Saturday, August 27, 2011

IFTAR di mc'D

Posted by Cik Sue at 12:32 PM
Assalam dan salam 27 ramadhan 1432H. Confirm sekarang nie ramai rakan2 blogger yg sedang sibuk membuat persiap akhir menjelang hari raya kan. CS plak masih lagi melekat dibangku opis menghabiskan segala kerja2 sebelum bercuti panjang. Walaupun CS dah gantung kad raya tapi arini CS nak share gak cite IFTAR pada 24 ramadhan di Mc'd ngan anak2 CS. Sepatutnya CS dah buat N3 nie before gantung kad raya tapi disebabkan kesibukan mengejar deadline terpaksala CS peram jer N3 nie sib baik lum jadi pekasam lagi heheheh. Kalau ikutkan CS yang dah nak veteran nie idak ler gemor amat nak berbuka puasa dgn makanan 'omputih' nie, rasa cam x puas jer tapi dah anak2 nak makan terpaksa la diturutkan juga. Budak2 skrg nie memang advance x macam zaman CS kecik2 dulu. Rasa CS lah masa kecik2 dulu x pernah pun CS berbuka posa kat luar melainkan kat luar di tangga rumah ada la heheheh, tapi sekarang nie dah macam satu kemestian plak bawa anak2 berbuka puasa di luar x kiralah di hotel,resto ayam penyek ker, resto makan segera hatta kedai mamak sekalipun janji luar dari kawasan rumah. Sesekali x salah rasanyer kan tapi jangan plak ari2 mau bankrup hahahaha...Haduyaiii pewot CS nie dah penuh sangat moh ler kita rehat sat sambil layan kerenah Charlie Angels CS sewaktu Iftar di mc'd zzzaaaaaaaz....' Ayah tenyummm la mama ambik gambo kita arrg'...Isya And Ayah
Menu berbuka puasa anak2...
Meh kita try GCB nie best bebenor ker....
Sebelum makan kita posing dulu hokey...Mama cepat ar ambik gambar kami nieeee...ek elehhh poyossss tul laaaa depa nie...
Bukan main seronok lagi org yang x pernah tinggal puasa nie dapat habuan jam Hello Kitty...
Amboi anak dara nieeee makan x hengat yea!!!!
Makan ingat sikit Kak Ngah kang ada yang baju raya x muat...
Ini dia orang yang posa x pernah tinggal...cukup 30 hari...
Haiyaaaa mau interframe jugak kaaaa...heheheh
Alhamdulillah....Kenyang daaaah...
Jangan lupa bayar zakat fitrah, skrg nie lagi mudah di mana2 pun sudah ada disediakan kaunter perkhidmatan zakat fitrah. Di Jalan TAR, Shopping Complex, event setengah2 opis pun ada menyediakan Amil untuk memungut zakat Fitrah.



Pak encik sedang menjalankan kewajipan membayar zakat fitrah untuk keluarga...Alhamdulillah terlaksana sudah tanggungjawab sebagai ketua keluarga dan hambaNYA.








Resit jangan dilupakan yeaaaa.....



Seronok betul deme dapat makan mc'd actually dari awal puasa dah janji nak pi berbuka puasa di mc'd tapi x pernah menjadi ada jer halnya. Kesian sungguh bila anak2 mengharap, akhirnya dapat gak pi bawak deme beriftar di mc'd. Alhamdulillah. Mintak2 deme happy le. Walaupun lambat tapi tetap pi juga heheheh. Ok la CS berhenti disini dulu. Moga kita berjumpa lagi yea kawan2 salam aidilfitri dan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada rakan2 blogger serta pembaca blog CS. Terima kasih sayang bangat sama uollzzzzzzzz...Assalam.

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei