Friday, November 11, 2011

Ceritera Kami

Posted by Cik Sue at 10:00 AM
Selamat berhujung minggu kepada pengunjung blog hidup kena slamber. Salam muhibbah teman2 blogger yang manis. Lama awokk x datang kemas umah takot pulak umah awokk bersawang atenye aritu opis awokk ada ulor, motifnya??? Ate arinie awokk pun datang nak berkemas la siap bawak vacuum cleaner nak sedut sawang2 yang ada, zaman canggih kita sedut je x payah nak sapu2 or kibas2 dalam ertikata lain malas hahaha!!! So today I wanna to share my little story about my Best Friend Forever ,(hok ualaaa cakap omputih plak daaa)... Actually kan ramai yang tanya awokk nape awokk nie suka benor mengusik, x kurang juga ada yang kata awokk nie suka mengutuk kawan awak BSB tue...Yang benornya awokk nie x ada niat walau setitik nila pun nak mengutuk kawan awokk tue, niat awokk cuma nak bermanja2 sambil usik2 sayang kat BSB itu jer. Tapi awokk rase dia pun tahu dah perangai awokk nie mcm mana. Atenye bukan semalam baru awokk berkawan ngan BSB...Udah lama daaa!!! Dari hidup sorang sampai dah ada anak 3 puuunn. Bak kata orang la kan udah masak bebenor luor dalam hehehehe. Maka dipendekan ceritera, arini awokk nak bercerite tentang keakraban kami... Klau teman2 suma nak tahu kami nie punya hobi yang sama tue pasal ler boleh 'ngam' heheheh. Salah satu hobi kami "berangan" mcm2 lah yang kami angankan. Jangan jadi pelamin anganku musnah udah laa. Kekadang tue siap kena perli lagi dari teman2 sebelah menyebelah agaknya deme menyampah dan muak dengor angan kami tue :-) tapi bukan ada hal puuun!! Ada mak kisah Nyah!! Jom la kita meneroka dunia angan2 bersama Cik Sue & BSB.....


Subjek yang menjadi cite awokk ari nie heheheh... Salah satu kegemaran BSB, makan!


Kononnyerlah diwaktu ini kami dalam pertandingan TARA or The Amazing Race Asia..Sebab awokk teruja bebenor dengan host rancangan tue Encik Allan Wu perrrggghhh!!! Tapi malangnya Amazing Race kat opis pun kami x pernah lepas...Ini kan pulak TARA yang bertaraf doniaaa...Berangan lah laggiiiii!!!



Kadang2 kami mempunyai cite rase yang sama walaupun selalu bertegang urat sarat tahap max. BSB nie kalau bab bagi idea memang first class. Cakap jer la idea ape pun sunguh memang banyak tapi AWASss bak kata KRU!! Pasal selalunya idea dia jarang boleh diguna pakai, atenye kalau dah terlalu banyak nengok movie omputih gitu ler merapuuu lebih...hahahhaha!!


Bila bosan melanda diri BSB lebih suka melayan blog sambil berangan2 makan angin over the sea...Pastu BSB pun dgn alah miss worldnya panggil "cik sue, cik sue meh ler tgk..orang nie kan dia pi makan angin kat Rome la bestnya, sejuk tue blah..blah..blah..dan kami pun together2 ke Kota Rome, Kota romantis...Tetiba jer kami dengar, dah cukup2 tue jom kita pi makan...Mak aiiikkk berangan sampai lunch pun x sedaarrr alahaiiii hehehehe!!! Pasal tue la sampai sekarang kami x jejak Rome lagi....


Sesekali kami beraksi sengal!!! Itu maknanya stresss melanda kami!! Almaklumla kami jarang beraksi begini selalunya kami sopan santun...Ahaks!!!


Saat kami saling memikirkan bagaimana sekiranya kami berdua digandingkan dalam satu program realiti TV....hhhmmmmm....Tercalon sangat ghumbira seterusnya menjadi JUARA melompat tinggi sampai ke Angkasa lepas kalah Sheikh Muszaphar tapi awokk rase le kan, awokk ler couple yang paling awei sekali tersingkir...Kuikuikui!!



Gara2 program realiti Master Chef Malaysia, apalagi kami pun berangan la nak jadi peserta program MCM tapi nak yang couple punya program la klau alone, awokk rase next episode baru Chef Rizz, Chef Zubir ngan Chef Joe dapat rase masakan awokk Ahaks!! Tapi kalau couple ngan BSB confirm 20 minit jeeer deme bertiga dah boleh rase masakan kami hahahah!! Hebat kan..kan..kan. Amacam ada gaya x jadi MasterChef wakakakakaHHH!!! Berangan jer ler korje kome berdua nie!!! Berangan-berangan jugak korje dah abis ker?? Hehehe. Berangan jangan sampai jadi Mat Jenin yea Cik Sue & BSB!!! heheheh. Tapi apa yang kami pasti berangan x kena bayor walau sesen puuunnnnnnnnnnn......Moral of the story "dream can make you happy"ooowwwhhh!!! so sweet...Sekian Terima kasih kerana sudi meneroka dunia angan2 kami..Sayang uollzzz.......




( \_/ )

(='_'=)

(")_(")



10 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on November 11, 2011 at 2:54 PM said...

hahhaaa...malu aku ciksuee..yg pasti ada org jelaous tauuu..

ummu muhammad on November 11, 2011 at 5:56 PM said...

wahhh bukan kat tempat kerje je..jiran lagi u..akrab bebeno nih..best2!

p/s: teringat org kate frendship= kawan kapal hehe

Yan on November 11, 2011 at 8:00 PM said...

akak agree with u. i pun suka verangan..

best kan ada kawan yang really close cam tu..

atIEsAyAnGkAmU on November 12, 2011 at 9:21 AM said...

heheh...
cumil btul akak dua org neh..

Moga kekal BFF dunia akhirat...amin..

Cik Sue on November 12, 2011 at 10:45 AM said...

BSB...
Tu le pasal...x per nanti aku buat n3 pasal deme plak...

Ummu...
hehehehe..pasal tue le kami nie selalu kena teguq dgn boss..Asyik berangan jer...

Cik Sue on November 12, 2011 at 10:46 AM said...

Hai Sis Yan...
hehhehe 2 pasal Kak..pantang ada isi yg best jer mula la kami dok berangan...angan2 mat jenin....

Atie...
Mekasih mendoakan utk kami..harap begitulah hendaknya sampai kehujung nyawa...

Kak Aya on November 12, 2011 at 1:24 PM said...

salam kenal,

seronok bila ada kawan sekepala, sama-sama sengal, sama-sama sendu, sama-sama bergelak ketawa.

ieda on November 12, 2011 at 1:27 PM said...

ekekekke mcm2 hal kan.. banyak tul cerita nie :)

MulutPayau on November 12, 2011 at 4:06 PM said...

ohhhhh... Cik sue ngan BSB kawan rapat rupanya...patut ler sekepala...Tapi akak pun suka berangan...ala2 minah jenin gitu..

cik puan pe'pel on November 18, 2011 at 12:01 PM said...

CIK SUE...wahhhh havoc la si BSB ye...ape idaknyer entry khas utk dia... kamoo berdua sangat rapat..ala² jeles la teman ni..pasal verangan..jgn kate kamoo..kami pun suke verangan..

psstt : nasib baik verangan tak kene bayo kan? kalau kene bayo....alamat tak dapatla nak verangan²

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei