Saturday, June 15, 2013

Hari Sukan Sekolah Cik Senah - SKSBS

Posted by Cik Sue at 3:48 PM
Assalammualaikum dan Selamat petang semua. Lama plak menyepi kali nie kan hehehe. Bukan apa lately nie aku agak buzy body sikit sebab my office nak renovation moving out uhuhuhuhu. Mood aku dah ke laut China Selatan  nie ialah kan lama aku kat sini, alih² nak kena pindah :-(. Ok x moh suka sangat cite pasal pindah la maybe kalau aku rajin next  n3 will be update :-).
So ari ni aku nak share cite pasal Joyah sport Cik Senah punya hari sport day. Dah lama x update pasal Cik Senah nie ngeeengee!!! Seriously aku mmg sangat teruja nak pi sport day at Cik Senah  School coz ini adalah first time aku attend sport day sekolah  SKSBS, walaupun ini adalah kali ke 13 SKSBS buat sukan ayoyoyo (the previous sekolah nie adalah Bukit Bintang Girl School now ada 2 Seri Utara and  Seri Selatan)ate dah Cik Senah sekolah di  sini kan. Seperti biasalah la kalau x laju lambat bukan Cik Sue namanya hehehe, dari jalanraya dah nampak padang sekolah SKSBS meriah dengan kehadiran parents. Sampai je kat  Padang, semua rumah sukan dah get ready nak mula parade mengelabah babun Cik Senah sib baik jumpa gang yang sama² lewat, ada kawan aahaks!!!. Kalau nak diikutkan memang lain sangat dengan hari sukan di CBN, nie bukan nak compare pun just review jeee hahaha. Kalau kat CBN mmg meriah la dengan parents yang mmg sporting, siap ikut tema baju sukan rumah anak² and sama² take a part dlm umah sukan anak² di SKSBS nie aku tengok parents datang pun simple je tak adalah nak melawan bagai. Makanan yang pihak sekolah supplied pada murid pun simple cuma air kotak laici jenama yeos dan biskut tiger. Kalau kat CBN paling low class pun KFC nookkk!!!. Persembahan pun dasyat ada cheerleading team terbaik laaa tapi di SKSBS juga ada persembahan silat but seriously very good bila aku tengok anak² di SKSBS boleh bersilat bangga aku!!. Tapi x kisahlahkan ikut kemampuan jangan plak kita under estimate pada kemampuan orang lain. Lain sekolah lain caranya kan. Apa pun tahniah kepada Sekolah Kebangsaan Seri Bintang Selatan kerana berjaya menganjurkan suka sekolah dengan meriahnya,. Tahniah kepada pasukan rumah yang menang dengan gaya. Rumah sukan Cik Senah hhhmmmmmmm!!!! Copy ayat retis Malaysia..."No comment"...Dalam sungai ada buaya, paham² je la yeaaa!!! hahahaha...Jom kita ronda² Sport day Cik Senah...Zzzzaaaaz
 
 Rumah Wira angkasawan aka rumah hijau...
 Rumah Waja bererti  sebuah rumah kereta Merah...Hehehe!! Simple sungguh kalau kat CBN la rumah merah nie lah yang paling tak vogue sesangat..Siap ada lagu gitu!!!
 Ini rumah Satria perkasa hitam hehehehe...Rumah Biru daaaah..rumah yang menang bergaya. Semua acara balapan dorang sapu bersih  guna vacuum cleaner setitis habuk pun x tinggal...uhuhuhu
Haaaa....Ini la rumah sukan Cik Senah...Putra medical centre dalam kata lainnya rumah pesakit Kuning. Kalau nengok kan namanya bukan main GAH lagi tapi hampeeeh bergaya.. Tarik nafas dalam² and lepas...Last place okay..No 4 huahuahua!!!! Letih aku menjerit mcm orang gila meroyan kat tepi padang tu terlompat² bagai kera kena belacan uhuhuhu...Mak over excited :-). X per tahun depan cuba lagi yeaaa anak² rumah Putra...Do the best  Putra can do it ,go Putra go..
  Cik Senah datang awal lambat maka duk belakang yea!!! Dah mcm mandur je Cik Senah ooii..
 Parade berarak keluar padang and sebahagian parents yang hadir  di Sport day SKSBS
 Cik Senah and the gang get ready nak berlari 80m...
 Pemandangan biasa pada hari sukan...Mereka yang berbaju mandi sukan hikhikhik...
 Mari kita sama² bersorak ghumbira memberi sokongan kepada pasukan masing²....
 Cik Senah tengah tunggu gilirin nak ke tandas berlari...dup dap dup dap jantung cik Senah...:-)
 Sok sek sok sek...Cik Senah : "nanti awak jangan lari laju sangat yea...bagi la kita menang"...
Kawan Cik Senah : " Kalau kita bagi awak kalah menang awak belanja kita mkn selama sebulan yeaa"...
Hamboiii x agak² sampai sebulan anak saper la tu...:-)
...Sila jangan merasuah rakan anda!!!!..
 Aik pasal apa semua pandang tepi...Ini acara lari pandang ke tepi ke??..Alahaaai malangnye Cik Senah dapat tempat pertama ke empat nye dalam acara larian 80m nie..Ok Cik Senah sila cuba lagi tahun depan yea...Makanya kita akan kerap membuat larian amal sambil bershopping guna duit ayah hahaha...Pitam!
Mummy Cik Senah pun nak inter frame juga...hahahaha..Dah kalah mari kita balik tunggu pun Cik Senah bukan dapat hadiah kereta besoooo...Walaupun Cik Senah x menang tapi Cik Senah tetap maintain senyum janji Cik Senah happy...

Berakhirlah hari sukan Cik Senah. Minggu depan hari Sukan Sekolah kebangsaan Convent Bukit Nanas Satu. Minggu depan jom kita skodeng hari Sukan CBN plak hahahah...Dengar² tahun nie x ada persembahan dari cheerleading...kenapa...kenapa..kenapa???..Hhhmmm minggu depan kita akan tahu jawapannya...mengapa dan kenapa. Harap² minggu depan aku x  tidor sibuk and mood  jugak tidak ke laut China Selatan so bole la cover story Sport Day at CNN CBN plak...Hehehehe. Salam Sayang untuk semua yang singgah di blog Hidup Kena Slamber..muahmuahmuah ...♥♥♥....


Love from 
~Cik Sue~

8 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on June 15, 2013 at 4:13 PM said...

majulah sukan untuk negara...

Azian Elias on June 16, 2013 at 2:03 AM said...

asalam...welcome back lah ye.. jgn sepi lama2..

Anonymous said...

Thank you, I've just been searching for information about this topic for a long time and yours is the best I've
came upon so far. However, what concerning the bottom line?
Are you certain concerning the source?

Also visit my blog post Voyance en direct

Anonymous said...

I have been surfing on-line greater than three hours today,
but I by no means discovered any fascinating article like yours.
It is lovely value enough for me. In my opinion, if all webmasters
and bloggers made just right content material as you probably did,
the internet can be a lot more helpful than ever before.

Feel free to visit my web blog: voyance gratuite

Anonymous said...

That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.

Simple but very precise information… Appreciate your
sharing this one. A must read article!

My webpage ... voyance par telephone

Anonymous said...

Hey very interesting blog!

My homepage tarot de Marseille

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 19, 2013 at 8:46 AM said...

cik senah dah nampak besar & tinggi lerrr..tak lama lagi lebih tinggi dr mama dia..

atIEsAyAnGkAmU on June 20, 2013 at 8:23 PM said...

Assalam..lame sungguh tk jln blog akak sorang nih..hihihi...sonoknyeerr pegi sport day..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei