Nasib baik tahun nie kami joint ngan princess sekali. So segalanya princess yg uruskan, princess juga dah siap buat tempahan di Gazebo Shah Village kalau x sah2 kelam kabut kami berdua d' buatnyer pas2 masa nie ler dema2 tue nak mengenakan kami ....hisssshhh...hissshhh...klau x mau setahun aku tahan telinga ngan depa sume nie...Dorang nie mmg tunggu masa jer nak boom aku. Pantang jer aku silap mula la mcm2 alat senjata yg kuar...ada yg nak menikam, ada yang nak menembak x kurang jugak yg nak antor boom atom kat aku nie...ahaaaakkkksss tapi aku tetap rilex beb!!!! Alah biasa la tue kan. Dan inilah perjumpaan kami yg terakhir untuk majlis hari jadi setelah bertahun2 kami melakukannya bersama. Kenapa?????? Jangan di tanya kenapa...kerana aku sendiri tidak ada jawapannya. Yang pasti ini kehendak semua ahli2. Dan aku namakan hari itu adalah "OUR GRADUATION DAY". Mungkin mereka dah bosan dan ingin membuat pembaharuan. Kita tunggu jer la perkembangan yg selanjutnya.

Rasa sedih sangat nak bubarkan majlis nie. Tapi apakan daya. Selama nie bila ader majlis hari jadi kengkawan dah bagitahu tema dorang...waaahhh masing2 pun teruja ler nak beli baju baru menambah koleksi baju yg dah sedia ada....ahhaaaakkkks..W/pun ada segelintir umat kat opis yg x senang dgn cara kami menjeling2 menyampah..Apa kes!...Yang bestnyer bos2 pun tegur....Tue maknanye depa sume memang bz body...hehehhehehe..Tapi kami sume tetap rilex tayang muka poyo jer apa dorang nak kata tue dorang punya pasal x melatah pun ....Ada aku Kesahhh!!! Janji kami Happy...Masa nie lah kami nak berlagak bagus hehehehe. Kini sume tue tinggal kenangan jer. KENANGAN TERINDAH mcm lagu Samson tue.

Terlau banyak yang ingin aku perkatakan di sini tapi sayangnyer tidak terluah oleh perasaan. Jejari yg tadi rakus ingin melakarkan sesuatu jadi terhenti. Otak yg tadi penuh dengan warna warni tiba2 menjadi blank...Apa sudah jadi nie...emo la plak aduuuuuhhhh!!!.....Tiada apa yang dapat aku coretkan disini melainkan ucapan terima kasih kepada kawan2 kerna melahirkan hari2 yang meriah untuk kita jadikan kenangan yang sangat manis ....Thank You for being my friendz...luv u allz muuuaaaahhhh's adioooooosssssssss

SALAM TERAKHIR BUAT SEMUA

Posted by Cik Sue at 10:42 AM 0 Komen Yang Terbaek
saat perpisahan




Bermula di sini

SALAM TERAKHIR
Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada TEMAN yang ku KENANG
Usah bertanya mengapa aku
Mengucapkan salam terakhir kepada mu
Kerna WAKTU berputaran
Bimbang tak kesampaian
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah KENYATAAN
Yang amat MENYAKITKAN
Aku yang tidak berdaya

Hanya Berserah padaNYA

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNYA ku mohon keampuan
MelaluiNYA ku beri kemaafan

Andainya aku punya WAKTU
Masih ku ingin mengulangi SEMULA
SAAT INDAH bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di INGATAN

SALAM ku yang TERAKHIR

Our GraDuaTioN Day

Posted by Cik Sue at 9:06 AM 0 Komen Yang Terbaek
Sesi bergambar selepas "Graduation Day"- Salam Terakhir...salam teristimewa uwaaaaaaaa....adiosss
Haaaa...nie ler present Cik Sue dari kengkawan lom sempat nak bukak lagi kerana masa sgt mencemburui kehidupan ku skrg nie...hehehehhe

Princess ngan sebahagian hadiah pemberian kengkawang...posing jgn x posing tahun dpn dah x ader lg...maklumla kita sume dah graduate....uwaaaaaaa

Waaahhhh....Saper paling banyak dapat hadiaaaaahhhhh...

Doorgift dari Princess...Cik Sue & Eja lom sempat nak bg lg tunggguuuuuuuu yea kengkawan sabooorrrr
(tengah dok survey tp lom ada idea nk bagi aper heheheheh)

Me and My Friendz
(masa nie Cheq dah tunggu dlm kete..Nampak x gazebo kat C2 ler kami celebrate graduation day we all ahaks)

Udah kenyang bayorrrrrrr ler.....Princess and Eja tengah buat bayaran

Haaaaaa...Yang diraikan Cik Sue, Princess and Eja
(lawan pipi saper paling tembammmmm..Aauuwww)

Me,Fad and Kak Ct Om...

Cheq dan kakak Sayangnyer Iza

Kalau JEBAT ckp akak nie akak SAYANG dia ....I plak nak ckp AKAK ANJEEE...heheheheh

MY RounD TaBLe GanG...hehehehhe
(Ganazzzzzz tueeee)

Thursday, December 3, 2009

Minggu yg BOSaN

Posted by Cik Sue at 11:41 AM 3 Komen Yang Terbaek



Ntah kenapa la skrg nie sindrom M semakin menjadi2 dlm diri aku buat keje sume serba x kena je. Mungkin sebab anak2 aku x ada kat K.L nie kot. Depa bukan main seronok lagi tinggal d' Kg sampai aku nak ambik dorang hujung minggu nie pun dorang siap sound kat aku x nak amboi..amboi...amboi...seronok bebenor gamaknyer ia..Aku bukan aper cian kat c adik yg tinggal sensorang kat umah. Aku ngan hubby pun dah jadi mcm org bodo jer pasalnyer x bole nak gaduh ngan c laser Kak Ngah.. Selalunyer dialah yg paling suka buat darah aku & hubby naik sampai 101 darjah celcius..Bila x ader dorang rasa sunyinyer duniaaaa nie boring giler tue. Skrng aper yg kami buat sume ingat kat depa 2..pegang remote Astro pun ingat kat depa ialah selalunyer Kak ngah yg control Astro...nampak ghayernyer kali nie jer la aku antor dema blk Kg lepas nie no!no!no!ahaaakkkss....Semalam anak2 aku call bagitahu gi swimming kat pantai.. confirm la blk Kl sok kulit dema dah mcm anak hindu ler tue....x sabor nak ambik dema kat kampung tapi sayangnyer dema blom nak blk Kl lagi...alahai saper nak jawab nie..uhuhuhuhuhuhuhu....
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei