Friday, May 20, 2011

Singgah jap...

Posted by Cik Sue at 8:42 AM
Selamat pagi sayang..heheheh wah² bukan main lagi yeaaaa!! Opppsss sebelum tue assalammualaikum kepada semua rakan² blogger yang cantik menawan. Arini just nak share cite pasal pasar malam...Selalunya pasar malam yang paling forfular kat Jln Tar jer yang aku tau!. Menarik, tertarik memang the boom hehehe. Kali nie aku terjah Pasar malam di Setiawangsa Au2 Keramat. Sejak awal tahun lalu, kalau malam minggu memang di sini ler tempat aku merambu, ala² berdating gitu! Ahaks! Pasar malam nie sama jer cam kat Jln Tar, biasa la jual baju, permainan, makanan dan macam² ada. Sambil jalan², kami jeling² naik juling mata hehehehe. Akhirnya kami singgah satu gerai brother yang jual mee dan sup. Terliuq la plak bila tengok sup dari periuk beso yang berasap². Jap erk nak pk sat orang diet leh makan sup kan..kan..kan..Hehehehe. But seriously soup brother nie memang marvellous 100% recommended. Betul x cik rin. Lagi satu yang buat aku berkenan, pasal semua peralatan yang digunakan nampak berkilau² naik silau biji mata aku hehehehe..Tapi x tahu ler kalau berkilau kena sinaran lampu neon kiri dan kanan...ahakssss
Tokeh gerai yang pemalu...Hmmmm!!
Pilih..Pilih..Pilih..klau BSB yang order mehoon sup kuah lebey!!! Ahaksss jgn mara yea BSB!!
Tuuuuuu dia daging, ayam , limpa, perot apa lagi aku pun x tawwww....heheheh
Mari rapat mari!!..mee sup ada, mehoon sup ada, kueh teow adaaaa..macam² ada...
Lepas membeli belah kami lepak sambil makan bekalan yang dibeli (uuiiisk ayat poyo..!!) di Jusco Setiawangsa sambil melihat ayor pancut dan lampu² alah² I-city...uhuhuhu
makan apa tue nak sikit bole!!
Apa motifnya ambik gambor pelestik nie..?? Motifnya...Sengal!!! Ahaksssss

Acually pasar malam nie bersebelahan dengan Jusco Sertiawangsa di Au2 Keramat. Dulu Jusco nie tidak lah seforfular mana pun tetapi sejak dua menjak nie dah jadi TERsangat la forfular..Sebabnya jeng..jeng..jeng..lain kali ler aku cite sebab apa yea!! Tapi rasenya ramai dah tahu sebabnya kan. Wokey ler kengkawan tue haaaa bos aku dah menjeling kang x pasal² juling terus jadi macam Fatimah Juling plak heheheh. Terima kasih kerana sudi membaca coretan merapu aku di hari jumaat ini. Panjang umur kita jumpa lagi yea...! InsyahAllah. Sayang u ollz...♥♥♥ ...

11 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on May 20, 2011 at 11:18 AM said...

rajin kau ronda ronda pasar malam ye cik sue...kuih Pau ada?

Cik Sue on May 20, 2011 at 11:58 AM said...

hahaha...anak aku tuisyen dekat2 ctu nak balik umah malas, 1 1/2 jam jerrr. Kuih pau aku x jumpa plak. Anak aku pun suka kuih pau.

ummu muhammad on May 20, 2011 at 1:40 PM said...

hahaha patutlah happy mappy je ciksue kite hari ni..hari kasih sayangkah?hehehe...

tadi baru taip2 alamat peserta mlcc..awatt dekat sgt dengan kak BSB rumah..sebelah menyebelah ka? patutlah usik mengusik je..heheh jiran yg bahagie..bgus2..

ciksue ni betul2 mngingatkan daku peda lect english kat maktb dulu..happy go lucky!...wahhh inspirasiku! :D

Cik Sue on May 20, 2011 at 6:21 PM said...

hahahaha...hoooo..hoooo...
Kak BSB dok blkg Cik Sue jer Ummu, dia memang selalu kena buli ngan Cik Sue heheheh...
Ummu cepat2 ler anto gift tue nak buat n3 nieeeee x sabooooo...heheheh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on May 20, 2011 at 7:35 PM said...

kat pasar mlm tue apa yg tak adooo semua adooo mak bapak aje yg tak adooo..

ainnoraini on May 20, 2011 at 11:55 PM said...

kadang2 jer pegi pasr malam ni...tapi sesakali pegi mcm2 diangkutnya rakyat jelata kat umah tu...semuanye makanan sedap ditengoknya org yg menjual kat situ...

FizaMustafa on May 23, 2011 at 2:30 PM said...

uhhh . orang da lama tak pegi pasa malam tauu ! huhh ~~

dwaty on May 23, 2011 at 3:20 PM said...

oooo gi pasor malam tak ajak... hehehe

Yan on May 26, 2011 at 10:29 AM said...

dah lama sangat akak tak ke pasar malam..kaki tak larat nak jalan jauh2..

Cik Sue on May 26, 2011 at 2:00 PM said...

Assalammmmmmmm....

Rose Johari on May 27, 2011 at 12:06 AM said...

Salam Cik Sue =)
Cari makan kat pasar malam pon best juga kan? sedap2 lagi...hehehe

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei