Wednesday, July 11, 2012

Jenjalan lagi

Posted by Cik Sue at 6:51 PM
 Assalammualaikum, selamat petang, hahahah. Straight to the point je lee yea, oleh kerana ada permintaan daripada kengkawan yg nak tengok gambo² aku holiday kat langkawi maka pagi nie dengan gigihnya aku meng'upload'nya  ^_______^.  Maaf  bebanyak lambat upload, biasalah agak buzy sikit awei-awei bulan nie. Jom la ikut aku pi meronda...
Aku booked hotel Azio, motifnya senang nak pi shoppin hahahahah
lepas check in kami pi cari kedai makan, tertiba jer pewut lapoooo, kedai kat sini dah nak tutup pun tapi bila deme nampak kami datang x jadi deme nak menyusun kusi meja....
 Sabo yea nakkkk...
Langkawi maps...hhhmmmmm
 Pak Encik teruja bebenor menengok bungkusan nasi lemak tue....
 Budak berdua nie kalau breakfeast kat luar mesti nak roti canai...x pahaam aku laaaaa
 Oleh kerana tempah nie letaknya di tepi jalan besar maka destinasi pertama kami adalah di sini...Padahal bukan ada apa pun...Just drop by nak bergambo jeeeee but seriously memang pemandangannya indah...Cik Rin with my charlie Angel's
 My soul...
Pemandangan menghijau luas mata memandang....
 Yeaaay...Yeaaayyyyyy....
 Di makam mahsuri, lama benor x ke sini last pi rasanya dengan my late mother dulu tahun Dec 1998...Uiissskk Lama betul dah lain benor tempat nie, dulu masuk RM 2 jer tapi sekarang RM 5.
 Di bawah rumah Mahsuri...Lepak jap cuaca punya la panasnyaaaa ya ampun......
 Rumah Mahsuri bahagian dapur....
 Makam Mahsuri

 Mahsuri oh Mahsuri....
 Sesape yang dok kampung mesti terimbau kenangan lalu kan....

 Pasal cuaca panas deme bertiga nie ceduk air telaga buat basuh muka...
 Tetiba si kak Ngah tanya aku ....'Ma kalau basuh muka guna air telaga nie, muka boleh cantik mcm Mahsuri gak ke???? Toing..toing..toinggg...Banyak le ko punya cantik....Non Hadoooonya nak oooiii kecantikan tue kan ker anugerah dari ALLAH s.w.t....
 Cafeteria...Nak try gak tapi kata pelayan kat situ kopinya dah habis dan belum diantar lagi stocknya...Bole gitu???.....
 Pintu masuk ke Kota Mahsuri

Lepas membeli belah di Gamat Gemilang nie kami nak pi Beras terbakar plak...Apa yang ada kat situ erk...

5 Komen Yang Terbaek:

atIEsAyAnGkAmU on July 12, 2012 at 8:53 AM said...

aduyai kak..
bilelah atie nk sampai cni...huhuhu..

jeles tgk akak jenjalan langkawi ni...

psssstt... akak beli periuk tk?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on July 12, 2012 at 12:59 PM said...

atie...ciksue bukan setakat periuk, belanga,sudu, garpu, teko semula ler ciksue borong..

Cik Sue on July 13, 2012 at 7:24 PM said...

aTIE...
Pi laaaa honeymoon hahahah
'best'nya bab shopin pinggan mangkuk & cekelat ....

Cik Sue on July 13, 2012 at 7:24 PM said...

BSB...
pandai jer ko membongak kat sini erk hahahahha...Atie jgn caya ckp BSB tueeee...hahahhaha

Liza Razak on July 17, 2012 at 4:46 PM said...

seronoknye pergi holiday kat langkawi :)

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei