Monday, March 28, 2011

Apam dot-dot

Posted by Cik Sue at 11:10 AM 17 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum rakan² blogger semua. Hadoyai lama bebenor x mengemas rumah. Minggu lepas jalan² ke rumah kengkawan terbaca n3 pasal apam dot-dot. Wah!!! Sekarang nie memang tengah meriah ngan apam dot². Perasaan ingin mencoba terus berkobar² sampai ke tahap superman hahaha..Masalahnya aku x ado mixer, x per jangan jadikan itu sebagai satu alasan, kita hencang guna tangan jer tapi percobaan pertama aku GAGAL. Apam aku x nak naik, apa kata orang bantat. Alahai Cik Jah oiii...Jangan patah semangat coba dan coba lagi. Aku gerenti anak² mesti suka pasal apam nie colour full. So percobaan kali kedua terpaksa la aku invite mentor datang ngajor, saper lagi Acik rien in the house laa.. Jom layan aku wat apam dot².....
Akhirnya setelah 18 kali membodek baru ler berjaya mendapat benda nie...uhuhuhu sib baik percobaan pertama gagal merasa la dapat kalau x haraaaammmmmm....
Adunan yang telah siap....best..best..confirm jadi nie..hahaha
Eh eh!! bahannya kat bawah la plak...Silap upload daaaaa...heheheh
Siap dah masuk dalam acuan cuma blom di dot² jer....
Jom kita kukus....Janganlah x jadi, berdebar² jantung ku ibarat mcm nak berjumpa dengan bakal mak mentua jer...Lelebey lagi bila 'mem besau' dah request...Ya Allah, jadi kan la apam dot² aku nie..dup dap dup dap....Dan akhirnya...

Yahooooo!!... Inilah hasilnya comeikan sekali tengok mcm lady birds plak kan...kan..kan..Serius rasenye sangat "marvelles"...Yang ini untuk kengkawan opis daaaa meriah tue!!...Harap² kali ini Mem Besau akan suka..Kalau x haruuuuu!!! uwaaaaa...
Ini untuk power puff girls ♥♥♥ bawa pi school...Bukan main seronok lagi mike, siap nak cangang ngan kengkawan lagi...Uhuhuhu dia x taw yang mama dia bagai nak tercabut jantung bila buat apam dot² ..Tolong laaa!!!
Yang ini plak request dari pak encik yang teringin bebenor nak bawak pi office..Iyea fist time isterinyer buat kueh bangga gak la....hahahaha ♫♫♪♥...

Kepada kengkawan semua terima kasih kerana memberi komen² yang sangat membina. Insyaallah lepas nie aku akan cuba perbaiki lagi mana yang terkurang. Happy merasa yea kengkawan..Moga kita jumpa lagi di next n3 muah..muah..muah...♥♥♥...

Friday, March 18, 2011

♥ My Little Caliph Contest ♥

Posted by Cik Sue at 3:28 PM 7 Komen Yang Terbaek

Salam..Rase teman le kan, udah lama bebenor teman nie x dapat jemputan joint contest. Tup ² Bff teman, saper lagi kalau bukan cik BSB daaa! telah meng' invite' teman joint contest My Little Caliph Contest. Contest nie dianjurkan oleh http://attuffahumairah.blogspot.com/2011/03/my-little-caliph-contest.html. teman nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada tuan empunya blog nie. Mekasih bebanyak kerana menganjurkan contest ini.
Ini ler anak teman yang bongsu namanya ARISSA SYAUQINA ROSHIDI umuq 4 tahun. Cita-cita nak jadi Awan Dania. Bila tanya nape nak jadi Awan Dania, jawapan dia sangat mudah dan 'easy' bebenor.. "Sebab Atek suka Awan Dania..Comei.." Boleh gitu!!! Alahai anak omak. Sebagai ibu aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anak². Ameen.

Thursday, March 17, 2011

Umrah ..♥♥♥..

Posted by Cik Sue at 7:43 PM 0 Komen Yang Terbaek
Salam hujung minggu teman² blogger semua. Uiiskk x sedar dah lama x hupdek ghopanye. Nie x lain penyakit M dah mai lah nie hadoyaiii. Leceh betul lah bila penyakit M dah datang x leh nak wat per pun. Uhuhuhu...Minggu pertama cuti sekolah sempat la aku ngantor cousin aku sekeluarga pergi menunaikan umrah. Deme pergi 5 beranak. Indahnya menjadi tetamu ALLAH s.w.t. Iyea la dah sampai seru nak gi, aku nie seru memang ler selalu sampai cuma 'uang'nya jer yang x terseru hahahaha..InsyaAllah semoga Allah s.w.t mempermudahkan untuk diri aku dah keluarga amennnn....Idea pun malap jer, apa kata jom kita layanz pic ar...
Mereka yang diraikan Cik Fiz, Luqman Luq Hakim, Abang Ngah, Angah Ani dan Imanina. Semoga Allah s.w.t mempermudahkan segalanya di sana. Selamat pergi dan selamat kembali. Amin
Angah Ani and the gangz..Kak Jamilah, Angah, Kak Mala, Kak Ani and Kak Nora..
U know sok..sek..sok..sek...Jubah blink² kat sana murah..sok..sek..sok sek..Apalah yang mereka sembangkan sampai bercekak pinggang Cik Ani kita...
Nape nie Cik Sue sedih ker???...Alahai
My lovely cousin..Angah, Kak Long, Cik Fiz and Cik Sue

Pak Encik ambik berkat..hahaha...Luqman, Mamat, Bang Ngah, Pak Encik and Erul
Cik Sue and Cik Fiz before departure
My Kids and Nurul
Ayat biasa dari Arissa..."Maaa ambik gambar ateq maaaa..." Hhhmmmm...
Alahai anak saper la nie...Bole plak deme ber2 nie main gelongsor kat situ sib baik x ada pak guard ..uhuhuhu
Selamat Jalan, jumpa lagi 2 minggu yea....

Semoga di permudahkan segala urusan di sana dan mendapat segala keberkatan dariNYA..

Wednesday, March 9, 2011

My Inspiration..♥♥♥..

Posted by Cik Sue at 4:41 PM 4 Komen Yang Terbaek
comei kan bila Tun pose cam nie hehehe...

Assalammualaikum rakan² blogger yang cantik manis. Arini aku nak share cite pasal buku mantan Perdana Menteri kita yang ke 4. Rasenye ghamei yang dah tahu, buku nie launching semalam at Mid Valley Megamall. Wowww..Superb..Itu lah yang boleh dikatakan. Buku nie ditulis fully in English walaupun teman nie "English Education"nye idak ler berapa nak baguih tapi paham gak la apa yang Tun tulis tue. Ahakss!! Dalam buku nie semuanya tersingkap, terdedah mcm² ter..ter..ter la dan memang sensasi ar..Aduh!!! Ada gak part² yang lucu. Baguih idea Tun. Tapi x adil la kan kalau aku bagitaw sume, so moral of the story kena la beli idak pun gi la pinjam kat sesape. Lagi pun aku lom khatam baca buku nie. Memang syiok. Buku nie dicetak sebanyak 50,000 naskah sahaja untuk pasaran seluruh negara siapa cepat dia dapat. Semalam pun dah terjual 1000 naskah. Hegenye RM 100 jer. Ingat nak mintak signature Tun tapi malangnya beratur punya la panjang tahap² Justin Bieber gak arrrr, Tun memang famous! bukan saja dikalangan orang² Melayu malahan bangsa lain jugak, mak x larat la Nyah oiii...Caras jer cite nie jom layan pic yang terdapat dalam buku tersebut...Zaaaazzzzzzz...
This pic aku pernah tengok, masa aku gi melawat rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir Mohamad di Aloq Setaq. Cuma masa tue x leh nak ambik gambaq. Gambaq Tun dan isteri bersama anaknya Marina.
Antara koleksi gambar dalam dan luar negara semasa beliau menjadi Perdana Menteri...Sampai kutub utara Tun jejaki hebat kan..kan..kan!! Bukan calang² orang yang boleh sampai ke situ.
Sebahagian gambar² yang terdapat didalam buku tersebut..
Hobi yang cukup digemari oleh Tun - riding horse....steady and macho man!!
Dah lama daaaaa!!.. Pasti ramai yang ingat dengan ungkapan tue kan!!! Masa nie aku tengok live kat TV dari PWTC, TUN bagi ucapan and last TUN bagitaw yang dia nak retired dari semua jawatan dalam Parti..Tergamam semua orang, senyap sekejap dewan Merdeka. Rafidah Aziz the first person yang datang meluru dan melutut depan Tun...Ini baru betul dikatakan kejuztaaaannnn!!! Tabik springggg lah kat Tun ...Sejarah dilakar.
Finally after 8 years "A DOCTOR IN THE HOUSE" The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad. It's was a great!!! happy reading. Tapi ingat yea kengkawan, buku nie cuma terdapat di MPH book store je, kat Minerva book store x ada yea!..

Tun adalah sumber inspirasi dan juga idolaku mungkin sebab aku membesar dizaman Tun jadi aku obses terhadap Tun. Pemikiran Tun memang first class. Kepada Tun aku mendoakan semoga Tun sentiasa sihat dan selalu diberkati olehNYA. Terima kasih yang tidak terhingga buat TUN. Klau nak cite sampai esok pun x abis, jadi cukup ler untuk arini. Aku berhenti disini dulu., idea pun dah kering hahaha..Terima kasih kepada yang sudi membaca coretan ini sayang uollz ...Sampai kita berjumpa lagi.

Aku yang berceloteh..♥♥♥..

Saturday, March 5, 2011

Jom pekena Cendol sat..

Posted by Cik Sue at 2:49 PM 4 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum teman² blogger semua dan salam satu Malaysia. Heheheh..Seperti biasa la minggu pertama memang no activities ini semua gara² aku kena keje uhuhuhu. Di sebabkan arini panas membahang tetiba jer tekak terasa nak minum cendol, apalagi calling² ler membesau dan cheq mai Kolumpoq ajak pi pekena cendol ngan rojak kat sec 16 P.Jaya. Tapi malangnya masa we all sampai MBPJ tengah wat operasi potong pokok la pulak. Adus hai!! Udah le panas nak kena tunggu MBPJ abis potong pokok, mau rentung. Apalagi aku pun bodek² la mamak yang jual rojak tue supaya dia bagi we all makan kat situ, bila abang bai tue angguk kpala aku terus gi order cendol mintak mamak cendol tue antaq kat lori mamak rojak, sib baik ler dia baik atie nak antaq kalu x tunggu ler sampai MBPJ tue abis potong pokok uhuhuhu..Iyealah alang² sampai baik la kami makan terus baru la ada kick!! ♫♪♫..hahaha
Actually MBPJ dah suroh mamak cendol nie alihkan lori tapi mamak nie memang ketegaq sungguh!! dia buat derk jer..Orang² MBPJ pun malas nak bertekak kang x pasal² plak mamak tue ada kat atas kren, udah ler panas membahang so dorang pun potong jerla pokok, lantak ler kalau jap lagi ada yang makan cendol habuk kayu..MBPJ tue cakap ada aku kisahhh, sape yang x moh alihkan lori..Kuangkuangkuang. Tapi yang bestnye ada plak mangkuk tingkat mana yg dtg terus ngorder cendol and makan kat situ ek elehhhhh!!! Ape ke sengalnyer ko ni weii..kan ker MBPJ tue tengah sibuk kreengggg...krenggg..krenngggg....Hampeh!!!

Yang sebonarnya mamak rojak nie tengah parking kat tepi tebing sambil tunggu MBPJ abis potong pokok. Sebab potnya sebelah cendol. Tapi disebabkan aku dah bodek dia mintak makan kat situ maka dengan hati yang TERamat berat mamak tue bagi la jugak, "costumer always right" yeah..yeah!! ahaks. Membesau and cheq mai Kolumpuq sempat posing sambil tunggu rojak mee. Yang x bestnya kan sebelah tue longkang. Aduhai punya lah nak makan gak, telan jer la tapi jangan pandang tepi haa!!!!. Punya la borak blah..blah..blah..potpet-potpet..sampai abang mamak tue sound kat kami "saya tunggu kakak abis makan mau kasi alih ini lori pergi sana jugak!!"..La iyea ker nape x habaq!! Hehehe sorry ar mamak kami nie kalau dah borak petang pun x perasan lelebey lagi ari masih panazzzzz....membesau, cheq udah² le esok kita sambung lagi yea!! Jom balik opis sambung kejeeeee...

Celoteh oleh..♥♥♥..

Wednesday, March 2, 2011

Yang MaNa 1 pilihanku...

Posted by Cik Sue at 7:06 PM 7 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum teman² blogger semua, sihat semua? Apa rancangan anda di hari yang indah ini. Fuyoo! macam penceramah motivasilah plak yea!! Ahaksss. N3 arini nie just nak sembang kosong jer, kalau bace tajuk enggat ada contest erk, hohohho!! Yang benernye aku nie tension tahap superman dah nie pasalnye handphone aku buat hal daaa. So minggu lepas aku terjah Plaza Low Yatt pi belek² beberapa butir gajet yang agak penting dlm kehidupan manusia sejagat, belek punya belek sampai aku sendiri pun dah naik pening x tahu nak pilih yang mana satu. Punya ler banyak bak kata Astro tue macam² adaaaa...Aku rase cam nak kena buat solat sunat istikharah uhuhuhu...Mengiakan kata orang tua² biar le sekali membeli tapi menang memakainya. Lagipun handphone aku tue dah 5 tahun, itu pun hadiah masa besday. Alahai..Kepala otak aku sampai jam x leh nak pilih yang mana satu. Beli phone nie bukan saja kerana cantik tapi nak gak tahu dia punya spec apakan, surfing internet, berapa megapixel camera? Ambik gambor cantik ker? games best x? Berapa besar storage? Muzik best ker dak? Hadoyai pening mak nyah!! Udah le orang punya ghamei bercakap ngan saleman tue pun terpaksa jerit² aternye idok ler teman tahu sape yang pekak sebenornye uhuhuh, naik terkeluar anak tekak teman. Terus aku sound kat 'pak encik', aku dah x leh nak blah ngan suasana kat situ, jom balik ar. Survey punya la bagai nak rak tapi i can't making decision alohahaha. Memang sengal!! Ahakas X boleh nak pk lagi dah rase cam nak pengsan and last sekali aku balik ...uhuhuhuh tapi rase teman lahkan teman udah ada yg berkenan cuma teman lom berani nak confirm jer. Ate kalau tetiba jer aku terubah pkran. Haru!!! Bior ler teman ngambik masa sikit lagi untuk berpkio. Yang mana satu pilihan kalbu, aku pun x tahuuuuu.....
iphone 4 memang teman udah tertawan sehhh..♥..i like..♥..
htc Android not bad...dari kerana mata aku tergoda ..♥♥ ..i like..
sumber dari en.google
gambar dipinjam dari uncle google
Nokia N8 camera memang cun ar 12 megapixel, teman udah tertawan, tergoda, terlanjur menyukai kaler hijou hahaha...Hahhh yang penting gambor confirm cun, baru best nak hupdek blog and fesebuk wakakaka...So moral of the story yang mana satu pilih kalbu...wait and seeeeee....Caras jer cite nie aku dah pening...sayang uollz harap dapat berjumpa lagi..

Celoteh oleh..♥♥♥..

Tuesday, March 1, 2011

~Breakfast~

Posted by Cik Sue at 7:08 PM 7 Komen Yang Terbaek
Assalammualaikum kawan² semua..Alahai ayat skema gilerz ahaks. Amacam orait x? Semalam dah penat merayau² sana sini sambil tue singgah le blog rakan² blogger..Waduh!!! Meriah sungguh hujung minggu teman² blogger sume..Ada yang sibuk meng'deco' rumah alah² 'Eric' pasang sini gantung sana uuissskkk. Teruja gak ler aku nengoknye. Ada plak sibuk ngan kuih kundas..Selera gitu...Yang berjalan sambil berlibur. Seribu satu macam agenda teman² semua. Tak kurang jugak yang beraktiviti bersama² keluarga tercinta termasuk la aku..Hujung minggu lepas aktiviti poket penuh hahahah..Heaving breakfast kat luaq la apa lagi. Ini satu lagi penyakit yang aku x leh nak blah, pantang poket kembung mula ler mengantung periuk belanga hahahaha..Tapi bukan selalu pong...Aiseyman malas ler nak story pepanjang jom ar layan gambar breakfast versi hidup kena slamber at Kg Baru...zazzzzz
Ni nasik lemak ateq..Suroh ambik lauk dia x moh, x moh sudaaahhh...
Bergedil panas...BSB ko kan kreatif cer coba..cer coba..hehehehe
Favorite 'pak encik' tempeh goreng...gitu ler kalau dah kawen ngan JAWA...ahaksss!!
Kuih Lopez...memang the booommmm.....
Ini nasi impit untuk lontong selalunya orang Jawa yang buat..Di bungkus dalam daun pisang..memang asli. My mother in law selalu bikin bila hari raya..Pada yang x tahu nak buat agak payah sikit..Cam aku nie yang tau makan nyerrr heheheh...
Perut dah kenyang baru leh senyummmmm....Ek eleh!!!!
Dah abissssss......
Ini ler kedainya. Sorry la x hengat plak nama kedai nie tapi dekat pasar minggu Kg. Baru jer..Nasi lemak and lontong akak nie memang best tapi itu pada aku lah x taw la korang punya selera plak, kat sebelah kedai akak nie jual roti canai, sebelah roti canai ada jual kuih udang..Kalau nak tahu datang test, try dan coba sendiri arrgghhh!!! hehehe....Jom jalan² breakfast...

Yang berceloteh..♥♥♥..
 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei