Thursday, June 14, 2012

Jom Makan Mee Kari

Posted by Cik Sue at 9:51 AM

Hai kawan² semua, selamat pagi & terima kasih singgah di sini. Hari nie nak share cite pasal Mee Kari. Alah senang je buatnye (ceeehh!! berlagak hehehe). Semalam aku sempat merembat perencah mee kari yang officemate aku jual, Puan Norhayati Daud Nordin. Actually aku x tahu pun dia ada jual perencah mee kari nie sehingga la aku dengan sendirinya telah  ternampak selonggok bekas mee kari yang telah ada tuan empunyanya (Ayat aku x boleh blah nyampah Mak nokk). Tapikan aku nie bukannya makan bekas saman pun, kalau aku kata aku nak maka nak le jawapanya heheheh. Maka dengan muka yang masam² kelat  terpaksa le Puan Norhayati memberi sebekas kepada aku nie hehehehe maap yea kak mekasih banyak!!. Apalagi berkobar² le tahap hendak mencobanya. Dan sekali lagi Puan Norhayati kupaksa terpaksa dan dipaksa menerangkan cara² menbuatnya dan aku pun dengan gigilnya gigihnya mendengar ala² kepoh double AA dlm MCC ^___^. Bila dengor cara² membuatnya mcm nak kata balik kat Puan Yati, "kak ko ambik balik ko punya perencah mee kari nie, bagi le sesape yang nak...."hahahahah. Sengal tahap max kan. Tapi bila kau toleh kiri aku tengok muka BSB dah mcm naga dalam tasik cini cite Merlin, idung berasap² dengan mata merah (bayangan aku jer...Siyes wei aku takut heheheh). Apa x'nya dia pun nak gak tapi aku yg beria² nak buat dolu kekononnya nak tunjuk ke'teror'an leer. Mau dia x hangin tue belum cite Zz ngan Cheq lagi, deme dah mandang aku mcm nak telan jeeer. Tapi aku apa ada hal kan...Aku tetap selamba ate Hidup Kena Slamber baru meriah....Hahahaha!!! Petang tue dengan keyakinan yang ada aku pun  sms Pak Encik mohon  mintak tolong dia belikan bahan². Hhhmmm ok ker kalau suroh Pak Encik nie confirm...yakin...Belasah jer laaaaa...

Bahan² yang Pak Encik tolong belikan...Dia beli sayur sawi mcm nak makan kenduri. Pak Encik oii nie mesti amoi yang jual sawi tue pakai ala² k-pop erk pasal tue le sampai lupa nak beli fish ball and fish cake!!! Haiyaaaa...Anyway thank you Pak Encik gud jobs...♥♥♥
 Ini le ghopanyer Perencah Mee Kari Puan Norhayati Nordin, nampak menarikan....
Taraaaa dah siap pun, ini le hasil air jejari seni tangan aku...Menarik x...Huhhhh!! Presentation hancusssssss!!! Ada aku kesah pasal plating or presentation yang  penting sodaaaapppp!!!  Sedap ker?? hikhikhik..
 Jemput makan kengkawan....Tolong tengok abaikan pemandangan di atas meja itu yeaa hahaha!!!  
Wah! Pak Encik sedap bebenor sampai x toleh kiri kanan...Ada pepatah menyatakan sekiranya isteri anda seorang yang pandai memasak maka... Ada sesape yang volunteer nak tolong abiskan ayat aku tue dipersilakan.....Ouchhhh!!!
Dan seperti biasa ini kata² manis daripada  Arissa Syauqina..."Mak saya masak sedaaaaap..." Hahahah terbaeek. Yang benarnya memang sedap pun perencah mee kari Puan Norhayati tue. Fully recommended. Lagipun kan senang jer nak buatnya lelebih lagi orang yang mcm aku nie. Cuma masa Puan Yati buat penerangan tue sesajer pakat nak pekenakan aku nie yang memang pemalas bab² memasak. Kalau mengikut penerangan Puan Yati mcm susah bebenor nak buat. Ghopanya alahaiiiiii kacangnyeeer. Bak kata arwah mak aku dulu sambil terberak ko boleh buat..Ceeehhh!! X gitu kengkawan T_____T.  Dan apa yang tak pasti  sekiranya aku nak buat kenduri makan² nanti, (eh!! betol ker ayat aku nie erk??)  menu ini antara yang telah disenarai  hitamkan sebagai menu utama. Alasannya senang, ringkas dan yang penting iannya sedap bangat deh!  Kepada yang teringin nak mencubanya bole le menghubungi Puan Norhayati di talian  03 79563355 ext 555. Maap le aku x tahu no handphone dia. Nanti aku free aku risik² no hphone dia. Sila...Sila..hubungi beliau ditalian yea. Heheheh. Ok la kengkawan masa dan time nie. InsyahAllah kita berjumpa lagi di lain ceritera Hidup kena slamber....Go Germany Go!!! Abaikan jer yang tue...Penangan Euro 2012. Pasukan mana pilihan anda!!! hehehehe...Love Uoollzzzz.

 ( \ _ /)
(= '_'=)
( " ) _ ( " ) ♥♥♥.......

6 Komen Yang Terbaek:

atIEsAyAnGkAmU on June 14, 2012 at 10:26 AM said...

huhuhu...
akak dah tunjuk mee kari ni..wat org kepingin arr!!

aduii..sonang la koje ade perencah mudah neh...

Cik Sue on June 14, 2012 at 11:06 AM said...

Hahhaha...Menetes air liuq yea...Siyes mmg sedap mee karinye. Home made lagi...zaman skrg semua nk mudah jer Tie oiii lelebih lagi org mcm akak yg malas nie...hehehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 14, 2012 at 2:08 PM said...

sedap nyerrr..kira nyer kalah ler mee kari kat medan PJ tue..

Ummu Muhammad on June 14, 2012 at 3:37 PM said...

amboi CS entry2 kebelakangan ni masak2 gituw..i suke makan tapi tak pandai masak a.k.a malas tahap gaban keh8!

POSH76 on June 14, 2012 at 5:53 PM said...

bagus gak ada perencah segera camni..sedap!!!

Cik Sue on June 15, 2012 at 8:29 AM said...

BSB...
Ko patut cobaaa nie tau...

Ummu...
Hahahha kita serupa...makan rajin masak malas...

Posh76...
Hahahah mmg btol...sedap dan mudah..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei