Wednesday, September 29, 2010

Tribunal

Posted by Cik Sue at 2:19 PM 1 Komen Yang Terbaek
Salam gangz. Open house lagi ker?? X jemput pong, tunggu gak BSB ngan White house pelawa²..hehehehe. Wokay la n3 aku hari nie nak cite sikit pengalaman baru. Kengkawan ingat lagi x kes meja kaca aku pecah sebelum posa arie tue. So aku buat tuntutan kat mahkamah tribunal, mengikut akta pengguna 1999. Iyea sebagai pengguna kita mesti tahu hak kita jadi dah ada saluran maka kita gunakan lah. X kira lah menang @ kalah apa yg penting ini merupakan pengalaman baru bagi aku dan pak encik. After send my kids kat CBN, aku ngan pak encik terus ke The Mall pasalnya bicara kat situ tkt 16, bukan gi shopping yea kengkawan ahakssss...Semangat..semangat...Lepas kami daftar kerani kat situ cakap kena tunggu kat bilik bicara no 1, katanya lagi biacara start kol 9 pagi..Iyea la tue 9 pagi. Bukak jer pintu bilik no1 aku dah nampak 2-3 kepala yang tengah dok tunggu, fuhh!!! ropa²nya ramai org yg buat tuntutan kat mahkamah tribunal nie, cuma aku jer yg x brapa nak taw uhuhuhuh...So aku ngan pak encik tunggu jer la sambil tue kami wat ler review sikit (wah dah mcm nak ambik exam plak heheheh). Dari kol 9 sampai ker kol 10, Presiden x muncul² lagi. Masa nie bilik no.2 dah pun berjalan bicara dekat setengah jam dah..Aku tengok 2-3 orang dok kuar masuk macam cacing kepanasan walaupun pada hakikatnya bilik bicara sejuk nak mampossss...Uiisk lama tol nak tunggu tuan presiden nie mai. Apalah yang dia buat lama sangat nie. Agaknya dia sakit perut kot ahaksssss...
Akhirnya jam 10.15 pagi,Puan president pun masuk Puan daaaa..Fuuh!! lega ,mula la perbicaraan kes..Alamak open court ker, uuissskkkk aku pandang muka pak encik..Bole ker dia nie??? Alahaii. Tunggu lagi, ya ampun bila nak sampai giliran aku nie...Akhirnya sampai gak giliran kami. Last sekali tue hopefully leh menang ler. Apa lagi pak encik pun mula la ayat merapu sambil² buat muka kesian. Dalam hati aku dap dup..dap dup takut gak pak encik tersilap ckp haru jadinya elok² leh menang kes kang x pasal² kena bayar, dia nie klau dah dapat bercakap x reti nak stop. Sesekali tue aku dok menyampuk gak ..uhuhuhuhuhu..Macam² gak ler puan presiden tue soal kat aku ngan pak encik. Perut ngan idung aku dah kempas kempis daaaa takut x menang...Bila aku tengok muka puan presiden tue terhanguk² dah mcm spesis burung belatuk rasa² cam bole menang jer kes aku nie...Perasan giler tue hehehehe...Selepas 1/2 jam akhirnya Puan presiden pong decide yang aku x payah bayar apa² kat company tuttttt...Yeah aku berjaya....yahoooo berjaya. Senyum sampai syurga hahahahah...ek eleh baru menang kes meja pecah dah poyo..Tue blum menang RM 4juta...Uuuisskkkk klau menang RM 4 juta mau aku pengsan 44 hari..heheheheheh. Kepada Puan Presiden Puan Faridah binti Abrahim (btol ke ejaan nama dia cam tue erk..btol kot hehehe) Terima kasih bebanyak kerana membantu org² seperti aku ini. X per la klau dia x baca blog aku tapi aku tetap nak ucapkan terima kasih pada dia...ada aku kisah!!! heheheheh sekurang²nya terbela juga nasib kami nie, tidak lah di perkotak-katikkan oleh company yg besar mcm company tutttt...Apapun terima kasih jugak pada company tuttt yang turut memberikan kerjasama dengan baik. nanti kita jumpa yea!!! Kan ker korang utang aku heheheh...Terima kasih kepada yg sudi datang bertandang ke blog aku dan sudi pulak membaca apa yg aku tulih. Sayaang u'oll's muah muah muah..♥♥♥..






..p/s.. terima kasih kepada kerajaan Malaysia yg menwujudkan Mahkamah tribunal...

Monday, September 27, 2010

~Rumahku Syurgaku~

Posted by Cik Sue at 8:56 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam 18 Syawal kengkawan. Amacam beraya sakan ker? Open House banyak ker? Aku nie ada gak teringin nak wat open house..Almakluma la permintaan tinggi hehehehhe..Tapi malangnya untuk seminggu dua nie terpaksa ler aku and pak encik menundakan hajat kami, bukan ape korang tengok ler keadaan umah aku yang dah mcm rumah mangsa banjir kat Pakistan uhuhuhuh..InsyahAllah jika keadaan reda serta rezeki kawan² ada, terima la jemputan dari aku nanti tapi harinya lom ler aku taw bila uhuhuhuh, kali nie piring & pinggan aku dah ccomplete, cheq hang x payah bawak dari umah wokey hehehehe (jgn mare yea cheq)..Cuma yg x makan saman Acik Rien sorang jer dia x kira rumah aku mcm mana keadaannya dia akan tetap jadi tetamu aku hehehehe..Kalau korang x caya korang tengok ler keadaan umah aku nie yg dah sama mcm mangsa banjir kat Pakistan...uhuhuhu
X percaya...uhuhuhhu tapi itu ler kenyataannya bukan x nak jemput tapi keadaan blom mengizinkan lagi..InsyahAllah doa² ler iyea cheqqqq....Adioss ..♥♥♥..

..p/s..maaf yea kengkawan klau dah ok nanti aku wat rumah terbuka dari pagi-malam jgn korang x dtg masa tue udah ler...

Tuesday, September 14, 2010

Raya 2010

Posted by Cik Sue at 12:37 AM 5 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan, mcm mana dengan raya tahun nie? Meriah ker? Bagi aku, sedih rasanya hendak meninggalkan bulan ramadhan yang penuh dengan keberkatan tapi apakan daya ramadhan tetap akan berlalu jua. Syawal menjengah pula membawa seribu pengertian yang tersendiri. Bagi aku, sejak pemergian bonda tercinta pada March 2005 syawal tidak lagi membawa erti yang besar selain untuk anak², dulu bila nak raya jer aku ler orang yang paling gembira kekadang rasa cam bebudak plak terlebih²..hehhehe..Tue dulu, sekarang nie raya aku suam² kuku jer tapi kemeriahannya tetap ada dan terasa..Part yang paling syok adalah "balik kampung" ler kan..Uuiiissskkkk masa nie memang teruja bebenor gamaknya mcm ler aku sorang jer yg ada kampung halaman. Aku pun malas nak berceloteh panjang..masih dalam mood raya lagi so pada yang sudi moh ler kita layan gambar² hari raya yang sempat aku sematkan didada kamera ku ini jommm...Jom kita gi raya...
Arissa Syauqina lepas angin satu badan...Aduhai ape ke jadahnya nak oii nak main bunga api pagi-pagi..alahai anak omakMama & anak²
~My Family My Soul~
Tangga pun bolehhhhhh....
Miss Dottie 'wit' her brothers...Lelaki dalam hidupKu - Adam, Amri and Amir
Salam time..Wahhhh cium Ayah Dien patut Eisyah dpt lebey duit raya...
Anak² 'wit' cousin Farah Ezaty
Arissa Syauqina and her cousin Afrisyah a.k.a Miss Dottie Junior
Aksi santai di bawah pokok rambutan.....

Dah abis daaaahhh...terima kasih kerana sudi singgah ke blog ini sayang u oll's...adioss ♥♥♥...

Wednesday, September 8, 2010

Jom RaYA...

Posted by Cik Sue at 12:13 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan...Mcm mana dengan persiapan raya dah siap ker? Kuih raya dah beratur atas kabinet dapur? Langsir dah pasang dah? Cuma tinggal beberapa hari jerl lagi nie. Rasa x sabar nak menyambung Aidil Fitrikan, iyea la sebulan berpuasa kini tiba hari raya...Isk isk isk dah mcm bebudak plak heheheheh..Memandangkan aku blom pun membuat sebarang persiapan raya kerana membereskan kerja² pejabat yg terpaksa di habiskan seblom hari raya... Jadi hanya malam tadi baru ler ada free, selepas berbuka puasa aku baru decide nak gi beli baju raya..Alah kat mana lagi kalu bukan di tempat yang paling famous skrg nie JLN TAR ler..Bila dah sampai sana nak carik parking bukannya mudah, punya ler banyak kete uikss, main parking jer kat tepi jln, lepas tue kena ler menapak membuang segala lemak² yg ada jenuh gak ler..Masuk jer ke Jln Tar masyahAllah, lautan manusia punya ler ramai, sampai x nampak barang, berjalan jgn kata la berselisih bahu berlaga buntut, bau jgn ckp ler mcm-mcm ada masam,masin, payau,pahit,manis uiskkk susah nak kata sedut jer la...Ya ampun buk..Ini le padahnya bila membuat persiapan terakhir aduhai. Tapi disebabkan aku x ada baju raya lagi maka aku kuatkan iman tabahkan hati tempuh jugak ler lautan manusia tue walau terasa amat seksa sekali. Jalan punya jalan blom ada yang berkenan dihati..Aduahi malam makin jauh nie..Kalau x dpt baju camner nak raya uhuhuhuh...Ini sume gara² tengok BSB hupdek baju kebaya untuk hari raya ler nie. Aku pun dah tersampuk gak nak baju baru uhuhuhu..Dalam kepala cuma nampak satu kedai ini jer..Aku memang selalu gak beli baju raya kat kedai ini tapi sejak kegawatan aku x beli dah kat sini bukan apa mahel oiii..Tapi di sebabkan sponsor, aku pun capai jer la hehehehe, apa pun aku memang suka bangat dengan warna baju ni... Masa telek² tue salegirl habaq gege baju tue RM 220.00 after less so aku pun rasa ok ler kan bila dah sampai kat kaunter lain la plak gegenya hampeh. kata murah rasa cam nak pulang balik sib baik pakcik dah bayar..Nak wat camner dah itu yang aku berkenan so insan tersayang pun x cakap ape..Angguk kepala jer ok la tue!.hehehehe..Kempislah pokek awak yea..Sabor jer la ngan cik sue nie yea..Alah consider besday give sekali ngan aniverseri kan U, hehehe..Ok dah beres bab baju pas nie nak carik tudung la plak alahai lagi sekali nak menempuh seksa..Orang bkn makin susut bertambah ramai lagi adalah pelbagai ragam bole dilihat..Sesekali aku pun terleka juga dengan gelagat peniaga-peniaga kat situ...Jalan lagi nak carik tudung plak..Sib baik lah pakcik cool jer..Akhirnya dah pusing 2-3 kali aku pun decide nak beli kat Ariani tapi gegenya pulak buat aku insaf..Tapi apa ada hal sponsor lagi..heheheh...ok lah jom layan apa barang yang aku beli tadi...


ctu ler aku beli baju kurung raya..uhuhuhu gegenya bagi org seperti aku ya ampun buk...
Sponsor by.. consider besday give plus anniverseri sekali uhuhuhuhu...batik crip katanya...
Akhirnya dapat jugak ler aku beraya dengan baju baru..mcm bebudak jer kan..Ada aku kisah!!!

Sunday, September 5, 2010

Aidil Fitri

Posted by Cik Sue at 3:15 PM 0 Komen Yang Terbaek

Adil Fitri

Posted by Cik Sue at 2:02 PM 2 Komen Yang Terbaek

Salam aidil fitri kepada semua kawan² blogger. Moga Aidil fitri kali ini menjanjikan yang terbaik untuk kita semua..amin..

Andai bicara merungkai duka
Andai kata merencah dusta
Andai tingkah menggores luka
izinkan kami bersimpul sila
menghulur tangan dibulan mulia
memohon kemaafan kepada semua...

Thursday, September 2, 2010

Celoteh 23 ramadhan

Posted by Cik Sue at 9:22 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan..Lama sunguh x bersiaran. Rindu rasanye nak berceloteh, berceritera di sini walaupun x ada cite, kalau ada pun dah basi hehehehehe..Hari ni dah 23 hari kita berpuasa (malam Lailatur Qadar). Sebenarnya di bulan ramadhan nie mood untuk meng'upload' and meng 'download' story agak terbatas disebabkan kengkang waktu yg sangat terhad. Di tambah plak dengan penyakit M yang menular kian hari kian menjadi² aku pun dah jadi mcm kucing yg kat atas tue daaa..uhuhuhuh. Waktu opis plak dipendekkan jadi masa untuk mentenet pun kurang la, dah tue keje plak bertimbun² sama banyak ngan timbunan baju yg ada kat umah heheheheh..Pening kepala mak nyah..Terpaksa la mencuri² masa nak upload story tapi malangnye bila nak upload terpaksa plak berperang ngan 2 anak dara kat umah tue yg sibuk nak check akaun FB deme, terpaksa ler aku menggalah. Bila ada masa n3 aku dah jadi basi. Akhirnya segala n3 terpaksa masuk muzium daaaaa...
So mcm mana ngan persiapan raya nie kengkawan. Mesti kengkawan yg English Decor sedang rancak menghias rumah yea..uuuissskkkk seronoknya..Aku?? Alahai..Semalam aku khabor kat pak encik nak kemas umah hujung minggu nie tapi masalahnya aku plak kena keje so aku mintak pak encik tulung kemaskan. .Korang taw ape dia kata kat aku..."Alah x payah ler kita sesusah nak hias rumah, lagipun raya pertama kita bukan ada kat sini ..nanti balik dari kampung baru la kita kemas..." Boleh??? Alahai betul lah pak encik nie orang nak harapkan dia tapi dia bagi idea yang memang² buat mood raya aku ilang terus..Ada ker patut dia khabor mcm tue kat aku...Aduhai..uhuhuhuhu...Jawapannya terpaksa la aku buat sendiri, tapi x per buat slow-slow janji sebelum balik kampung rumah dah cantik..Rumah pun nak beraya gak x kan kita jer yg nak beraya iyea dak ..
Ok lah kengkawan idea pun dah kempis sebelum lagi jauh aku melalut baik aku noktakan karangan aku nie ahakss. Salam akhir ramadhan buat semua kengkawan blogger yg bertandang ke sini. Sayang u'oll sume...Adiosss...♥♥♥.

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei