Thursday, May 9, 2013

Pesta BUKU

Posted by Cik Sue at 9:48 AM

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Hujung minggu yang panaskan...Penuh debaran dan aksi hahahah. Pada yang menang tahniah diucapkan semoga terus berusaha menjadikan Malaysia Negara yang  maju tanpa meminggirkan nilai agama. Kepada yang kalah plak terimalah dengan hati yang terbuka dan berkerja keras lagi. Ok lah kita tinggalkan kisah yang lalu. Ari ni nak cite pasal pesta buku antarabangsa Kuala Lumpur 26/04/2013 - 05/05/2013 bertempat di PWTC. So cuti hari buruh  lepas sempatla melayan kerenah my charlie Angle's yg nak  ke pesta buku, itu pun selepas  depa merenggek². Lagipun tahun lepas aku x sempat bawa mereka pi. Maka tahun nie suka ke tidak  kena bawa juga kerana xtvt ini mmg termasuk dlm senarai lawatan wajib kami sekeluarga setiap tahun. Akceli mood aku dah ke laut,  jadi biarkan lah gambar yang bercerita ahaksss....;-)



Nak sampai ke PWTC mmg hazab la kan , nk cari parking lagi 1 hazab kan, so kita masuk je  parking yang nie 10 hengget... boleh laaa kita layan kan jee...
Terbaik laaaa depan pintu masuk terus so x payah pening2...Kita jalan dari atas turun ke bawah...Selalu dari bawa naik ke atas kali ini kasi tukar laaaa... aik mcm biasa ku dengar ayat ini tapi di mana yeeaaaa ooooppps nokta.
Sebahagian penggunjung....Kali nie aku pi ramai student, ialah kan hari cuti umum, mmg ramai sungguh orang....
Pintu masuk ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013...Ini di tingkat 3 kalau x silap aku....
Tu diaaaaaaaa....Mcm ulat taik , punya la ramai umat Muhammad ya rasulallah...Berjalan pun senggol²an laaaa...Masa nie aku sibuk la nak cari Alaf 21..Kaki Novel..NB Kara...JS dan Karya apa ke nama lupa plak yg satu  nie heheheh. Tapi punya la ramai orang mmg x hengat. Rasenya dekat 6-7 kali jugak la kami dok turun naik  turun. Hahahah...

Memandangkan aku dah ada gang membeli novel maka aku lepaskan si kecik tu dgn Pak Encik..Fuuhh!! sib baiklah Pak Encik ok nak handle si kecik tu kalau x mau berpeluh gak aku. So masa aku dgn si Kakak tengah layan novel kat booth Kaki Novel aku tengok (sempat jeling tuu!!) Pak Encik bawak ci Kecik ke booth sebelah, mula² ingatkan badut pakai rambut kaler purple rupanya itu pengasas Matematik EZ...Uollz pernah dengar x pasal Matematik EZ nie...Aku tengok mmg bagus cara pembelajarannya. Tapi tulah pasal anak aku baru tahun 1 jadi x boleh nak joint bengkel Matematik EZ nie kalau x mau aku antar. Si Arissa tengah try jawab soalan matematik x sangka aku bole plak dia nak menjawabnya..... 

Muka mmg x bole blah dah penat 4 jam tawaf tanpa henti...Dia sudah buat perangai laaa...Kakak and Kak Ngah happy dah dapat buku masing²...Ok dah penat kan jom kita balik layan buku citeyang kita beli tadi hehehehe.....
Hasil tangkap tahun nie mmg kurang memuaskan atas beberapa faktor demografi hahahaha. Sebb mengapa aku x beli novel dgn byk tempat penyimpan sekalian novel² ku sudah sangat terhad  nak² plak skrg nie anak dara yg 2 tu turut berkongsi minat yang sama...alahai anak mak!!! Yang kat atas salah satu hasil tangkapan aku novel Nazurah Aishah nie aku beli sebab aku dah follow cite nie dr blog dia...Novel nie aku menjaring di Jemari Seni, lepas tu aku tunda pukat kat Kaki Novel dapat le hasilnya x sempat nak upload pic heheheh...Kat situ pukat tunda aku mengena 2 naskah, 1 utk si kakak "chees" dan 1 utk si Mak "Giler Kau?"..Mmg giler punya le tebal m/s 1166  ko mampooo hahaah brapa lama  mau habis daaa...Uhuhuhu. Dan beberapa hasil tangkapan utk si Kak Ngah dan Adik  yang mengunakan jala dan pancing....Kali nie x ada aksi sign 'men'sign dengan writer. Malas nak tunggu ramai benor nak singnature.."lain kali laaaaa"....Heheheh
Kepada Pak Encik terima kasih banyak kerana sgt sabar melayan kerenah 4 orang gegurlz dalam hidup anda...Thank you so much....Kepada BSB, u shoud go pi tempat mcm nie elok untuk ilmiah anak²..Confirm lepas nie si Qistina tukar "ambition" hehehe....
Terima kasih kepada semua kerana membaca tulisan ini sampai titik nokta akhir. Sayang awak semua. Terima kasih banyak jumpa lagi...


-Love-
Cik Sue

3 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on May 9, 2013 at 6:24 PM said...

ramainya org..tak sanggup aku nak meredah org ramai2 nie.

EL MARIACHI on May 9, 2013 at 10:47 PM said...

EZ Maths? kat ofis kita pun ada pakar matematik apa? poyoooo...hahaha...

Cik Sue on May 13, 2013 at 8:03 AM said...

BSB sesekali bersesak seronok gak..

Tuan Ismenth hahahaha...x dapek den nolongnyeee...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei