Saturday, October 31, 2009

Besday Oh Besday

Posted by Cik Sue at 2:54 PM 0 Komen Yang Terbaek
Yang nie Besday Iza & Kak Ct Omrah temanyer "Biru & Putih"...



Besday Mahani, Ina & fad's temanyer plak "Merah Putih" emmmmm...ok lah tue


Besday Cik Sue & Eja "Pink & Hitam" Eja nie memang fanatik ngan colour Pink



Besday Dilla temanyer "Hitam Putih" kehidupan...2008


X kisah la kawan2 tkt lain nak kata aper kat kami...Yang penting kami "happy" dan dengan cara ini bole mengeratkan lagi tali persahabatan kami.







KAWAN part 2

Posted by Cik Sue at 12:01 PM 0 Komen Yang Terbaek
nie pun kawan baik aku gak nama dia Iza .....banyak btol kawan baik aku ek...ker aku nie perasaan jer hehehehehe...x kisah la aku perasan ker aper janji aku memang baik ngan dorang kan. masa nie c Iza tengah "pregnant" anak no.2 tue yg ambik gambor duduk hehehehhe jgn mara yea Zaahhhh...Gambar nie masa 'celebrate besday" aku kat Secret lepas makan apr lagi gambar time laaaaaaa...
Yang tudung hitam tue "my best friend"gak, selalunyer kami lepak lepas keje, geng meja bulat. Gambar nie kami ambik kat tangga opis masa nak gi "open house " bank rakyat Sec 14. makan free mmg kami sume suka bangatttt...seblom makan kena bergambar dulu ini acara wajib...wajib buat heheheheheee

Yang nie "my best friend" merangkap kakak ler pada aku..Ahli meja bulat panggil dia nie KAK RATU...hobi dia nie plak melancong sambil melencong hehehehehheee jgn mara yea kak..hidup tanpa gurauan mana nak best kan. Aku pun selalu gak mengusik dia...kadang2 dia nie cepat panas..mulut dia perggghhh ibarat bertih goreng klau bercakap tapi dah dia memang mcm tuekan nak wat camner tapi aku tahu hati dia baik sangat suka tolong orang kadang2 aku terharu dgn kebaikanya. Aku rasa bertuah sambil2 tue mcm nak nangis pun ader bila mengenangkan kisah aku masa raya yang lalu. aku tahu kawan2 aku sentiasa ada bersama2 aku bila susah dan sangat2 memerlukan sokongan. Selain keluarga, suami dan anak2 kawan2 aku juga merupakan sumber inpirasiku. Terima Kasih pada semua yang selama ni banyak membantu dan memberi aku sokongan....ader lagi kawan baik aku yg aku lom update kat cni...tunggggggguuuuuuuuuu









kawanku

Posted by Cik Sue at 10:31 AM 1 Komen Yang Terbaek
'Entry' arie nie aku nak cite pasal kawan2 aku plak..hehehheehhe. Yang nie antara 'my best friend' dah lama kawan 'since' memula masuk UMES..selalu gak gaduh uhuhuhuh kawan aku nie kalu berckp ikut suka dia jer..tp aku tahu kekadang dia x bermaksud mcm tue cuma dia x tahu nak ckp dgn bahasa yg lebih indah. walau mcm mana pun dia ler tempat aku meluah rasa berkongsi cerita suka dan duka. banyak perkara aku blajar dari dia. hobi kawan aku nie bergambar selalu bila kami gi 'outing' aku ler yg selalu jadi 'camera women' utk dia pas tue bila blk aku mesti bengang kat dia pasalnyer asyik gambar dia jer. iyea la aku x nak ambik gambar dia ambik la iyea x????..uhuhuhuhuh....tue la kawan ku teman ku :-) tue baru sorang kawan baik aku...


Gambar nie aku ambik masa depa 'celebrate besday' K.ct & Iza. Yg baju biru berjambang 2 bukan ler ahli kelab tapi ntah mcm mana plak c mamat nie hari tue dia bole pakai baju yang temanyer sama...tue ler salah sat bos kat tempat keje aku namanyer Saiful tp kami panggil dia cepuiiii suka sgt interframe yg sebelah dia tue plak Kak Ct Omrah. Kak Ct nie nak pencen dah hujung tahun nie "vogue" lagi kan umuq dah 55 tahun tapi sekali tgk x mcm 55 thn pun masih bergetah lagi hehheheheee...yg sengih "cover" cun tue nama dia Ina (confirm dia menjerit kat aku pasal aku tulih dia cover cun..ampun iyea Cheq). Dia nie plak member gaduh aku...hari2 gaduh tapi gaduh2 manja la mcm anak2 aku gaduh kat umah...gaduh2 baik blk...yg aku nie pun satu gak klau satu arie x mengusik dia, aku rasa hidup nie mcm x lengkap plak mcm makan lauk x ader garam Tawaaaarrrrrrrr jer. heheheheh jgn mara iyea cheq. lg satu c Ina nie kecoh ckit klau dia cuti sunyi ler kat tempat aku, iyea lah teman gaduh x ader rasa boring plak dan aku rasa dia pun rasa mcm mana aku rasa bila aku cuti lama..sat lagi dia ckp" bila la cik sue nak mai keje ek???"heheheheh
Yg mcm 'princess' tue Dilla....dia nie plak lemah lembut orgnyer...jarang berckp tapi bila berckp peeerrrrgggghhhh...bab2 fesyen sememangnyer c dilla nie selalu menang...ader classs gitu...namun itu ler kawan2 aku yang selalu kecoh tetapi melatoooooooooop serta baik hatiiiiiiii...



Friday, October 30, 2009

Hujung minggu

Posted by Cik Sue at 7:51 PM 3 Komen Yang Terbaek

Wahhhh....Hujung minggu nie agak cbuk ckit ...hari sab2 kena gi keje & abiskan sume keje2 pasal klau x abis x bole plak dorang nak 'closing'. Ahad plak ader ' wedding invitation' kat Ampang.fuhhhhhh nasib baik kat ngan umah leh gi lewat ckit. anak2 aku plak cbuk nak gi mandi 'pool'. laaaa dorang nie x puas2 lagi ker. tapi kerana anak2 aku turutkan jugak la. cuti sekolah nie aku ingat nak 'post' anak2 aku balik kampung. nasib baik la 'niece' aku sudi nak jaga depa, klau x kalut jugak aku cuti nie. anak aku yang sulung 2 ok ghumbira sesgt nak blk tapi yg 'second' 2 plak mcm x nak balik.takut la tue kena buli ngan 'cousin' dia. harap2 dia ok la nak blk kampung.

Anakku sayang

Posted by Cik Sue at 7:45 PM 0 Komen Yang Terbaek
Moga2 anak ini akan menjadi anak yang soleha

Friday, October 23, 2009

Anak2

Posted by Cik Sue at 10:52 AM 0 Komen Yang Terbaek
Gambar nie aku ambik raya tahun lepas 2008 di rumah arwah Mak. Anom, Arissa dan alliya


Gambar nie plak raya yg tahun 2009 di tempat yg sama cuma bezanyer tahun lepas dlm rumah tahun nie di luar rumah berlatar belakangkan rumah Melayu Melaka. Melihat anak2 membesar betapa aku menginsafi diri ini. Cepatnyer waktu berlalu.

Raya

Posted by Cik Sue at 10:37 AM 0 Komen Yang Terbaek


Entry kali ni aku nak bercerite pasal raya. Walaupun raya dah lama abis...uhuhuhuhuh x kisah la kan. raya tahun nie kami sekeluarga bertemakan kaler Oren...perrrrggghhhh meriah giler tue. Walaupun raya tahun ni x semeriah 5 tahun yg dulu tapi raya tetap raya. Gambar nie aku ambik di tangga umah sepupu aku kat kg. banyak2 tempat tangga jadi lokasi hehehehe ok la tu!!! Umah sepupu aku nie pernah masuk TV cite keliwon.....Takutttttttttt....

Thursday, October 22, 2009

Posted by Cik Sue at 12:42 PM 0 Komen Yang Terbaek

jeng..jeng..jeng....haaaaaa ini la hasil yang aku kata TERbaikkkkkk bila aku siap kemas umah aku...cantik....x per klau korang cakap x cantik tapi bagi aku tetap cantik & melatuuuuuuup

Wednesday, October 21, 2009

Pindah Oh pindah part 2

Posted by Cik Sue at 2:31 PM 0 Komen Yang Terbaek
Perrrrgggghhhh...cuba la korang pk camner aku nak kemas nie. tp berkat kesabaran dpt gak aku 'settle'kan umah ku syurgaku dan ini ler hasil yang aku kira paling TERbaiikkkk itu pun selepas hampir sepurnama aku pindah....huhuhhhuuuuuhuh (klau panggil Eric, dia pun nangis la)

Pindah Oh Pindah

Posted by Cik Sue at 12:21 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam...

Lama btol x update blog. Bukan aper sibuk bebenor ler gamaknyer. Lepas seminggu ghaye aku & family berpindah ke tempat baru. Aduhaiiii rase mcm nak bunuh diri jer bila aku tengok barang2 aku. Mcm x percaya yang sume nie barang2 aku. Btol ker nie? Aikkk sendiri pun pelik gak ker??? ahaks...Tuh la pasal masa membeli x beringat bila dah jadi mcm nie saper nak jawab...org cina makan pengat sendrik mau ingat laaaaaaaa....uhuhuhuhuh..dah la x ader sapeer nak tulunggggg...nak harapkan hubby aku..Buat hangin satu badan jer. Agaknyer bila la umah aku nie nak ok ek...Lagi pun penyakit M nie sentiasa menyerang mengalahkan H1N1 la plak. Aduhaiiiiii..tuluuuuuunnnggggggggg
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei