Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadan

Posted by Cik Sue at 2:09 PM 4 Komen Yang Terbaek
ihsan pakcik google

Salam Ramadan Al Mubarak 1433H kepada semua...Semoga ramadan kali ini memberi seribu keberkatan dan yang terbaik buat kita semua love Uollzzzzzz...

Wednesday, July 11, 2012

Jenjalan lagi

Posted by Cik Sue at 6:51 PM 5 Komen Yang Terbaek
 Assalammualaikum, selamat petang, hahahah. Straight to the point je lee yea, oleh kerana ada permintaan daripada kengkawan yg nak tengok gambo² aku holiday kat langkawi maka pagi nie dengan gigihnya aku meng'upload'nya  ^_______^.  Maaf  bebanyak lambat upload, biasalah agak buzy sikit awei-awei bulan nie. Jom la ikut aku pi meronda...
Aku booked hotel Azio, motifnya senang nak pi shoppin hahahahah
lepas check in kami pi cari kedai makan, tertiba jer pewut lapoooo, kedai kat sini dah nak tutup pun tapi bila deme nampak kami datang x jadi deme nak menyusun kusi meja....
 Sabo yea nakkkk...
Langkawi maps...hhhmmmmm
 Pak Encik teruja bebenor menengok bungkusan nasi lemak tue....
 Budak berdua nie kalau breakfeast kat luar mesti nak roti canai...x pahaam aku laaaaa
 Oleh kerana tempah nie letaknya di tepi jalan besar maka destinasi pertama kami adalah di sini...Padahal bukan ada apa pun...Just drop by nak bergambo jeeeee but seriously memang pemandangannya indah...Cik Rin with my charlie Angel's
 My soul...
Pemandangan menghijau luas mata memandang....
 Yeaaay...Yeaaayyyyyy....
 Di makam mahsuri, lama benor x ke sini last pi rasanya dengan my late mother dulu tahun Dec 1998...Uiissskk Lama betul dah lain benor tempat nie, dulu masuk RM 2 jer tapi sekarang RM 5.
 Di bawah rumah Mahsuri...Lepak jap cuaca punya la panasnyaaaa ya ampun......
 Rumah Mahsuri bahagian dapur....
 Makam Mahsuri

 Mahsuri oh Mahsuri....
 Sesape yang dok kampung mesti terimbau kenangan lalu kan....

 Pasal cuaca panas deme bertiga nie ceduk air telaga buat basuh muka...
 Tetiba si kak Ngah tanya aku ....'Ma kalau basuh muka guna air telaga nie, muka boleh cantik mcm Mahsuri gak ke???? Toing..toing..toinggg...Banyak le ko punya cantik....Non Hadoooonya nak oooiii kecantikan tue kan ker anugerah dari ALLAH s.w.t....
 Cafeteria...Nak try gak tapi kata pelayan kat situ kopinya dah habis dan belum diantar lagi stocknya...Bole gitu???.....
 Pintu masuk ke Kota Mahsuri

Lepas membeli belah di Gamat Gemilang nie kami nak pi Beras terbakar plak...Apa yang ada kat situ erk...

Thursday, July 5, 2012

Jenjalan

Posted by Cik Sue at 11:55 AM 5 Komen Yang Terbaek
Selamat tenghari kepada semua readers yang singgah sini, bulan baru, minggu baru, hari baru tahun tetap sama hahahaha. So today nak  story, actually ini kisah 2 weeks a go but x sempat nak update uhuhuhuh. Pepaham je la kan bila ambik cuti lama maka kerja pun bertimbun² sama mcm kain yang baru lepas cuci kat umah aku, aik ada kaiatan ker? ntah rasanya x ada pon hahahaha!! ^_____^.   Hujung June 2012 aritu aku sempat le membawa rombongan Cik Kiah ke Pulau Lagenda. Last year aku pi sorang jer pasal masa tue nawaitu aku x  nak pi jenjalan, nawaitunye cuma pi teman cik Rin beli corelle dan segala mcm pinggan x kira apa, janji copnye corelle yeaaa!!! Disebabkan aku rasa TERamatlah bersalahnya kerana meninggalkan keluarga tercinta maka tahun nie aku telah menempah tiket tambang murah, nak bawak deme jenjalan sambil shoppin cekelat kat Pekan Kuah.  Jom la kita layan Cik Sue and the family pi holiday ala² Mr. Bean Holiday hahahaha!!!!...Zaaaaazzzzzzzzzz.....
 Muka teruja nak naik aeroplane...Bila nak sampai nie mama??? Esokkk...hahahah
 Hohohohoh...lama benor  nak sampai LCCT sampai tertido daaaa!!!!
 Pak Encik Q for chek in...Pesal lama sangat time pak encik check in nie rupanya kami terlupa nak bawa Alliya punya surat beranak, halamak mcm mana nie...??
 Muka sedih takut x dapat pi....Sabo kak Ngah sabo..Jap lagi mama call abang besau ambik kak ngah bawak balik yeaaa hahahahah.!!!! Hanginnnnnnnn.
 Yang nie plak muka terlebih terujaaaaaa....Ek eleh!!!!
 Settle everthing jom kita makan dulu...Oleh kerana pewut kami dah penuh sebab dah melantak di rumah maka kami ambil makanan yang simple jeer dulu...
 Posing lagi with Cik White Cottege House....
 Tumpang lalu heheheheh!!!
 Flight delay la pulak dari kol 9.00 ke pukul 10.55 pm..mak aiiiiii lemau leee, Arissa dah mula bosan tengok le tue dia dah conteng² amende ntah tunggu le jap lagi apa plak aksi dia yg seterusnya hhhmmm!!!
 Aduhai dia dah start daaahhhh...memola bukak kasut..lepas tue stokin dan kita guling² uuuwwwaaaaaaaa tolong la cepat ...
 
Ready to departure...Lepas satu azab...Sib baik x sampai kol 10 malam kalau x, mcm mana le ghopa aku anak beranak agaknya yea, uiisssk x sanggup mak nak bayangkanya!! Sesilap orang ingat baru balik dari pasau, muka punya le berminyak dah bole dibuat goreng ikan dah, berlengas giles tuuuu...

Ok aku terpaksa berhenti kat sini dulu pasal bos panggil laaaaa nanti sesenang aku try update lagi itu pun kalau senang le hahahaa ok..ok..ok aku akan cuba senang² kan juga masa aku...Jumpa next episode insyahAllah jika diizinkan olehNYA yea kengkawan. Terima kasih daun keladi kerana sudi menatap n3 aku lagi hahahaha muah muah muah byeeeeeeee...♥♥♥...

( \ _/ )
(=' _'=)
(") _ (")

p/s... dengo² cik rin angkut corelle sampai senget kapal terbang hahahah
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei