Wednesday, December 30, 2009

Salam buat kawan2

Posted by Cik Sue at 12:43 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam kengkawan, lama bebenor rasanye aku tinggalkan blog nie dah penuh ngan sawang. Skrg nie masa sangat mencemburui kehidupan aku. Mencari masa yang sesuai agak payah sedikit. Ramai bertanya ke mana aku menghilang...Oooooo tidak terpk aku ingin menghilangkan diri dari dunia blog nie...Di sinilah tempah aku mencurah rasa dan segala tekanan yang mendatang. Mencari masa yang sesuai sangat2 terhad buat aku. Terlalu banyak hendak di coret dan di loretkan di cni, sudah dirangka tetiba ilang entah ke mana pergi sampai ke bumi mana ntah, bumi yg sejuk kot tahap beku -0 celcius..heheheheheh. Maka cerita2 aku turut menjadi beku juga...aduhaiiiii...tidak pun di bumi padang pasir yang panas lalu cair tercicir tidak sempat untuk ku mengutip lalu tertimbus oleh ribut pasir....aduhaiiiii.....
Bermacam-macam kisah dan cerita hendak ku luah di cni tetapi sayangnya masa tidak mengizinkan cukuplah sekadar kengkawan tahu yang aku masih lagi wujud di blog ini...adiossss tunggu kemunculan 'entry' ku yag baru.

Thursday, December 10, 2009

Makan D' D.Pandan

Posted by Cik Sue at 8:44 AM 0 Komen Yang Terbaek
Deretan kedai mkn di Benteng D.Pandan...Ok la

Nie satay mahal nak mampus...dah ler kecik besar jari kelingking anak aku jer ..0.60 sen peerrrggghhhhh btol2 punya kerat dema nie

Char kueh teow yg aku order 3.00 hengget bole tahan laaaa

Malam tadi after gunting rambut c Kecil kami terus gi makan kat Desa Panda...Hari nie rasa cam nak mkn goreng2 jer...Aku pun order la char kueh teow...Emmmm ok gak tapi x ader la best sangat...


C Kecil Ku

Posted by Cik Sue at 8:41 AM 0 Komen Yang Terbaek
Aikk mama pun nak interframe gak ... cbuk jer tau hehehehe...

Eh!! tadi masam bila dah sampai kedai makan bukan main senyum lagi....laaaa lapor rupa2nyer...sabor yea jap lg makanan sampai..yg penting posing ahaaaaks

Waaahhhh...seriusnyer...nape nie sayang....senyum la ckit..x mau!!x mau!! x mau!!

Klau aku ckp ngan amoi nie nak cuci rambut bagus gak ek....

Amoiii aaaaa kasi gunting cun-cun tau!...klau x cun lain kali wa ckp sama wa punya mak x mau latang lagi ...hehehehe

Cun aper rambut aku nie..Apalah mama nie, baru nak rock dah kena gunting....gggrrrmmmmm


Wednesday, December 9, 2009

Kakak Retro

Posted by Cik Sue at 7:01 PM 0 Komen Yang Terbaek
KAKAK RETRO...Nie 2 org sahabat retro..Kakak Ct Omrah & Kakak Wan Azizah. Kakak Ct dah nak pencen tahun depan. Kakak Wan ader 3 tahun lagi. nak cite aper lagi ek pasal dorang nie...???????..idea dah lari plak..tunggu ler lain enrty aku sambung cite pasal mike dua nie ek hehehehhehe

Yang Suram

Posted by Cik Sue at 1:47 PM 0 Komen Yang Terbaek
I'm bored....nape????? ntah...x ader jawapan??? pelik...bosaaaaaannnnnnnnnnnnnnn itu ler realitinye. Nak ckp mcm mana aku pun x tahu. Nak mendefinasikan perkataan BOSAN itu sendiri pun aku dan BOSAN..Nak buat huraian lagi ler aku BOSAN. Last2 aku pun x tahu nak kata aper. Tapi yang pasti aku dah BOSAN...BOSAN dgn aper..ntah...x tercapai akalku untuk mengatakan...apa pun yg pasti hari ini yang BOSAN.

Tuesday, December 8, 2009

Untuk Kawan-kawan

Posted by Cik Sue at 12:05 PM 0 Komen Yang Terbaek
Jumaat lepas sempat ler our group Friendstarz meraikan hari jadi princess (07/08), aku (20/09 peerrrhhh hari raya beb...akan ku kenang sampai akhir hayat) dan Eja coming soon (24/12 yg nie d' kira gedeban :-)...) Setelah beberapa kali di tunda akhirnyer berjaya jugak kami merealisasikan impian kami. Dan buat pertama kalinya kami meraikan majlis harijadi kami di luar kawasan Sec 14...heheheheheh...Kali ini kami decide utk terus buat 3 org sekali kerana atas sebab2 yg tidak dpt di elakkan. Maap kepada kawan2 yg terpaksa menunggu lama kali ini.

Tahun nie aku and my partner - Eja memang langsung x ader buat prepareration. Tidak seperti tahun2 lepas kami begitu teruja, excite dan pelbagai perasaan yg mendatang ketika nak buat besday, tapi malangnya tahun nie langsung x ader persediaan dari segala segi. X tahu la kenapa tahun nie malas sgt mcm x ader mood langsung. Nasib baik tahun nie kami joint ngan princess sekali. So segalanya princess yg uruskan, princess juga dah siap buat tempahan di Gazebo Shah Village kalau x sah2 kelam kabut kami berdua d' buatnyer pas2 masa nie ler dema2 tue nak mengenakan kami ....hisssshhh...hissshhh...klau x mau setahun aku tahan telinga ngan depa sume nie...Dorang nie mmg tunggu masa jer nak boom aku. Pantang jer aku silap mula la mcm2 alat senjata yg kuar...ada yg nak menikam, ada yang nak menembak x kurang jugak yg nak antor boom atom kat aku nie...ahaaaakkkksss tapi aku tetap rilex beb!!!! Alah biasa la tue kan. Dan inilah perjumpaan kami yg terakhir untuk majlis hari jadi setelah bertahun2 kami melakukannya bersama. Kenapa?????? Jangan di tanya kenapa...kerana aku sendiri tidak ada jawapannya. Yang pasti ini kehendak semua ahli2. Dan aku namakan hari itu adalah "OUR GRADUATION DAY". Mungkin mereka dah bosan dan ingin membuat pembaharuan. Kita tunggu jer la perkembangan yg selanjutnya.

Rasa sedih sangat nak bubarkan majlis nie. Tapi apakan daya. Selama nie bila ader majlis hari jadi kengkawan dah bagitahu tema dorang...waaahhh masing2 pun teruja ler nak beli baju baru menambah koleksi baju yg dah sedia ada....ahhaaaakkkks..W/pun ada segelintir umat kat opis yg x senang dgn cara kami menjeling2 menyampah..Apa kes!...Yang bestnyer bos2 pun tegur....Tue maknanye depa sume memang bz body...hehehhehehe..Tapi kami sume tetap rilex tayang muka poyo jer apa dorang nak kata tue dorang punya pasal x melatah pun ....Ada aku Kesahhh!!! Janji kami Happy...Masa nie lah kami nak berlagak bagus hehehehe. Kini sume tue tinggal kenangan jer. KENANGAN TERINDAH mcm lagu Samson tue.

Terlau banyak yang ingin aku perkatakan di sini tapi sayangnyer tidak terluah oleh perasaan. Jejari yg tadi rakus ingin melakarkan sesuatu jadi terhenti. Otak yg tadi penuh dengan warna warni tiba2 menjadi blank...Apa sudah jadi nie...emo la plak aduuuuuhhhh!!!.....Tiada apa yang dapat aku coretkan disini melainkan ucapan terima kasih kepada kawan2 kerna melahirkan hari2 yang meriah untuk kita jadikan kenangan yang sangat manis ....Thank You for being my friendz...luv u allz muuuaaaahhhh's adioooooosssssssss

SALAM TERAKHIR BUAT SEMUA

Posted by Cik Sue at 10:42 AM 0 Komen Yang Terbaek
saat perpisahan




Bermula di sini

SALAM TERAKHIR
Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada TEMAN yang ku KENANG
Usah bertanya mengapa aku
Mengucapkan salam terakhir kepada mu
Kerna WAKTU berputaran
Bimbang tak kesampaian
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah KENYATAAN
Yang amat MENYAKITKAN
Aku yang tidak berdaya

Hanya Berserah padaNYA

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNYA ku mohon keampuan
MelaluiNYA ku beri kemaafan

Andainya aku punya WAKTU
Masih ku ingin mengulangi SEMULA
SAAT INDAH bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di INGATAN

SALAM ku yang TERAKHIR

Our GraDuaTioN Day

Posted by Cik Sue at 9:06 AM 0 Komen Yang Terbaek
Sesi bergambar selepas "Graduation Day"- Salam Terakhir...salam teristimewa uwaaaaaaaa....adiosss
Haaaa...nie ler present Cik Sue dari kengkawan lom sempat nak bukak lagi kerana masa sgt mencemburui kehidupan ku skrg nie...hehehehhe

Princess ngan sebahagian hadiah pemberian kengkawang...posing jgn x posing tahun dpn dah x ader lg...maklumla kita sume dah graduate....uwaaaaaaa

Waaahhhh....Saper paling banyak dapat hadiaaaaahhhhh...

Doorgift dari Princess...Cik Sue & Eja lom sempat nak bg lg tunggguuuuuuuu yea kengkawan sabooorrrr
(tengah dok survey tp lom ada idea nk bagi aper heheheheh)

Me and My Friendz
(masa nie Cheq dah tunggu dlm kete..Nampak x gazebo kat C2 ler kami celebrate graduation day we all ahaks)

Udah kenyang bayorrrrrrr ler.....Princess and Eja tengah buat bayaran

Haaaaaa...Yang diraikan Cik Sue, Princess and Eja
(lawan pipi saper paling tembammmmm..Aauuwww)

Me,Fad and Kak Ct Om...

Cheq dan kakak Sayangnyer Iza

Kalau JEBAT ckp akak nie akak SAYANG dia ....I plak nak ckp AKAK ANJEEE...heheheheh

MY RounD TaBLe GanG...hehehehhe
(Ganazzzzzz tueeee)

Thursday, December 3, 2009

Minggu yg BOSaN

Posted by Cik Sue at 11:41 AM 3 Komen Yang Terbaek



Ntah kenapa la skrg nie sindrom M semakin menjadi2 dlm diri aku buat keje sume serba x kena je. Mungkin sebab anak2 aku x ada kat K.L nie kot. Depa bukan main seronok lagi tinggal d' Kg sampai aku nak ambik dorang hujung minggu nie pun dorang siap sound kat aku x nak amboi..amboi...amboi...seronok bebenor gamaknyer ia..Aku bukan aper cian kat c adik yg tinggal sensorang kat umah. Aku ngan hubby pun dah jadi mcm org bodo jer pasalnyer x bole nak gaduh ngan c laser Kak Ngah.. Selalunyer dialah yg paling suka buat darah aku & hubby naik sampai 101 darjah celcius..Bila x ader dorang rasa sunyinyer duniaaaa nie boring giler tue. Skrng aper yg kami buat sume ingat kat depa 2..pegang remote Astro pun ingat kat depa ialah selalunyer Kak ngah yg control Astro...nampak ghayernyer kali nie jer la aku antor dema blk Kg lepas nie no!no!no!ahaaakkkss....Semalam anak2 aku call bagitahu gi swimming kat pantai.. confirm la blk Kl sok kulit dema dah mcm anak hindu ler tue....x sabor nak ambik dema kat kampung tapi sayangnyer dema blom nak blk Kl lagi...alahai saper nak jawab nie..uhuhuhuhuhuhuhu....

Monday, November 30, 2009

Hepi besday Friendz

Posted by Cik Sue at 7:13 PM 1 Komen Yang Terbaek

Wahhh....Sesungguhnya aku terlupa utk meraikan "My best Friendz birthday"..Anyway dikesempatan ini aku nak ucapkan pada Miss JEB "hepi belated besday" hehehhe..semoga panjang umuq murah rezeki di kurniakan kesihatan yang baik...Tp malangnyer masa aku buat wish kat Miss JEB,dah pun dpt MC 2 arie pasal Terlebih makan daging korban heheheheheh......Tue ler ko JEB mkn x engat duniaaaa kan dah susah...X per yea JEB tunggu hang baiq nanti kita open round table yeaaaa....Janji tauuuuu....Amboiiii Kak Ratu jadi org pertama yg antaq present ek...X ader org mara ker JEB...heheheheheh..Ape pun Selamat hari lahir yea JEb yg pastinya blom sampai angka 4 leer kan akuuuuuuuu sayang bangat ngan kooooooooo JEB(ayat hangin nie)...Klau kak Ratu org pertama yg bg present kat ko (alaaaah kak ratu kena la bg awal pasal dia 2kan ker pelupa...2 mesti dia tengah engat ko punya besday...ahaaaaaks) aku dah tentu ler org terakhir bagi present kan...kan..kan..heheheheheh..Sama-sama kita tunggggguuuuu yea

Sunday, November 29, 2009

29/11/09

Posted by Cik Sue at 11:00 AM 0 Komen Yang Terbaek
Salam Kengkawan
Kali nie nak cite pasal aper ekkk...Maklumla byk sgt nak bercerita sampai x tahu nak mula dari mana.Nanti takut panjang2 jadi mcm novel plak ahaaakkk.. Hujung minggu nie aktiviti penuh.. Dari kenduri Korban,kenduri akikah,kenduri kawen..perrrhhh mcm2 kenduri yea.. Sampai x tahu nak gi yg mana 1..feninggg plak kepala memikirkan..hehehehe. Hujung mionggu lepas aku blk kg Melaka selain blk utk meraikan Hari Raya Korban aku juga punya agenda tersendiri..apa ekkkk...apa lg nak antor bebdk 2 org nie blk Kg ler..Waaahhhh bukan main seronok lagi mereka x sabar2 nak dok Kg...Eeeeemmmm jgn nanti x sampai 1 hari dah call mintak ambil..mau nak kena pelempang jawapnyerrr....hehehehehhheheh. Inilah kali pertama aku meninggalkan anak2 aku di Kampung harap2 sumenyer ok la.

Tuesday, November 24, 2009

Salam Aidiladha 1430h

Posted by Cik Sue at 5:42 PM 0 Komen Yang Terbaek

24/11/2009

Posted by Cik Sue at 4:34 PM 1 Komen Yang Terbaek



Menjengah blog kengkawan aku begitu terpanggil ngan blog kawan aku yg satu nie. Walau dalam beremosi dia melontarkan idea2 membuatkan aku terpk beribu kali bahawa terlalu banyak kebenaranya. Tetapi sukar untuk kita mentafsirkan. Antara realiti dan fantasy seakan sama2 seiring dalam kehidupan ini. Adakah dia terlalu lemah dan sering ditindas oleh org2 sekelilingnye @ dia memang membiarkan dirinya ditindas oleh mereka. Hanya dia sahaja yg ada jawapan pada soalan ini. Pada aku, diam bukan bererti dia menggalah. Sememangnya aku cukup respect pada dia dalam melontarkan kata2 cukup segalanya..pedas, manis,masin, serta sinisnya tetap terpahat cuma aku terpk adakah mereka membaca karya beliau selain aku dan rakan2.
Meluahkan segala pendapat tetapi tidak dihargai oleh mereka. Di medan inilah dia mencurahkan segalanya. Mencari kebenaran????..Ooooohhhh!!! rasanya mungkin sukar utk ditemui di sini. Apa yang ada hanyalah khayalan untuk satu kebenaran. Apa pun aku akan tetap terus membaca karya2 dia . Walau sesekali aku turut rasa tersindir dlm tulisanya..Aku akan sentiasa menyokong tulisan2 dia dan tanpa henti membacanya. :-)...Kerana aku juga salah seorang dari dirinya yg teraniaya cuma bezanya kadang kala aku menjadi Tun Fatimah pada diri sendiri...ahaaaaakkkkssss.. adioossssssss

Hari Yang malas

Posted by Cik Sue at 3:59 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam hai kawan2 dah lama btol x update blog. Bukannyer aper skrg nie aku telah dilanda sindrom penyakit M. Hahahaha...Apa itu penyakit M? penyakit Malas lah. Klau dulu pantang ader masa terluang mula ler nak mengarang jer tapi skrg nie aduhaiiiii malasnyer, ditambah lagi cuaca yg suam-suam kuku lagi ler aku malas. Otak pun lembab gak ikut cuaca....ahaaaaakssss....Klau nak diikutkan mcm2 entry aku nak masukkan dlm blog aku nie...Apa yg berlaku sepanjang minggu. Sampai best friendz ajak gi family outing pun x gi, lain kali kita gi yea JEB..tengok cite princess and frog..ok x????? hehehehehe...bole ker c alif & amir nak tgk cite tue...hahahahhaha.

Thursday, November 19, 2009

19/11/2009

Posted by Cik Sue at 6:52 PM 0 Komen Yang Terbaek
haaaa kali nie entry aku masuk gambor jer pasalnyer depa nie asyik dok complen pasal aku suka tulih panjang berjela2 dah bole jadi cerpen katanyer...depa malas nak baca laaaa saper suruh baca...Yg hang ghajin sgt nak baca wat per hehehehehe...tapi x per la sebagai memenuhi citarasa kengkawan yg suka tgk gambor dan malas baca jadi aku pun dgn rasa terharu meng'upload'(nie klau org dewan bahasa baca mamphui aku kena gam...ampun DBP) ghambor2 jer la kali nie. hehehehehhe........

My Inspiration and My soul

Posted by Cik Sue at 1:48 PM 0 Komen Yang Terbaek
Couple of the Year ahaaaks......Jebat hang x nak interframe kaaaaa
Nape basikal aku lain ek????? confuse...confuse!!!

2 gadis pinggitan, yg mana jadi pilihan ahaksss...

Seronoknyerrrrrrrrrrrr...

"Tom & Jerry"





Try and eror

Posted by Cik Sue at 9:39 AM 0 Komen Yang Terbaek
2 pengkritik tetap yg sentiasa memberi sokongan padu...heheheh anom & alliya (cian dorang pagi2 lag dah kena dera ngan mama suruh rasa kuih "seri muka tawar" ahaaaaaks x per yea Sayang nanti mama try buat lagi...anyways thanks beri mama motivation)


Nie ler rupenye "serimuka tawar" yg blom di potong lagi...hhhmmmm yummmyyyy

Semalam anak aku yg first nak makan seri muka. So dengan rasa 'teror'nyer aku nak buat ler sendrik...misi aku bermula jam 10.00 mlm tadi. Dalam kelam kabut ngan c kecil aku 2 akhirnyer menjadi la jugak seri muka aku...tapi klau tengok mcm x berseri jer..ahakssss yg bestnyer aku terlupa nak letak gula alahaiiiii...seri muka tawar namanyer idakpon seri muka utk pesakit diabetes hehehhehehe..klau tengok rupa mmg terliur tapi rasanyer blom la bole dibanggakan, x per itu namanyer try and erorkan....aku x kan berputus asa akan terus mencuba sampai mereka2 berpuas atie.....asben aku kata rupa dah ader tapi rasa x ader uwwaaaahhhhh :-(nyer asben aku pun complen alahaiiiiii...

Friday, November 13, 2009

Reunion SMR 1991/1992

Posted by Cik Sue at 10:29 AM 0 Komen Yang Terbaek
Semalam aku terima 1 sms from my old friend zaman sesekolah dulu...aduhai betapa terujanyer aku, begitu gak ngan dia. She told me, she get my phone no. from my best-best & my loving friend Bad..nama kawan aku nie Nani, masa form 4 kami duduk sebelah menyebelah jadi banyak ler kongsi cite tapi bila form 5 dia kena turun kelas. Borak panjang ler semlm. Atlast kami decide nak buat "comeback" ahaks...mcm kumpulan BDB plak kannnn...Aku suruh la dia contact kengkawan lama. Ramai gak yg dia contact lagi...Tapi yg bestnyer bila aku kata aku still contact ngan Ramli Ahmad, Nani terus jerit kat aku..."haaaa Kiko ko contact mamat tue lagi..."wahhh member aku plak yg lelebih keterujaannya (ader cite ngan mamat nie..heehehe biarla rahsia- klau d'ingat blk memang giler & funny) ...eloooo bukan aku carik dia k tapi dia yg carik aku...ahaks...pelik la yea, pandai plak dia carik aku, agaknyer dia search by google kot heheheh...terujanyer pasal ader gak org ingat kat aku ek...Semlm Bad pun ader call tanya jadi ker nak buat reunion...klau tanya aku mmg la nak sesgt jumpa kengkawan lama lelebih lagi c Ramly nie...Aku dah ader plan pakat nak kenakan dia (agak2nyer camner mamat nie skrg yea )...and the best part c tut call me nak confirm aku dtg ker x...Takut bini la tue, rilex la jumpa kengkawan lama jer x kan bini x bagi kot...ahaaaaks. Semlm gak Bad mintak aku carik c JJ... apala... mana aku nak cari mamat tue...lepas sekolah dia lesap mcm tue jer..kawan baik hang kan hang pi la carik sendrik...Sorry aku nak contact dia...dendam tetap dendam....but still under control.
Conclusion'nye' kami sume sedang sibuk menjejaki kengkawan lama melalui alam siber nie. So pada member2 yg dah confirm nak gi jgn ler last minit cancel plak..nanti ader org yg frust tapi yg pasti bukan aku yea heheheheh...
(kalau aku x joint agak2nyer ader hati yg merana x...saper ek????? org cina makan pengat sendrik mau engat laaa)
For Ramly @ mak Elat...aku memang x sabor nak jumpa hang...harap hang bertambah2 hensem..macho and gentleman pasal selama nie dlm phone bukan main lagi ko ek...
p/s buat bad,yan, nani, ramly and rien kalau aku x gi korang ok x?????? saper nak jawab nieeeee ahaaaaksss

Thursday, November 12, 2009

Thank U

Posted by Cik Sue at 2:39 PM 0 Komen Yang Terbaek
I wanna to share everything with "Dia" and saying thank you for being my life wonderfull....















1 hari Yg BOsaN

Posted by Cik Sue at 12:04 PM 0 Komen Yang Terbaek

Arrrgghhhhhhh....bosaaaannnnnnnnnn giler nie arie. Daripada semlm sampai ker pagi nie system kat opis aku x bole guna....Aduhaiiii udah ler keje aku dah mcm gunung kinabalu ckit lagi nak mcm gunung Everest...uhuhuuhuhuu saper nak tulung nie...tengok ler muka aku dah mcm biskut cips more....uwaaaaaaa. ngantokkkkkkkk pun ader. Naper ler system nie memanjang ajer hang...letih mak Nyahhhh....

Wednesday, November 11, 2009

Teh & Kopi

Posted by Cik Sue at 2:38 PM 1 Komen Yang Terbaek

Mesti korang pelikkan nape kali nie aku upload gambor 2 cawan teh tarik. Uhuhuhuhuhuhu...ini ialah gambor terakhir teh tarik kat opis aku. :(- tau pasalnyer lepas nie klau nak minum teh tarik kena gi kedai mamak kat belakang opis. X merasa la lagi teh tarik abg bulat...uhuhuhuhuhu....Nape?? ??? uhuhuhuh....x tahu ler nape ek? Lepas nie klau nak buat minuman yg ader susu, U'r kena beli susu sendrik. Opis x provide lagi dah. Pasal aper?? Ntah la mungkin org2 kat opis aku nie dah banyak yg kena kencing manis kot...heheheheh. X per la janji opis still bagi kami teh & nescafe 'O'...'O' pun 'O' la.....putttt...putttt.....puuutttt...Bila tengok gambor nie terliur la plak nak minum teh tarik...mgada2 btol tekak nie...nie yg dikatakan masa berada x engat...bila x ader tercarik2...dimanakan ku cari ganti...serupooo teh tarik ku...heehehehhe
Cisssshhh mula la darah keturunan Hang Tuah nak meledak nie...Jebaaaaaaaatttttt tulung ler Jebat mari kita selesaikan permasalahan ini....Panggil 5 saudara ke meja bulat....Tapi Jebat ko jgn mgamuk x tentu hala nanti baginda murka....hehehehhe....selama 15 thn pagi2 minum teh'o'beng tapi pagi tadi, cuma minum teh'o' nye...uwaaaaaa....patut ler rasa kelat semcm jer....nak wat camner kan...redha jer laaaaa apa2 pun alhamdulillah amin.

Tuesday, November 10, 2009

Majalah 3

Posted by Cik Sue at 8:18 AM 1 Komen Yang Terbaek
Malam minggu lepas nasib baik hubby aku gi tgk bola kat stadium...Peerrrggghhh rasa lega la kami anak beranak pasal x payah nak berebut siaran Tv ngan hubby. Klau x confirm2 kami tengok siaran langsung bola sepak piala Malaysia. Malam tue anak2 aku cbuk la nak tengok Sehati Berrrrrrrrdansa...Actually aku x berapa gemor nak tengok rancangan tue. Aku lebih suka nengok majalah 3 kerana banyak infomasi yg kita bole dapat dari ctu. Aku pun galakkan anak2 tengok majalah 3 tapi kome tau ler bebdk sekarang nie lebih pada nak berhibur jer ,lelebih lagi anak2 aku pompuan plak tue...Tapi malam minggu lepas lain pulak jadinyer, anak2 aku begitu teruja sesangat nak tengok majalah 3. Cite pasal pengalaman Umaisarah sesat didalam hutan melebihi 19 hari tetapi dia still bole survive. Memang aku solute btol la ngan budak pompuan nie. Klau aku ler x dpt aku nak bayangkan mcm mana...mau aku meraung 3 hari 3 malam uhuhuhuhuhuh...x pun aku mati keras kat ctu jer...hehehehhe...Tapi c Umaisarah nie memang strong dan cekal. Rugi pada sesaper x tengok majalah 3 arie tue. Aku pun rasa sedih gak masa dia cite pengalaman dia kat dalam hutan. Betapa cekal dan tabahnyer Umaisarah menghadapi ujian dariNYA. Tapi pada masa yg sama betapa besarnyer kuasa ALLAH s.w.t ada yg tersembunyi di sebalik aper yg terjadi. Cuma sebagai hamba pada NYA kita tidak mampu utk mengetahui dgn akal dan pkran.

Monday, November 9, 2009

Maggie Oh Maggie

Posted by Cik Sue at 7:31 PM 1 Komen Yang Terbaek

Waaahhhhh semlm masa hujan tengah lebat tetiba jer hp aku berbunyi...pppeerrgggghhh udah le masa tuh aku cbuk...(cbuk baca buku cite "yg sebenarnyer" dari Dia)...hehehehehhe terkezut aku rupa2nyer org daripada Nestle telipon ckp aku menang peraduan maggie....eeehhhh! rasa2nye dah lama aku antar penyertaan tue masa bulan posa klau x silap aku ntah aku sendiri pun dah lupa pasal peraduan tue tup tup dorang call ckp aku dpt hadia sagu hati 100 penyertaan pertama .....alhamdulillah......x kisah ler janji dpt kan saper nak bagi heheheheh...mcm2 adaaaaaaaa...jgn jelesssssssss...Cheq akak dpt hadiah besaqqqqq...jgn jeles yeaaaa..tata titi tutu....:-)

Geng Bas School

Posted by Cik Sue at 7:27 PM 0 Komen Yang Terbaek


Hari nie aku nak cite pasal "geng bas sekolah" Korang tengok ler kawan geng bas sekolah aku nie bukan main lagi alah2 gadis Melayu yg x dpt masuk bertanding lemoooo jer hehehe...Sajer ler tue nak tunjuk kat aku ngan Fad, baju yg dia pakai tue kami gi tempah sesama tapi dia dah pakai dulu...Fad nak tunggu opis wat open house tapi x ader la plak tahun nie...uhuhuhuhuhu...melepas nak tgk Fad pakai baju Kebaya...heheheh...Sebenornyer kawan aku nie baru balik dari "tut..tut" syyyyyyyy tue yg bukan main cun lagi siap pose maut...hehehehhe suka hati ko ler Maziati oooiiiiiii janji ko bahagia....aku pun tumpang ghumbira utk ko...

Bola Sepak Malaysia .

Posted by Cik Sue at 10:23 AM 1 Komen Yang Terbaek
N9 Vs Kelantan

Petang sabtu lepas aku nak g Klang umah sepupu aku. So seperti biasa asben aku ikut ler laluan MRR 2 -KeSAS. Tapi malangnye baru jer masuk MRR 2 jln dah jem giler, tengok kiri toleh kanan Merah putih jer yg penuh. Pasal aper ek??? Ooooooo baru ler teringat malam nie ader perlawanan akhir bola sepak piala Malaysia. Piala yg berprestij kat Malaysia. Bila tengok kiri kanan penuh ngan color merah putih serta kuning hitam terselit rasa bangga kerana selama nie kita rakyat Malaysia bangga sesangat ngan EPL sampai bila Astro naikkan duit sewa bulanan pun kita tetap bayar pasal nak tengok MU lawan Chelsea, Totenhem Vs Liverpool. Tapi tanpa kita sedari kita meminggirkan bola sepak tempatan. Rupanyer rakyat Malaysia masih memandang tinggi pada sukan bola sepak. Bagus la mcm tue sekurang2nyer kita masih ingat di mana bumi di pijak kan.

Sayangnya apabila Kelantan kalah banyak insiden2 yg x di ingini berjadi. Adat permainan kan ada kalah dan menang. Mungkin x ader luck pada pasukan Kelantan. Bila di pk kan semula, kenapa la dorang nie berperangai mcm bebdk2. Bakar bendera, kerusi dan sebagainyer. Di manakah rasionalnyer mereka ini. Sampai nak bergaduh2 nape. langsung x ader semangat kesukanan. Tahun depan x payah joint lg la Kelantan. Mungkin btol gak ngan dema punya motto "gomo klate gamo Klate" sampai abis Stadium Bukit Jalil tue dema 'gomo'... Tahniah kepada pasukan N9 kerana berjaya menamatkan penantian selama 61 tahun. "Hoben Jang Hoben"...Tahniah kepada sume rakyat Malaysia kerana masih memartabatkan sukan bola sepak. Adiooossssssss

Friday, November 6, 2009

Cozy

Posted by Cik Sue at 4:03 PM 0 Komen Yang Terbaek
Enrty hari nie aku nak cite pasal aper ek yg pasti arie nie aku x nak cite pasai Cheq hehehhe (takut nanti darah dia naik so arie nie aku bagi Cheq relax....ahaks)...hehehehe...masa rehat tenghari tadi aku, fad, Iza, Cheq and princess gi makan kat cozy. Alah cozy restoren yg popular d' ampang park zaman2 retro dulu....Itupun kami ambil masa hampir 1/2 hari dok pk nak gi makan kat mana. Almaklumla udah 1/2 abad keje d' sec 14 dah naik muak asyik mkn d' kedai makcik siam..peah (mahal giler 2 tp tetap nak gi gak)...akak ayu...nasik ayam melaka..nasik ayam ipoh..sekali sekala nak tukar selero gak kan. So today we all decide makan kat cozy ....maka aku ngan fad di tugaskan mem'booking' tempat jd kami kena kuar awal la...sebenornyer kami nak ker bank dulu..cucuq duit tapi yg kuarnye resit jer...ceeehhhh hampaaaa :-( nasib baik ader saki baki duit gaji arie tue klau x kena pinjam duit fad ler gamaknya hehehhehe...rupa2nyer chq yg cousin aku bank in kat melaka tue dah tendang...laaaaaaa...
Sampai di cozy kami pun order la.C fad order fried rice with salt fish...wah bukan main lg member aku nie dia dok bayangkan ikan besaq kat tepi pinggan siap ckp ngan aku..."best tue cik sue ader ikan la nasik nie..." iyea la tue fad yg aku nie pun blur jer (pasal masa tuh tgh lapaqkan)...Aku plak order bandung fried rice with chicken..Iza mkn yee mee..princess plak set lunch..Cheq order sama ngan aku sajer la tue nak ikut akaakkkk hehehehe... x sampai 5 minit princess punya order sampai di ikuti Iza & fad..last sekali aku ngan Cheq. yg bestnyer masa fad punya order sampai dia bole tanya kat aku..."Eh! cik sue aku order nie ker tadi?" laaaa haiiiii rupa2nyer yg kawan aku order tue nasik goreng ikan masin jer . bunyinyer cam best bebenor .....cian kawan aku nasik goreng ikan masin pun x tahu( aku rasa bkn x tahu tp blur), tipah tertipuuuu....tapi sayangnye aku terlupa nak snap gambaq nak bagi U'r tengok rupa nasik goreng ikan masin kawan aku tue x per lain kali aku snap gambaq ek..hehehehehehhee moral of the story lain kali kena tanya dgn jelas ....apa pun kami seronok menikmati sajian hari ini. Alhamdulillah....Adiooooosssssss

Thursday, November 5, 2009

Hujung Minggu

Posted by Cik Sue at 7:05 PM 0 Komen Yang Terbaek
Pagi2 lagi aku dah terima call dr hubby..Ape dia nak ek??? la salah ker klau suami sendiri call, bukannya aper hubby aku tue kalau x ader benda2 'urgent' jgn harap la dia nak call aku pagi2, selalunyer dia call dah dekat2 nak tengahari tanya aku dan breafeast and lunch kat mana, kiranyer 2 in 1 ler mcm nescafe @ milo ahaaaaks. Ooooo rupa2nyer 'nephew' aku call dia dr Pahang bagitahu nak dtg umah aku petang sabtu nie. Sejak aku pindah, umah aku lom lagi sunyi dari kunjungan sanak saudara setiap minggu pasti ader tetamu. Alhamdullilah...So minggu nie x leh nak kuar gi memana pasal dah ader tetamu nak mai...tak sampai 5 minit hubby aku call balik ckp 'nephew' aku yg kat Klang tue plak call nak buat besday party anak dia ptg sabtu kol 3 kat umah maknye...haaaaa mcm mana nie 'confuse' makcik. Fening gak memikirkan cara mcm mana nak menangani permasalahan ini (apala aku nie mcm pk masalah negara plak heheheh). So aku ngan hubby "decide" nak gi gak ke Klang org dah jemput x baik kita hampakan hasratnye lgpun hubby aku mmg rapat ngan sume 'nephew' aku. Dan aku pasti anak2 aku pun teruja nak gi besday party..hisshhh anak2 aku nie pun satu, mcm Paris Hilton plak suka bangat berparty...Masa aku kekecik dulu klau member jemput besday party mesti x nak gi punya, malu..ahaaaksss...Tapi bila di pk balik peredaran masa maka kita kena la terima yea x..Jgn nanti org ckp kita masih di takuk lama mcm Katak bawah tempurung...
Aku pun mintak hubby call 'nehpew' yg kat Pahang tue ckp jumpa jer d' umah mak encik Klang tapi hubby aku takut 'nehpew' aku sentap plak, nanti dia ingat aku x bagi dtg umah. Itu ler kelemahan hubby aku takut melukakan hati org lain. Akhirnya 'nephew' aku pun dpt call dari cousin dia jemput besday party anaknye. So settle 1 masalah. Aper2 kita tunggu jer la aku update cite hujung minggu nie...masak aper ek?????.....tungggggguuuuuuuuuu

DIA

Posted by Cik Sue at 6:36 PM 2 Komen Yang Terbaek
Dia
hadir lewat pertemuan itu
membawa banyak makna yang tersirat dan tersurat
memyimpul seribu makna yang mendalam
membawa arah kami bersama
walau di hujung sana tiada jalannya
Dia
memberi aku nafas
sering kali mengundang frasa2 baru
dalam meniti erti sebuah kehidupan ini
Dia
membantu menunjuk arah pejalananku
memimpin aku dalam kelam dan gelap
mencari sinar lantas memberi cahaya
Dia
berkorban segalanya untuk bahagiaku
berkongsi cerita suka dan duka
waima apa sekalipun hanya kerana
Aku yang disayangi..terima kasih
kepada Dia kerna masih terus utuh
disisi hidupku...
terima kasih..terima kasih..

Manisnya sebuah kehidupan

Posted by Cik Sue at 12:23 PM 0 Komen Yang Terbaek
Bila sebut mcm sedap jer bunyinyakan "Manisnya Sebuah Kehidupan"..Btol ker aper yg aku tulih tuh. Manis lah klau aper yg kita hajat dan hendak kita dpt. Abis tue klau x dapat nak ckp aper. Pahit la plak yea x?. Alah hidup nie sebenarnyer ader mcm2 versi. Yang penting kita bahagia menjalani kehidupan seharian. Bersyukur atas nikmat yang di beri olehNYA. Bersujud kepadaNYA 5 kali sehari, sudah cukup membuatkan kehidupan kita semanis gula. Di kelilingi oleh insan2 tersayang membuatkan kita rasa manisnya hidup ini ibarat kita makan sebiji kurma. Mengharungi kehidupan yg penuh dengan cabaran kadang kala membuatkan kita terlupa manisnya hidup ini. Sering kali kita berkata pada diri kita kenapa ini terjadi kepada aku? Sedangkan kita tidak perasan bahawa manisnya ada. Kehidupan ini satu misteri yang sukar untuk diungkap. Oleh itu kita jadikan Hidup ini semanis gula tapi awas yea kengkawan klau terlebih manis bleh mengundang penyakit kencing manis pulak. Bak kat bos aku ler hidup kena ader "blancing" baru dapat Manisnya sebuah kehidupan. pk2kan lah....Adiosssss

cITE HARI iNI

Posted by Cik Sue at 11:31 AM 1 Komen Yang Terbaek
Makan bebyk ckit Cheq bagi darah hang naiq...Khusyuknyer Eja menikmati makanan...Nape plak c Iza tuh dah x tahu lauk mana nak makan ker, fening laaaa????...(Eja,Cheq & Iza d'Brisik)

Beep..beep..beep..:-) Rasanyer arie nie mls nak masuk 'entry' ape2. Bukan aper cumarasa can nak rehatkan minda utk 2-3 arie, ingatkan nak masuk 'enrty' minggu dpn bole ler 'upload' byk cite ckit. Tapi pagi nie aku sudah bikin Cheq hangin satu badan. udah ler Cheq posa arie nie, lagi makcik bikin dia "hot"....heheheheheh. Citenyer camnie...Aku sudah buat matematik utk dia iaitu ..plus,minus, multiply and equal ngan seseorang... Cheq mmg dah lama berhangin ngan owang nie yg aku pun apalagi kasi ribut greg kat Cheq..Bukan aper sajer nak uji sama ada Cheq ni tahan ujian ker x bila posa...Mula2 Cheq ok layan jer aper aku ckp....Aku layan ler gak pas 2 dtg ler niat jahat aku nie...aku gi bagi tsunami kat Cheq aper lagi ombaq besaq mai..Terus dia kalih pandang...uuhuhuhuhuuh....hehehehhe suka tol aku myakat Cheq..Peeerrrggghhhhh manisnyer muka Cheq bila mare nooooo...Cam gula...sweeet bebenor...bukan gula pasir yea Cheq...Klau gula pasir nanti hang kena kencing maniq plak...heheheheh...jgn mara Cheq nanti jdi kelubi masammm....tapi aku tahu dia x leh nak mara lelama pd aku. Nape, hanya dia jer yg tahu nape dia x leh mara lelama ngan aku..(sombong ler plak aku nie ek)..hehehhehehe...Aper pun itulah asam garam kehidupan dlm opis aku....Di kesempatan nie aku nak mohon maap kat Cheq la coz selalu buat dia mara hehehehehe..nak bagi darah Cheq naik, coz selalu habaq kat kami darah dia rendah, klau mara2 selalu confirm darah Cheq leh naik kan..hehehehehheee..

Wednesday, November 4, 2009

VietNAm TriP 2007

Posted by Cik Sue at 6:12 PM 3 Komen Yang Terbaek
Masa nie baru jer sampai Vietnam tengah dok tunggu bagasi. Sempat lagi kami berposing. Airport Vietnam nie kecil jer mcm "standard" airport kat Penang jer. Org2 Vietnam nie langsung x mesra. Kastam dema pun muka mcm tapai basi..susah sgt nak senyum...tapi kami tetap maintain senyum......

Disebabkan masa kami sampai baru kol 2 ptg waktu tempatan, jadi kami di bawa ronda2 sekitar bandar Vietnam. Melawat tempat2 sejarah peninggalan penjajahan Perancis.

Bersama 'best friend' dihadapan gereja tertua di Vietnam. Sebenarnya nak senyum pun dah x larat tp kami gagahkan juga...jdnyer senyum kambing..emmbeeekkkkkkk...


"Chuchi Tunnel" w/pun dalam hutan tapi sekor nyamuk pun x ader .Tepk gak mana gi menatang tue yea selalunya dlm hutankan byk nyamuk.

Di sungai Mekong - tgk la c fad tue bukan main bangga lg pakai baju bendera Vietnam...cissshhhh derhaka


Muka2 letih duit dah abis nak blk Kg dah.....

Apabila KSRU menyatakan hasrat utk ke Vietnam aku dan klik2 aku sudah tunjuk muka 14....kekononyer tempat tue x "vogue" & x syok nak shopping x mcm kami gi China.Apa yg kami pk dlm kpala otak kami ialah apalah yg ader kat Vietnam 2 ek???? Bole di kata arie2 soalan yg sama berlegar2 di kpala otak kami. But ternyata dugaan kami meleset sama sekali. Inilah yg dikatakan x kenal maka x cinta. Vietnam sebuah negara yg baru hendak membangun. Maka barangannyer murah2. Cuma 1 jer yg x bestnyer Vietnam nie ialah org2nyer. Mike nie x reti nak senyum lagsung muka masam mcm asam jeruk kelubi rasa nak lempang jer. Tempat shopping yg popular kat Vietnam ialah Bentan Market dan Night Bazaar. Barangan sukan agak murah di sini terutama yg berjenama seperti Adidas & Nike. Lagi 1 kat Vietnam nie popular ngan manik sume barangan pompuan ader manik..beg, kasut,apatah lagi baju, Kepada sesaper yg ader anak pompuan mcm aku nie jgn lupa beli dress "smooking" murah sesgt. Klau kat Malaysia harganyer bole jd smpi RM 50-RM 100 d' Vietnam cuma RM 10- RM 25 jerbergantung kpd saiz baju . Memang berbaloi-baloi....Akhirnya daripada x suka terus jadi teruja. Makanan pun ok x mcm gi China. Banyak restoran yg menyediakan masakan Malaysia so "confirm" ler x kebulur klau gi Vietnam..Ahaksss. Masa gi sume bawa 1 beg tapi bila blk berbeg2 plak..sape nak jawab ek....

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei