Friday, April 16, 2010

Minggu yang cbuk..

Posted by Cik Sue at 4:52 PM
Salam kengkawan. Rasanyer sudah lama x menjengah ke blog ini. Di sana sini sawang ,dah rasa mcm masuk rumah spiderman plak.uhuhuhuhuhh..Sepanjang minggu nie juga byk perkara yg berlaku diluar kotak pkran aku sendiri. Kitakan manusia biasa mana nak tahu esok, hakta seminit dari sekarang pun kita x terduga apa yang berlaku kan!! Mcm diri aku juga...Sepanjang minggu yang sangat cbuk..Sehingga ada ketika terlupa juga padaNYA...Masyallah!!!! Cbuk bukan satu alasan..Hendak seribu daya btol x kawan²?..Bermula dari minggu pertama, cbuk mengejar dateline tugasan yang harus disiapkan 5 hari bekerja tu ...aduhhhh!!! Selesai dateline, tugas yang lain plak sudah tersedia menanti, filing, bankstatement, bank in cek...huissss klau nak cite kat cni dah jadi mcm job specification plak.hehehehe... kemudian berkejar ke training bola jaring walau hujan, turun jugak untuk stamina almaklum la (bunyi mcm star jer sioootttt hehehehe)..Minggu seblom tue newphew aku dah call nak wat majlis aqiqah & cukur jambul anaknya yang baru lahir Mohd Firas Amsyar bin Mohd Ezuan Reza bin Datuk Karim Shamsudin (uwaaaa aku dah jadi nanny...tuanyeee) adusssss!!!!! Nanti ada kelapangan aku upload gambar² sekitar majlis cukur jambul tue kay!!!
So mlm jumaat kami bertolak blk Mlk jam 11 mlm..kompem ler jln x jem pasal bkn cukup bln pong kan..Tapi alangkan meleset sangkaan kami. Nak buat U-turn ke MRR2 pun dah jem giler adussss. Sampai plak Highway Seremban jem x gerak lg adusss haiii jam dah kol 1.30 pagi mak aiii...Amik ko sampai Kg sekitar jam 3 pagi. Esoknya pagi² lg kami dah ke rumah cousin aku yang wat kenduri tue sampai ke petang, tolong mana yang patut selebeynye tolong menyibuk jer wakakakak...Cousin aku nie klau wat kenduri lauk pauknye mmg waaalaaaa x enggat doniaaaaa..adusss mana bole tahan..Tengah panas pekena ayor sirap bandunggg mmg walaaa + makan tapai pulut uuiikkkksss sedapppp...Tengah malam amik ko. Semput pun seranggggg!!I KebabOOM!! Ini yang dikatakan tak ada penyakit carik penyakit. Ini juga hikmat dariNYA supaya kita sentiasa beringat. Alhamdulillah. Sehingga aku menulis hari ini semput aku masih lagi blom baik sepenuhnya...Berehat 1 minggu...owhh..owhhh..Aku rasa dah mcm iklan kit kat plak..kita berehat sebentar bersama kit kat...Seminggu juga aku kureng menjengah dunia luar, rasanyer hidup ini terlalu sepi. Sukar untuk diungkap dengan kata hati betapa sunyinya dunia aku tanpa gelak tawa rakan² sekeliling ,tanpa jelingan maut dari cheq, tanpa deringan telepon yg membingitkan telinga, tanpa usikan nakal dari mereka walau kadang kala mengundang rasa, namum itulah rencah dalam persahabatan kami. Betapa sunyinya aku tidak mendengar kata
²....Apa diaaaa???.. Nak buat mcm mana, biorkan ler??..Sebut besar² tolong slow skit yea???..Ah!! petang nie jadi x open round table???..Nyah ko tau Nyah??...Itu ler sebahagian drpd ungkapan² yang mewarnai hari² aku di UMES. Tanpa kehadiran mereka membuatkan hidup aku sedikit sunyi. Usik mengusik telah menjadi makanan seharian kami. Tiada rasa yang tersimpan dalam hati walau kadang kala tergelincir juga dari landasan kata² yang tidak sedap didengar. Namum sebaik mungkin dihindari.Tapi itu semua menjadikan persahabatan kami seindah warna pelangi di waktu pagi. Menceria & mengujakan.! Tidak pernah terdetik d'hati kecil aku untuk menyimpan perasaan dendam pada teman², sepanjang 15 thn aku berkhidmat aku blom pernah sekali pun mc sebegini lama (staff contoh tue uhuhuhuhu..) kecuali semasa cuti bersalin dan kini aku tahu bahawa kami saling melengkapi utk sebuah kehidupan juga kerjaya kami. Dikesempatan ini aku merakamkan jutaan terima kasih kepada semua teman² yang tidak putus² memberi nasihat serta kata² perangsang juga yang bertanya khabar biarpun hanya dititip melalui alam siber. Keprihatian teman² sesangat dihargai terima kasih³ rupanya masih ada yang sayang uhuhuhhuhuh.... Thank you a billion to all My FRIENDZzzz. Fad, Fusya aka Cheq, Iza, Maz ting, Cik Rinn, Sheila, Mieda, Izmee, Cik Ee, kak Ct dari Terengganu dan kepada sume walau nama kalian tidak ada di tulis banyak sesangat lerrrr..Thank you again Friendzz mendoakan kesihatan untuk aku..Love u all muuaaahhhs.....
Intai kami antara nampak
esok jangan layu²an
intai kami antara nampak
esok jangan rindu²an...akhasss♪♫☺...
adioss....♥♥♥
iyea ker ayat aku tueee!! konfius...konfius..

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei