Tuesday, November 30, 2010

mInGGu cHIckEn ChoP

Posted by Cik Sue at 11:55 AM 2 Komen Yang Terbaek
Ting..Tong..Ping..Pong, Salam rakan² blogger yang manis, cantik lagi menawan. Ahaksss N3 arie nie nak cite pasal ronda² malam minggu. Atenye malam tue x taw nak wat per sementelah anak² plak masih berada di rumah my cousin so aku pong ajak ler pak encik gi jenjalan kat K.L. Saje menghilangkan perasaan bosan. Sempat ler aku tengok malam "MEN YEAR 2010" kat Bangunan Mercedes Jalan Sultan Ismail. Wah!!! rase cam aku berada kat Over d' sea plak. Memang hebat deme nie, tapi itu ler idak ada muka Melayu dalam top 5 men year 2010 tue. Uhuhuhuhu....
Before masuk kita minum dulu..Baru ada uuummmpphh!!!
Ini ler top 5 Men Year 2010-sume mata sepet...uhuhuhu manakah perginyer lelaki Melayu kita yea..Majlis dorang memang class ler. Omputih abis walaupun ada ramai mata sepet kat situ..Apa nak jadi lah ngan orang kita nie yea. Tapi lantak ler deme, jangan menyibuk..wakakakaka..After pusing² lapar la plak perut so kami decide nak gi makan tomyam kat Kg Baru. Almaklumlah udah lama bebenor aku x gi ke sana dulu bole ler arie² dok pilih kedai mana yang blom masuk lagi 'must try and error' (btol ker ayat aku tue..alah kira btol la yea!!) heheheh...Malangnye parking plakx ada, penuh adoyaiii..Pusing lagi , last² kami singgah makan chincken chop di KAPAL a.k.a Steak House..Haiiiyaaaa Chicken chop lagi lorrrrrr...Agaknya ini minggu, minggu makan chicken chopppp daaaaa.....
Pada yang dah biasa gi, mesti taw tempat nie kan. Lagi pun dah selalu masuk TV. Tempatnya bersebelahan dgn Masjid Jamek Kg Baru jer. Ini ler tempat cashier...Bukan maen simbolik lagi yeaaaah!!
Menu
Jus nanas aku punya... srrrruuuppppppppppp...
Pak encik ngorder sirap bandung..Nie mesti keciwa x dapat gi Bandung pastue order sirap bandung..Aikk apakah motifnye aku tulih begini????...Ahaksssss..
Kami order yg sama jer chicken chop pasalnye org ramai so malas nak tunggu lama tapi pak encik tambah cost low jer...
Ini chicken chop aku yang punyerrrr hahahahah....x lawak pun..cehh!!!
"Mama atek poccing kat cini..ambek gambor atek maaaa.." Dia nie bukannyer taw nak dok diam..Nak makan pun x senang adoyaaaiiiii...
Besaunyer ikan nie...Tetiba jer aku teringat kat MEM BESAU pasal ikan nie sama BESAU mcm dia gak...Ahakssss oooopppsss ampun BOSSssss!!!! Uiisk kang x masuk plak payment aku..

Monday, November 29, 2010

~Rapunzel~

Posted by Cik Sue at 9:25 AM 3 Komen Yang Terbaek
Salam pagi Selasa rakan blogger sume. Kalau pagi² ramai rakan blogger tanya bekpes apekan? Tapi pagi nie aku nak sajikan rakan² sume ngan cite yang di atas tue. "Rapunzel". Masa aku kekecik dulu kan x pernah pun mak aku cite benda nie ngan aku. Iyea la kami dulu dok kampung mana nak taw cite pasal Rapunzel or Cinderella and what ever fairy tales story. Yang aku tahu cuma cite bawang putih bawang merah itu pun ada kuar kat tv itam putih mak aku dulu. Kalau x jangan harap ler aku nak taw gak wakakaka...Tapi bebudak zaman sekarang nie memang 'gedevan' btol la. Mana xnye anak aku yang baru umuq 4 tahun pun taw pasal rapunzel nie. Arie² dok tanya aku..Lebey kurang mcm nie le ayat dia..."Maaa..encok eite gi wayang yea maa..engok iete pazzulll.." Adoyaiiii memula payah gak aku nak paham tapi bila tang wayang tue btol plak sebutannya..Ek elehhh!!! So lepas kelas di Bangunan Herritage dah dekat pun ngan Cap Square apa lagi moh ler kita ke TGV..Aku dolu² masa kekecik x pernah pun gi panggung dah keje baru ler taw panggung tue cam ner ropunye kan Cik Rin kan..kan..kan..Aikk emo le plak aku nie. Malas ler nak layan atie nie jom ler kita terjah pic kat bawah nieeee....
"Maaaa...cini maaaaa"...klik..klik..klik.. adoyaiii...
Wah hepinye anak mama dapat tengok Rapunzel...Gitu ler kalau dah anak pompuan x abis² ngan cartoon fairy tales story...
Pak Encik 'wit' anak² beratur nak gi beli pop corn
Pak Encik tengah kira budget nak beli pop corn...heheheheh
Nampak serasi tunggu jap lagi ...KEBABOOOOOOM...
Set Rapunzel nie gegenyer RM 10.90
Pop corn Rapunzel....makan sampai lebammmmm...
Sebelom masuk acara wajib....Kita posing dulu..Eh!!! btol ker panggung 3 jgn salah masuk panggung plak..Tetiba jer cite 2 alam adoyaaaaiii fening mak nanti.....

Ini ler antara sorotan hari minggu aku. Itu baru satu cite untuk minggu nie ada lagi berapa minggu lagi, adoyaiiii tulun ler mak dah fening nie...Pas nie nak gi mana plak yea!!! Kita tunggu aktiviti yang seterusnya. Mana mau pegiiii haaaaa....

Makan lagi

Posted by Cik Sue at 8:12 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam rakan² blogger yang cantik manis. Waduh..Waduh..waduh udah lama bangat rasenyer aku tak hupdek new N3. Bukan ape, cuti² sekolah nie idea selalu jer terbatas. Almaklum la banyak benda yang nak kena buat. Jeles la plak bila tengok BSB laju jer meng'update' blognye hehehehe..BSB ko banyak time erk...Last Saturday aku sempat gi terjah ke SSF tempah bunga pahar untuk 'my niece' yg nak kawen pada 19hb Dec nie. Adoyaiii last minute tue sib baik lah deme nak ambik gak kalau x uhuhuhuhu. Pastue ada yang berkenan, x ade stock la plak..Pasalnyer deme punya tema werne silver & red chili..Uhuhuhuuhu..Silver ok la tapi merah memang dah x ade stock pasalnye taun nie memang ramai plak guna teme merah. Tue le pasal lain kali jangan buat keje last minutes. Atenye berkampung ler aku sekejap kat SSF tue hanya semata² nak mencari werne merah. Adoyaiiiii..Sib baik pak encik ikut sekali ada ler org menjaga c kecil tue. Sib baik gak yang 2 beradik tue sibuk berlatih menari untuk majlis nanti jadi x ade leh deme 2 org ikut kalauidakkk mau pengsan aku. Almost 3 hours we are spend time kat situ semata² nak memuaskan atie MAMA pengantin..Pengantinnyer boleh jer but 'her' mama nak perfect, iyea la anak sulung kan mesti la nak perfect. Hehehehe...Balik jer dari SSF terus kami gi makan..Actually aku nak cite pasal makan jer tapi tue ler bila dapat menulis dah mcm x engat plak..heheheh so jom kita caras cite kawen nie nanti sampai masa confirm aku akan hupdek that story. Kita layan cite makan plak...Jommmmmmmmmm terjahhhhhh....

Uiissskkk Awan Dania musim tengkujuhhhhhh....'abg boboy atek pinjam topi polishhh jap err!!!..'
Kami makan kat Lanina Burger.. No bad sedaaappp...Lagi sedapppp org belanja hehehehhe
Chicken Chop...nice yummy..yummmyyy
Aduh sakit kepala aku dok dongak nak tengok menu...Mak aikkk x cukup kat kad gantung la plak..
X kalah kedai nie walau pun cuma di tepi jalan jer..Jangan mareh aaaa siap ada wifi lagiiiii.....
Arissa dgn aksi sengalnye sebab x dapat ayorrr...Kak Nonon piece no war...
Seronoknye flower girl 'wit' kak pantinnnnn.....
Ini ler ayorrrr yang Arissa nak tue...Sebab gelasnyeeee..Ek elehhhh!!!
Jom kak kita posing kat menu nie..Lain kali kita ajak mama makan sini lagi...
Ooooppppsssss di sini pun adaaaaaa...Jus Mona Vie baik untuk kesihatan..
Jom kita minum jus mona vie...heheheheh promosi la plak............

Tuesday, November 23, 2010

~Homework dari BSB~

Posted by Cik Sue at 9:46 AM 1 Komen Yang Terbaek
Salam rakan² yang cantik manis ♥. Moga hari ini sangat indah yea..Bagi aku memang indah sangat pasalnyer aku dapat homework dari BSB. Seblom nie pun BSB ada hantar homework kat aku tapi aku x buat pun sudahnya aku failed subjek tue uhuhuhuhu..But for this time aku nak lulus dgn cemerlang dan terbilang kerna "SAYA NAK TOPUP PERCUMA DARI BEE".. Sungguh lumayan jika aku menang. BSB kalau BEE pilih aku jangan kecik hati yea!! hehehehe...Anyway thank to honeyvsbee yang menganjurkan contest nie. Thanks gak untuk my lovely frenz BSB yang tidak jemu² menyuruh aku joint contest...

syarat-syaratnya ialah :

1 : mestilah jadi followers bee. (dah jadi pun) COPY foto contest dan letak di sidebar (tak paksa)dan entry anda.
2 : buat entry tentang GA ni...buat yang simple2 ajer , dengan tajuk "SAYA NAK TOPUP PERCUMA DARI BEE".
Dan link kan ke blog bee.http://honeyvsbee.blogspot.com/
3 : TAG 3 kawan anda.ida (ainadecouoage), luvlymummy, kak yan
4 : tinggalkan url entry anda di komen box ini SAHAJA .

kriteria pemilihan :
cabutan bertuah oleh anak - anak bee.keputusan muktamad..
hadiah pertama : topup (maxis,celcom,digi) berjumlah RM 30.00.
kewujudan hadiah ke - 2 dan ke - 3 akan diberitahu kelak bergantung kepada jumlah penyertaan
itu sahaja mudah kannn ?? jemputlah join bagi memeriahkan lagi..
GA bermula 19/11/2010 - 19 /12/2010 12.00 malam (atau kalau banyak tutup awal sikit)

Tuesday, November 16, 2010

Salam aidiladha

Posted by Cik Sue at 9:49 AM 2 Komen Yang Terbaek

Salam rakan² blogger semua. Sibuknya rakan² semua yea, ada yang mengemas rumah..Wah!! tukar langsir baru, cadar baru..Wala..Wala...Meriahnya!!!! Eh!! BSB masak ape tue??? Amboi³ White House pun sibuk gak, bawak turun periuk cap booyaa..!!! Mem Besau x wat open house ker? 'Besan' nak datang, makan mee hoon sup nie??? Wakakakak...Meriah!! Meriah!! Apa² pun aku nak ucapkan "SALAM AIDILADHA" kepada semua pembaca mahupun yang singgah kat blog aku nie. Kalau balik kampung drive bebaik yea. Kepada BSB sekeluarga selamat balik Kulim + cheq sekali noooo jgn lupa kem salam kat org kampung yea!.....Ingat yea kawan² sume, kelmarin memberikan pengalaman dalam setiap inci langkah kita, semalam adalah teladan serta pengajarannya...Dan untuk menghadapi hari esok jadikan kelmarin dan semalam itu sebagai pedoman dalam menerokai sebuah penghidupan"....Semoga ibadah korban kita di terima olehNYA... Ameeeennn...Sampai kita jumpa lagi...Adioosss senorita..♥♥♥..

~lots of love~

Friday, November 12, 2010

Enjoy your weekend

Posted by Cik Sue at 7:32 PM 2 Komen Yang Terbaek
Kepada rakan² blogger serta pembaca blog aku...
Have a nice weekend and enjoy your week end...muah...muah..muah..muah...

Wednesday, November 10, 2010

Sepetang d' kampung

Posted by Cik Sue at 9:47 AM 5 Komen Yang Terbaek
Salam rakan² blogger yang 'sweet sour' hehehehe. N3 arie nie nak cite pasal aktiviti balik kampung masa cuti deepavali. Sebenornya teman balik kerana ada jemputan kenduri kawen pada hari ahad, memandangkan hari Jumaat adalah cuti umum, so aku pun balik ler awai. Kami pakat berkumpul ramai² kat umah arwah mak. Bila dah ramai² tue mcm² aktiviti lah deme rancang. Lagi pun aktiviti ini untuk mengelakkan anak² dari kebosanan. Haa ini ler antara aktiviti petang untuk anak² di kelolakan oleh guru taska yang deme panggil MUMMY. Aktivitinya lari dalam guni dan mencari gula² dalam tepung. Teringatlah plak masa zaman aku bebudak dulu. Rupa²nya masih relevan lagi permainan lari dalam guni dan mencari gula² dalam tepung nie yea!! Ahaks. Tapi malangnya masa deme buat games, aku tengak sibuk menolong kat umah org kawen huahuahua..Jadi aku terlepas menonton acara yang menarik nie. Sib baik c kakak sempat lagi teringat nak 'snap pix' itu pun x byk pasal dia pun tergedik's nak joint games. Adoyaiiii..Apa pun jom kita layan 'pix' kat bawah nie....
Mummy tengah cibuk memberi taklimat..hahahaha
Arissa 'wit' her cousin Sis Fatin ...
Miss Dottie Jr...
Ok sume, sedia..woiii cepat laaaa...
Oooopppsss!!! berhenti lagi sekali...Amri jgn tipu mummy x suke!!!
1-2-3 sediaaaaaa
Fuh..Fuhhhhh...Aarggh tepung masuk mata arrrrrrr!!..
X payah tiup laaaaa, guna jari pun boleeeee...Aik..aikk Amri x adil tue! huahuahua
Fuhhh..Fuh...mana gula nie x jumpa pong uhuhuhuh
Berjaya..kami menang....Farah & Amri korang try lagi ler esok plak hokeyyyyy......

Itu lah antara corat coret sepetang bersama anak². Sebenornya deme² nie nak pergi swimming kat tepi laut masalahnya x ada sape nak menjaga deme² tue. Udah lah masa nie punya la ramai org datang bercuti kat kampung aku. Next time aku buat n3 pasal kampung aku plak yea!!! Sesape yang suka laut dan memancing leh le datang lepak kat kampung aku. Confirm korang mesti suke punya. X caya tanya BSB hehehehehe...Permisi dulu yea rakan² sampai kita ketemu lagi sayang bangat pada kalian sume...Adios senorita..♥♥♥..

~lot's of luv~

Chicken chop

Posted by Cik Sue at 9:00 AM 3 Komen Yang Terbaek
Salam rakan blooger yang cantik menawan, n3 hari ini, kita cite pasal jalan² cari makan ahaks...Minggu lepas aku sempat gi makan chicken chop di Kampung Pandan. Kat situ chicken chop nyer murah jer 6.50 hengget jer. Rasenyer pun idak ler menghampakan. Kalu kat tempat laen ada ker gegenyer cam tue erk!! Ada la kot cuma aku lom jumpa lagi hehehehe...Selain dari western food ada gak di jual makanan lain, katanyer kat ctu yg famous asam pedas resepi bonda. Tapi aku x try ler lagi next time plak. Jom kita terjah apa yang ada lagiiiiiiiiii........
Menu..Mcm² ado...
Sup daging, aku yang punyer hehehehe...Sedapppp..
Pak encik order chicken gravy with mushroom gegenyer cuma RM 7.50 jer...yummy...yummy
Alliya plak order chicken chop...Semua makanan kat sini gegenyer sangatlah reasonable and makananye pun sedap²....Next time bole try 'asam pedas resepi bonda' plak. So nanti kita tunggu n3 asam pedas bonda plak yea kengkawan...Cau dulu ar jumpa lagi next n3...adiossss senorita ♥♥♥..

~Lot's of luv~

Monday, November 8, 2010

~Tag from White House~

Posted by Cik Sue at 7:23 PM 0 Komen Yang Terbaek
Hanya untuk seorang wanita...Ya Allah, jadikan wanita yang membaca ini wanita yang cantik, kuat, sabar, sihat, solihah dan disayangi banyak orang. Tolong dan tingkatkan kehidupannya. Begitupun jika dia melangkah, keselamatan dia dan berikan dia kekuatan dalam mengharungi kehidupan "di Dunia dan Akhirat"..Ameeeennn

Thank You so much to Acik Rien kerana bagi tag yang sangat cantik, siap ada blink² gitu. Aduh tersentuhnya baca petikan di atas tue kan. Semoga aku dan rakan² blogger sume akan menjadi seorang wanita yang kuat, sabar, sihat dan solihah ameeenn...

Nak tag kat :- ♥Kak Yan♥Mem Besau♥luvelymummy♥zurinashafie♥cintahati-dielamanja♥ dan kepada semua pembaca blog aku, sudi²kan lah yea kengkawan blogger sume (nak tulih byk sgt masa terhad heheheh)...Sayang U'ollzzzzzz..muah..muah..muah
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei