Friday, January 28, 2011

Akan ku Kenang...

Posted by Cik Sue at 3:51 PM 9 Komen Yang Terbaek
Salam rakan² blogger yang cantik manis, senyum semanis kurma. Huyeah..huyeah.. mood untuk berblog telah kembali. Amboi x hengat seronoknya. Heheheh. Wah!! hujung minggu kembali lagi, dah ada listing ker apa menu untuk hujung minggu nie?? Hujung minggu nie aku dengan bangganya hendak men'try' resepi baru. Special dari Kak Yan. Resepi apa yea!!! Kalau mendengarkan namanya jer udah takut hehehe ..Tapi aku memang berhajat untuk mencoba resepi ini. Apa pun nantikan n3 aku minggu depan kalo jadi ler. Doa² jadi ler hendaknye yeah!! Jangan la penyakit M aku datang menyerang lagi. Panjang plak mukadimah aku nie, actually n3 kali nie aku nak beremosi ckit. Pasal ape yeaaaa!!...Cite nie berlaku 2 weeks ago baru kali nie aku berpeluang nak berceritera huahuahua...Mcm nie 2 minggu lepas aku gi pasar tani di Taman Permata. Actually idak ler beria² bebenor nak pegi ke situ tapi biasala mata nie bila dah terpandang mula ler nak menyinggah. Dipendekkan cite aku pun singgah la kat satu gerai yang menjual sayur²an nak beli cili padi. Pas tue bila dah pilih cili padi tangan nie gatal² la plak ngambik brakoli, alah x byk mana pun brakoli tue ciputnyer. Masa nak bayar pakcik gerai tue dengan muka ketatnye huluq plastik kat aku sambil cakap RM 9.00. Mak ooiii, udah le muka mcm asam aboi terlebeh peram langsung x reti nak senyum. Mcm nie ker org Melayu berniaga?..Uhuhuhu, apa kes nie??? Jenuh ler aku belek balik barang dalam plastik beg tue, ia ker itu sayur yang aku beli dan korang rasakan masuk dek akal ker dengan gegenya jika hanya ini jer sayur yang aku beli...

^


^


^


^


^


^


^



Uhuhuhu..Sampai arie nie aku x paham mcm mana gegenya boleh sampai 9 hengget. Sedangkan esoknya aku gi pasar pudu beli sayur sama sebijik mcm tue gak tapi gegenya cuma 3 henggetnyerrr..Mak rase cam nak pitam bila nyonya jual sayur tue cakap 3 linggit amoi. Haiya!! butut ka 3 linggit nyonya?? Dan dengan mengongnya aku tanya nyonya tue soklan yang x relevan langsung...Kahkahkah. Haiya!! butut la amoi, lu mau blapa linggit? Huahuahua... Salah siapakah ini???? Mak x paham Nyahhhh...

Contest lagi...

Posted by Cik Sue at 3:23 PM 1 Komen Yang Terbaek
CONTEST PIC hitam putih PALING COOL!!

Salam rakan² blogger sume. Minggu nie keje aku asyik ler membuat GA ate kali nie dari org yang sama gak meng'tag' GA kat aku alah saper lagi kalau bukan my BFF BSB ler. Dia nie memang ghajin bebenor membuat GA nie. So sebagai tidak menghampakan my BFF aku pun dengan bangganya meng'upload' gambar my kiddo's...
Contest nie dianjurkan oleh
http://sitifatimahhh91.blogspot.com/2011/01/rebut-rm100-dalam-contest-pic-hitam.html
Gambar my kiddo's diambil semasa majlis perkahwinan my niece di Wangsa Maju. Deme 3 orang nie memang pantang nampak orang pegang camera mula la nak beraksi. Tengok tue bukan main lagi...Alahai!!!

Kalau saya menang, saya nak belanja my kiddo's makan ais kerem di ice room ...hahaha InsyahAllah...

1.okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni..i folowww
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni..boleh no hal
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*..wokey dah
contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak-banyak !
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !..
(1)luvlymummy(2)Kak Yan(3)Ida(4)membesau(5)Yani
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011

p/s:okay sekali lagi nak bagitau korang , hadiah nya berupa rm100 dan korang pilih lah hadiah apa yang korang nak.. kalau nak nyatakan sebab kenapa korang nak sangat hadiah tu pun boleh , tak ada masalah ya..
tinggalkan link dekat entry ni ~ good luck !

Wednesday, January 26, 2011

Award dari El Mariachi

Posted by Cik Sue at 3:26 PM 6 Komen Yang Terbaek

Terimakasih bro' Logorithm atas award ini...
ni link ke bro'
http://layanbluesz6.blogspot.com

Hari mendapat award..hahahah. Award terbaru nie aku dapat daripada http://layanbluesz6.blogspot.com, terima kasih bro kerana sudi bagi aku award nie. Teruja, terharu ,terkucil semua perasaan bersatu menjadi satu daaaa..hehehehe. Best gak sekali sekala bertukar² award yea kawan². Dan untuk memanjangkan lagi aku tag kepada 5 kawan²ku sayang ;- 1) Acik Rien 2) membesau 3) zurina shafie 4) luvelymummy 5) cheq.

silalah panjangkan awards ni kat blog orang lain
tapi tiada paksaan ye...suka suka saja...

Give Awayy not far awayyyyy....

Posted by Cik Sue at 8:48 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam rakan² blogger. Actually dah lama my BFF bagi giveaway nie cuma masa jer tidak mengizinkan aku nak buat giveaway nie. Giveaway nie dianjurkan oleh :-
http://cydaacme.blogspot.com/2011/01/mama-cyda-1st-give-away.html mekasih bebanyak yea mama cyda kerana anjurkan giveaway nie. And thanks gak pada my BFF: http://threeq-threeq.blogspot.com kerana sudi menjemput aku untuk joint ini giveaway...

GA nih akan berakhir pada
18 Februari 2011 tepat jam 9 AM
  1. Terbuka kepada semua blogger yg berada di Malaysia sahaja dan mesti jadik follower Mama..i folowww mama....
  2. Buat entry bertajuk "Mama Cyda 1st GiveAway". Letakkan gambar kat atas tu dan jangan lupa letak sekali kat Side Bar dan link kan ke entry ini...wokey mama...
  3. Letak link blog ini kat BlogList korang. Bukan apa, senang nak update apa2 nanti...orait mama
  4. Tag tiga orang (lebih pun takpe) dan pastikan inform orang yang ditag itu.. 1)luvlymummy 2)zurinashafie 3)membesau
  5. Last sekali tinggalkan link korang kat komen ye...olait la mama dah siap dahhh

Monday, January 24, 2011

Besday Alliya..♥♥♥...

Posted by Cik Sue at 10:27 PM 2 Komen Yang Terbaek
Khamis lepas sempat la aku dan ahli keluarga meraikan hari jadi anak aku yang no 2 . Alliya Sofea Roshidi yang genap usianya 9 tahun. X jemput orang pun kami anak beranak jer hehehehe. Jamuan serba ringkas. Soto ayam resepi dari Acik Rien menjadi menu utama. Aku nie kan ker pencinta soto..I like..Bole ler untuk pertama kali percubaannya. Janji x ada sapa yang sakit perut heheheheh. Cik Rin mintak maap yea x jemput awak...heheheh...Mood untuk menulis zero so jom la layan gambar yang ada sekeping dua nie...zazzzzz...
Sponsor by mama...Kek harijadi Alliya Sofea Roshidi
"Kak ngah, bagi ar atek siuup lilin nie yea...nanti atek blanja kak ngah ais krim..." Arissa dengan sabar menunggu masa untuk meniup lilin..
Gembiranya ko yea kak Ngah...Yang diraikan Alliya Sofea
KFC sponsor by Wan (Kak Aisyah)...
Soto Cik Sue...srrrruuuupppp sedaaaapppp...Thank You cik Rien bagi resepi soto nie. Kiranya percubaan pertama kali nie menjadi laa..Insyahallah lain taun aku cuba lagi...

Pesta ubat...

Posted by Cik Sue at 9:50 PM 3 Komen Yang Terbaek

Salam manis rakan² blogger sume. Minggu yang penuh dengan cabaran, uhuhuh orang lain syok² bercuti panjang hujung minggu aku plak terpaksa jadi misi a.k.a nurse bila seisi rumah kena demam. Hadoyaiii. Ini semua gara² pak encik la yang membawa wabak habis satu rumah terkena virusnya. Batuk dah bunyi mcm paluan kompang org kawen nyerr kung kang kung kang, sahut menyahut. Lagipun cuaca sekarang nie x menentu sekejap hujan sekejap panas alahaiiii. Bebudak nie kalau kata nak ke klinik bukan main suka lagi tapi bila di suroh makan ubat mcm siput pregnant jer gayanya. Alahaiii rumah pun dah mcm farmasi jer, buka² pintu rumah dah bau ubat jer hadoyaiii. Kepadaa rakan² semua jagalah kesihatan kita, mencegah lebih baik daripada mengubati penyakit. Minum air masak sebanyak mungkin, makan makanan yang berkhasiat. Alahai dah mcm doktor la plak hehehe. Cukuplah untuk n3 kali ini, insyahallah panjang umur kita jumpa lagi pada next n3 yea. Adioooss senorita...♥♥♥...

Wednesday, January 19, 2011

Aku YANG maLas...☻

Posted by Cik Sue at 7:55 AM 6 Komen Yang Terbaek
Selamat pagi dan Salam 1 Malaysia. Ahakassss. Lamanya siaran tergendala. Kalau tengok tajuk pun dah dapat agak yea dak. Permulaan tahun yang sangat lesu. Aku sendiri pun x taw nape aku bole jadi lesu macam nie. Serba-serbi tidak jadi. Rakan² blogger lain begitu ghairah meng'update' blog mereka, sedang aku plak cuma jadi pemerhati yang bisu..Hadoyaiii. Mood untuk berblog berada di tahap -0 terus mencecah paras beku yg tidak normal, uhuhuh mcm mana tue erk!!! Setiap kali jari jemari aku singgah di keybord, terus idea terbang mcm terbang merpati putih terbang bebas ke uadara uhuhuhu..Walaupun banyak benda yang nak aku kongsikan bersama rakan² semua. But I'm not in the mood...uhuhuhuh. mengharapkan kerajiran aku akan bertandang selepas ini. Tunggggu n3 aku yang seterusnya..Kalau tidak aku serupa mcm kucing kat bawah nieee ...Melentok jer la and moral of the storyyyy...AKU YANG MALASsssss☻....Ahaksss...
"Anak Cina makan pengat
Sendrik mau hengat arrrr..."

Thursday, January 6, 2011

Corak-Corek Makan Malam

Posted by Cik Sue at 2:03 PM 4 Komen Yang Terbaek
Salam tahun baru rakan² blogger yang cantik manis. N3 pertama aku di tahun 2011, apalagi klau bukan pasal annual dinner yang company aku anjurkan. Mungkin ada yang dah baca di blog BSB tapi itu versi BSB, ini plak versi 'hidup kena slamber' huahuahua. Malam tue ramai la gang² aku melaram sakan termasuk ler my bff BSB..Waduh² BSB ko memang the boooom mlm tue. Aku?? Hahahah..Selalunya aku nie mosti cam pokok x-mas lip lap-lip lap. But for this year aku berghaye teramat la simplenya walaupun tajuk dinner malam tue RETRO. Klau nak diikutkan tema idak ler sesusah mana pun, kebaya pendek nyonya dlm wardrobe ada 2-3 helai menunggu untuk di rembat jer tapi itu ler, tahap kemalasan aku berada di bawah paras beku -2­­° uhuhuhu. Mana taknya esok sume org coti tapi aku kena keje uwwaaaaa. X adil btol ar uhuhuhu. Macam mana pun aku tetap hadir memberi sokongan kepada KSRU serta pihak pengurusan yg telah bersusah payah mengadakan jamuan makan malam. Bertarikh 30/12/2010 dan bertempat di Holiday In Glamerie Kuala Lumpur bermula la acara malam pesta muda mudi walaupun yg datang tue idak le muda mana punnnn..caras jer la cite annual dinner nie moh kita sama² terjaaaaaahhhhh gambor kat bawa niee.......
Halooo bukan senang tau nak bergambar bersama penyanyi karaoke ala² Man Laksaaaa... Budak berdua nie kan harap muka jer ganazzz tapi dalam hati ada taman derr..Ek eleh!!
Seronoknye makcik² nie dapat door gift dari Jakel...Kain ler apa lagi kalau dah namanya Jakel x kan dapat brooch plak yea tak. Raya tahun 2011 nie gamaknya boria laa kita yea kengkawan. Ate udah namanya kain free...Ahakssss
Agak² anda apa yang sedang mereka aksikan?..Klau tahu sila tinggalkan comment anda di shout mix hehehhe...
2 orang mak dara bersama 2 org anak dara dan seorang peserta karaoke...Motifnya??
The most Eligible Bachelor....But not me yea!!....
Waduh² lumayan sekali yeah, kayaknya kami bisa ketemu sama J.LO gitu...Ngapain gak percaya?? Aku ngobrol yang bener deeh!! Lho lagian elu mikirin apa yang gue bilang yea? Udah deh jika elu gak percaya...
Team Credit whit beloved boss...Eh!! mcm mana 'apek' jual buah berangan tue ada sekali dalam gambar kita nie yea!!. Hisk apek nie pon klau yea pon nak tumpang bergambor tunggu la jap lagi ker..Nie mosti kes x sabau niee...heheheh ampun yea abg baju hijouuuu...Tapikan mana 1 bos nie yang baju kot ka atau yang baju berlengan panjang kaaaa?? Hadoyai aku kompius nieeeee....
Kiranya malam tue kalau ada pertandingan meja yang paling happening, paling kecoh....confirm la meja no. 7 ni yang bakal memanginya..X gitu Cheq!! Cheq hang look gorgeous malam tue..Serious! cheq sib baik hang mai ngan akak, kalau x confirm akak x kenal ko..hehehehe
Meraihkan para pesara² - Oooopssss yg tepi berseluar merah tue bukan penyanyi rap yang kami import dari Africa yeah...Don't underestimate my big boss, I really respect with him and her wife memang the boom laaaa...Sporting ar boss!!
Acara karaoke., my second bos En. Norman siap bawak penari latar lagi huahuahua, nak menang ke banggg!! Actually that day is he wedding anniversary so he dedicated that song to he wife..Romantic couple. Agak² ar adakah pak encik akan buat perkara yang sama sekiranya wedding anniversary kami pada hari itu??..Owh! Sungguh terharu aku...Dah² la Cik Sue usah ler dok berangan. Dan daku pasti, confirm x kan ADOOOOnyerrrr..mintak maap siang² aarrr...Hampehhh!!
Mana syakila, aku pun x tahuuuuuu...Shah Reza dah macam Stevie Wonder la plak..Nampak ker tue dik oiii!!..X menang x per janji ghaye mau adaaaa...
Malam Jumaat Keliwon..Waduh² dik fandy, emangnya lagu ini enggak pernah sekali didengarin ngapain kamu bisa nyanyik lagu ini!! Persembahan elu gampang sekali yeah..Lagian ada cewek datang kasi bungak sama elu, pantas yeaaa lu kayaknya carik cewek emangnya seksi gitu aduhhh...Kayaknya gini Fandy bisa ada 'ngefans' terus deeh!!
Rasenye tajuk lagu dia nie kena tukar dari Memburu Impian kepada Memburu Kejayaan. Ini lah dia Arm Rahim pemenang karaoke malam tue. Walaupun nyanyi ada sikit ke laut China Selatan tapi juri tetap suka. Tahniah yea Arm!! Gaya bersahaja dari Mat Kepit..kahkahkah...Mat Kepit ker, apa ker dia tetap dah menang karaoke..Ko adoooooooo!!!
Huahuahua...Izmee but the famous name Tuan Ismeth Ulam Raja, first at all aku nak cograt kat dia kerana selama yang aku kenal dia, dia memang x pernah nyanyi karaoke langsung x pernah walaupun masa kami buat family day. Dia nie tahap kemaluannya tinggi ,ooppss!! Korang tolong ya open your mind aku menggunakan tatabahasa dengan betol nie.Tapi kali nie dia buat kejuztaaan. Bole di katakan sume org x caya la dia nie nak nyanyi malam tue, siap pi buat rambut lagi teknik rebonding you!!. Sib baik aku x pengsan hahahah..Iyea la aku nie kan bff dia...Eh elek! tetiba jer ngaku bff ngan mamat nie apa kes? hehehe..La x caya korang leh tanya dia sendiri ar. Malam tue dia nyanyi lagu Fadli Zainal- Harapan. Memola tue cam kaku sikit nak² plak bila si Shamsul Ghau² selaku MC malam tue usik mcm². Gabrah tuee. Walaupun dia x menang malam tue tapi ada satu kes yang buat kami semua terkilan. uhuhuuh. Malam tue dia yang sepatutnya menang Grand Prizeeee hadiah TV plasma Panasonic 42 in..di Ulang sekali lagi yea TV plasma Panasonic 42 in. 'Tidak kesampaian...' Inilah yang dikatakan ada TUAH tapi x ada REZEKI. Semua dengan izin dariNYA. Kun fa ya kun...Mungkin ada hikmah disebaliknya. Kak Rock malu² bagi bunga kat Tuan Ismeth Ulam Raja. Dapat bunga jadi ler MEE ada gak hadiah walaupun hanya dari Kak Receptionist jeeeerr.Huahuahua but i proud whit u frienz, dalam refomasi² sempat lagi ko berkaraoke yeaaa...
Kejuztaaaaaannnn...X seorang staff di beritahu akan kehadiran Datuk Siti Nurhaliza pada malam itu. Kiranya kejuztan mereka kali nie menjadilah. Jemput DIVA la katakan, mana boleh kecoh² kan!! Tapi malangnya x sempat nak bergambar dgn Datuk Siti kerana dia nak balik cepat, nak balik Kuala Lipis celebrate mak dia punya besday...Owh!! Bagusnya Datuk Siti nie yea.
Barisan peserta pakaian tercantik or yg mengikut tema dari kira Harun, Samseng kampung Dusun, Sharif Dol daaa, En. Halim dan peserta wanita Yanti ala² gandingan Puan Sri Saloma dan Marilyn Manroe. Seriously she look gorgeous whit Black and red polka dot dress. Ziha dengan gaya J.Lo dalam filem sorry x engat laaa filem ape..heheh and Shara ala² Dimple Kapadia cite?? Lagi ler aku x hengattt...huahuahua
Pemenang karaoke bergambar bersama dari kiri Tuan President En. Sulaiman, Joe pemenang tempat ke 2 and the only girl yang joint karaoke, Si juara Arm, En. Halim pemenang ke 3 dan En. Zamri.
Me and My Group General Manager yang bakal bersara penuh pada January 2011. "Wish you all the best sir".
Aksi² gedix's di pentas dari kami.
Jangan sandar² yea Has x ade maknanya En. Adi nak offer ko keje ngan dia punnnn....Dah menang grand prize cukup arrr...Famous En. Adi malam tue yea senyum pun dah senget iyea la letih asyik kena control macho!! hehehe
Ucapan terakhir dari En. Adi Satria. Dan akhirnya menitis jua airmata En.Adi kita nie yea..Tempat jatuh lagi dikenang ini kan pula tempat bermain...We gonna miss u sir..

Ku meniti awan yang kelabu,
Ku tempohi lorong yang berliku,
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapan...

Ku percaya pasti suatu masa,
Sang suria kan bersinar jua,
Membawa harapan yang menggunung

bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi,
Tak bercahaya namum kau berseri,
Tapi cukup menghiburkan

Hati ini...

Seharian waktu bersamamu,
Tak terasa saat yang berlalu,
Bagai pelangi petang kau kan

pergi jua...
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei