Thursday, September 27, 2012

♥♥♥...Luqman Hakim...♥♥♥

Posted by Cik Sue at 10:50 AM 4 Komen Yang Terbaek

Yea paham sangat paham,ya ampun, yang benar udah lama benor aku  x mencoret di sini. Yea betul tahap kemalasan yang amat sangat. Kalau dulu pantang ada isu sikit siap le panjang berjela bercerita tapi sekarang nie kalau ada isu jangan kata nak menulis nak ambik tahu pun malas hahaha. Cuma kali nie aku terpaksa merajinkan jari² aku yang montok nie menekan keyboard. Disebabkan aku telah pun  berjanji sakan dengan  budak ini  nak buat satu n3 khas untuk dia, walaupun sebelum nie dia x pernah pun sedar akan keujudan dan keghairan aku berblog hahahahah. Dengan kemalasan yang telah menjadi tahap tepu aku cekalkan hati, gagahkan jari mencairkan idea melorek sesuatu untuk  LUQMAN HAKIM HAJI ZULKAPLI. 


Taraaa ini le dia Luqman Hakim. Bila aku tengok gambo nie sungguh x sangka, budak yang aku selalu dok angkut ke hulu ke hilir dah beso panjang. Dan x lama lagi bakal menjadi seorang doktor (InsyahAllah dengan keizinan dariNYA).  Dulu setiap kali hujung minggu kalau aku ngan my sis nak kuar outing pasti budak nie kami angkut sekali. Ada sekali kami nak pi tengok wayang kat OU, masa tue kami duk di Desa Pandan punya la jauhnya nak tengok wayang x hengat. Almaklumla masa tue OU baru buka so kami nie pun tergedik² le nak ke sana, kekononnya kami nie antara orang yang terawal le sampai ke OU tue ahaks!!! Apalagi kami angkut le budak nie sekali. Masa tue Luqman cumei lagi but i can't remember how old he is cuma aku  ingat yang that time dia still minum susu lagi (ingat sangat pasal aku yg kena angkut beg susu dia hahaha). Kuar umah seawal 10 pagi, sampai di OU kol 2 petang, 2-3 kali le tuko bas, naik lunyai budak nie. Sampai kat OU wayang pun dah start separuh jalan. Masuk  dalam panggung terus dia menjerit. Mana tidaknya first panggung tue kan ke gelap, 2nd udah tentu le budak tue lapo. Apa lagi dia hentam menjerit sambil menangis mcm nak runtuh panggung dibuatnya. Udah le time tue panggung penuh. Serious panic tahap babun aku ngan Mak Lang dia, kelam kabut kami dok memujuknya. Sib baik laaa gelap ahaksss!!!. One day my cousin Angah (ibu Luqman) tell me yang Luqman dapat tawaran melanjutkan pelajaran ke bumi Mesir buat medic. Ameen. Masa nie le baru aku perasan yang budak nie dah beso panjang ghupanya dan dah jadi anak teruna pun!!! Ya Allah, selama nie aku ingat dia still macam budak sekolah lagi. Owh!! mama x perasan pun  huahuahuahua....

Sekiranya Luqman membaca blog mama nie. Once again congratulations, walaupun ari tue mama dah wishes kat Luqman, I'm proud of you!!!. Semoga dengan kejayan Luqman ini akan menjadi pemangkin kepada adik² sepupu dan adik² saudara yang lain untuk berjaya dalam bidang akademik, dunia dan akhirat. Buat Luqman mama coretkan kembali kata² Mak Lang..."To my beloved nephew LUQMAN HAKIM HJ ZULKAPLI...Solat itu tiang Agama, Agama itu cara hidup, jauh dari Agama maknanya hidup ini tidak bermakna...Jaga diri, jaga solat, jaga akhlak, jaga agama, ingat pada Ayah dan Ibu selalu. InsyahAllah, Allah s.w.t akan mempermudahkan segala²nya. Selamat menuntut ilmu dibidang yang dicita²kan & semoga Allah s.w.t memberkati perjalanan kamu di bumi Mesir...Love U always...♥♥♥....Ameeen...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei