Monday, May 17, 2010

~SelamaT Hari Guru!!

Posted by Cik Sue at 2:25 PM 0 Komen Yang Terbaek
Selamat hari guru buat semua guru-guru diluar sana. Teringat cikgu² masa aku sekolah dulu antaranya Cikgu Zahari, Cikgu Hamdan, Puan Julia, Cikgu Mohd Yaman,Pengetua Ramli Samidin. Tak lupa juga cikgu² semasa sekolah rendah dulu antaranya Cikgu Yaakob, Puan Fatimah Melor, Cikgu Rohani (Garang masyaallah!!!!) Cikgu Kamal Hujan dan ramai lagi. Kepada mereka semua ingin aku merakamkan jutaan terima kasih. Selamat hari guru!! Tak lupa juga ucapan ini dituju istimewa buat sepupu Tersayang PUAN FADZILAH HJ ISMAIL. W/pun telah bersara atas faktor kesihatan tetapi jiwa seorang guru tetap mengalir dalam dirinya. Terima kasih sekali lagi kerana tidak jemu² mendidik anak bangsa menjadi manusia yang berguna. Love uolls teacher's....Adiossss ♥♥♥....

Tuesday, May 11, 2010

UntukMu ibu

Posted by Cik Sue at 11:58 AM 0 Komen Yang Terbaek
Sempena hari ibu pada ahad lepas, seperti tahun² yang lepas pasti ada kad dari anak² tersayang. Dan tahun ini aku menerima 2 keping kad dari insan² yang sangat bermakna dalam hidup aku. Terima kasih kepada anak² mama yang tersayang Anom, Alliya & Arissa. Walaupun hanya sekeping kad tetapi ianya amat bermakna untuk mama. Sayang anak² mama ....Muuuaaahhh's

Dari anak²...Thank You muuaahhh's

Kad buat mama..sayang mama ♥♥♥..!!!

Kad hasil ciptaan tangan Kak Ngah. Sememangnya bukan hanya hari ibu jer malahan setiap kali harijadi aku pun, dia akan bagi kad hasil tangan dia sendiri. Dia nie nampak jer degil tapi hati dia cpt tersentuh dan seorang yang sangat penyayang.

hhmmmm....tiada kata yang dapat d'luahkan...terharu sesangat..uhuhuhuhu

Ini la puteri² aku yang menjadi tunggak kekuatan aku dan suami. Penyeri hidup kami. Terima kasih sekali lagi kepada anak² mama yang sangat prihatin. Semoga anak² mama akan menjadi anak² yang soleha serta berjaya dalam kehidupan.
Dan kepada semua ibu² diluar sana "Selamat Hari Ibu". Moga kita akan menjadi ibu mithali dan ibu yang Terbaik untuk anak² kita. Adioosss...♥♥♥

Thursday, May 6, 2010

~HAppY moThEr'S daY~

Posted by Cik Sue at 2:36 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawang n3 kali ini aku ingin mengucapkan "Selamat hari ibu" kepada semua yang bergelar ibu. Berbanggalah kita kerana telah menjadi ibu kepada anak² kita.. Semoga kita semua akan menjadi ibu yang terbaik. Sebenarnya bukan mudah menjadi ibu lebih² lagi zaman dunia tanpa sempadan.. Menjadi seorang ibu yang berkerjaya juga memerlukan pengorbanan. Moga pengorbanan kita akan dinilai dengan baik oleh suami dan anak². Bukan hadiah yang di pinta cukup sekadar ucapan tanda ingatan dari insan² yang TERsayang ♥♥♥. Kepada semua ibu² di luar sana, sekali lagi "SELAMAT HARI IBU"....
Adiooosssss...♥♥♥

~JoM makAn~

Posted by Cik Sue at 12:02 PM 0 Komen Yang Terbaek
Semalam x ada angin x der ribut tetiba jer hubby aku ajak makan kat luar heheheh alhamdulillah balik umah x payah masak..suka bebenor ler gamaknya aku nie..Anak² apatah lagi ler.. Tapi klau nak gi makan kami 1 family mesti ikut Kak Ngah punya menu laaa..aduhaiii..Klau x fast food, kedai tomyam..Jadi disebabkan petang semalam dorang lom makan nasik lagi so sib baik dia nak makan tomyam klau x komfem dia nak gi fast food punye...alahai anak omak sorang nie...so jom kita layanzzz....

Disebabkan c Kecil aku selsema oleh itu deme kena order ayor panas...Teh limau panas!
Tumpang lalu ye....Peaceeee...c Kecil bersama Kak Long

Aku pun nak gak..."mama cepat ambik gambor k.ngah nie penat posing tau!!"..ekelehhhh

"Adik plak mama!"...senyummmmm...ahaksssss

Ikan 3 rasa...kegemaran anak²...yummmyyy..

My princess Kak ngah & Kak Long

Tomyam campur...surrrpppp..auwww

Taaaraaaa...bersih!! Sape nak tulang tue!!! heheheh..

Ini ler ropunyer meja makan kami...sume settle..bersih..hehehehehe
Rupa²nya hubby aku belanja sempena hari ibu ahad nie (09/05/2010)..Cissshhh!! x patut btol la dia nie tau! Dia terpaksa celebrate awal pasal hari minggu nie dia ada hal plak. Eemmm...Klau aku tahu aku ajak gi kedai yang best²...Ooooo main tipu yeaaa lepas makan baru bagitau, x per..x per..Nanti kita repeat balik yea YOU♥!!!...hehehehe..Anyway thank's belanja kami makan walaupun cuma di kedai tomyam Aweeenyeeee...uhuhuhuhuh...janji anak² suka no hal punyaaa...Adiosss♥♥♥...

Tuesday, May 4, 2010

Deko

Posted by Cik Sue at 10:29 AM 1 Komen Yang Terbaek
Akhirnya berjaya jugak aku memasang cermin ikea yang mcm tsunami nie.. Itu pun aku upah orang pasang. Ini kali yang ke 7 En. Jamal pasang cermin Ikea tsunami dan dia pun mengakui kerja memasang cermin nie agak rumit dan memakan masa. Walaupun dah 7 kali En Jamal memasang cermin nie tetapi masih lagi perlu berhati². Nampak mudah tapi sebenornya alahaiii.. Ambil masa yang panjang..So pada kengkawan yang ader atie nak beli cermin nie pk btol² seblom membelinya....Sib baik ada En Jamal yang tolong pasangkan, klau x komfen ler jadi barang sejarah dalam stor jer.. udah ler dinding umah mcm kena peluru motar uhuhuhuhhu..Jom kita layanzzz gambor² kat bawah nie..zaazzzzz lalalalalal...

Inile hasil sentuhan En Jamal..Sib baik bole pasang klau x uhuhuhuh..

Koleksi FM ..aku mmg suka kumpul FM..Paling aku suka Paris ler dari Kak Zue & LA Princess dari Nek Rock...Kebanyakan koleksi nie kengkawan bagi..Mekacih yeaaa sume & akak² ku...Sayang Uols hehehehehe....♥

"Mom's cafe open 24 hours...iyea ker tue Cik Sue??...Apa kata tukar ckit.."Mom'S cafe close after 10 p.m" meaning after 10 pm mamak corner yeaaa!! hehehehe...

Untuk cuci² mata bila dongak ke atas...♪♪

Cantik x...hehehe tempat sangkut kayu nie memang aku suka bangat yeaaa..♪♪

Koleksi gambar My Charlie's Angels...♥♥♥
Aku baru jer nak masuk frasa tranfomasi pengubahsuaian rumah ke arah English Style itu pun setelah puas aku dimarahi dan dinasihati oleh Acik Rien (Dia nie mmg pun klau dtg umah aku suka komplen jer...heheheh tp x per aku suka sekurang²nya kami berkongsi idea..). Dan kerana Acik Rien jugak ler terjadinya transfomasi ke arah gaya English. Aku bermula sedikit demi sedikit dahulu. Maklumlah nak transfom kena ada modal jugakan selain idea² yang segar, baru la "Rumahku syurgaku"....Aku sesgt berharap agar projek aku kali nie menjadi kenyataan itu pun terpaksa dipantau oleh Acik Rien heheheh thank's a lot's Acik Rien♥. Sayang Cik Rien..Idea² nie banyak kami kongsi bersama. Bak kata kawan JPB aku ler "umah ko dah ade sesikit cam English lah Cik Sue"♥...Kembang atie aku..hehehhehe.. Thank's Fad. Kepada yg berminat nantikan perkembangan seterusnya yea tapi pada yang x minat..Ada aku kisah!! Ahakss! Bukan niat dihati hendak menunjuk² tetapi sekadar berkongsi minat dan idea dgn kawan² sume. Apa salahnya yang baik kita kongsi bersama yea x kengkawan!!Terima kasih kerana layan blog hidupkenaSlamber nie..Sayang uols jumpa lagi...adiossss ♥♥♥...

Cermin OH cermin..

Posted by Cik Sue at 9:32 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan N3 kali nie aku nak cite pasal cermin tapi seblom tue aku nak cite ckit pasal aku ngan Acik Rien, (my best friend) gi kedai English deko di Tmn Melawati. Actually Acik Rien nie memang peminat English Style and umah dia pun dia Deko English Style (bule ler umahnye x ade bdk kecik..budak beso' jer) ahaksss..Gara² Acik Rien, aku pun dah nak transfom umah aku ke arah English Style heheheh..Alahai Acik Rien oooii...So petang tue sempat ler kami rembat 2-3 jenis barang. Insyahallah dalam N3 akan dtg aku upload plak apa barangnye yea. Gara² Acik Rien jugak le aku terbeli cermin Ikea yg mcm tsunami lagaknye...Nak memasangnye aduhaiiii hampehhhh tol...Bukan senang makan masa berjam² tapi hasilnye mari kita tengokkkk yea..zaaaazzzz....
huuuissskkkk...terujanyer aku tapi kena lupakan utk sementara waktu sehingga charlie's Angels aku besou dulu..:-)

Yeaaahhhh!!!! Acik Rien dah jadi ahli..leh beli dapat diskaun 10% nyerrrr....uhuhuhuhuh
Tulih bebetol Cik Rien kang x sampai brochure kat umah sape yg rugi...ahaksss Cik Rien jam dinding kat tepi tue minggu depan kita dtg rembat sorang 1 kay..uhuhuhu
Aksi Hubby ngan Acik Rien mengukur cermin..haaaa ukuq betol² tau..Jangan senget cam korang yea...Anom tengok btol² kay Acik Rien nak pasang nie... Udah mcm gaya c Mas Idayu dlm mentor plak Acik Rien nie...Korang tau aper hasilnye bila deme ber 2 nie pasang cermin ikea tue...tengok nie santeeeeekkkk bangat sampai malam aku x bule tido dok memikir...


^


^


^


^


^


Taaaaaraaaaaa......uwawaaaauwaaaauwaaa....dah mcm kena peluru..trrrtrrtrtrttttt....hasil seni yang cukup mahal gegenye wakakaka..Akhirnyer aku terpaksa ambik decision upah orang pasang, klau aku biorkan deme 2 orang yang pasang mau hancusss dinding umah aku...uhuhuhuhuh...Alahai idea sape ler nie kan???
Adiosss..♥♥♥ Sayang uols tau...:-)
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei