Thursday, June 27, 2013

Sport Day Convent Bukit Nanas 1

Posted by Cik Sue at 6:43 PM 1 Komen Yang Terbaek



 Assalammualaikum dan selamat petang. Alolo...kan dah kata aku terlena sekejap. Mood nak update blog x mari lagi. But I have to do, promise is promise kan!!. So today I' m happy to share story about sport day CBN 1. Tulah hari tu berjanji sakan tapi bila  sampai masanya nak update penyakit M datang menyerang. Alololo so sad...Last saturday nak x nak terpaksa gak pi CBN 1 punya sport day, ialahkan ini kali terakhir aku menghadiri hari sukan CBN memandangkan yang Alliya now standard 6,  next year dah form 1. Owh! cepatnya masa berlalu. Mak dah tua Nyah ooiii.. ●_●. Hari tu memang kami sekeluarga awal, sebabnya  parade bermula kol 8 pagi katanya so this time aku x nak terlepas parade sebab last kan, after this x tahu bila lagi dapat tgk parade kat CBN, walaupun cuaca berjerubu tapi kami tetap bersemangat...Kami ingat kami dah awal jam 7.25 pagi dah terpacak di CBN rupanya dah ramai daaah...X caya tengok je la deretan kereta tuu..!! Hampeeh!!!...Terpaksa la menapak. Tu dia deretan kereta dah berbaris panjang auwww.  Jom follow aku skodeng CBN 1 sport day...

 Before kita bersorak bagai baik kita isi perut dulu...seriusnya Pak Incik bincang apa tu...
 After breakfast kami pun pi cari Alliya, rupanya dah siap masuk barisan nak mula parade dah..Wala lawak la rupa ko K.Ngah...Misai kontot mcm Hilter laaaa...hahahha
Are you ready girl... Parade for Tun Fatimah Houz....
 Puteri² pembawa sepanduk rumah² sukan...Tun Fatimah, Dang Anum, Tun Teja dan Mahsuri...
... cumei kan "So sweet"...●_●
 Pakaian bagi Parade setiap team houz...memang terbaik la...Cumei kan rumah Mahsuri punya dress up ala²  bug bunny cuma bunny'nya color blue hehehe...Rumah Dang Anum seperti biasa la meletoops!...Siap dengan persembahan "Opp gangnam style"...hambik ko bergegor pakcik Askar nak menilainya...Dan apa yang menariknya tahun nie Parade diadili oleh Pasukan Tentera Darat Di Raja Malaysia. Ko hadoooo..!!☺☺. Disebabkan tahun nie x ada cheerleading, makanya acara perbarisan dimestikan membuat persembahan beragam...Masa parade x sempat nak snap pic sebab Cik Senah buat hal gggrrrmm...
 Yang ini aku mmg x bole blah...Last year dia dok mengangkut bear beruang pi sukan, tahun  nie dia angkut  tweety bird and color book pulak daaa ayoyoyo...●_● pengsan!!! Siap dia bantai  main pondok² kat tepi padang!!! Anak sape la nie...Pak Incik tolong jawap!!!
 Tahun nie x ada cheerleading tapi ada persembahan "Mass Drill" dari puteri² CBN 1 sempena dengan SUKMA...Risik² rupanya dorang x sempat nak training for cheerleading disebab sibuk dengan latihan untuk SUKMA. Oooo gitu kisahnya. Seriously sukan tahun nie agak hambar sebab x ada cheerleading. Selama 8 tahun di CBN, tidak pernah lagi acara cheerleading ini di tinggalkan dan satu²nya acara  paling ditunggu² oleh semua yang hadir. Sangat teruja dengan  cheerleading nie, maklum la aku dulu sekolah kampung, mana la orang kampung aku tahu menahu pasal cheerleading nie...Jangan kata nak buat nak sebut pun, ntah  tahu ke idak (masa tu la but now orang kampung aku dah gedevan yea) hahaha...
Senang diri luruskan tangan arahan dari komander pasukan Tun Fatimah harus diikuti ...Smile U on camera!!!
 Anom and the gang tetap memberikan sokongan cuma tahun nie ahli kurang pasal dah ramai adik² dorang ke form 1...Port yang sama saban tahun kan..!!!
 Ayah over la tuwww..Pak Incik pakai baju kuning tanda sokongan kepada pasukan Tun Fatimah...
 Mommy and Arissa  inter frame gak....
 Motif.. Jerubu daaaa!!! ...
 Alahai behave'nya' puteri² Tun Fatimah nie...Dok diam dalam khemah...Kalau kat SKSBS ari tu berterabur macam anak ayam jeee...OOppsss!!!
...Urban x gaya Mak....Urban tu ape??? X ada kena mengena okay, kihkihkih sengal...As usual nak jugak inter frame bersama budget feeling² pulak daaa...☺☺☺

Cuma aku x sempat nak snap gambar Alliya lari disebabkan cuaca yang berjerubu maka aku duduk di dalam khemah secara jemaah heheheh. That's why a lot of pic   x cover so sad dah la tahun akhir. Tahun nie team Mahsuri makan spaghettispaghetti okay, team Tuan Fatimah plak colonel burger  from KFC  hamboi mewah sungguh makan korangkan erk!. Team Tun Teja dan Dang Anum aku x sempat nak jeling. mata dah berair kepala dah berpusing. Berakhirlah sudah temasya sukan sekolah anak² aku, cuma si kakak je aku x pi, alah dah beso kan lagipun sekolah Menengah punya sukan x semeriah sekolah rendah. Budak sekolah rendah cumei² ☺☺☺....Seronok tengok dorang rasa nak cubit² je pipi deme nie. Tahun depan x ada la lagi story pasal sukan CBN daaah...
Terima kasih kepada tenaga kerja dan puteri² CBN kerana sukan yang sangat meriah ini maka dengan ini secara rasminya aku menutup temasya sukan Sekolah CBN 1 hehehehe! Apa pun CBN THE BEST.. Again congrat to all CBN team, moga CBN 1 terus maju jaya dalam apa juga bidang yang diceburi.  Terima kasih juga kepada semua yang singgah di sini. Harap kita akan berjumpa lagi sayang awak semua...♥♥♥


~Love~
Cik Sue

Saturday, June 15, 2013

Hari Sukan Sekolah Cik Senah - SKSBS

Posted by Cik Sue at 3:48 PM 8 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum dan Selamat petang semua. Lama plak menyepi kali nie kan hehehe. Bukan apa lately nie aku agak buzy body sikit sebab my office nak renovation moving out uhuhuhuhu. Mood aku dah ke laut China Selatan  nie ialah kan lama aku kat sini, alih² nak kena pindah :-(. Ok x moh suka sangat cite pasal pindah la maybe kalau aku rajin next  n3 will be update :-).
So ari ni aku nak share cite pasal Joyah sport Cik Senah punya hari sport day. Dah lama x update pasal Cik Senah nie ngeeengee!!! Seriously aku mmg sangat teruja nak pi sport day at Cik Senah  School coz ini adalah first time aku attend sport day sekolah  SKSBS, walaupun ini adalah kali ke 13 SKSBS buat sukan ayoyoyo (the previous sekolah nie adalah Bukit Bintang Girl School now ada 2 Seri Utara and  Seri Selatan)ate dah Cik Senah sekolah di  sini kan. Seperti biasalah la kalau x laju lambat bukan Cik Sue namanya hehehe, dari jalanraya dah nampak padang sekolah SKSBS meriah dengan kehadiran parents. Sampai je kat  Padang, semua rumah sukan dah get ready nak mula parade mengelabah babun Cik Senah sib baik jumpa gang yang sama² lewat, ada kawan aahaks!!!. Kalau nak diikutkan memang lain sangat dengan hari sukan di CBN, nie bukan nak compare pun just review jeee hahaha. Kalau kat CBN mmg meriah la dengan parents yang mmg sporting, siap ikut tema baju sukan rumah anak² and sama² take a part dlm umah sukan anak² di SKSBS nie aku tengok parents datang pun simple je tak adalah nak melawan bagai. Makanan yang pihak sekolah supplied pada murid pun simple cuma air kotak laici jenama yeos dan biskut tiger. Kalau kat CBN paling low class pun KFC nookkk!!!. Persembahan pun dasyat ada cheerleading team terbaik laaa tapi di SKSBS juga ada persembahan silat but seriously very good bila aku tengok anak² di SKSBS boleh bersilat bangga aku!!. Tapi x kisahlahkan ikut kemampuan jangan plak kita under estimate pada kemampuan orang lain. Lain sekolah lain caranya kan. Apa pun tahniah kepada Sekolah Kebangsaan Seri Bintang Selatan kerana berjaya menganjurkan suka sekolah dengan meriahnya,. Tahniah kepada pasukan rumah yang menang dengan gaya. Rumah sukan Cik Senah hhhmmmmmmm!!!! Copy ayat retis Malaysia..."No comment"...Dalam sungai ada buaya, paham² je la yeaaa!!! hahahaha...Jom kita ronda² Sport day Cik Senah...Zzzzaaaaz
 
 Rumah Wira angkasawan aka rumah hijau...
 Rumah Waja bererti  sebuah rumah kereta Merah...Hehehe!! Simple sungguh kalau kat CBN la rumah merah nie lah yang paling tak vogue sesangat..Siap ada lagu gitu!!!
 Ini rumah Satria perkasa hitam hehehehe...Rumah Biru daaaah..rumah yang menang bergaya. Semua acara balapan dorang sapu bersih  guna vacuum cleaner setitis habuk pun x tinggal...uhuhuhu
Haaaa....Ini la rumah sukan Cik Senah...Putra medical centre dalam kata lainnya rumah pesakit Kuning. Kalau nengok kan namanya bukan main GAH lagi tapi hampeeeh bergaya.. Tarik nafas dalam² and lepas...Last place okay..No 4 huahuahua!!!! Letih aku menjerit mcm orang gila meroyan kat tepi padang tu terlompat² bagai kera kena belacan uhuhuhu...Mak over excited :-). X per tahun depan cuba lagi yeaaa anak² rumah Putra...Do the best  Putra can do it ,go Putra go..
  Cik Senah datang awal lambat maka duk belakang yea!!! Dah mcm mandur je Cik Senah ooii..
 Parade berarak keluar padang and sebahagian parents yang hadir  di Sport day SKSBS
 Cik Senah and the gang get ready nak berlari 80m...
 Pemandangan biasa pada hari sukan...Mereka yang berbaju mandi sukan hikhikhik...
 Mari kita sama² bersorak ghumbira memberi sokongan kepada pasukan masing²....
 Cik Senah tengah tunggu gilirin nak ke tandas berlari...dup dap dup dap jantung cik Senah...:-)
 Sok sek sok sek...Cik Senah : "nanti awak jangan lari laju sangat yea...bagi la kita menang"...
Kawan Cik Senah : " Kalau kita bagi awak kalah menang awak belanja kita mkn selama sebulan yeaa"...
Hamboiii x agak² sampai sebulan anak saper la tu...:-)
...Sila jangan merasuah rakan anda!!!!..
 Aik pasal apa semua pandang tepi...Ini acara lari pandang ke tepi ke??..Alahaaai malangnye Cik Senah dapat tempat pertama ke empat nye dalam acara larian 80m nie..Ok Cik Senah sila cuba lagi tahun depan yea...Makanya kita akan kerap membuat larian amal sambil bershopping guna duit ayah hahaha...Pitam!
Mummy Cik Senah pun nak inter frame juga...hahahaha..Dah kalah mari kita balik tunggu pun Cik Senah bukan dapat hadiah kereta besoooo...Walaupun Cik Senah x menang tapi Cik Senah tetap maintain senyum janji Cik Senah happy...

Berakhirlah hari sukan Cik Senah. Minggu depan hari Sukan Sekolah kebangsaan Convent Bukit Nanas Satu. Minggu depan jom kita skodeng hari Sukan CBN plak hahahah...Dengar² tahun nie x ada persembahan dari cheerleading...kenapa...kenapa..kenapa???..Hhhmmm minggu depan kita akan tahu jawapannya...mengapa dan kenapa. Harap² minggu depan aku x  tidor sibuk and mood  jugak tidak ke laut China Selatan so bole la cover story Sport Day at CNN CBN plak...Hehehehe. Salam Sayang untuk semua yang singgah di blog Hidup Kena Slamber..muahmuahmuah ...♥♥♥....


Love from 
~Cik Sue~

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei