Tuesday, November 22, 2011

Team Bonding Part 2

Posted by Cik Sue at 9:31 AM
Assalam rakan2 blogger yang cantik manis. Hari ini, hari yang penuh semangat. Membawa bersama semangat dari Stadium Gelora Bung Karno. Tahniah Pasukan Harimau Malaya akhirnya Stadium Gelora Bung Karno memakan diri sendiri. Oklah arini bukan nak cite pasal kemenangan Malaysia walaupun ianya cukup manis untuk diperkata dan dikenang. Ari nie awokk nak bercerite sambungan Team Bonding awokk pada hari ke 2. Seperti yang dikhaborkan pada akhir n3 awokk tue, xtvt berakit. Mak aiiikkk!!!! Xtvt dimulakan seawal jam 8 pagi sebabnya takut nanti air surut x bole nak berakit kehulu hahahaha!!! Before memulakan xtvt berakit nie of course leee deme kena tunjukkan camner nak membuat rakit nie. Almaklumlah kami semua bukannya ada experience membuat rakit, nanti ada plak tercicir tengah laut... En. Trainer yang hencem nie sedang memberi 'briefing' kepada para peserta...Masa nie semua orang dah dap dup dap dup....Siap sedia kengkawan pasang kuda2 jerit kuat2 tau, itulah arahan yg harus dipatuhi oleh ahli2 kumpulan thunder. Jeritan teruja dari ahli kumpulan thunder..."thunder...thunder..thunderr kebaaaaab!!! boomnya dah serap ayorrr. Ooopsss soryyy hahahahah...One!! One!! One Miseeeeennnnnnn lemauuuuuuuuuu...sekali lagi ONE MISSION!!! yeaaahhhh!!!


En Saiful dah mcm nak bergelek tue...Ini plak aksi daripada kumpulan kasi pecah...Bantai jer laaaaaa...x creative langsung laugan deme nieeeeee......Ahakassss jgn mara yeaaa!!


Trainer sedang mengajar para peserta cara2 membuat rakit...BSB bersemangat waja tue..Ikat kuat2 BSB kat terburai tengah laut sape nak jawap ngan MR. BROWN.....



Alahai cik Sue lemaaau jer orang lain sibuk mengikat dia bole pandang2 jeling2 jeeer...You'r dreaming again haaaaaaa...."Puuusssshhhhhhh poooootttttt peeerrrgggh bau telorrrrrrrrrrr" Abg Rahim terlepas angin daaaahhhhhhhhh sib baik dia dok belakang kalau x belum masuk dlm laut dah ada kena buat CPR...Haruuuu dowh!!!..



Kumpulan thunder sedang menyiapkan rakit mereka...I can't do..I can't do!!! Propa lebih laaaaaaa.....

Ini plak kumpulan Kasi Pecah...Tahniah tempat pertama sampai demam2 berkayuh!!!
Mcm ler dpt gold medal hahahaha....But it's fun..


One Mission!! Cik Jannah ikat betol2 jangan sampai akak tercicir kat laut x pasal2 kenyang plak buaya PD...

BSB dan Cheq ready untuk turun kelaut berakit...Common thunder kayuh kuat2 sampai Indon...U can do it..U can do it tapi sayang seribu kali sayang muatan lebih daaaa...X per ar ini bukan competistion just for fun only...Before kami berakit En.Trainer buat "water confident" dulu masa nie memang cuak habis mcm2 perasan ada lelebih bila dok dlm ayor yang keruh!!! Tapi alhamdulillah kami semua lepas halangan and congra la kepada layan Bluesz kerana dapat award gitu!!..

Gambar kenangan bersama En. Trainer..Muka keletihan lepas berakit...Posing maintain cun derk!!!
Alang2 dah basah, apa lagi kami pun terjun le ke kolam renang plak...Nak intai sape tueee??? Masa nie ler nak kuak kupu2...rama2..semua skill kuar laaa..hahahah!!!
Cheq dah mcm nak buat renang berirama jeeee...
Seronok yea cheqqqq!!!!




Meneruskan xtvt petang, ada lagi beberapa xtvt yang memerlukan minda kami berfikir. Antara xtvt yang di lakukan melerai tali...Apakan daya One Misseeeeennnn tersasar dari jalannya hahahahah....

Cik Sue sedang memberi kata2 semangat kepada pasukan One Mission untuk terus berjuang...Go One Mission Gooooooo!!!

Pose dulu sambil tunggu One Mission menghabiskan mission mereka ....Adoyaiiii!!!


Ini plak xtvt ke 2...Amboi2 cheq control ayu ler tueeeee...Ahaks..Go Cheq Goooo bior lambat asal selamat...Actually ada lagi beberapa xtvt yang kami main tapi disebabkan semua peserta mengambil bahagian so x ada le sape nak ngambik gambor kami masa xtvt tue berjalan...Antara xtvt yang x sempat diambil gambarnya ialah: Tutup mata dan membina paip air. Seronok x hengat tue...Teringat kata2 Iza..."Sampai x ingat yang aku nie dah kawen ghopanye..." Dasyat x daysat statement tueeee..Lu pikir le sendiri!!!

Xtvt malam kami bersantai sambil bergosip liar....hahahahah......

Walaupun mengantuk kami gagahkan juga bertahan kerana ini malam terakhir kami di Corus Paradise...




Sesungguhnya Team Bonding ini meninggalkan kesan yang sangat pantas dihati kami semua. Klau la dari dulu pihak Pengurusan terpikir nak buat benda nie rasenye dah lama kami mencapai piawaian tahap max...hahahaha x gitu kengkawan hahahahaha.


Naik Bas ke Team Bonding

Makan lunch lauk kari

Terima kasih daun keladi

kerana membaca N3 ini....

5 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on November 22, 2011 at 2:04 PM said...

games tadah ayor tue team aku menang tauu..

EL MARIACHI on November 22, 2011 at 5:48 PM said...

ye le...game tadah ayor tu amat memerlukan ketelitian minda dan fizikal...dengan kekuatan otot tangan...thunderrrr...thunderrrr....

atIEsAyAnGkAmU on November 23, 2011 at 1:17 PM said...

hehhee...xtvt berakit tu nampak rare sgt...cayalah akak!!

Yan on November 24, 2011 at 2:47 PM said...

seronok gak cam ne ek? akak dah tak merasa dah..

CPP on February 23, 2012 at 10:47 AM said...

alahai sonoknyer

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei