Thursday, June 27, 2013

Sport Day Convent Bukit Nanas 1

Posted by Cik Sue at 6:43 PM



 Assalammualaikum dan selamat petang. Alolo...kan dah kata aku terlena sekejap. Mood nak update blog x mari lagi. But I have to do, promise is promise kan!!. So today I' m happy to share story about sport day CBN 1. Tulah hari tu berjanji sakan tapi bila  sampai masanya nak update penyakit M datang menyerang. Alololo so sad...Last saturday nak x nak terpaksa gak pi CBN 1 punya sport day, ialahkan ini kali terakhir aku menghadiri hari sukan CBN memandangkan yang Alliya now standard 6,  next year dah form 1. Owh! cepatnya masa berlalu. Mak dah tua Nyah ooiii.. ●_●. Hari tu memang kami sekeluarga awal, sebabnya  parade bermula kol 8 pagi katanya so this time aku x nak terlepas parade sebab last kan, after this x tahu bila lagi dapat tgk parade kat CBN, walaupun cuaca berjerubu tapi kami tetap bersemangat...Kami ingat kami dah awal jam 7.25 pagi dah terpacak di CBN rupanya dah ramai daaah...X caya tengok je la deretan kereta tuu..!! Hampeeh!!!...Terpaksa la menapak. Tu dia deretan kereta dah berbaris panjang auwww.  Jom follow aku skodeng CBN 1 sport day...

 Before kita bersorak bagai baik kita isi perut dulu...seriusnya Pak Incik bincang apa tu...
 After breakfast kami pun pi cari Alliya, rupanya dah siap masuk barisan nak mula parade dah..Wala lawak la rupa ko K.Ngah...Misai kontot mcm Hilter laaaa...hahahha
Are you ready girl... Parade for Tun Fatimah Houz....
 Puteri² pembawa sepanduk rumah² sukan...Tun Fatimah, Dang Anum, Tun Teja dan Mahsuri...
... cumei kan "So sweet"...●_●
 Pakaian bagi Parade setiap team houz...memang terbaik la...Cumei kan rumah Mahsuri punya dress up ala²  bug bunny cuma bunny'nya color blue hehehe...Rumah Dang Anum seperti biasa la meletoops!...Siap dengan persembahan "Opp gangnam style"...hambik ko bergegor pakcik Askar nak menilainya...Dan apa yang menariknya tahun nie Parade diadili oleh Pasukan Tentera Darat Di Raja Malaysia. Ko hadoooo..!!☺☺. Disebabkan tahun nie x ada cheerleading, makanya acara perbarisan dimestikan membuat persembahan beragam...Masa parade x sempat nak snap pic sebab Cik Senah buat hal gggrrrmm...
 Yang ini aku mmg x bole blah...Last year dia dok mengangkut bear beruang pi sukan, tahun  nie dia angkut  tweety bird and color book pulak daaa ayoyoyo...●_● pengsan!!! Siap dia bantai  main pondok² kat tepi padang!!! Anak sape la nie...Pak Incik tolong jawap!!!
 Tahun nie x ada cheerleading tapi ada persembahan "Mass Drill" dari puteri² CBN 1 sempena dengan SUKMA...Risik² rupanya dorang x sempat nak training for cheerleading disebab sibuk dengan latihan untuk SUKMA. Oooo gitu kisahnya. Seriously sukan tahun nie agak hambar sebab x ada cheerleading. Selama 8 tahun di CBN, tidak pernah lagi acara cheerleading ini di tinggalkan dan satu²nya acara  paling ditunggu² oleh semua yang hadir. Sangat teruja dengan  cheerleading nie, maklum la aku dulu sekolah kampung, mana la orang kampung aku tahu menahu pasal cheerleading nie...Jangan kata nak buat nak sebut pun, ntah  tahu ke idak (masa tu la but now orang kampung aku dah gedevan yea) hahaha...
Senang diri luruskan tangan arahan dari komander pasukan Tun Fatimah harus diikuti ...Smile U on camera!!!
 Anom and the gang tetap memberikan sokongan cuma tahun nie ahli kurang pasal dah ramai adik² dorang ke form 1...Port yang sama saban tahun kan..!!!
 Ayah over la tuwww..Pak Incik pakai baju kuning tanda sokongan kepada pasukan Tun Fatimah...
 Mommy and Arissa  inter frame gak....
 Motif.. Jerubu daaaa!!! ...
 Alahai behave'nya' puteri² Tun Fatimah nie...Dok diam dalam khemah...Kalau kat SKSBS ari tu berterabur macam anak ayam jeee...OOppsss!!!
...Urban x gaya Mak....Urban tu ape??? X ada kena mengena okay, kihkihkih sengal...As usual nak jugak inter frame bersama budget feeling² pulak daaa...☺☺☺

Cuma aku x sempat nak snap gambar Alliya lari disebabkan cuaca yang berjerubu maka aku duduk di dalam khemah secara jemaah heheheh. That's why a lot of pic   x cover so sad dah la tahun akhir. Tahun nie team Mahsuri makan spaghettispaghetti okay, team Tuan Fatimah plak colonel burger  from KFC  hamboi mewah sungguh makan korangkan erk!. Team Tun Teja dan Dang Anum aku x sempat nak jeling. mata dah berair kepala dah berpusing. Berakhirlah sudah temasya sukan sekolah anak² aku, cuma si kakak je aku x pi, alah dah beso kan lagipun sekolah Menengah punya sukan x semeriah sekolah rendah. Budak sekolah rendah cumei² ☺☺☺....Seronok tengok dorang rasa nak cubit² je pipi deme nie. Tahun depan x ada la lagi story pasal sukan CBN daaah...
Terima kasih kepada tenaga kerja dan puteri² CBN kerana sukan yang sangat meriah ini maka dengan ini secara rasminya aku menutup temasya sukan Sekolah CBN 1 hehehehe! Apa pun CBN THE BEST.. Again congrat to all CBN team, moga CBN 1 terus maju jaya dalam apa juga bidang yang diceburi.  Terima kasih juga kepada semua yang singgah di sini. Harap kita akan berjumpa lagi sayang awak semua...♥♥♥


~Love~
Cik Sue

1 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on July 2, 2013 at 6:14 PM said...

siap main pondok2 tu yg tak tahan tue..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei