Saturday, August 27, 2011

IFTAR di mc'D

Posted by Cik Sue at 12:32 PM 0 Komen Yang Terbaek
Assalam dan salam 27 ramadhan 1432H. Confirm sekarang nie ramai rakan2 blogger yg sedang sibuk membuat persiap akhir menjelang hari raya kan. CS plak masih lagi melekat dibangku opis menghabiskan segala kerja2 sebelum bercuti panjang. Walaupun CS dah gantung kad raya tapi arini CS nak share gak cite IFTAR pada 24 ramadhan di Mc'd ngan anak2 CS. Sepatutnya CS dah buat N3 nie before gantung kad raya tapi disebabkan kesibukan mengejar deadline terpaksala CS peram jer N3 nie sib baik lum jadi pekasam lagi heheheh. Kalau ikutkan CS yang dah nak veteran nie idak ler gemor amat nak berbuka puasa dgn makanan 'omputih' nie, rasa cam x puas jer tapi dah anak2 nak makan terpaksa la diturutkan juga. Budak2 skrg nie memang advance x macam zaman CS kecik2 dulu. Rasa CS lah masa kecik2 dulu x pernah pun CS berbuka posa kat luar melainkan kat luar di tangga rumah ada la heheheh, tapi sekarang nie dah macam satu kemestian plak bawa anak2 berbuka puasa di luar x kiralah di hotel,resto ayam penyek ker, resto makan segera hatta kedai mamak sekalipun janji luar dari kawasan rumah. Sesekali x salah rasanyer kan tapi jangan plak ari2 mau bankrup hahahaha...Haduyaiii pewot CS nie dah penuh sangat moh ler kita rehat sat sambil layan kerenah Charlie Angels CS sewaktu Iftar di mc'd zzzaaaaaaaz....' Ayah tenyummm la mama ambik gambo kita arrg'...Isya And Ayah
Menu berbuka puasa anak2...
Meh kita try GCB nie best bebenor ker....
Sebelum makan kita posing dulu hokey...Mama cepat ar ambik gambar kami nieeee...ek elehhh poyossss tul laaaa depa nie...
Bukan main seronok lagi org yang x pernah tinggal puasa nie dapat habuan jam Hello Kitty...
Amboi anak dara nieeee makan x hengat yea!!!!
Makan ingat sikit Kak Ngah kang ada yang baju raya x muat...
Ini dia orang yang posa x pernah tinggal...cukup 30 hari...
Haiyaaaa mau interframe jugak kaaaa...heheheh
Alhamdulillah....Kenyang daaaah...
Jangan lupa bayar zakat fitrah, skrg nie lagi mudah di mana2 pun sudah ada disediakan kaunter perkhidmatan zakat fitrah. Di Jalan TAR, Shopping Complex, event setengah2 opis pun ada menyediakan Amil untuk memungut zakat Fitrah.



Pak encik sedang menjalankan kewajipan membayar zakat fitrah untuk keluarga...Alhamdulillah terlaksana sudah tanggungjawab sebagai ketua keluarga dan hambaNYA.








Resit jangan dilupakan yeaaaa.....



Seronok betul deme dapat makan mc'd actually dari awal puasa dah janji nak pi berbuka puasa di mc'd tapi x pernah menjadi ada jer halnya. Kesian sungguh bila anak2 mengharap, akhirnya dapat gak pi bawak deme beriftar di mc'd. Alhamdulillah. Mintak2 deme happy le. Walaupun lambat tapi tetap pi juga heheheh. Ok la CS berhenti disini dulu. Moga kita berjumpa lagi yea kawan2 salam aidilfitri dan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada rakan2 blogger serta pembaca blog CS. Terima kasih sayang bangat sama uollzzzzzzzz...Assalam.

Wednesday, August 24, 2011

Salam Aidilfitri 1432H

Posted by Cik Sue at 8:33 AM 11 Komen Yang Terbaek


Assalam dan salam 24 ramadhan 1432H. Seminggu lagi kita akan mengakhiri ramadhan, betapa sedihnya hati ini untuk meninggalkan ramadhan bulan yang mulia penuh keberkatan. Dikesempatan ini CS ingin merakamkan ucapan "Selamat menyambut aidil fitri maaf zahir dan batin" kepada semua rakan2 blogger serta pembaca blog CS. Kepada yang balik kampung pandulah berhati-hati, meminjam kata2 PM kita elakkan jalan raya jadi pusara. Sebelum meninggalkan kediaman pastikan segalanya berada dalam keadaan selamat. Sekali lagi CS memohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang CS menulis ini ada yang terkata, terkutuk, terasa, terumpat, ter...ter..ter..CS mohon maaf. Semoga aidil fitri ini dapat merapatkan lagi uhkuwah antara kita. Pada yang buat rumah terbuka tue sudi2 ler jemput CS nie ekekeke ..(hulalalal ayat x hengat...sory yea jgn ambik atie CS gurau nyeerrr) Sayanggggg kat uollzzzzzzz, sampai kita berjumpa lagi. Selamat hari raya maaf zahir & batin.




P/s: BSB open huose bila, jgn lupa jemput (nie ayat x malu CS heheheheh)....


Tuesday, August 9, 2011

Moh kita pi sahur

Posted by Cik Sue at 1:11 PM 10 Komen Yang Terbaek
Assalam dan selamat berpuasa kepada rakan2 blogger yang cantik manis. Sihat?? Aduhai lamanya CS tinggalkan umah nie sampai dah ghopa mcm umah spider man daaaa. Ingat tadi salah masuk hehehehe. Apa dah..??? Gitu ler udah lama bebenor CS meninggalkan umah nie sampai kuncinya pun dah hampir2 lupa letak kat mana..Uhuhuuhuh. So mcm mana dgn posa tahun nie? CS harap semuanya berada dlm keadaan yg baik. Bila posa tekak nie mcm2 nak makan yea dak? Pegi bazaar ramadhan rasa nak beli semua juadah yang dijual tapi end the end x makan. Alahai...Anak2 plak bila bulan posa nie selera menggalahkan setahun x makan, semuanya deme nak. Nampak karipap nak karipap, nampak ayor tebu nak jugak, tengok murtabak nak jugak, tengok ayam golek dia pun sama tergolek2 nakk jugak eeeeee....Lepas berbuka makannya idak...Menguji kesabaran betul laaaaa. Itu cite masa berbuka, sahur plak lain citenya, CS nie ari2 kena buat voice over & bubbling agak2 la lepas nie ada change le CS nak masuk kilauan emas, ahaks!!! Alahai anak omak!!! Hujung minggu lepas CS dan Pak Encik decide bawa anak2 sahur kat luar, kita ubah selera dan tempat kasi deme2 nie enjoy sikit. Jom kita pi mamak corner pekena tosai dan roti canai. Aneeee teh tarik uneeee!!! .....


Ya ampun budak nie dah pukul 2 pagi tapi mata dia still maintain lagi...

Anom ceria Alliya dah x tahan nak tido tapi buat2 maintain motifnya x nak kena tinggal sorang2 kat umah...hahahaha
Q Bistro at Bandar Tasik Permaisuri Cheras....


Order saja....Aneeeee murrrtabak x mau inti uneeee...ceeeehhh!!!




Nasi goreng thai CS punya tapi x leh nak blah PEDASSSSSSSSSSSSSSSS.....


Ntah apa mimpi la si Arissa nie pi order roti bakar pagi2 buta pastue minum dgn air sirapppp la plak, bole????....

Nie si kakak punya x mau makan nasik kononnya nak diet so dia order pau kaya..no bad sedaaap gak tapi sedap lagi pau Muar heheheheh


Nie lagi sorang si kakak ngah, ntah mimpi apa tetiba jer order ayor honey with lemon pastue x nak minum haiyaaaaa!!!!....


Memang la kelainan pukul 2.30 pagi makan chicken chop sauce black paper...hadoyaiiiii


Suasana dalam di Q Bistro di awal pagi...

Ini budak haaaa, bila mau titun daaaaaaa....



Apa yang x bestnya dan sangat mendukacitakan di sini ramai golongan gay, lesbian dan pengkit rasenya memang tempat nie pot dorang la. Lagi malam lagi ramai, uhuhuhuh. MasyahAllah. After makan2 kami ingat nak singgah di down town Cheras tapi malangnya nak bukak mata pun x larat ini kan pulak nak berjalan di down town tueee rasenya ghentikan ler, kang ada yang x pasal2 tido sambil jalan plak..hehehe....Kepada kawan2 semua selamat berpuasa semoga kita akan mendapat keberkatan dan ganjaran dariNYA. Sampai kita berjumpa lagi. Sayang uollz...


 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei