Monday, May 13, 2013

Detik 12 malam

Posted by Cik Sue at 9:52 AM 9 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum...Hai guys! cik sue in the  houz  kembali bersiaran lagi. Hamboi galak la plak semenjak 2 menjak nie meng'update' kan!!! Hehehe gitu le tengah ada semangat nie bior kan je le teman nak bercerite kang dan datang angin malas makan tahun le blog aku nie bersawang (menunjukan aku banyak masa terluang yea hahaha) Ok stop membebel! Hari nie nak share cite apa yea..Apa yang hot hujung minggu lepas. Dah tentu la  Hari IBU kan ..Rasenye semua dah tahu kan semalam 12/05/2013 adalah hari IBU. Menurut Ustaz Azhar Idrus melalui laman sosial beliau telah menyatakan bahawa hari ibu yang jatuh pada tanggal 12 Mei ialah hari Mother Crurch/Ibu Gereja Kristian. Jadi sendiri mau ingatlah yea. Tapi kita nie orang Malaysia bila kuar iklan kat dalam paper, majalah, nak plak kat tv mula le tergedik bagaikan, walaupun dah tahu sah2 salah. Haish!! Pak Encik  awal² dah bagi peringatan kepada anak² no more "mother day" tahun lepas pun macam tu gak dia dah ingatkan kami awal² uhuhuhu. Kata Pak Encik kalau nak mother day bole je but no on 12/05/2013 lain hari yea...Ok tolong jangan mendurhaka yea!! Bagus jugak Pak Encik tegas dalam hal nie, kalau ikut aku ..Mak ok je Nyah hehehehe..Gedik's tua x sadar diri tol laa ahaksss!!!. Alhamdulillah anak² pun positif dalam hal nie. Maka tiadalah xtvt yg menarik pada 12/05/2013 selain memenuhi jemputan kenduri kahwin.
And the best part malam tadi my kiddos x tido walaupun jam dah kol 11.30. Pelik plak aku, bila aku tengok si Kak Ngah dah 18 kali menguap tersenggut² menahan mata yg berair...Si kakak steady lagi melayan ipad..Si adik je yg mmg matanya x  bole tahan dah tertonggeng tido siap buat peta  bagai hahahah...Ate yang ber2 nie apa kes??? Heloo sila tido ye esok nak school, bole ke bangun? Akhirnya terlentuk juga la si Alliya atas sofa...Jam 12.15 pagi Pak Encik kejutkan si Alliya suruh masuk bilik tetiba je minah nie menggelupur semacam geledah beg sekolah, apalagi aku ngan Pak Encik pakat gelak la ingat dia mengigau nak pi sekolah awal pagi..Rupa dia cari ....cari...cari apa yeaaa taraaaaaa............
  

Ya Allah!!! seriously  aku sangat terkejut ...Dia hulur kad  dengan mata pejam sambil dia peluk aku dia cakap "mama k.ngah memang tunggu kol 12 mlm (dah pagi nak!!!) sebab k.ngah nak bagi mama kad yang k.ngah buat tuk mama. Ayah ckp x bole raikan hari ibu semalam tp hari lain bole, jadi hari ni 13/05 bole kan mama! Mama selamat hari ibu k.ngah sayang mama. Love U mama (sambil peluk & cium pipi aku kiri kanan) Ya Allah terharunya aku...Ok sangat terharu. Sedar x sedar meleleh air mata aku. Aduh!! Dia nie bab² touching memang terbaik la, memories to be a remember. Anak² nie sangat la jujur dalam kata² mereka nak plak di pagi ari dalam keadaan mamai  alahai sweet la sangat. Ahaks!!!
 Mmg setiap tahun Si Kak Ngah nie kejenye ambik tender buat kad x kiralah kad hari ibu ke or kad harijadi sebab hobi dia melukis yang berdua lagi tu tukang sign jeee laaa...♪♫♪
 Kepada anak² mama terima kasih, mama sayang kalian semua...anak² mama adalah nyawa mama, tanpa kalian bertiga sunyi dan sepilah hidup mama. Doa mama hari² untuk kamu bertiga agar menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat. Bagi mama hari² yang mama lalui ada hari IBU untuk anak² mama.Amin LOVE u my kiddos Anom Suraya, Alliya Sofea & Arissa Syauqina Roshidi. Terima Kasih Sayang ....♥♥♥



~Love~
Cik Sue

Thursday, May 9, 2013

Pesta BUKU

Posted by Cik Sue at 9:48 AM 3 Komen Yang Terbaek

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Hujung minggu yang panaskan...Penuh debaran dan aksi hahahah. Pada yang menang tahniah diucapkan semoga terus berusaha menjadikan Malaysia Negara yang  maju tanpa meminggirkan nilai agama. Kepada yang kalah plak terimalah dengan hati yang terbuka dan berkerja keras lagi. Ok lah kita tinggalkan kisah yang lalu. Ari ni nak cite pasal pesta buku antarabangsa Kuala Lumpur 26/04/2013 - 05/05/2013 bertempat di PWTC. So cuti hari buruh  lepas sempatla melayan kerenah my charlie Angle's yg nak  ke pesta buku, itu pun selepas  depa merenggek². Lagipun tahun lepas aku x sempat bawa mereka pi. Maka tahun nie suka ke tidak  kena bawa juga kerana xtvt ini mmg termasuk dlm senarai lawatan wajib kami sekeluarga setiap tahun. Akceli mood aku dah ke laut,  jadi biarkan lah gambar yang bercerita ahaksss....;-)



Nak sampai ke PWTC mmg hazab la kan , nk cari parking lagi 1 hazab kan, so kita masuk je  parking yang nie 10 hengget... boleh laaa kita layan kan jee...
Terbaik laaaa depan pintu masuk terus so x payah pening2...Kita jalan dari atas turun ke bawah...Selalu dari bawa naik ke atas kali ini kasi tukar laaaa... aik mcm biasa ku dengar ayat ini tapi di mana yeeaaaa ooooppps nokta.
Sebahagian penggunjung....Kali nie aku pi ramai student, ialah kan hari cuti umum, mmg ramai sungguh orang....
Pintu masuk ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013...Ini di tingkat 3 kalau x silap aku....
Tu diaaaaaaaa....Mcm ulat taik , punya la ramai umat Muhammad ya rasulallah...Berjalan pun senggol²an laaaa...Masa nie aku sibuk la nak cari Alaf 21..Kaki Novel..NB Kara...JS dan Karya apa ke nama lupa plak yg satu  nie heheheh. Tapi punya la ramai orang mmg x hengat. Rasenya dekat 6-7 kali jugak la kami dok turun naik  turun. Hahahah...

Memandangkan aku dah ada gang membeli novel maka aku lepaskan si kecik tu dgn Pak Encik..Fuuhh!! sib baiklah Pak Encik ok nak handle si kecik tu kalau x mau berpeluh gak aku. So masa aku dgn si Kakak tengah layan novel kat booth Kaki Novel aku tengok (sempat jeling tuu!!) Pak Encik bawak ci Kecik ke booth sebelah, mula² ingatkan badut pakai rambut kaler purple rupanya itu pengasas Matematik EZ...Uollz pernah dengar x pasal Matematik EZ nie...Aku tengok mmg bagus cara pembelajarannya. Tapi tulah pasal anak aku baru tahun 1 jadi x boleh nak joint bengkel Matematik EZ nie kalau x mau aku antar. Si Arissa tengah try jawab soalan matematik x sangka aku bole plak dia nak menjawabnya..... 

Muka mmg x bole blah dah penat 4 jam tawaf tanpa henti...Dia sudah buat perangai laaa...Kakak and Kak Ngah happy dah dapat buku masing²...Ok dah penat kan jom kita balik layan buku citeyang kita beli tadi hehehehe.....
Hasil tangkap tahun nie mmg kurang memuaskan atas beberapa faktor demografi hahahaha. Sebb mengapa aku x beli novel dgn byk tempat penyimpan sekalian novel² ku sudah sangat terhad  nak² plak skrg nie anak dara yg 2 tu turut berkongsi minat yang sama...alahai anak mak!!! Yang kat atas salah satu hasil tangkapan aku novel Nazurah Aishah nie aku beli sebab aku dah follow cite nie dr blog dia...Novel nie aku menjaring di Jemari Seni, lepas tu aku tunda pukat kat Kaki Novel dapat le hasilnya x sempat nak upload pic heheheh...Kat situ pukat tunda aku mengena 2 naskah, 1 utk si kakak "chees" dan 1 utk si Mak "Giler Kau?"..Mmg giler punya le tebal m/s 1166  ko mampooo hahaah brapa lama  mau habis daaa...Uhuhuhu. Dan beberapa hasil tangkapan utk si Kak Ngah dan Adik  yang mengunakan jala dan pancing....Kali nie x ada aksi sign 'men'sign dengan writer. Malas nak tunggu ramai benor nak singnature.."lain kali laaaaa"....Heheheh
Kepada Pak Encik terima kasih banyak kerana sgt sabar melayan kerenah 4 orang gegurlz dalam hidup anda...Thank you so much....Kepada BSB, u shoud go pi tempat mcm nie elok untuk ilmiah anak²..Confirm lepas nie si Qistina tukar "ambition" hehehe....
Terima kasih kepada semua kerana membaca tulisan ini sampai titik nokta akhir. Sayang awak semua. Terima kasih banyak jumpa lagi...


-Love-
Cik Sue
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei