Tuesday, August 9, 2011

Moh kita pi sahur

Posted by Cik Sue at 1:11 PM
Assalam dan selamat berpuasa kepada rakan2 blogger yang cantik manis. Sihat?? Aduhai lamanya CS tinggalkan umah nie sampai dah ghopa mcm umah spider man daaaa. Ingat tadi salah masuk hehehehe. Apa dah..??? Gitu ler udah lama bebenor CS meninggalkan umah nie sampai kuncinya pun dah hampir2 lupa letak kat mana..Uhuhuuhuh. So mcm mana dgn posa tahun nie? CS harap semuanya berada dlm keadaan yg baik. Bila posa tekak nie mcm2 nak makan yea dak? Pegi bazaar ramadhan rasa nak beli semua juadah yang dijual tapi end the end x makan. Alahai...Anak2 plak bila bulan posa nie selera menggalahkan setahun x makan, semuanya deme nak. Nampak karipap nak karipap, nampak ayor tebu nak jugak, tengok murtabak nak jugak, tengok ayam golek dia pun sama tergolek2 nakk jugak eeeeee....Lepas berbuka makannya idak...Menguji kesabaran betul laaaaa. Itu cite masa berbuka, sahur plak lain citenya, CS nie ari2 kena buat voice over & bubbling agak2 la lepas nie ada change le CS nak masuk kilauan emas, ahaks!!! Alahai anak omak!!! Hujung minggu lepas CS dan Pak Encik decide bawa anak2 sahur kat luar, kita ubah selera dan tempat kasi deme2 nie enjoy sikit. Jom kita pi mamak corner pekena tosai dan roti canai. Aneeee teh tarik uneeee!!! .....


Ya ampun budak nie dah pukul 2 pagi tapi mata dia still maintain lagi...

Anom ceria Alliya dah x tahan nak tido tapi buat2 maintain motifnya x nak kena tinggal sorang2 kat umah...hahahaha
Q Bistro at Bandar Tasik Permaisuri Cheras....


Order saja....Aneeeee murrrtabak x mau inti uneeee...ceeeehhh!!!




Nasi goreng thai CS punya tapi x leh nak blah PEDASSSSSSSSSSSSSSSS.....


Ntah apa mimpi la si Arissa nie pi order roti bakar pagi2 buta pastue minum dgn air sirapppp la plak, bole????....

Nie si kakak punya x mau makan nasik kononnya nak diet so dia order pau kaya..no bad sedaaap gak tapi sedap lagi pau Muar heheheheh


Nie lagi sorang si kakak ngah, ntah mimpi apa tetiba jer order ayor honey with lemon pastue x nak minum haiyaaaaa!!!!....


Memang la kelainan pukul 2.30 pagi makan chicken chop sauce black paper...hadoyaiiiii


Suasana dalam di Q Bistro di awal pagi...

Ini budak haaaa, bila mau titun daaaaaaa....



Apa yang x bestnya dan sangat mendukacitakan di sini ramai golongan gay, lesbian dan pengkit rasenya memang tempat nie pot dorang la. Lagi malam lagi ramai, uhuhuhuh. MasyahAllah. After makan2 kami ingat nak singgah di down town Cheras tapi malangnya nak bukak mata pun x larat ini kan pulak nak berjalan di down town tueee rasenya ghentikan ler, kang ada yang x pasal2 tido sambil jalan plak..hehehe....Kepada kawan2 semua selamat berpuasa semoga kita akan mendapat keberkatan dan ganjaran dariNYA. Sampai kita berjumpa lagi. Sayang uollz...


10 Komen Yang Terbaek:

atIEsAyAnGkAmU on August 9, 2011 at 2:59 PM said...

salam akak..
pada pukul berapakah kejadian diatas terjadi...hik3..
syiok gak sekali2 sahur luar..
ngeee~

p/s : yg pastinyer..juadah2 di atas sungguh mempersonakan...hehe..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on August 10, 2011 at 8:26 AM said...

best juga kan sesekali sahur kat luar..tapi aku kalau sahur luar berdua jer lerrr..yg lain semua ZZZZZZzzzzzzzzzzz payah nak bangun.

FizaMustafa on August 10, 2011 at 3:49 PM said...

mak aihh kemain!!!sahur pon nak kat luar ke cik sue?mabeles betol!

geli oke ader lesbian-gay-pengkid!

Cik Sue on August 11, 2011 at 8:01 AM said...

Assalam Atie..
Kejadiaan tersebut berlaku jam 2.00-3.30 pagi heheheheh....

BSB...
Ko x per la ada org nak jaga anak2 ko, aku nie kena le angkut sume...heheheh

Fiza,
hahahaha sesekali tukar selera asyik kat umah jer...

Uncle Lee on August 16, 2011 at 10:38 AM said...

Hi Cik Sue, pukul dua pagi? The restaurants still open?
Your girl really bright eyed too, at 2am, ha ha.
Selamat berpuasa, and keep a song in your heart.
Lee.

Cik Sue on August 16, 2011 at 1:00 PM said...

Hai Uncle Lee..
Hahahaha...yaaa my girls don't want to sleep that why i bring them to eat sahur..thanks u tooo Selamat berpuasa...

iEtaFAkyR@ on August 18, 2011 at 10:36 PM said...

amboi2222 meriah tul food nya ha. nak lari jauh2 cenni. terlioqqq aaaa saya kak! kita ni mkn ikan kering ja la, tutup idung ptg2 sbb bau makanan yg sgt lazat dari dapur mama itu. adeh! :D

Myra Jay on August 19, 2011 at 8:16 PM said...

Sesekali bersahur kat luaq best jugak kan:-)
Tp pagi2 makan pedas2 mmg potong selera la kan..

Cik Sue on August 24, 2011 at 8:30 AM said...

ietafakry...
Hahahha..sesekali bagi depa seonok tapi kalau ari2 akak pun lari..heheheh

Cik Sue on August 24, 2011 at 8:31 AM said...

Myra Jay
Btol tue Myra sesekali kota ubah plak selera...Selamat berpuasa Myra

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei