Monday, May 13, 2013

Detik 12 malam

Posted by Cik Sue at 9:52 AM
Assalammualaikum...Hai guys! cik sue in the  houz  kembali bersiaran lagi. Hamboi galak la plak semenjak 2 menjak nie meng'update' kan!!! Hehehe gitu le tengah ada semangat nie bior kan je le teman nak bercerite kang dan datang angin malas makan tahun le blog aku nie bersawang (menunjukan aku banyak masa terluang yea hahaha) Ok stop membebel! Hari nie nak share cite apa yea..Apa yang hot hujung minggu lepas. Dah tentu la  Hari IBU kan ..Rasenye semua dah tahu kan semalam 12/05/2013 adalah hari IBU. Menurut Ustaz Azhar Idrus melalui laman sosial beliau telah menyatakan bahawa hari ibu yang jatuh pada tanggal 12 Mei ialah hari Mother Crurch/Ibu Gereja Kristian. Jadi sendiri mau ingatlah yea. Tapi kita nie orang Malaysia bila kuar iklan kat dalam paper, majalah, nak plak kat tv mula le tergedik bagaikan, walaupun dah tahu sah2 salah. Haish!! Pak Encik  awal² dah bagi peringatan kepada anak² no more "mother day" tahun lepas pun macam tu gak dia dah ingatkan kami awal² uhuhuhu. Kata Pak Encik kalau nak mother day bole je but no on 12/05/2013 lain hari yea...Ok tolong jangan mendurhaka yea!! Bagus jugak Pak Encik tegas dalam hal nie, kalau ikut aku ..Mak ok je Nyah hehehehe..Gedik's tua x sadar diri tol laa ahaksss!!!. Alhamdulillah anak² pun positif dalam hal nie. Maka tiadalah xtvt yg menarik pada 12/05/2013 selain memenuhi jemputan kenduri kahwin.
And the best part malam tadi my kiddos x tido walaupun jam dah kol 11.30. Pelik plak aku, bila aku tengok si Kak Ngah dah 18 kali menguap tersenggut² menahan mata yg berair...Si kakak steady lagi melayan ipad..Si adik je yg mmg matanya x  bole tahan dah tertonggeng tido siap buat peta  bagai hahahah...Ate yang ber2 nie apa kes??? Heloo sila tido ye esok nak school, bole ke bangun? Akhirnya terlentuk juga la si Alliya atas sofa...Jam 12.15 pagi Pak Encik kejutkan si Alliya suruh masuk bilik tetiba je minah nie menggelupur semacam geledah beg sekolah, apalagi aku ngan Pak Encik pakat gelak la ingat dia mengigau nak pi sekolah awal pagi..Rupa dia cari ....cari...cari apa yeaaa taraaaaaa............
  

Ya Allah!!! seriously  aku sangat terkejut ...Dia hulur kad  dengan mata pejam sambil dia peluk aku dia cakap "mama k.ngah memang tunggu kol 12 mlm (dah pagi nak!!!) sebab k.ngah nak bagi mama kad yang k.ngah buat tuk mama. Ayah ckp x bole raikan hari ibu semalam tp hari lain bole, jadi hari ni 13/05 bole kan mama! Mama selamat hari ibu k.ngah sayang mama. Love U mama (sambil peluk & cium pipi aku kiri kanan) Ya Allah terharunya aku...Ok sangat terharu. Sedar x sedar meleleh air mata aku. Aduh!! Dia nie bab² touching memang terbaik la, memories to be a remember. Anak² nie sangat la jujur dalam kata² mereka nak plak di pagi ari dalam keadaan mamai  alahai sweet la sangat. Ahaks!!!
 Mmg setiap tahun Si Kak Ngah nie kejenye ambik tender buat kad x kiralah kad hari ibu ke or kad harijadi sebab hobi dia melukis yang berdua lagi tu tukang sign jeee laaa...♪♫♪
 Kepada anak² mama terima kasih, mama sayang kalian semua...anak² mama adalah nyawa mama, tanpa kalian bertiga sunyi dan sepilah hidup mama. Doa mama hari² untuk kamu bertiga agar menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat. Bagi mama hari² yang mama lalui ada hari IBU untuk anak² mama.Amin LOVE u my kiddos Anom Suraya, Alliya Sofea & Arissa Syauqina Roshidi. Terima Kasih Sayang ....♥♥♥



~Love~
Cik Sue

9 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on May 13, 2013 at 11:57 AM said...

olololo...soooo sweeettt...

Cik Sue on May 13, 2013 at 5:54 PM said...

Tuan Ismenth gitu laaa terharu mak nak...heheheh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on May 13, 2013 at 7:13 PM said...

so..so..sweet

EL MARIACHI on May 13, 2013 at 7:41 PM said...

cute lah drawing tu boleh buat profile pic kat FB...

aZuMaya on May 19, 2013 at 10:10 AM said...

Slmt hari ibu cik sue.. beruntunglah allah beri kamu kenikmatan utl jadi ibu.. smga aku juga merasa jadi ibu.. huwarghhhh tetiba sadis pulak...

Anonymous said...

Way coοl! Sοme еxtrеmеly ѵаlіԁ points!
Ӏ аppгeciate you writіng thіs
wгite-up plus the rest οf thе wеbѕіte іs еxtгеmely goοd.


My раge - disque ssd

Anonymous said...

Right nοw it sounds like Mοvable Type іs the pгefeгreԁ
blogging platform оut there rіght noω. (from
what I've read) Is that what you are using on your blog?

Here is my homepage devis fenetres

Anonymous said...

Thаnκ you for thе auspiciоus ωriteup.

It in fact was a leisurе acсount it.
Looκ comρlex to morе deliνered agrеeablе from you!
Βу the way, how coulԁ we be in сontaсt?


Look at my ωebsite - meuble salle de bain

Anonymous said...

Hi! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!

Also visit my web page - Tennis

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei