Sunday, June 27, 2010

WeDding anak bos

Posted by Cik Sue at 10:16 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam..N3 kali ni nak cite gi wedding anak bos aku. Bos aku nie frist time terima menantu, dia wat kenduri di Dewan Serbaguna Taman Cempaka, meriahhh gitu..and after wedding aku ada lagi agenda lain untuk di sempurnakan pada petang itu walaupun separuh jiwaku tidak berminat ke arah itu ..tapi apakan daya...jom kita zzaaaazzz gambar² yg sempat di abadikan....

Macam YB daaaa...ada isi ker salam tue En Saiful???...
wit mak pengantin...vouge gitu
antara office mate yang hadirpelamin indah Raja Sehari...
pakepakkepong...raja sehari bersedia untuk diarak
penari inang telah bersiap sedia menyambut Raja Sehari..woowww..
ais kacang yang sangat menyelerakan..yummyy
buahtangan untuk tetamu yang hadir...

after gi wedding, kami together² berkonvoi gi ke Bangi pulak..untuk menyaksikan acara penutup sukan antara Jabatan....adiosss...♥♥♥

JaLan² cAri MakaN- Mieda hOUse..♥.♥.♥..

Posted by Cik Sue at 6:45 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam Gangz...N3 kali nie nak cite pasal rombongan cik Kiah ke rumah salah seorang officemate aku jumaat lepas. Rombongan cik Kiah pegi makan laksa. Kawan aku nie mmg teror buat laksa..Rasa aku lerkan laksa dialah yang paling sedap sekali, kelass gitu...Berbaloi²... Kepada tuan rumah Mem Mieda's terima kasih bebanyak kerana sudi menjemput we all makan laksa. Jangan ler serik nak panggil kami lagi yea..Jom kita layanzzzz pic kat bawah nie...

amboi cheq...seksi ler tue..aduh seksa mak nyahh!!!
aksi manja Akak RATU disamping insan TERsayang..ahaksss
Dialog yang x disengajakan : Iza : Ooo..ini ker video klip Ariel perterpom tue Sheila!!
Sheila : Iyea ler nie ler diaaa...tengok tueee...tengokk!!!
Aida : lagi sekali Kak Sheila...cepat benor..
K.Zue : Eh!!! den pun nak nengok gak...
heheheeh...jangan mare yea gangzzzz...cayang u'olls
meja makan before acara makan bermula.....
Ku pikirkan tapak Hang Tuah cuma ade di Melaka jer..sib baik aku dok umah merpati klau x ade gak niat nak wat kolam cam nie!! hehehe...
Sirap bandung + soda...yummmyyyy tp aku x berani minum takut semput daaaa
sok...sek...sok..sek...iye btol..gossip timeeee...memasing khusyuk pasang telinga...sedaaappp...yummmyyyy...errrrmmmm..
tambah lagi laaa..bukan selalu si Miedah nie jemput aku makan laksa.....
Remove Formatting from selectiontengok kuah pun dah terliurkannnn...
Aikkkk timun jer yang tinggal....
kan dah cakap memang laksa Cik puan Mieda nie besttt..tengok licin...
pose istimewa muka² yang datang bertandang dengan si tuan rumah....

...p/s...kepada kengkawan yg selalu bebenor bertanya bila aku nak buat open house..tunggu yea, pinggan + mangguk aku lum cukup lagi..lagi 2 butir jer nak cukup..tapi bila pinggan dan mangkuk dah cukup gelas plak lum cukup..so...kena tunggu gelas cukup...heheheheh bila gelas dah cukup, piring plak x cukup..wah.wah..wah.banyaknye lum cukup.. ..jawapannya kena tunggu lagi..dan..lagi..dan..lagi..insyaAllah anda semua akan dijemput untuk memeriahkan suasana..tapi bila??? hehhehehe...hanya DIA yang tahu...aminnnnn...wakakakakak sayang u'ol ls adioss...♥♥♥

Wednesday, June 23, 2010

Koleksi Crosstich ku♥

Posted by Cik Sue at 4:37 PM 1 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan. Semalam masa cbuk mengemas umah tetiba jer aku tnampak plastik putih yg ntah ape kebenda isi dlmnya. Intai punya intai ropu²nya jahitan silang pangkah yg aku buat masa bila tahun aku pun dah x engat...hehehehe..Tue la klau buat baik terus frame jer klau x ini ler jadinya tersepuk ntah dah brapa lama sampai aku pun x engat aduhaiiii..nasib baik semuanya masih berada dlm keadaan yang baik. klau idak rugi jer.buta-buta dpt penat hasil hampehh..rasenye skrg nie dah x ramai yg berminat nak wat jahit silang pangkah nie kan...ada lg beberapa keping gambar yg aku x sempat nak snap..Jom ler kita layanzzzz gambor nie..

Roti...skrg nie aku tgh nak cuba abiskan jahit sepiring cake..x siap-siap daaaa..

Cawan hiasan..actually cawan nie ada 10 jenis tp aku sempat wat 5 jer...bukunyer dah ilang waaaaaa...

Tuesday, June 22, 2010

~Happy Father♥s Day~

Posted by Cik Sue at 11:06 AM 0 Komen Yang Terbaek

♥What makes A Dad
Good took the strength of a mountain,
The majesty of a tree,
The warmth of a summer sun,
The calm of queit sea,
The generous soul of nature,
The comforting arm of night,
The wisdom of the ages,
The power of the eagle's fight,
The joy of morning in spring,
The faith of mustard seed,
The patience of eternity,
The depth of a family need,
The God combined these qualities,
When there was nothing more to add,
And so, He called it....DAD

Happy Fathers day to the most fun loving DAD i know...Roshidi Ridzuan and the rest of father's out there...once again happy fathers day ....

Monday, June 21, 2010

Happy father day

Posted by Cik Sue at 6:03 PM 0 Komen Yang Terbaek
Selamat hari bapa kepada ayah kami Roshidi bin Ridzuan. Terima kasih kami ucapkan kepada Ayah kerana telah memberikan kasih sayang, menjaga kami dengan baik, berada disisi kami kala kami memerlukanmu dan sentiasa memberi tunjuk ajar yang baik kepada kami terima kasih ayah. Kami sayang ayah..♥♥♥.muuuuaaaahhh's....Doa kami moga ayah dilindungi olehNYA, beroleh kesihatan yang baik..Ayah adalah insan terbaik buat kami, sayang ayah..Dari anak-anak ayah anom, alliya & arissa ♥♥♥....

Tag from white house a.k.a azumaya

Posted by Cik Sue at 10:11 AM 0 Komen Yang Terbaek

1) Apakah yg bermain di fikiran anda sekarang?
Rase cam nak balik umah sambung tido sambil² pk camner nak meng'english'kan lagi umah aku

2)Apakah nama samaran anda?
Klau nak tulih byk nie, kengkawan panggil cik sue, anak & anak² sedara call me MAMA..

3)Berikan 3 org yg anda sayang?
ALLAH, NABi MUHD SAW and of couse ler my family..love uoll's

4)Panggilan utk si dia
..YOU..hehehehhe x romantik langsungkan...ada aku kisah!!!

5)Hadiah yg diimpikan dr seseorang yg istimewa / sahabat baik?
macam² nak tapi cukup ler klau ader yg sudi nak bagi koleksi english tak kira apa2 pun saya terima..janji IKHLAS.... bule gitu acik rin??!!...hehehehehe

6)Blog mana yg anda suka tengok?
sume blog teman² blogger x kira saper pun janji ader N3 baru...

7)Tagkan pada 15 org blogger
-beb simple beb
-miss Jebat
-zurinashafie
-conpiracy layanblues
-ejump76
-yanglerni
-baguih dok ada
-the heart of eye
-luvelymummy
-kebunku sayang
-d dazzleblinkblink house

Terima kasih pada acik rin yang sudi tag kat aku..heheheh....maap yea cik rin lambat nak reply ko punya tag nie, bukan apa kena Q ngan anak²....ahakssss..♥♥♥

Thursday, June 10, 2010

Dah Deman...

Posted by Cik Sue at 9:20 AM 0 Komen Yang Terbaek
Minggu yang sangat meletihkan dan melelahkan diri aku. Untuk mencoret sesuatu diblog ini pun buat aku malas. Baru saja dapat menghabiskan kerja² opis. Walaupun sebelum ini KPI menetapkan 5 hari bekerja untuk menyelesaikan segalanya tapi disebabkan system kat opis aku dah mcm chipsmore sekejap ada sekejap idak. Maka kerja yg sememangnya boleh diabiskan dalam masa 3 hari menjadi sampai berminggu² untuk diselesaikan..Aduhai pening mak Nyah!!!
Deman plak dah dtg..Haaa!!! ini demam bukan sebarang demam. Demam 4 tahun sekali yea!!! Deman PIALA DUNIA..huiisskkk mak memang x sabau tunggu world cup. Pasukan mana yang menjadi pilihan aku..Tentu la GERMANY..Sejak mengenal erti piala dunia itulah pasukan kegemaran aku. Pasukan di bawah bimbingan Joachim Loew 3 kali menjadi juara dunia. Tapi kali ini aku sedikit kecewa bila Michael Ballack tidak beraksi kerana kecederaan..uhuhuhuhu.
harap² tahun nie Jerman bole juara yea hehehehe...and the 2nd choice aku skuad La Roja...Spain ler..Sebab Fernando'El Nino'Torres hahahahaha..
England?????..Pasukan elit yang selalu mencuri tumpuan peminat² bolasepak dunia..Mungkin tahun nie mereka bole pergi jauh dibawah bimbingan Fabio Capello. Siapa tahukan..bola itu bulat. Tapi apa² pun Jerman tetap no.1 ahaks!!!!..Dan mula minggu nie banyak la yang mc idak pun datang opis dan mcm mata kak ponti..merah menyala..pas 2 terkuap²...masa nie ler nak tengok surau penuh time lunch..penuh dengan org tidoqqq..uhuhuhuhuhuhu...itu le penangan bola sepak.
Teringat plak kenangan world cup tahun 2006, masa dalam labour room nak bersalin anak no. 3 Arissa bole my hubby borak ngan doktor pasal world cup...isk..isk..isk geram btol. Malam tue ada games tapi aku x ingat pasukan mana. Hubby aku menjerit punya le kuat sampai Nurse datang ke bilik aku minta tolong jgn menjerit kuat sangat pasal ini hospital. lawak btol bila ingat balik. Punya la excited sampai lupa kat mana nasib baik masa tue aku dok single room klau dok 2 @ 3 org sebilik maunya dah kena halau keluar...nasib badan laaa ,semua gara² world cup.Tetapi ingat dalam apa jua yang kita lakukan biarlah Ibadat didahulukan...Adioss ♥♥♥..
p/s: Agak² kome ler bila team Malaysia boleh beraksi di Piala dunia ek?!!!..

Friday, June 4, 2010

~SusPense Vs surprise~

Posted by Cik Sue at 10:25 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan, N3 kali ini nak cite ckit surprise dari my friend Cik Rien bila dia mintak aku tolong ambilkan barang dari pejabat pos laju kat umah aku di Tmn Shamelin. Cuak jugak la bila tengok punya ler besau kotaknya. Sampai hubby aku pun naik pelik apa bendanya dlm kotak tue beria² bebenor c Acik Rien nie menyuruh aku gi mengambilnya. Boom ker?? isk..isk..isk..sampai ker c2 plak aku terpk wakakakaka...balik umah aku mmg dah x sabau nak tengok apa isi dlm kotak yang penuh misteri tueeee....jeng..jeng..jeng...jom kita sama² layanz ape isinya kotak tu...

parcell nama Acik Rien tue...
eemmmmm...apa agaknya isi dalam kotak nie ek...
huiskkk....berbalut sakan
aikkk...misteri btol la benda nieeee......dap dip dup..apa agaknya yeaa
^
^
^
^
^
^
^
^
Taaaaraaaaaaaa........
Waalaaaaaaa..bread box chef ghumok laaa.....Surprise dari Acik Rien. Dia siap order untuk aku sekali uhuhuhuhu terharunya...Mekasih Acik Rien yea..Cantik tue rasa x termakan roti dalam box ni...hehehehehe. Menurut acik Rien, benda nie di tempah khas dari Jija's cottege dan warnanya pun di request lain. Pink + hijou muda....gabungan yang menarik dan pembuatan yang halus..mekasih pada acik rien yang sangat prihatin ngan loti kat umah aku sampai dia sanggup buat tempahan tempat loti nie...heheheheh
Pandangan dari atas gambar cup cakesss...yummyy.. lepas nie ada lagi barang baru yang aku nak upload tungguuuu...

Thursday, June 3, 2010

Santai d'hujung minggu

Posted by Cik Sue at 3:46 PM 0 Komen Yang Terbaek
Jom kita layan gambar santai dihujung minggu di Taman Pudu Ulu Cheras.....zzaaaazzz

Ok kita posing dulu...heheheh
Mungkin di sini kita temui kedamaian...
Anom & Alliya...penat ker??
3 anak dara pakcik Shidi....ehemmm

Jom kita lariiiiiiii....ayoyoyooo!!
Lepas balik dari taman kami sempat singgah makan nasi kukus di simpang rumah puan maz..sori yea my friend x ajak u follow...maklumla x nak ganggu hape family hujung minggu tapi ko ade umah ker masa nie ek???...ahaksss

nasi kukus & ayam berempah dah abis pongggggg....hehehhee
tu dia nasi kukus..betapa tingginyeee...
ayam berempah sedang di goreng
ini le nama kedai tue...bole ler dari x ader...x sedap mana pun...kan puan mazzz

Wednesday, June 2, 2010

~ ĀΝŐм ŠǙяãҰа Вёšďăұ ~

Posted by Cik Sue at 11:12 AM 0 Komen Yang Terbaek
After almost 2 weeks of silence..Yaaa I'm back again. Rasanya dah lama bebenor aku x menulis di blog ini. Bukannya aper hambatan waktu serta kesibukan dalam hal² lain aku terpaksa mengenepikan keinginan untuk menulis di blog ini. Walhal terlalu banyak ceritera yang hendak di kongsi bersama² (itupun klau ada yg sudi nak berkongsi ler heheheh..)ahaksss..N3 kali ini aku upload gambar makan di Satay Station Kg Pandan. Sempena harijadi anak aku yg sulung ANOM SURAYA yang ke 11 tahun pada 25 mei 2010. Sebenarnya setiap kali meraikan hari lahir anom aku pasti akan teringat pada arwah mak, kerana tarikh lahir mereka dekat² jer. Arwah mak 29.mei. 5 tahun dulu aku selalu sambut hari lahir mereka berdua. Sekarang setiap kali hari lahir anom aku mesti teringat pada mak....uhuhuhuhu...sedihnyaaaa..Jom ler kita layanzz gambor kat bawah ni...
Anak dara aku Anom Suraya...cepatnya masa berlalu...
My Charlie's Angel

Tumpang lalu nak gak interframe hehehehhe...cbuk jerrr

C Kepoh Kak Ngah...Takkan order ayorr Teh 'O' nye....heheheh

Satay ayam yang kami order 60 cucuk nie baru sebahagian jerrrrr....

Burung Tiong yang pandai berkata².....

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei