Monday, October 31, 2011

Konvo Arissa

Posted by Cik Sue at 11:59 AM 5 Komen Yang Terbaek
Assalam teman2 blogger yang dekat dihati selalu x lupa juga kepada pembaca senyap blog ni (eh!! ada ker silent reader blog aku nie hehehe..!!!). Ape cer kita ari nie yea. Hujung minggu lepas awokk satu family sempat le menghadiri majlis konvokesyen day like indenpendent day le gamaknya untuk si kecik awokk, di Dewan Sekolah Keb Cheras Indah. Meriah sungguh...Almaklum lah dah 5 tahun kami x pi majlis konvo. Atenye awokk memang gemor bebenor bila ada mejelis cam nie, nak mengediks hikhikhik!!. Seronok tengok gelagat anak2 kecil dengan pelbagai kerenah dan ragam tersendiri. Ada yang ketegaq, ada tue dah naik pentas menagis la pulak , x kurang jugak bila dah siap2 nak buat persembahan tetiba x nak menyanyi laaa pulak jenuh ler cikgunya memujuk. Aduhai sungguh menguji kesabaran betul... Malas nak cite banyak ar moh le kita tengok aksi dan gelagat anak2 kecil yang mencuit hati...


Pentas Utama dihias indah


Ibu bapa turut memeriahkan majlis...


Jemputan khas Guru Sekolah Sri Bintang Utara lupa plak sekolah rendah ke Menengah heheheh...


Persembahan yang mencuit hati kami...Adakah antara mereka ini bakal menerajui negara satu hari nanti...Who's know...?


Lagi persembahan yang mencuit hati kami...Alahai comeinya anak2 nie....


Arissa and the gang sedang membuat persembahan....


Mama cepat ambik gambo adik nie....'smileeeeee'


Yang diraihkan Arrisa Syauqina Roshidi


Yang turut menyibuk sama...hahahahaaaaa....


Harap bila besar nanti anak2 ini akan menjadi manusia2 yang berguna kepada Bangsa, Agama dan keluarga. Merekalah generasi peyambung kita masa akan datang nanti. Oklah kengkawan idea awokk dan tumpul benor nie, awokk rase elok ler awokk berhenti takat nie dulu, IsyahAllah kalau awokk rajin esok awokk datang lagi yea...Hehehe sekian terima kasih. Sayang Uollzzzz...


(\ _ /)

(='-'=)
(")_(").....



Friday, October 21, 2011

Nasi Pengantin

Posted by Cik Sue at 4:27 PM 5 Komen Yang Terbaek
Assalam rakan2 blogger yang jauh dimata sentiasa dihati :-)..Sejak dah pindah masuk umah baru nie galak pulak awokk bersiaran atenye semangat tengah membara hahahah. Tunggu ler 2-3 bulan lagi bila penyakit M awokk datang menyerang, bersawang balik le umah awokk nie.. Alahaiiii...mintak2nya idak ler begitu yea! Kekadang tue jeles tengok umah kengkawan bersih dari sawang. Atenye tengah bersemangat nie baik le awokk meng'hupdek' takut lelama nanti basi dah x best ^-^. Semalam awokk on leave, saje ler nak peghabihkan cuti tahunan. Excite tahap max you! nak plak cuaca dari pagi mendung jeeee, apa lagi awokk pun berbungkus mcm kuih koci ler gamaknya hahahah. Tapi itu ler bila cuaca sejuk pewot cepat jer la laponyer, nak plak anak awokk yang kecik tue memandai2 buat permintaan nak makan nasik pengantin katanya. Haiya!!! Puas la awokk berpkio mcm mana ghopa nasik pengantin tue? Berpusing2 otak awokk nak mengingatkan mcm mana ghopanya nasik pengantin yang dimaksudkan. Rasenye dalam 2-3 minggu nie x ada plak awokk gi makan kenduri kawen. Sebagai ibu bila anak buat permintaan klau x dapat ditunaikan bersalah bebenor rasenya kan. Mcm mana payah pun klau boleh nak jugak kita tunaikan. Terus teringat arwah mak awokk, dulu masa awokk kekecik suke bebenor buat permintaan yang x masuk diakei bila dipkkan balik bertubi2 rasa bersalah datang menyerang pada arwah mak, uwaaaaaaaa...Bila awok tanya balik kat si kecik ghopanya nasik pengantin tue nasi minyak ,lauk ayam masak merah. Ek eleh! itu ghopanya...Ok jom kita buat nasi pengantin versi hidup kena slamber. Mcm mana ler ghopa dan rasenya nasi pengantin ko tue yea cik sue!!!...Nak tahu..Exclusive dari dapur Cik Sue (kata2 org yg jarang masuk dapur hahahaha.....)












Amboi! memang exclusive!! tetiba dah siap dah...Hhhmmm. Meh kengkawan jemput jamu mata, alah nak jemput makan x leh awokk jemput jamu mata jer la boleh kan...kan..kan.... Hehehehe!!!


Nampak mcm menarik sangat tapi rasee mcm mana erk. Ek eleh!! dah awokk yang buat confirm ler awokk kata sedappp x gitu Cik Rien & BSB...!

Jelatah masam2 manis nak bagi kawan awokk Si Cheq makan ooopppss!!! Dia x leh makan jelatah nie x per nanti akak buat jelatah masam2 manis versi lain teristimewa buat Cheq...hahaha "peace!!!"



Ayam masak merah...Terliur erk!!! heheheh....siyes sedaaap tawwwww! Awokk rase cam nak panggil jiran setaman awokk datang makan...sapeee lagi! Puan Maziaty lerrr..Meh datang meh!!



"Nasi Pengantin" versi hidup kena slamber. Sedap ker idak soal no 2 tapi yg pasti presentation kena menarik, meriah nokkk!!!


Akceli awokk belajar masak nasi minyak nie dari sifu Zairizah Zohri. Kalau nak ikut BSB lagi expert masak nasi minyak nie. Oleh sebab awokk x nak kalah ngan BSB, awokk pun cer try...cer try gak (ayat orang jeles hahahah). Alhamdulillah sib baik jadi. To be honest awokk nak cakap thank you to all my friend yang x jemu2 mengajor awokk pelbagai resepi yang sedap2. Awokk bab masak memasak nie mmg ler failed. Jangan le Mem Besau bace n3 awokk nie, x pun ada konco2 Mem Besau bagitahu, abis ler sok anak awokk dideranye hahaha!! Tapi x per awokk akan pasti yang anak awokk tue PASTI menjadi menantu kesayangan Mem Besau!!! InsyahAllah. Hajat hati sekiranya semua kelengkapan awokk dah cukup, awokk nak ler jemput kengkawan datang umah tapi "to be honest again" masa dan tahun awokk blom dapat tetapkan bila hehehehe!!! InsyahAllah kengkawan doa2 kan yea... Harap x ada yang makan atie ngan kenyataan awokk nie :-)... "peace no war"...



Wednesday, October 19, 2011

Gulai lemak binjai.

Posted by Cik Sue at 3:08 PM 10 Komen Yang Terbaek
Hai bertemu kembali rakan2 blogger yang cantik manis :-)...Atenye arinie awokk nak bercerite pasal masakan pulak. Aritue masa balik kampung my cousin buat masak gulai lemak ikan tenggiri ngan buah binjai. Nampak cam marveles jer. Nak makan pewot awokk dah x larat nak menerima walau sebutir nasi pun atenye mandang je la awokk nie dengan kecur air liuqqqq. Tetiba before my cousin pi Mekah ari tue dia dengan baik atinya kirim kan awokk buah binjai yang telah siap dibuat jeruk. Peerrrggghhh terbaek weii!! Alamaklu la awokk nie aselnye kampung masa kecik2 dolu buah binjai nie awokk kongkang macam tue jer. masam kelat rasenya. Budak sekarang nie haram nak kenel buah binjai, bau pun deme x suka. Kononnya busuk. Ek eleh!!! Mengada2 btol, ko ingat ko bajet 'omputih' sangat la yea!! Ku lempang jugak budak nie kang hahahah. Memola x teringat lansung nak buat gulai lemak, makan gitu jer aleh2 Pak Encik bagi awokk idea suroh wat gulai lemak ikan sementelaha ikan tenggiri pulak ada dalam ice box. Apa lagi moh kita godam buat gulai lemak ikan tenggiri bersama binjai. Gerek seeh!!!! hahahaha.....





Dan ini la hasil masakan awokk semalam, perrgggh memang terbaek dari ladang laaaaaa. Berasap awokk anak beranak makan nak2 plak nasi panas2 kebaaabooom Hahaha. Ingat kot nak simpan sikit bawak pi opis nak makan bersama ngan BFF yang 3 orang lagi tue tapi uhuhuhuh...Maap yea kengkawan lain kali awokk buatkan untuk yang ini dah masuk kedalam pewot dah hehehehehe.....InsyahAllah kata Maher Zain. Okay la pada yang teringin nak buat resepi nie same jer macam buat gulai lemak cuma kita tambahkan je buah binjai nak lagi senang binjai yang dah dibuat jeruk. Rasa gulai nie masam2 + pedas, tapi x der la rasanya sama cam tomyam walaupun anak awokk kata tomyam kuning. Siyes Sedappp nookk!!! Cer try...cer try...hahahahah. Tapi itulah buah binjai nie susah nak dapat sekarang nie kalau takat pi Tesco or Care4 rasenya memang x hadoooo. Kalau nak pun kat Chow kit mungkin ada.

Ok le ulloz masa untuk mengundurkan diri, InsyahAllah panjang umur kita jumpa lagi yeaaa harap2 penyakit M awokk x singgah lagi laaa...


(\_/)

(='.'=)
(")_(").....







Tuesday, October 18, 2011

Saya dah balik...

Posted by Cik Sue at 5:57 PM 7 Komen Yang Terbaek
Assalam rakan2 blogger yang sangat diingati, wala2 seronok tahap max bila dapat menulis kembali lalalalaaa, (sambil nyanyi lagu abg nuar) tapi itu ler jejari montok awokk nie udah kematu nak menaip bait2 kata untuk diungkap menjadi ceritera. Elo..Elo..Elo mana pi plak cik idea nie tolong la mai!! Asalkan n3 baru jer mosti n3 'emo' klau x emo mosti nak merapu alah2...alahai. Akceli'kan awokk malas nak write about a small matter nie tapi itu ler bila dah bos awokk nie 2-3 kali dok bercakap ngan awokk pasal kecik hati tetiba awokk pun sesama jadi TERsyahdu plak aduh hai tolong laaa!!! Tolong erk ini bukan n3 bodek bos hahahaha!!! Lagipun bos x baca Vlog awokk nie. Nak salahkan my boss pun x boleh pasal my boss nie dah dikira old timer tunggu masa jer nak punch out kat mesin punch card tue and uolz know la kan, old man kan cepat jer sensetip nak2 plak bila bil air selalu tertunggak hahahaha!!! ooopssss terlebih sudah!!. ^_^ Kalau nak ikut atie mmg le marah + bengang = tersentap gak ler kan, apa tidaknya awokk raselahkan, awokk rase laaa x tahu plak orang laen punya rase, dah lama bebenor 'menatang' tue dok tang situ tetiba jer dek kerana nak berkemas sangat maka dihumbannya 'menatang' tue ketepi..Gedebuk!!! Gitu le bunyi sound effect bila 'menantang' tue dihumban. Sib baik bos awokk perasan. Terkulat2 bos awokk menengoknya, kejam sungguh wei!! Bukannya x tahu dah mmg kat situ tempat 'menatang' tue dok dari mula lagi. Ataupun buat2 x tahu le konon. Jangan nak membongak yo!! Alahai sape yang x sensetip awokk pun x tahu la. Kok ia pun nak dicampakkan 'menatang' tue kasi ler tahu kat awokk nie, awokk kan ker penjaga 'natang' tue ini idak. Sesuka atie dia jer. Alahai kang bila dikhabo tengok muka dah mcm cekelat pahit jer. Kelat! Ate awokk pun malas nak memanjangkan cite. Awokk pun khabo jer pada bos awokk udah2 ler x payah bising2 pasal benda kecik nie, kang x pasal2 bergego plak opis kita, kang ada plak orang lari lintang pukang ingatkan gempa bumi 7.5 skala richter. Klau takat bergego jer x per lagi, klau bab masam2 muka yang buat awokk malas. Ate awokk nie nak masuk syurga, hahahah!! Walaupun awokk tahu bos awokk tue terasa atie sangat, tapi dia maintain cool. Like cooling oil, apa nokk?? La salah erk!! Hahahaha. X per ar awokk tahu awokk bukan ler bijak benor, ngaji pun x tinggi mana. Tue yang 2-3 arie nie awokk ngan bos awokk malas nak bercakap banyak. Kekonon 'emo' ler tue kan hahaha. Bukan apa awokk menyabo kan diri awokk sendiri. Klau tidak awokk la mcm murai ilang bulu ekor. Bukan apa takut ada plak nanti yang terasa atie. Iyealah hati orang kena la dijaga. Awokk cuba control2 diri nie, udah nama pun dok kat department credit control pepandai ler nak control diri iyea x! Klau nak dipikirkan balik mmg x berbaloi langsung klau takat nak berperang Iraq hanya pasal 'menatang' nie jer. Tapi awokk tahu bos awokk tue mmg terasa tapi dia buat2 cool jer. Klau x caya cerr tanya...cerr tanya. Tapi x mengapa la benda pun dah jadi nak buat cam mane lagi. Masa bukan boleh diundur. "no hurst feeling" pun, just nak cite je, sesekali bikin gempak and test power ok la kan, lagipun awokk dah lama x ada n3 baru hahahaha "peace no war"......
Oklah Uollz awokk pun dah letih nie nak2 plak baru lepas berkemas rumah. Hokey x umah baru awokk nie. Hehehe. Rase comei cam awokk gak hehehe (Perrgghhh ayat perasan x hengat nookk..) tapi itu ler banyak benor nak dikemaskan lagi. Untuk takat nie cukup ler yg dah ada. Klau awokk rajin esok lusa awokk datang kemas lagi kalau idak tungguu ler sampai 'spiderman' sesat kat umah awokk, baru ler awokk dtg kemas balik hahahah. Selamat membaca n3 awokk nie. Sebelum tue Uollz nak taw ape benda yg buat bos awokk tue terasa, ini le 'menatang'nya siyes tau bos awokk mmg x leh ilang 'menatang' nie, klau 'menatang nie ilang boleh melibatkan polis itu yang awokk takut bebenor. Seram benor awokk. Awokk jaga 'menatang' nie mcm menjaga nyawa awokk sendiri la...Heheheheh!!! Hokey jom kita intai dari celah meja my bos apakah 'menatang' yang dimaksudkan tueeeeeeee....




"

"

"

"

"
(\_/)
(='.'=)
(")_(")

"

"

"

"

cerr teka...cerr teka..?? ^_^

"

"

"

"

"

"

iyea la...iyea la awokk khabo....

:

:

:








:

:









:









:

hehehehe....eh mana plak nie laaa scroll lagi erk


























































Apalah dosa ko ye kotak!!! siyes inilah 'menatang' kesayangan bos saya...Jangan maraaaaaa haaaaaa. kotak oh kotak... Btol x saya kata x ada benda pun nak diperbesar2kan cuma masalahnya kotak jer punnnnnnnnnnnnnnnn......Aduhai.

Thursday, October 13, 2011

Rindu

Posted by Cik Sue at 2:07 PM 8 Komen Yang Terbaek



Tiada nada dapat diungkap dengan seribu bahasa...Owh!!! betapa aku merindui ingin kembali ke sini dan alhamdulillah mengharap agar aku akan terus berjuang di sini. Betapa aku merindui rakan2 blogger semua, tetapi harapan tinggal harapan apabila kemalasan mengatasi kehendak hati, akhirnya bersawang la rumah ini. Walaaaaaaaaaa......




Mengharap akan terus merapatkan salam ukhuwah sesama kita, menjadi jambatan silatulrahim yang berkekalan....Amin. Love Uollssssss.....

(\_/)

(='.'=)

(")_(").......

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei