Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu

Posted by Cik Sue at 10:54 AM
Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu. Tentunya rakan² semua sibuk dihujung minggu ini. Sebabnya!!! Alah x payah lah CS nak bagitau nape, rasenya sudah terang lagi bersuluh hehehe... Hari Ibu laaaaa. Sebenarnya sejarah hari ibu ini bermula sebagai perayaan musim bunga bagi orang² Greece, iaitu sebagai penghormatan kepada Rhea, ibu kepada tuhan mereka, di England ia dirayakan pada hari ahad keempat setiap Lent. Lent adalah masa selama tempoh 40 hari samaada dalam bulan Feb or March. Oleh itu kalau kita nak sambut hari ibu ini, kita sambutlah kerana ibu kita bukan disebabkan perayaan mereka yea kengkawan!! Heheheh. Betapa indahnya perasaan menjadi seorang ibu, tidak tergambar dengan ungkapan kata². Tapi bila anak dah beso x mendengo kata bole jadi heart attack dibuatnya. Olalalala!!! Ada yang bole meroyan tahap superwoman!! Tetapi itulah hebatnya kuasa seorang IBU! CS terpikir macam mana ada insan yang bergelar ibu sanggup membuang dan mendera zuriat mereka. Tidak terpikirkah mereka yang di luar sana masih ramai lagi orang yang tidak ada mempunyai anak sedangkan mereka senang² membuang anak ditepi longkang menjadi habuan makanan semut. Uhuhuhu....
Kepada mereka yang bergelar MAK, IBU, MAMA, UMI, dah yang seerti dengannya, CS ingin mengucapkan "selamat menyambut hari IBU semoga kita semua akan menjadi ibu yang terbaik untuk dicontohi oleh anak²....untuk arwah Mak Puan Hajjah Rabiah binti Md Lajam. Terima kasih di atas segala pengorbanan yang telah emak lakukan selama ini untuk membesarkan kami walau tanpa ayah di sisi, sehingga kenafas terakhir emak. Semoga emak tenang dan ditempatkan bersama orang² yang soleha dan dirahmati OlehNYA. Hanya doa yang mampu CS titipkan pada Hari yang istimewa ini. Istimewa juga untuk ibu mertua CS, Puan Romi binti Tahir, semoga sentiasa beroleh kesihatan yang baik dan lindungi selalu OlehNYA. Kepada yang masih mempunyai emak hargai dan jangan sesekali menyakiti hati mereka walau sebesar zara sekalipun. Ingatlah segala pengorbanan mereka kepada kita. Semoga kita juga akan menjadi anak yang baik kepada ibu kita. Sekali lagi CS ingin mengucapkan "Selamat hari ibu kepada anda yang bergelar IBU..."....Sayang uollzzzzz.. ♥♥♥...

12 Komen Yang Terbaek:

ummu muhammad on May 7, 2011 at 12:08 PM said...
This comment has been removed by the author.
ummu muhammad on May 7, 2011 at 12:12 PM said...

ciksue yg pegi book fair tak ajak kami..selamat hari ibu! ;)

ciksue bile nak bagi details..nak bagi baju baby boy, addin saufi@alif shafiq (penerus legasi A dan S) selepas charlies angels pingitan 3 orang tu..

p/s: pandai2 je letak name anak orangkan ;)

atIEsAyAnGkAmU on May 7, 2011 at 12:27 PM said...

salam akak sue..

eppy mothers day gak okeh...
sungguh mulia pengorbanan seorang ibu...
harta benda bukan yg diminta tetapi ingatan ikhlas dri seorang anak yg didambakan...

huk3...sedeh plak...

Cik Sue on May 7, 2011 at 12:29 PM said...

Ummu..
hehehe CS dah stop arrr...cukup ler 3 tue jer tapi kalu dah TER'acident'x leh kata ape daaaaahhh..:-)

Atie...
Itu ler..Akak nie dari dlam pewot mak dah x ada ayah...jadi hanya arwah jer tempat akan bermanja bila dia pegi lagi la akak terasaaaaa...uwwwaaaahhh

ummu muhammad on May 7, 2011 at 12:41 PM said...

tapi ciksue ade baik dari satu sisi yg lain..sekurg-kurangnye dose nak derhake pade ayah dah kurang dah *quote kate2 ustaz kazim elias yg kematian ayah semasa umo 10tahun..die bersyukur sebab kurg dose dah kat situ ;)

p/s: alah ciksue sket sgtlah 3..lagi satu duelah baru totop kilang tu.. ;)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on May 8, 2011 at 3:19 PM said...

ciksue ko kan ada mak mertua lagi naper tak ucap mother day kat dia..heehee jgn maree

Yan on May 8, 2011 at 3:43 PM said...

selamat hari ibu..

hari ni dapat wish dari Abanf Irfan di sekolah waktu sport day..Happy sangat..

ieda on May 9, 2011 at 9:22 AM said...

pengorbanan ibu tiada tolok bandingnya .. walau sejahat mana darjah seorang ibu adalah disisi allah yg maha besar ..

selamat hari ibu .. hargai dia selagi dia masih bernyawa ..:))

Cik Sue on May 9, 2011 at 11:33 AM said...

Assalam BSB..
Wei aku 'wish' la kat dia ko ni confirm x bace n3 ko bace tajuk jer erk....huahuahua...

Cik Sue on May 9, 2011 at 11:34 AM said...

Sis Yan..
Selamat hari ibu kak...hepi dapat kenal ngan akak...hehehe

Cik Sue on May 9, 2011 at 11:34 AM said...

Kak Ieda..
Btol tue kak..Apatah lagi saya nie sememangnya membesar tanpa kasih dan sayang dari seorang yang bergelar Ayah..uwwaaaaaaa....

gemot on May 10, 2011 at 6:22 PM said...

slamat hari ibu cik sue..=)

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei