Friday, January 29, 2010

-Dunia hari ini-

Posted by Cik Sue at 6:57 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan...Diam x diam dah nak abis sebulan kita di tahun 2010. Tanpa kita sedari masa berlalu terlalu pantas mungkin juga tanpa kita sedari masa semakin laju berlari, meninggalkan kita dalam termangu2. Lantas kita jadi manusia yg alpa.
Tengahari tadi lepas ambil lunch kami berehat, sambil2 tue belek paper hari ini. Terbaca la satu rencana mengenai mengandung di usia lewat. Bukan aper, bila baca rencana tuh rata2 wanita sekarang nie berkahwen dengan lelaki muda daripada mereka...Hissshhh..hisshhhh..hissshhh...Dunia sekarang yea..Kalau tua setahun dua x apa gak, ini ader yang dah layak dipanggil mak...camner tue ek??? Alah aper ader halkan umur hanya angka sahaja, hakikatnya itulah di namakan Cinta Itu Buta @ Orang yang bercinta tue x ader mata. Alahaiiii..kita nak kata aper dan dema suka yea x..Bila dah kawen tentu nak zuriat plak, so jadi ler mgandung di usia lewat....mcm2 kisah dunia sekarang nie.
aduhaiii itu kisah yg perempuan cari lelaki muda x kaya pun x aper. Tapi yang c perempuan plak cbuk mengejar lelaki tua yang x hensem pun x aper janji poket penuh. Aduhaiiiiii....Bila d pk kan perkara nie aku sebagai ibu jadi seram la plak. Mintak2 di simpangkan lah dari semua nie...lelebih lagi anak2 aku sumenyer pompuan. Seram mak Nyah..hehehehehhe...

Alliya brithday - 20.01.2010

Posted by Cik Sue at 8:51 AM 0 Komen Yang Terbaek
N3 ari nie aku malas nak ulas pepanjang. No idea plak uhuhuhuhu...Nape ek??? Makan semut byk sgt kot ahaksss..Minggu lepas aku sempat meraikan hari jadi anak aku c Kak Ngah di Pizza Hut itu pun dia yg request. Hai bebudak zaman skrg pandai btol mintak itu ini. Zaman aku dolu2 jgn harap la nak dpt pizza hut, buger pun lom tentu dpt uhuhuhuhu.. Betapa bertuahnya anak2 skrg nie kan!!...So jom kita layanzzz gambor2 kat bawa nie....layanzzzzzz.... Ok di sebabkan arie nie hari jadi K.ngah so biar K.ngah jer yg pilih korang ikut jer "no objection" ...
Yang di raikan Besday girl- Miss Loratttt Alliya Sofea Roshidi - 9 years.
Nie aper hal plak ngan c Arissa. Aikkk Anom tue dah mcm bini popeye la plak hehehehe
Cayaaaaangggg K.ngah...Camat ari adie angah...muuuaaaah's..tue "time" baik...
Anak Dara Cik Sue
Hissshhh..hishh..hisshhh... tengok le muka nakal c Cha nie...gggrrrmmmm
Aikkk..nie yg malas nie mesti nak interframe gak....Ayah & mama
Mehhh cni K.ngah suapkan aiskrim nie...cayang adik k.ngah..iyola tue cayang sat lagi melayang....
Sedaaaapppnyer spaggeti nie....akhirnya dpt gak aku mkn kat cni...
Lap mulut tue bersih2 yea.....
Nakal btol c Arissa nie...tercekik Kakak nak makan sup...gggrrmmmmm
The gedik's time....perut dah kenyang suka atie yeaaa....Ko tunggu esok Cha tahu la nasib ko

Wednesday, January 20, 2010

Short Break

Posted by Cik Sue at 2:16 PM 0 Komen Yang Terbaek
Dear friendz..I will be on a short break for the while. To concentrate our daugther operation cyst eyes.
I will be coming back soon!!!!...

Cake for Alliya Sofea

Posted by Cik Sue at 1:32 PM 0 Komen Yang Terbaek
This cake belong to ALLIYA SOFEA ROSHIDI
"Happy Birthday My little Princess"
20-01-2010

20-01-2010

Posted by Cik Sue at 12:25 PM 0 Komen Yang Terbaek
Anom Suraya & Alliya Sofea di PWTC bersama idola mereka Tun Dr Mahathir Mohamad
Wahhh gambar nie nampak kamceng jer tapi hakikatnyer sama la mcm anjing bertemu kucing langsung x bole berdekatan comfom gaduhhh...eeeeiiiii gggrrrmmmm - Kak Ngah & Adik di hadapan pintu masuk Bgn AIA.

Taaaraaa...Aper yg menariknyer ngan tarikh 20-01-2010...Hhmmmmm sgt mengujakan, Hari nie hari lahir anak aku yg no.2 Alliya Sofea binti Roshidi, aku panggil dia kat umah Kak Ngah. Anak aku yg sorang nie mmg gedik the vazzzz ckit...Mulut x tahu nak diam, x ader insuran klau ler org x kenal dia mmg org ckp aku x reti ajar anak, w/pun udah naik berbuih mulut aku ngan hubby ajar dia..Mmg jenis x makan saman. Tapi bila dia x ader sunyi la plak kami. Dia nie jer yg selalu bikin darah tinggi aku naik...Seorang yg sangat cerewet dlm sume hal terutama bab makanan aduhaiii klau nk gi kedai mkn terpaksa kena tgk menu kena ke idah ngan selera dia klau x mati dia x akan mkn gggrrmm...Mcm tue gak pakaian. Kadang2 naik fening aku ngan kerenah dia, rasa nak pangggg jer...Klau tiba Besday dia abis sume org kena bagi dia hadiah...Selagi dia x dpt selagi tue ler dia akan ckp dan ckp dan ckp...aduuuussssssss....fening tol....Dan selalu gak kami (aku ngan JEB) kenen2kan dia ngan anak JEB c Amer..hahhahaha..Alaaaahhh suka2 jer bebdk bukan btol pun...
Aper2 pun sebagai seorang ibu, aku mengharapkan yang terbaik buat Alliya Sofea. Moga menjadi anak yang baik dan soleha,anak yang berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat. Mama dan Ayah sayang Alliya...muuuaaaahhhh's Selamat hari lahir yang ke 9 tahun.



Sunday, January 17, 2010

Kak Ct Oh Kak Siti

Posted by Cik Sue at 10:03 PM 0 Komen Yang Terbaek

Rasanyer dalam masa seminggu dua nie blog aku akan asyik bercerita mengenai persaraan Kak Siti Omrah. Iyeala masa dekat kita x heran pun. Mata kita gelap hati kita kelabu aper, ader jer yg x kenanyer. Tapi Kak Siti nie satu la, klau aku wat camner kat dia, dia akan tetap dtg pada aku gak. Pasal aku jer yg rajin melayan dia, kawan2 lain bukan x layan cuma dorang baru aku nie dah lama kenal Kak Siti, dah tahu luar dalamnye. Bila dia dah bersara pasti aku ler org yg paling terasa kehilangan. Bak kata kawan JPB aku ler tahun nie x ader ler aku makan limau free lagi..uhuhuhuhuhuh...Klau x aku ler yg akan mengakut berkotak2 limau sempena tahun baru Cina mcm aku plak yg nak menyambut raya ahakassssss....Tapi tue dulu..Sekarang nie x ader ler kotak yg ader beberapa bijik jer...Pernah satu ketika dulu Kak Siti nak bagi aku limau tapi kena tunggu member opis blah dulu...Ntah ke mcm mana plak JPB ternampak Kak Siti bagi aku limau berkotak2 esoknya jadi isu la plak...hehehhe tapi x per itu tahun lepas punya cite tahun nie x ader lagi sorok2..comfom x ader heheheheheh jgn ler risau yea Fad's....
Klau hari raya dah comfom aku akan dpt hamper punya...Tuh lom cite lagi present besday aku, selalunya aku request jer nak aper. Tapi dpn kengkawan dia bagi aku yg aku x request la...Nanti2 belakang2 dia bagi ler ...oooooppppssss makcik pecah lobangggg ler..heheheh
Gambar kat atas tue kami ambil tahun lepas makan2 kat Pizza Hut tapi yg bestnyer Kak Siti yg belanja kami, bkn kami yg belanja dia...hehehehhe...Alah Kak Siti masyukkkkkkk...aper ader hal kan Kak.....Aper yang pasti kami akan merindui Kak Siti...Rindu pada kata2 kak siti iaitu..a'a..a'a..a'a...Cik Sue awassssss...tuhan paid by cash....auwwww..auwwww ampunnnn I will be miss U sis...adiooossssss


Paip Oh paip

Posted by Cik Sue at 2:20 PM 0 Komen Yang Terbaek
Tengok paip dlm toilet umah aku yg ter'grill...aduuussss...
Nie plak yg kat ruang tamu umah aku...kes yang same...aper lah malang yea...uwaaaaaa
panjang tue...last2 panggil mamat indon buat...

Barangku

Posted by Cik Sue at 1:41 PM 0 Komen Yang Terbaek
HRC t-shirt Penang - Dia beli masa gi outstation ke Penang Thank's (harap2 kali nie x ilang lagi la yea)
Besday present lama tunggu tapi berbaloi2....:-)
and coming aper plak yea....tunggguuuuuuu


Sabtu - 16/07/10

Posted by Cik Sue at 1:05 PM 0 Komen Yang Terbaek
Tengok ler anak2 deme...alahaiiiii cutenyerrrr

Tue pelaminnye...mmg cantik beb..nasib baik aku dah kawen klau x...heheheheh saper nak jawab.....


Sabtu lepas aku gi umah org kawen. Kawan lama hubby aku. Mula-mula aku malas nak gi tapi mengenangkan yg tue kawan baik pastu hubby aku khabor udah lama dia x jumpa cian plak so aku pun decided gi gak la lagi pun Rose pun gi gak. Rose nie wife best friend hubby aku and aku ngan c Rose nie mmg kamcing gak la. Tp mmg besty ler gi wedding deme nie. Almaklumla wedding org ado-ado nie lain ckit, makanan pun ader ummmppphhhhh...kelas gi tue. Aper yg bestnyer wedding nie lain daripada yg lain, lain mcm mana...haaa klau korang nak tahu dorang nie ader tema...temanyer bollywood perrrrgghhhh mmg meriah tue abis mak bapak pengantin pun pakai punjabi suit caya la sproting tue...Klau la parents aku lom tentu nak pakai lg heheheheh...mula2 aku ingatkan deme nie ader keturunan Mamak ker tp mengikut kata hubby aku x ader pun..Ooo 1 Malaysia ler tue heheheheh...Nasib baik ler pengantin & the family masih kenal lg hubby aku w/pun dah lama x jumpa. siap peluk2 Arab lg mike nie. Tapi sayang x sempat plak nak snap gambar peluk2 tue..uhuhuhu..Cuma aku sempat rakam kan gambor candid jer. Tgk ler gambor2 yg sempat aku rakamkan nie...sory image kurang memuaskan maklumla aku guna hp jer..itu yg mampu..hehehehhe....kita layannnzzzzz gambar jooommmmmm...Rasanyer perkahwinan akan dtg bole ler aku tiru 1 Malaysia....adiiioooossssssssss beb

Friday, January 15, 2010

Cite Kosong jer

Posted by Cik Sue at 10:12 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam hai kengkawan,
Ntah kenapa arie nei aku btol2 nak balas dendam update blog...lepas grrrmmmm btol ler. Hari ni gak arie terakhir Kak Siti byk aku nak update gambor2 kami tapi lom sempat lg. harap2 n3 akan dtg dpt ler aku update. Sabor yea kengkawan. Nak cite aper lagi ek?????...Klau nak diikutkan mmg mcm2 nak tulih seperti yg aku dah tulih pada n3 seblom nie. Tapi bila dah menghadap notebook nie x reti la plak nak tulih aper. Jadi mengong sekejap...ahaks. Arie nie kat opis puas ler aku jadi model bergambar cna cni. Tapi the best part tadi kami bergambar 5 org. Orang2 lama..Bebdk kat opis ckp retro heheheheheh...bkn retro ler...Tapi senior..kan sedap bunyinya tue...ahakssss. Jumpa balik kengkawan lama...(ceeehhhhh mcm la dorang tue jauh sgt..) walhal dekat2 jer. Iyeala masing2 bz ngan tugas sendirikan.Nak upload gambar kat cni x leh plak...Nanti entry akan datang aku upload gambar tue yea...adiooosssss

Farewell untuk Kak Siti

Posted by Cik Sue at 6:01 PM 0 Komen Yang Terbaek
Ini la kek yang kami beli petang Jumaat tue....kek persaraan untuk Kak Siti

heheheheheheh...maap tumpang lalu.. ....i tolong potongkan kek nie yea

Aikkkk saper yang "retire" nie..Cik Sue mmg suka interframe tauuu, sabor jer la nasib baik yang sorang lagi x ader klau x confirm mika 2 jer laaaa heheheh....

Kak Siti x dapat menahan kesedihan akhirnya gugur juga airmata Siti Omrah
(best dapat buat Kak Siti nangis)

Pada petang Jumaat 15/01/2010 kami telah mengadakan jamuan kecil untuk kak Siti.. "surprise"jamuan. Atas idea aku jamuan yang pada mulanya untuk perempuan2 sahaja telah bertukar menjadi satu department. Maklumlah kucing tak ada maka tikus pun bermaharajalela la..Walaupun dengan budget yang rendah jamuan yang simple menjadi meriah dengan gelak tawa kami petang tue. Agak sukar juga pada mulanya untuk kami merealisasikannya tapi alhamdulillah dengan kerjasama sume akhirnya majlis pd petang tue dapat disempurnakan dengan jayanya. Ianya akan menjadi kenangan manis dalam lipatan sejarah kami.
Pada mulanya kami sume ghumbira iyealah nak makan2 'bosh' plak x ader. Seketika keadaan menjadi hening bila aku berucap sehingga KaK Siti pun x dapat menahan air mata. Aku tidak berniat membuat Kak Siti sedih tapi aku dapat merasakan aper yang tersirat dihati kecil Kak Siti. Terharu....kerana dia sendiri tidak menyangkakan kami sume akan membuat majlis perpisahan untuk dia walhal x ader aper2 persiapan pun. Walaupun majlis pd petang itu sangat ringkas tetapi penuh simbolik dan meriah. Akhirnya tumpah jua airmata seorang perempuan bernama SITI OMRAH. Mengabadikan kata-kata Kak Siti.."tiada siapa yang dapat membuat akak menangis melainkan Cik Sue....." terharunya....maapkan saya kak, saya x bermaksud membuat akan menangis kalau bole saya nak akak keluar dari cni dgn perasaan gembira,mengenangkan saat2 manis di cni. Apa2 pun aku nak merakamkan ucapan terima kasih kepada sume yg telah bersusah payah menjayakan jamuan petang tue. Pada Kak Yati 'N, Cheq,Iza,Princess, Yani, Mek,Wan dan sume la kang kalau aku tulih sampai esok x abis nie...aduhhhhs pada nama yg x disebutkan jgn kecil hati yea..Terima kasih Akaun Department anda sume memang besttt & Sporting...cayang sume muuaaaahhh's


Makan dPutri

Posted by Cik Sue at 3:49 PM 0 Komen Yang Terbaek
Dah kenyang senyum sampai telinga
Cenderhati dari Friendstarz
Budak 2 org nie mmg suka bangat nak interframe..saper lg klau bukan Cik Sue & Fad ler...heheheheh
Gediq's time...happy'nyerrrr'
Ini lah barisan kita yang ikhlas berjuang....waaaaaa inilah perjuangan terakhir dari Friendstarz
Dari kiri : Princess, Eja, Iza, Mek, Yang diraikan SITI OMRAH, Cik Sue,Fad's & Cheq
PUCUK PAUH DELIMA BATU
ANAK SEMBILANG DITAPAK TANGAN
WALAU JAUH BERIBU BATU
HILANG DIMATA DIHATI JANGAN.....
FRIENDSTARZ 2010

Hari Terakhir d'UMES

Posted by Cik Sue at 2:10 PM 0 Komen Yang Terbaek
Aksi gediq's yang sempat dirakamkan...uhuhuhuh meriahhhh tue
Lagi aksi gediq's yang sempat dipaparkan....oooppppsss!
Nie Dept yg paling meriah..paling kecoh and mestilah yg paling comeiiii Credit Control ..from left dpn: Fit,Cheq(aduhhh dia sorang jer tayang gigi)Iza, and the cute Cik Sue (hehehehee..no..no..no jeles) and Kak Ct.
behind left: Habsoh My Boss Saiful, fendie, Syah and Dzul..Luv u alll muuuaaahhh's
(Yg tak ada dlm gambaq: Fad (uhuhuhu sowey gang) Mr.Saadi,Norman,Rahim, and Mr Johan)

K.Ct and Billing from left; Syazni,Princess,K.Ct,Mek, Am,Izmee (aku idup dlm blues..:-))and Hafiz
Kak Ct bersama a/c payable dari kiri Wan,Yati'N,Ann K.Ct ,Yani and the only kumbang there Nizam

Hari Yg Bahagia

Posted by Cik Sue at 11:56 AM 0 Komen Yang Terbaek
tengok tue masing2 cbuk nak bergambar ngan K.Ct....Ambik2 jgn x ambik
Eeeehhhhh...mana pi sume org nie...Gi Bangkok ??? Aper dah Bengkok...hahahaha... Kucing x ader tikus berkeliaran
Senangnyer dalam hati..bila bossshhh x ader...seperti ini opis aku yang ampunya...hoooo

Tawa dalam sedih...ini ler bos kami yang kena jaga opis pada arie tue...tapi bos aku nie besttttt..caya la "bosshhh" lain kali bole joint lagi...heheheheheh thank's

Ting tong..peerrggghhhhh...Hari nie Jumaat 15/01/2010 hari yang sangat meriah kat opis aku. Nape...Adalahhh...Kucing x ader TIKUS pun bermaharajalela laaaaa...Melainkan kalau ader org buat aduan terperinci kat "bosshh". Ada aku kisahhhh..!!! lantak la janji we all happpy..tengok ler gambar2 kat atas tue betapa meriahnya kami di hari Jumaat itu...hehehehehhe... mari kita LaaYYYYaaaaannnnnnnrrrrrrrr...


"Selamat Bersara"

Posted by Cik Sue at 11:14 AM 0 Komen Yang Terbaek
Wahhhhh banyak btol hadiah yang k.ct dpt yea mcm celebrate besday plak yea..(betapa ramai yg menyayangi dirinya)
Mengabadikan hari terakhir K.Ct d'Umes 15/01/2010

me & Kak Siti Omrah - I will be miss U sis..

Salam kengkawan arie nie n3 aku nak cite pasal member opis aku yg nak bersara bulan may nie, tapi dia dah mula cuti minggu depan. Nama dia Siti Omrah Hj Yaakob. Kami dah lama kenal since aku mula keje kat cni about 15 years a go oooopppsss sowey terckp omputeh plak...Kami memang rapat. Maklumla masa aku joint compeni nie dulu aku ler paling muda belia masa tuh umuq aku baru nak masuk 20 thn. So kira dia mcm akak aku ler. Sampai skrg kami rapat byk cite kami kongsi bersama walaupun kadang2 aku lemas gak dgn cite2 dia tapi wa layaaannn jer beb....Retro mmg mcm tuekan.heheheheh..Cepat btol masa berlalu sedar x sedar dah sampai penghujungnyer. Dulu kak ct ler posmen aku klau aku nak smpikan aper2 kat hubby aku..(masa tue aku x syok kat hubby aku pun..arie2 kena lecture ngan kak ct..pasal dia mmg admire ngan hubby aku)...klau hubby aku plak nak smpi kan aper2 pd aku guna kak tim...kak tim & kak ct nie kawan baik tapi kak tim dah pindah ke Headopis di Menara PGRM. Hehehehehehe sowey terover plak (mengimbau kenangan lalu uhuhuhhu....)
Rasa sedih gak nanti kami dah jarang 2 jumpa sebab dia dah pindah ikut husbandnyer ke Setiu Terengganu. Di kesemptan nie aku nak ucapkan terima kasih banyak2 pada kak Ct (sbbnyer aku nie suka sangat kenakan Kak Ct tapi dia pun dah paham dgn perangai giler2 aku tue....tapikan kadang2 ader org lain plak yg x puas hati bila aku baik ngan kak.ct.) harapnya kak Ct akan bahagia selalu bersama keluarga tersayang & berjaya dgn aper yg dilakukan diluar cna. Luv U kak Ct & miss U......

I'M BACK..

Posted by Cik Sue at 10:42 AM 0 Komen Yang Terbaek
Tok...tok..tok..Salam...huh..huh..huh...wahh banyaknyer habuk..sawang cna cni..aduhaiiii....apa dah jadi ngan aku punya blog nie. hampehhhh tol laaaaaa. Maap tumpang lalu sekejap...hehehehe.. Udah lama bebenor rasenyer teman x masuk n3. janji arie tuh nak update cite tapi hampeehhh..waawawaaaa..Bukan aper kekangan masa terlalu menghambat kehidupan aku skrg nie. Keje yang berlambak kat opis tambah keje2 drumah lg..Aduhhhh!!! Rasanya masa yang diperuntukan olehNYA sebanyak 24 jam tidak mengcukupi..Kiranyae kalau boleh request nak tambah lagi masa tue..heheheheheh..
Diam x diam dah masuk tahun 2010..rasanyer lom terlambat lagi klau aku nak wish kat u all kan..uhuhuhu. Selamat tahun baru 2010 moga kawan2 sume sentiasa berjaya dlm kehidupan dunia dan akhirat. Amin. Klau nak diikutkan atie aku nie mcm2 n3 aku nak update kat blog nie...mcm2 laaaa..dari hal2 opis, hal2 kawan sampai ke hal ehwal semasa hehehehehe..Pelbagai cerita pelbagai ragam adusssshhhh....mak letih nyaahhhhhh....Tapi aper kan daya tangan wa 2 jer x sempat nak tulih sume...untuk tahun 2010 ini adalah n3 pertama wa...Udah ramai bertanya napee x ader n3 baru..x syok ler ko senyap jer...mana pi..london ker @ Australia..hehehhe....waaaaahhh jauh btol korang berangan utk aku ek..hehhehehe...x sangka ramai btol nak tahu perkembangan aku ek. (bangga beb) hehehhehe...Sebtolnya aku jadi sepi banyak sebabnya..malas nak ulas kat cni. Kang x pasal2 nama aku naik lg.
Apa2 pun tima kasih ler pada org yg buat aduan tue yea.
Hujung tahun 2009 aku mmg cbuk giler...(nyaris2 x giler..uhuhuhuh) cbuk uruskan anak2 sek. dan tukar sek agama dari sek. kg raja uda pindah ker sek. agama di masjid negara..pastuh ader l a plak komplot nak mengenakan aku and the gang ..aper lagi seminggu kami kena kuartin buat paper work pasal job speck. Peerrggghhhh masa nie mmg dah bengang btol ngan org yang mengadu tue rasa nak picit2 jer org tue...klau la dia tue anak patung c arissa dah lama penyek mcm ayam penyek indon (mkn pun sodaaapppp)...huhuhuhuhu..gggrrmmmmm.. x pasal2 kena buat job speck. keje pun dah bertahun2 baru skrg dorang request job speck. Tapi nasib baik "bosh" kami teror bab2 "alteration" nie...lepas la kami..Terima kasih "bossh" jasa mu tetap kami kenang walaupun kita x sehaluan dlm byk hal..hehehehhehe...lov u "bossh" muuuaaahhhhhs hehehehhe...jgn jeles.
Ntahla susah nak duga hati manusia niekan. depan bukan main baik lagi tapi hakikatnya dalamannya kita x tahu kan. Aper2 pun we all still mcm nie gak x ader yg merobah kami pun...tetap sama..volume tetap 10 keatas dan klau we all rasa nak belasah booshh2 we all belasah jer tp bosshh kami mmg dah paham anak2 buah dorang mcm mana, jadi apaer ada halkan....bak kata member meja bulat aku ler "do i care"!!!!!...ooooooo..."care...care..care.."heheheh ..."care kepala hotak ko....penyibuk tol ler. x bole nak tgk org senang ckit mula la penyakit dengki datang. mak dah letih nyahhhhh!!!!..ok la penyakit M mak dah mai nie..wa nak cau dulu...jumpa lagi k bye
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei