Saturday, October 30, 2010

~makan malam~

Posted by Cik Sue at 1:24 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam siaran di hari sabtu rakan blogger semua. Apa aktiviti hujung minggu rakan blogger kali nie yea?? Mesti ada aktiviti masak² dan makan² kan, (aktiviti paling disukai oleh rakan blogger aku BSB) ahaks. Oleh sebab dah masuk bab makan², so arie nie aku nak share cite 'dinner' ngan family semalam. Di sebakan c kakak x ada, aku pun malas nak masak. Pasal yang suka makan c kakak, nak harapkan yang 2 org lagi tue..uhuhuhu..Dorang lebih suka makan kat luar. Kata c kak ngah, kalau aku masak lambat nanti dia tertido dgn perut lapo..Ek eleh! Apa dia ingat aku gi masak kat India ker pas tue bawak balik ke K.L. Betul la anak aku yg sorang nie. Since pak encik pun ok aku apalagi ler memang suke bebenor gamaknye hehehehe. Kami pun decide nak makan kat papa rich pasai apa dah berhenti kat depan kedai tue, tetiba c kakak ngah sound 'mama halal ker makanan kat sini'... Adoyai dah tentu le halal, udah sebesau² alam logo halal tue tertonggok kat situ. Aku tahu yg sebenornye dia x nak makan kat situ, dia nak makan tomyam ngan ikan 3 rasa kat situ mana ada ikan 3 rasa hahahahah. Ok gak selamat ongkos aku hehehehe..Kami jalan lagi tetiba nampak ler sebaris kedai makan kat sekitar Taman Tenaga Cheras. Pak encik ajak try makan kat sini. Aku ok jer dah dia yg ajak tentu dia yg nak bayar kan..kan..kan..heheheheh. Kita caras ler cite nie jom kita layan pic 'dinner wit family ku'...zazzzzzzzzzz
Antara menu kami malam tadi...Alahai kak Ngah suka ler tue!!!..
Ikan kembong 3 rase...Agak menghampakan, aku rase sedap lagi aku masak..Eh!! iyea ker??..'What ever' la cik sue..
Tomyam campur..Emmm kurengggg
Sate nie untuk c Kecik...
Teluq bungkus..
Ape hal le pulak dia nie..Suka bebenor main ayor, sib baik la tauke kedai tue x charge gege air paip tue kalau x, mau esok aku baru balik umah pasal kena pasuh pinggan hehehehehhe..
Uisskk comotnyer!! anak saper nie...
Wala..wala ♪♫♪ dan ini ler hasilnya...Selesai. Ate dah lapo belasah jer la, alhamdulillah rezeki tuhan arie nie kami manafaatkan dengan baik. Ahaksssss....

Gitu ler cite dinner aku malam tadi. Nak kata x sedap, x jugak nak kata sedap sangat x jugak. Kesimpulannya kami sekeluarga memang tengah lapo masa tue heheheheh...Teringat plak kat c Kakak kat Kem di Lanchang makan ape la gamaknya dia malam tadi erk..sob..sob..sob..Adoyaiii aku dah dibuai perasan. Selalunya dia nie memang kaki makan and x cerewet bagi jer apa pun no hal punya dia layan, lagi 1 dia pun suka mencuba makanan yg baru. Kiranya 'adventurer' ler. Sedih la plak alahai!! Nanti kita sambung lagi ler yea kawan²...Sayang U olls' jumpa di next n3...adiossss senorita...♥♥♥...

Thursday, October 28, 2010

~Kem Alam sekitar~

Posted by Cik Sue at 1:48 PM 3 Komen Yang Terbaek
Ting tong..Salam khamis rakan blogger yang cantik manis , ahakss. Sob..sob..sob..alahai tadi ceria bukan maen, pehal la plak nie oii. Gaduh ngan Pak encik ker?? Idak ler teman gaduh nak upload kat sini..Bior bebenor uhuhuhuhu.. Bukan apa pun kengkawan cuma aku sedih sesangat pasalnye anak dara aku yg sorang nie nak gi kem. Kem apa yea?? KEM CINTAI ALAM SEKITAR.Ek eleh...!!! Ingatkan nak gi kem PLKN ker, bole ler nak sedih tahap gaban. Ini cuma nak gi kem cintai alam sekitarnyerrr..Itupun cuma 3 hari dari 29hb-31hb Oktober 2010 jerrr. Isk..isk..isk walaupun cuma 3 hari tetap terasa ooo. Camner ler kalau anak aku nie gi study kat oversea yea!!! Dan aku percaya perasaan ibu dan bapa (terutama ibu ler) semuanya sama, bimbang bercampur aduk dengan pelbagai lagi perasaan yg lain. Dipendekkan cite , mcm² perasaan ada. Berbalik pada cite anak dara aku sorang nie, dia nie memang sorang yg 'adventurer' nak di bandingkan dengan c adiknya yang 'look childish' lagi. X menyempat² nak mengemas baju. Alahaii. Dia x tahu perasaan mak dia dah dap..dup..dap..dup.
Apalagi aku pun mula ler memberi nasihat, segala mcm mak nenek nasihat yang aku bagitahu kat dia. Tapi yang aku geramnyer dia boleh tayang muka 'blur' jer. Adoyaiiiiiiii...Geram mak nyah oii. The best part aku khabor kat dia :-
"Kakak, nanti bila dalam utan jgn merayau sorang², nak pi mana² ajak kawan, apa² bagitaw pada cikgu. Jgn nak suka² menjerit sana sini...Ingat tue?!!...Mcm² aku dok khabor dia bole jawab nie...
"Alah mama, kakak dalam utan tue x menjerit² la tapi akak melompat², lain la kalau gi hotel confirm akak jerit kuat²".. Olalala!! Alahai anak mak oii..Terjegil mata aku. Buatnyer dia buat btol² perangai melompat² tue x ke naya. Mula ler perasaan risau aku bertandang. Adoyaiii budak nie bior betul. Risau plak aku. Apapun esok dia tetap akan pi jugak. Hanya doa sorang ibu mengiringinya semoga Anom, pergi dan balik dangan selamat. Tuhan ENGKAU lindungilah serta jauhkanlah anak aku dari sebarang kejadian yang memudaratkan diri dia. Amen..sob..sob..sob..sedih la plak adoyaiii...Kita caras jer cite nie, jom tengok dia kemas beg dan barang² yg perlu...


Apa² kena posing dulu...thanks mama & ayah. Sume dah cukup ker nie!!. Baju 4 pasang, stokin 3, tuala mandi, blah..blah..blah..adoyaiiiii sabau jer aku.
Walau di mana pun solat adalah keutamaan yea Kakak!!!!...
Dah siap..Jom hantar kakak dik!!!

Sebenarnya pada aku lah kem ini bagus, kerana kita boleh melatih anak² lebih menhargai serta mencintai alam semula jadi. Dunia kini semakin tua ,jadi anak² yang mewarisinya patut menjaga ciptaan Ilahi ini dengan baik. Semoga Anom Suraya selamat pergi dan balik dan mendapat manafaat daripada kem ini. Sayang anak mama...Udah ler yea kengkawan sedih benor rasenyer..Mekasih kepada kawan blogger sume kerana sudi baca n3 aku nie hingga ke akhir. Sayang U oll's sampai kia jumpa lagi dilain n3...Adios senorita...♥♥♥...

...p/s...naratifnyer cite aku nie emak lebih risau berbanding anaknye..owh.owh.owh!!!. Kiranya kalau cikgu tue bagi aku ikut mau gamaknya aku bawak khemah. berkhemah sebelah khemah anak aku.Ahakssss...

Wednesday, October 27, 2010

..Eh! same..

Posted by Cik Sue at 2:39 PM 3 Komen Yang Terbaek
Salam rakan blogger sume. Apa cite yea arie nie?!! Ada yg menarik ker?!! Alah x ada ape yang menarik pun, just nak cite pasal kotak harta karun yg baru jer aku rembat dari sebuah kedai English kat Ampang. Bila nampak jer kotak nie memang aku jadi teruja. Udah lama mencari tapi kalau ada terjumpa pun idak ler teman berapa nak berkenan. Tapi kan aku rase cam pernah tengok benda alah tue seblom nie.."tapi di mana yea??". Jenuh gak ler aku nie memikiokannya kat mana aku nampak benda alah nie. Tetiba terterjah ke blog 'White House'..Olalala, kat situ ropanya. Aik cam kenal..Owh..owh sama la plak yea. Sory yea Acik Yien! x ada niat walau sebesau kuman pun nak meniru awak. Ahaksss..Cuma aku memang berkenan dgn kotak nie pasai senang nak simpan magazine, idak ler magazine aku berhabuk. Almaklumla aku nie tahap kerajinannya mengikut cuaca heheheh... x menentu. Apa lagi jom kita jeling², pandang² kotak harta karun ku ini. Ada yang dah berkenan??. Kita layanzzz pix...adios senorita..♥♥♥...

home sweet home
Home is where your story begins...

Monday, October 25, 2010

Aktiviti hujung minggu

Posted by Cik Sue at 11:41 AM 3 Komen Yang Terbaek
Salam isnin rakan blogger yg cantik manis. Tetiba jer angin nak meng'hupdek' blog datang bertamu..Ahaksss. Kalau katakan malas memang malas betul dah kalau di katakan rajin sampai x cukup tangan plak nak hupdek adoyai. Hari nie aku just nak cite aktiviti hujung minggu, selain bawak anak² gi swimming sempat gak aku gi kenduri 'Haji' kakak saudara sepupu sepapat aku di Bangi. Iyealah orang dah jemputkan kena le kita meraikan. Alhamdulillah dah sampai seru Cikgu Azizah Abd Aziz dan suami. Lagi satu cikgu nie dulu meropakan guru tuition aku masa aku form 5 uhuuhuuh...Alah dulu cikgu nie jiran kat rumah aku masa kat kampung. Masa tu dia lom kawen lagi baru grad dari Uni. Kiranya aku nie first student yg ambik tuition ngan dia ler, tapi aku tuition free jer dah kata sedara kan.hehehehe...'what ever' laaa. So hari sabtu lepas aku & family pon terjah ler umah kakak saudara aku nie. Alhamdulillah ramai yg datang meraikan cikgu zizah & suaminya, abg Munir. Selain saudara mara terdekat, rakan taulan, jiran tetangga turut meraikan pasangan ini anak² didik beliau. Ramai tue..Ate kata cikgukan.!! Di sebabkan aku agak sibuk..hehehe (sibuk borak nyerrrr) jadi x banyak le pic yg sempat aku rakamkan, pic cikgu Azizah & abg Munir pun x sempat nak snap uhuhuhuhu...After kenduri aku sempat lagi ke..ke mana yea??!!...Jom kita layan pic dolu hockey...zazzzzzzz...
kediaman cikgu Azizah Abd Aziz & suami (tudung coklat tue ler cikgu Zizah..)
Hidangan tengahari yg disediakan..
Alliya 'wit' mak encik sedang menjamu selera...

After kenduri aku sempat terjah ke Sogo hehehehe..Shopping Complex yg paling ngetop' kat Jln Tar la mana lagi..hehehehehe. Sogo bukan aje jadi pilihan aku malahan kawan² aku yg lain pun suka ke sini mcm Cheq, Eza and Acik Yien. Akceli aku cuma nak cuci² mato jer kebetulan memang ada sale, tapi kan dah namanye pompuan..Pompuan ngan shopping mana boleh dipisahkan, jadi aku 'TER'amatlah berkenan ngan sepatu ini sememangnya jenama ini antara pilihan aku, apa lagi kenalah pak encik gores dan menang....hehehehe..ampun ya pak encik heheheh. Adoyaiiii..hehehehe..
alah² comeynyer...huhuhuh perasan sungguhhhh..ada aku kisah!! x kisah pun..

..p/s..BSB aku mintak maap yea x sempat nak snap pic Sogo sale, tahap meroyan!!..Next time lah yea ...

Swimming

Posted by Cik Sue at 9:43 AM 0 Komen Yang Terbaek
Hai kawan² blogger yg mesra,(cam rancangan kanak² jer kan..) dah lama rasenye x hupdek lagi pun x ada cerite yg menarik untuk dikongsi bersama teman² blogger yang lain hehehehe. Cuma aktiviti hujung minggu bersama anak² jer. Kalau BSB bawak anak²nye jalan² di Sunway Pramid sambil makan aiskrim dan lunch 'wit' KFC, aku plak temankan anak² aku gi swimming alah x jauh mana pun kat umah jer sambil², ambil angin petang 'what ever' la hehehehe...Jom kita layan pix kat bawah nie...
..p/s..tiada nota pada gambar di atas kerana terdapat kesulitan....kita layan pix ajer ler

Sunday, October 17, 2010

Give Exchange

Posted by Cik Sue at 10:51 PM 1 Komen Yang Terbaek
Salam pagi isnin teman² blogger yang cantik manis. Harap hari ini lebih baik dari semalam. Pagi nie cik sue nak bukak story pasal G.E antara 3 org blogger yg syok sendiri..Wakakaka..Ada aku kisah..'What ever' la..Sebenornya udah lama teman blogger yg 2 org tue upload kisah G.E nie bak kata deme 2 org dah basi. First sekali tentu la yang sangat teruja saper lagi kalau bukan BSB laaaa..And second tentunya la White House a.k.a Acik Rien daaa. Aku tak kisah pon kalau deme 2 org tue khabor kat aku yang N3 aku nie dah basi..Ada aku kisah. Ate aku punya blog aku punya suka ler bila aku nak hupdek..'What ever'..hahahahah..Sory ler kawan aku ter'emo la plak. Akceli aku memang berniat nak upload cite pasal G.E nie.Tapi biarlah siap dipasang baru cun nak hupdek. Tak nak la display mcm tue jer kan..hehehehe. Baru minggu nie aku free, so aku pun apa lagi, ambik tukul & paku terus kung..kang..kung..kang sampai jiran sebelah pun ketuk dinding, alah dia bagi aku warning ler tue pasai apa hari minggu aku ketuk² dinding..Ek elek!..aku khabor kat dia..ada aku kisah!!! aku buat bodo jeeerr event masa aku gi buang sampah (kena lalu dpn umah dia) dia dok jeling sampai putih mata itamnyer..aku buat derk jer..Aku rela demi G.E ini...Waduhh yang benar yeah, besar pengorbanan aku demi G.E nie..hehehehe sampai bermasam muka ngan jiran tetangga. X ada maknanya nak gaduh, lepas 3 jam dah okey pasai apa aku bagi dia semangkuk mee goreng tanda maap dari aku tapi aku x habaq pun mee goreng tue tanda aku mintak maap..Aku sengih jer masa huluq mee tue dan dia pun sengih jer kira 0-0 ler kan..kan..kan..'what ever'. Aku nak mengucapkan ribuan terima kasih ler kerana kita ber3 telah berjaya menganjurkan 2 pertandingan yang syok sendiri, seblom nie kami ada buat pertandingan FM...Lepas nie apa plak plan deme erk...Kita caras dulu cite nie and jom kita layan gambor G.E dari teman blogger aku nie...zzaaazzzzzzzz
Seriously look gorgeous...Comey kan apron ni, dari Acik Rien. Aku gantung kat pintu masuk dapur..Iyea la x kan plak aku nak gantung kat pintu bilik ayoorrrr...Santikkk tueeee...Jgn Jeles yea Jebat and Diva meletus..KO ADO...X Adooooo uhuhuhuhu....
Frame gambor chef gumok nie pun dari 'WHITE HOUSE'..
Taaaraaaaa...Mak dah gantung daaaa...Diva meletus amacam cun x...KO ADO..X adooo uhuhuhu
G.E nie plak daripada BSB..Waaalaaaa santik kan..Jambagan bunga nie aku letak kat sebelah TV jer..Baru ler 'fresh look' ada bunga..Dalam hati ada taman wakakak.. 'what ever' la cik sue ooii..Jebat KO ADOOOO..Adooo..Ado kak Ratu nyerrrrr...Hehehehe..Ate ahkak sayangkan okey la tue...'what ever'..

Itu ler G.E daripada 2 teman blogger aku. Pas nie kami nak wat lagi G.E ada saper² nak joint x? Penyertaan terhad yea...heheheh..Gurau jer!!! Benda nie kami ber3 buat untuk suka² disamping memanjangkan tali siratulrahim antara blogger. Terima kasih kepada 2 org kawan blogger aku yang sabar menunggu n3 G.E nie..Sayang U oll's..jgn lupa next G.E. yea. Nanti aku plak akan jadi the first yg uplaod G.E tue plak (klau kerajinan aku dtg ler..hehehehe..) Sampai jumpa lagi dilain n3 muah..muah..muah..Adiooossss..♥♥♥...

Jalan Pasar

Posted by Cik Sue at 8:48 PM 3 Komen Yang Terbaek
Salam teman² blogger yg mesra, n3 kali ini nak cite Jalan Pasar. Kawasan nie kan ker memang fofular ngan barang² pelik. Dipendekkan cite, yang kita x pernah jumpa pon boleh jumpa kat sini. Orang² kat sini pon pelik jugak mcm² ghaye ada. Kalau jalan sorang² memang menakutkan uhuhuhuhu....Aku pun arie tue pasai pak encik sibuk nak carik wayar ntah ker apa benda nye, kalau aku idok ler aku gi ke situ minta ampun buk!!..Sangat menakutkan tapi teruja jugak hehehehe 'what ever' la . Mcm² adaa..Jom kita layanzzzz pix yg sempat aku rakamkan....layaaaaaaanzzzz...Kebanyakkan kedai kat sini ialah kedai alat² elektronik sebut jer nak apa sume adaaaa dan gegenye pun murah...
Sebahagian pengunjung Jalan Pasar pelbagai kaum...One Malaysia..
Pelbagai ragam para peniaga..tengok tue btol x..mcm² ada pilih jer la..
Nie plak persembahan ulaq..Uuuiissskkk jgn dekat bahaya..Kengkawan jgn plak ada hati nak tiru ghaye nie yea!!!!...
Eh nie apa hal plak nie???...Persembahan silap mata ker??? jom kita terjah...

Hahahah..Fuyooo cabut gigi, tgk tue rilex jer x guna bius pong..ada saper berani mau cuba..Rasenye deme bukan org Malaysia..sebabnya rakyat Malaysia sume bertamadun....uhuhuhuhu..Jgn ada niat nak mencuba yea..Sangat bahaya peralatan yg digunakan tidak menjamin kebersihan langsung..eeeee...tolong laaaa 'what ever'...
Mak aaiiikkk tengok tue mcm² deme berniaga adussss hai ...belakang kete pun bole, uhuhuhu
Beli..beli..jam mulahhhh...jam mullaaahh...mali..mali..heheheh..
pandangan sisi Jalan Pasar...
Buah²an pun adaaaaa...Tapi idak ler murah pongggg....
Pak encik sedang sibuk memilih buah..Sib baik amoi tue x cun..hehehehe...

Itu ler sebahagian warna-warni di Jalan Pasar, kebanyakkan perniaga kat Jalan Pasar nie bukanlah warga tempatan. Mereka juga agak kasar uhuhuhu...Rasenyer ramai warga Cina, tue pasal la cabut gigi relax jer darah menyembur kuar pun masih maintain senyum dan ada gak muka yang alah² pecah umah isk..isk..isk...Apalah sengalnyer deme nie erk..Agaknya negara deme x ada pelajaran SIVIK...uhuhuhuhu...Kepada teman² blogger yg sudi singgah terima kasih yea dan selamat menjamu mata di Jalan Pasar Pudu..Sayang U oll's, sampai kita jumpa dilain N3...Adios...♥♥♥...

Friday, October 15, 2010

JM Baraini House

Posted by Cik Sue at 5:15 PM 2 Komen Yang Terbaek
Salam teman² blogger yang mesra. N3 petang nie just nak cite makan di JM Bariani House kat opis aku jer di PJ 19 Dataran 3-Dua, landmarknya Masjid Bulat Sec 14 Petaling Jaya. Seperti biasala 4 sekawan nie pun tergedik²'s ler berjalan dalam bahang mentari nan panas hanya semata² hendak menikmati keenakkan nasi bariani di JM House..uhuhuhuhu enak ker??. Sebenornya udah lama kami ber4 nak gi makan kat JM Bariani House nie cuma masa dan kesempatan jer agak terhad. Iyeala sebelom nie kami sibuk memenuhi undangan open opis dari rakan² yang lain, pas tue cik sue and cheq plak sibuk ngan closing maka tertunda lagi la rancangan kami. Cuma hari ini jer kami ber4 ada free time yang agak panjang. Nak kata best sangat tue idak lerrrr..tapi bole ler dari x ada kan....Gegenye plak no bad boleh tahan gak. Jom kita zazzzzzz gambar² yang sempat di rakamkan...zzaaaaazzzzzzzz....
1-2-3- senyummmmm..comeyyynyerrr, isteri saper la nie yea!!!!
Wahhhh!!! happy'nye BSB dpt makan Bariani, Uiissskk Cik Sue nape senget jer senyum tueee...
(Aduh!!! aku letih ler jalan jauh benor...alahaiiii cik sue oooiii)
Suasana di JM Bariani House, Dataran 3-Dua
Tapai Pulut...awas pada yang ada diabetis yeaaaa..Opah!! U can't eat okey...
Coconut cake..cam best jer.. next time must try yeaaah....
Dapur JM Bariani House
Cheq punya - Bariani and Ayam goreng garingggggg....
Cik Sue and BSB order same..Daging Bariani...yummy..yummyy sedappp..
Nie plak Eza punya - Bariani and ayam masak merah tapi sayangnya bukan ayam masak merah tapi ayam rendang uhuhuhuhu...rasenye c Eza x silap order tapi agaknya waitress tue salah dengor kot...uhuhuhu apa daaaa!!
Haaaa..Yang nie saper punya...x taw..x taw...hehehehehe alhamdulillah aminnnn....
Lepas makan Bariani kita makan desert plak yea - Tapai pulut RM 1.50 nie Cik Sue and Eza punya sedap manisss mcm org yang makannya jugakkkk uuiisssskkkkkkkk....
Ini pulak BSB yang order Tapai ubi, sedap juga gebu gitu RM 2.50 jer...Tapi x ler segebu BSB..pasai apa BSB kurus keliking...heheheheh jgn mara aaaa BSB...Kalau Eza baru betol gebuuuuu gitu.

Dah kenyang kan apa lagi bayar laaaa...heheheheh...Dah jom jalan balik opis kasi turun nasi baraini tue..sampai kita jumpa dilain N3 yea teman² blogger yang mesra. Sayang U oll's...Adiosss..♥♥♥...
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei