Thursday, April 29, 2010

Tagging from White House

Posted by Cik Sue at 7:16 PM 0 Komen Yang Terbaek

1. COPY AWARD MCM DPT GRAMMY AWARD


Hehehe...Okey ler tue...

2. BERITAHU SIAPA YG BAGI AWARD NIE

  • WhiteHouse.blogspot.com

3. TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5, KENA JAWAP SOALAN SSETIAP 1 DGN 5 JAWAPAN

  • Kena jawab ler gamaknyer nie..uuuissskkk..

4. NAME THAT PEOPLE CALL YOU..

  • Mama - of couse ler anak² & anak² sedara aku yang call this name
  • Cik Sue - Kengkawan
  • Lalah - owh..owh..that person i want to c..uhuhuhuhu
  • Mak Sue Ila - anak² buah tersayang
  • Cik Sue ooii - nie bila hubby aku hangin ngan aku dia akan call mcm tue lerrr...hehehe

5. 5 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE

  • Of couse dates of besday - My besday, Hubby, Charlie's Angels and our relatives besday
  • arikh rasminye menjadi permaisuri kepada Roshidi Ridzuan 06 Sep 1998..uhuhuhu about 12 years agooo....
  • Tarikh Mak & akak pergi menghadap penciptaNYA - 08/03/05 & 10/04/05
  • All my dearest friendz besday...(from Jan until Dec...)
  • Kena kick from my in law house...uuwaaaaahhhh

6. 5 THINGS YOU DONE YESTERDAY

  • Go to work
  • Netball games with TNB
  • Go back from work
  • Pick up Charlie's Angels at Kak Aisyah home
  • Sleep at my home sweet home...ahaksss

7. 5 WAYS TO BE HAPPY

  • Time with lovely family
  • Shoppinggg timeee..
  • New handbag's..owh..owh!!
  • Ketawa
  • Makan² lorrr....

8. 5 FAVOURITE MOVIES

  • Romantic Comedy like it's complicated
  • Comedy like Mr Bean
  • English Epic like Robin Hood
  • Cartoons
  • Documentary

9. 5 FAVOURITE HOBBIES

  • Shopping laa...heheheh
  • Reading story book exspecially love story heheheh
  • Activity of sewing or crosstich
  • Cooked
  • Sleeping beauty hehehehehhe

10. 5 FAVOURITE PEOPLE

  • My family
  • All My friendz..
  • My Neighbour
  • Tun Dr Mahathir Mohamad
  • Orang yang suka belanja makan heheheheh

11. 5 FAVOURITE PLACES FOR VACATIONS

  • Mekah
  • My home town
  • Swisszealand
  • Rome
  • Of couse tempat menarik kat Malaysia laaa...

12. 5 REASON ANSWER THE SURVEY

  • Kecian kat orang yang tag nanti sentap plak klau x jawab...wakakaka
  • X ada keje pagi nie so jawab jer laaa..
  • For fun
  • Soklan cam ok jer seronok plak nak jawab...
  • Sajer nak up dates blog..bole??? heheheheh

13. 5 PERSON TO TAG

  • All My blogger friendsz..
  • Kawan² kat face book pun bule klau nak jawab
  • Kepada sesaper yang sudi nak menjawabnya..Silakan
  • Kengkawan yang x ader keje, wajib jawab
  • Sesaper jer laaaaa...Ada aku kisahhhh Nyahhhh!!!!....

Friendly Match with TNB

Posted by Cik Sue at 10:23 AM 0 Komen Yang Terbaek
Rasenye udah lama bebenor x update lates news kat cni. Almaklumla sekarang nie bebdk kat opis aku sume tengah demam..oppsss!! bukan demam piala dunia yea!! Ini demam bersukan. Kan ker cabaran telah bermula so memasing nak tunjuk kehebatan..Yang dulu asyik dok membesarkan punggung dah pandai cari track suit & sport shoes. Yang dulu tangan x reti nak pegang bola dan manja² ngan bola..Yea la nak tunjuk skill kan!!! Ahakssss..So arie nie aku upload gambar² team netball yang buat friendly match ngan TNB Bangsar bertempat di Padang Kilat. Ini merupakan 2nd friendly match for UMES team. Before this ngan KWSP Jln Gasing. Resultnya uhuhuhuhuh....seperti biasala Team UMES lom panazzzz lagi...Bak kata pengurus pasukan netball Puan Sheila pastikan bawa balik 5 mata uhuhuhuh...Puan Shiela jangan kata 5 mata klau dorang letak 200 mata...komfen 200 mata team Umes bawa balik..!Wakakakak..termasuk mata² penyokong tegar Umes cukup 200 mata kan!!! heheheheh Cik Sue bikin hangat yeaaa!!! soweyyy joking maaaa...Apa² pun kita ucapkan selamat maju jaya pada team Netball UMES..Go UMES go...


Barisan pasukan Team Netball Umes bergambar 'with' Team TNB Bangsar
Yang nie mak ' No comment' yea!!...Tekun mendengar taklimat ringkas dari pengadil pertandingan Cik Khairun, masalahnye deme nie paham ker..lebey² c Ida tueee...hehehehhe..

Kita posing dulu....yeaaahhhh!!! alamak tutup plak bib aku nie..hisk..hisk..hisk

Cian Cik Sue jadi pemerhati jer...Kaki tergeliat so rest sekejap...Org lain main gak x ader ler sampai tergeliat apa daaaa...uhuhuhuhu


Pengurus pasukan UMES Puan Shiela tetap vogueee..bibir mesti merah baru mariiiiiiii..

Waaalaaaa...Kak Ratu dengan aksi manjanye...promo Kosmo ker kak!!♪♪♪♪...

Ya ampun!!...muka memasing udah mcm udang bakar..makan pun sodappp..Princess berzikir ker?! ..Ceria walau kena belasah...heheheh


Saper paling dot..dot..dot...Kak Ratu ker???..♣ח
Jamuan ringkas yg disediakan oleh pihak TNB... Waahhh princess x sabau nak makan dah penat melompat yea!! Mari kita makan...ﷲﺍ

Ayam goreng...yummmy..Puan Shiela bulan depan jom kita friendly lagi ngan TNB
♪♪♪♪..
Bihun gorengg..emmm yummmyyyy.....

Me and princess...Jom layanzzzzzzzzzzzzz...heheheheh...
Jumpa lagi Adiosss ♥♥♥...ﷲﺍ


Friday, April 23, 2010

CaBAran BerMula..

Posted by Cik Sue at 6:04 PM 0 Komen Yang Terbaek
Cabaran telah bermula..mari..mari..mari...yang jauh kita dekatkan yang dekat kita rapatkan..rapat...rapat..rapat..mari..mari..mari..Bahang kepanasan Sukan antara Jabatan masih berada di bawah paras beku lagi. Blom menyerlah namum begitu setiap pasukan tidak memandang remeh perkara ini. Semuanya pasukan sedang giat menjalankan latihan insentif untuk acara yang dipertandingakan bagi merebut gelaran juara mahupun mempertahankan gelaran Juara.
Kejohanan antara Jabatan Utusan/BKUM 2010 akan membuka tirai secara rasminya pada 8 Mei 2010. Dapatkan Utusan Media Sales Sdn Bhd - UMES selaku juara pada tahun 2007 mempertahankan gelarannya. Saksikan kehebatan, rembatan, kelincahan serta pelbagai ragam sepanjang kejohanan ini berlangsung. 8 kontinjen bakal bersaing merebut kejuaraan. Membuka tirai acara bola sepak pada 4 Mei 2010. Mari bersama² kita memberikan sokongan kepada pasukan kita. Maju la sukan untuk semua. HIDUP UMES!!!...UMES TETAP VOUGE!!! UMES THE BEST!!! Jom Sukannnnnnnnnnnn....Adiosssss ♥♥♥ .....

Tuesday, April 20, 2010

Majlis Aqiqah & Cukur jambul

Posted by Cik Sue at 11:34 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan N3 kali nie aku upload gambar² sekitar majlis aqiqah & cukur jambul MOHD FIRAS AMSYAR di Kampung 2 week agoooo...lalalalalaaa...zaaazzzzzzzz jom layanzzzz....
New born on our family...welcome dear Mohd Firas Amsyar bin Ezuan Reza... Mcm jawa jer mkn tempee dorang nie tau...x sesuaaaaiii.....
Doorgift berupa pulut kuning, telur, Al- matsurat sughra (doa & zikir) & kuah kambing ..x sempat nak snap pix kuah kambing hehehehehe....

lauk pauk kenduri waaaalaaaaaaa.....sedaaaappppppppnya terliurrrrr

Ayer bandung + soda aduhaiiii sedapnyer...mcm mana aku x kena semput daaaaa.....

Hubby & Khairul. amboi khusyuknya projek juta² ker?!!..Sis & Mak Ode

Mohd Firas Amsyar with he daddy...dah besau jgn jd mcm daddy hang kay.....

Sesi menghidang makanan utk kenduri dimulakan...

2 minah glamourrrrrr....Mummy & Fatin

Peralatan majlis cukur jambul....

My granchild...Qistina Faizul

Amboi kak Ngah & Arissa seronoknyer main ngan baby...

My lovely cousin..heheheh nak interframe gak...Puan Sri Noraini aka Ibu mak nyaaahhhh...

Nanny and Mohd Firas
(uhuhuhuh...rase tuanyer)
Doorgift untuk orang serambi...(orang lelaki ler tueee....)

Majlis marhaban & cukur jambul berlangsung...

Suapan seorang wanita bernama WAN....sayang cucu Wan...

part orang dapur la plakkkk yeaaaaaaa....

Wan Eley cbuk potong jambul dia boleh lelapppp...alahaiiii....♪♪

Fisya nie nape ek..mama babap kang?!....Afrisyah with her Ummi

Kari kambing....waaalaaaaa....yummyy

Masa untuk sinsing lengan baju yea cik sue...cian..cuci cepatttt.!!!


Taaraaaaa....Me and My cousin Bung...Bukan Bung Moktar tauuuuu...hehehehehe..alahai comeinyer aku bila dok sebelah hang nie Ngah, rasa kecil sesungguh².....

Saturday, April 17, 2010

~HAditH~

Posted by Cik Sue at 9:50 PM 0 Komen Yang Terbaek

Sebagai insan kita tidak lepas dari menghadapi sakit dan dari perspektif Islam, derita sakit itu mengandungi hikmat tersendiri. Ahlus Syifa' yang menyarankan pendekatan yang secara amnya mengikuti ungkapan ini . ~"Pemulihan Diri Mu Bermula Dari Diri Mu"~...Dengan itu dalam menghadapi sakit dan menjalani pemulihan kita harus melihat kepada penyembuhan rohani atau jiwa kita terlebih dahulu sebelom melengkapi penyembuhan fizikal untuk mencapai penyembuhan sempurna.


HADITH:

aku berlindung pada keagungan ALLAH dari keburukan rasa sakit yang aku deritai dan aku risaukan...
Hadith riwayat iman Muslim, Malik, Abu Daud dan Al Tarmidzi..

Amin...♥♥♥...

Friday, April 16, 2010

Minggu yang cbuk..

Posted by Cik Sue at 4:52 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan. Rasanyer sudah lama x menjengah ke blog ini. Di sana sini sawang ,dah rasa mcm masuk rumah spiderman plak.uhuhuhuhuhh..Sepanjang minggu nie juga byk perkara yg berlaku diluar kotak pkran aku sendiri. Kitakan manusia biasa mana nak tahu esok, hakta seminit dari sekarang pun kita x terduga apa yang berlaku kan!! Mcm diri aku juga...Sepanjang minggu yang sangat cbuk..Sehingga ada ketika terlupa juga padaNYA...Masyallah!!!! Cbuk bukan satu alasan..Hendak seribu daya btol x kawan²?..Bermula dari minggu pertama, cbuk mengejar dateline tugasan yang harus disiapkan 5 hari bekerja tu ...aduhhhh!!! Selesai dateline, tugas yang lain plak sudah tersedia menanti, filing, bankstatement, bank in cek...huissss klau nak cite kat cni dah jadi mcm job specification plak.hehehehe... kemudian berkejar ke training bola jaring walau hujan, turun jugak untuk stamina almaklum la (bunyi mcm star jer sioootttt hehehehe)..Minggu seblom tue newphew aku dah call nak wat majlis aqiqah & cukur jambul anaknya yang baru lahir Mohd Firas Amsyar bin Mohd Ezuan Reza bin Datuk Karim Shamsudin (uwaaaa aku dah jadi nanny...tuanyeee) adusssss!!!!! Nanti ada kelapangan aku upload gambar² sekitar majlis cukur jambul tue kay!!!
So mlm jumaat kami bertolak blk Mlk jam 11 mlm..kompem ler jln x jem pasal bkn cukup bln pong kan..Tapi alangkan meleset sangkaan kami. Nak buat U-turn ke MRR2 pun dah jem giler adussss. Sampai plak Highway Seremban jem x gerak lg adusss haiii jam dah kol 1.30 pagi mak aiii...Amik ko sampai Kg sekitar jam 3 pagi. Esoknya pagi² lg kami dah ke rumah cousin aku yang wat kenduri tue sampai ke petang, tolong mana yang patut selebeynye tolong menyibuk jer wakakakak...Cousin aku nie klau wat kenduri lauk pauknye mmg waaalaaaa x enggat doniaaaaa..adusss mana bole tahan..Tengah panas pekena ayor sirap bandunggg mmg walaaa + makan tapai pulut uuiikkkksss sedapppp...Tengah malam amik ko. Semput pun seranggggg!!I KebabOOM!! Ini yang dikatakan tak ada penyakit carik penyakit. Ini juga hikmat dariNYA supaya kita sentiasa beringat. Alhamdulillah. Sehingga aku menulis hari ini semput aku masih lagi blom baik sepenuhnya...Berehat 1 minggu...owhh..owhhh..Aku rasa dah mcm iklan kit kat plak..kita berehat sebentar bersama kit kat...Seminggu juga aku kureng menjengah dunia luar, rasanyer hidup ini terlalu sepi. Sukar untuk diungkap dengan kata hati betapa sunyinya dunia aku tanpa gelak tawa rakan² sekeliling ,tanpa jelingan maut dari cheq, tanpa deringan telepon yg membingitkan telinga, tanpa usikan nakal dari mereka walau kadang kala mengundang rasa, namum itulah rencah dalam persahabatan kami. Betapa sunyinya aku tidak mendengar kata
²....Apa diaaaa???.. Nak buat mcm mana, biorkan ler??..Sebut besar² tolong slow skit yea???..Ah!! petang nie jadi x open round table???..Nyah ko tau Nyah??...Itu ler sebahagian drpd ungkapan² yang mewarnai hari² aku di UMES. Tanpa kehadiran mereka membuatkan hidup aku sedikit sunyi. Usik mengusik telah menjadi makanan seharian kami. Tiada rasa yang tersimpan dalam hati walau kadang kala tergelincir juga dari landasan kata² yang tidak sedap didengar. Namum sebaik mungkin dihindari.Tapi itu semua menjadikan persahabatan kami seindah warna pelangi di waktu pagi. Menceria & mengujakan.! Tidak pernah terdetik d'hati kecil aku untuk menyimpan perasaan dendam pada teman², sepanjang 15 thn aku berkhidmat aku blom pernah sekali pun mc sebegini lama (staff contoh tue uhuhuhuhu..) kecuali semasa cuti bersalin dan kini aku tahu bahawa kami saling melengkapi utk sebuah kehidupan juga kerjaya kami. Dikesempatan ini aku merakamkan jutaan terima kasih kepada semua teman² yang tidak putus² memberi nasihat serta kata² perangsang juga yang bertanya khabar biarpun hanya dititip melalui alam siber. Keprihatian teman² sesangat dihargai terima kasih³ rupanya masih ada yang sayang uhuhuhhuhuh.... Thank you a billion to all My FRIENDZzzz. Fad, Fusya aka Cheq, Iza, Maz ting, Cik Rinn, Sheila, Mieda, Izmee, Cik Ee, kak Ct dari Terengganu dan kepada sume walau nama kalian tidak ada di tulis banyak sesangat lerrrr..Thank you again Friendzz mendoakan kesihatan untuk aku..Love u all muuaaahhhs.....
Intai kami antara nampak
esok jangan layu²an
intai kami antara nampak
esok jangan rindu²an...akhasss♪♫☺...
adioss....♥♥♥
iyea ker ayat aku tueee!! konfius...konfius..

Thursday, April 8, 2010

Jamuan Pepisahan Lagi

Posted by Cik Sue at 3:01 PM 0 Komen Yang Terbaek
Untuk suku tahun pertama 2010 nie jer kami telah mengadakan 3 kali majlis perpisahan dan ini kali yang ke 4. Aduhaiiii..Ramai btol yg meninggalkan compeni aku skrg nie. Mungkin itu yang terbaik buat mereka kerna mereka masih muda belia banyak peluang di luar sana. Aku nie dah kompem ler sign sampai mati kat sini ahaksss..Hee ada lagi ler member JPB dan jgn JPT pun sama gak..Aku nie dah x boleh nak menulis lagi sedey bebenornya gamaknya atie nie. Jom kita layan gambar² yang sempat di rakamkan oleh paparazi mummy d'penang aka cheq...layanzz ♥♥
Ini lah minah yang diraikan...Cik lagi yea Cik Siti Habsoh binti Anang Bassari etx 527 hehehe
Bersama yang diraikan Cik Habsoh dan penyeri Kawalan Kredit yang dah tepu telinga..
Aksi manja cheq dan Habsoh
Perut dah kenyang senyum pun x larat yea Iza...posing tetap posing yea cheq..maintain

Teloq dadar seafood dan daging black paper - Cheq punya menu x bleh tukaq yeaaa
Ikan siakap 3 rasa...masam, masin dan pahit...oooppppsss!!no..no..no..klau dah 3 rasa apa lagi mesti la masam² manis..mcm Shah kaaan..

Ini plak chicken lemon - pilihan cik sue & cheq..walaaaa yummmy...

Eh!...posing dulu jgn mara aaa.....
Btol x chicken lemon tue yummyyy..tengok sib baik lemon tue masam klau x selamat...
Alahai cik sue mata dah stim..aksi manja Fad no gedik's time yooo

Fendi sampai tertutup mata menikmati tomyam..Shah cover macho plak
Ini ler bos kesayang kami..opppss!! bukan yg botak tue ek..yg botak tue tukang bayar jerrr.. Bos kami mesti la yang tengoh dok tengok menu..bos tengok part ayor pasal kami dah tercekik x order ayor lagi...dlm pakej ayor kena paid by your self so sume staff mengambil langkah berjimat cermat. Minum air kosong yg freee jerr..Sib baik bos dengan baik hati hendak menaja minuman kami tengahari tue..Klau x alamatnya balik opis bancuh teh 'o' lerrrrr...Thank You bos.
Baik² Saiful..kang tertelan sekali sudu tue baru tau...Nangis cheq nanti bos sayang mc 4 bulan tercekik sudu...uuwwaaaaa..
Yang hensem tue ler bos Cik Habsoh kite..Tapi masa nie En. Johan x leh nak senyum sangat pasal baru lepas operate geraham demi staff kesayangan dia datang gak..Thank You bos

Habsoh sedang memberi ucapan terima kasih kepada staff CC..Eh!! dont cry..no good
We gonna miss U babey...

Air nie bos kami sponsor...Cheq kata air antara dua darjat..cik sue order manggo cheq order fresh oren tapi air cheq kecik berbanding air cik sue...bukan aper cheq itulah bezanya org yg dah 15 tahun berkhidmat ngan orang yg 8 tahun...ahaksss

Disebabkan air buah nie bos yang belanja, kami rasa TERsangat ler seeedapnyeerrr..Thank's again bos. WE love you...

Aksi manja Cheq disamping akak sayang Iza.

Waaaalaaaa..yang nie mesti mariiiiiiii..jgn jeles yea kengkawan. Nak gak interframe heheheh control ayu gitu....zaaaazzzzzzzz..

Agak²nya lepas giliran sape yea..bukan aper x sabau nak riki restoren mana plak nak gi makan heheheh. Kepada sume staff CCD thank you for cooperate..muuuaaahhh's
♥♥♥
Hari ini, semalam dan esok
selamat maju jaya HABSOH...


 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei