Wednesday, September 8, 2010

Jom RaYA...

Posted by Cik Sue at 12:13 AM
Salam kengkawan...Mcm mana dengan persiapan raya dah siap ker? Kuih raya dah beratur atas kabinet dapur? Langsir dah pasang dah? Cuma tinggal beberapa hari jerl lagi nie. Rasa x sabar nak menyambung Aidil Fitrikan, iyea la sebulan berpuasa kini tiba hari raya...Isk isk isk dah mcm bebudak plak heheheheh..Memandangkan aku blom pun membuat sebarang persiapan raya kerana membereskan kerja² pejabat yg terpaksa di habiskan seblom hari raya... Jadi hanya malam tadi baru ler ada free, selepas berbuka puasa aku baru decide nak gi beli baju raya..Alah kat mana lagi kalu bukan di tempat yang paling famous skrg nie JLN TAR ler..Bila dah sampai sana nak carik parking bukannya mudah, punya ler banyak kete uikss, main parking jer kat tepi jln, lepas tue kena ler menapak membuang segala lemak² yg ada jenuh gak ler..Masuk jer ke Jln Tar masyahAllah, lautan manusia punya ler ramai, sampai x nampak barang, berjalan jgn kata la berselisih bahu berlaga buntut, bau jgn ckp ler mcm-mcm ada masam,masin, payau,pahit,manis uiskkk susah nak kata sedut jer la...Ya ampun buk..Ini le padahnya bila membuat persiapan terakhir aduhai. Tapi disebabkan aku x ada baju raya lagi maka aku kuatkan iman tabahkan hati tempuh jugak ler lautan manusia tue walau terasa amat seksa sekali. Jalan punya jalan blom ada yang berkenan dihati..Aduahi malam makin jauh nie..Kalau x dpt baju camner nak raya uhuhuhuh...Ini sume gara² tengok BSB hupdek baju kebaya untuk hari raya ler nie. Aku pun dah tersampuk gak nak baju baru uhuhuhu..Dalam kepala cuma nampak satu kedai ini jer..Aku memang selalu gak beli baju raya kat kedai ini tapi sejak kegawatan aku x beli dah kat sini bukan apa mahel oiii..Tapi di sebabkan sponsor, aku pun capai jer la hehehehe, apa pun aku memang suka bangat dengan warna baju ni... Masa telek² tue salegirl habaq gege baju tue RM 220.00 after less so aku pun rasa ok ler kan bila dah sampai kat kaunter lain la plak gegenya hampeh. kata murah rasa cam nak pulang balik sib baik pakcik dah bayar..Nak wat camner dah itu yang aku berkenan so insan tersayang pun x cakap ape..Angguk kepala jer ok la tue!.hehehehe..Kempislah pokek awak yea..Sabor jer la ngan cik sue nie yea..Alah consider besday give sekali ngan aniverseri kan U, hehehe..Ok dah beres bab baju pas nie nak carik tudung la plak alahai lagi sekali nak menempuh seksa..Orang bkn makin susut bertambah ramai lagi adalah pelbagai ragam bole dilihat..Sesekali aku pun terleka juga dengan gelagat peniaga-peniaga kat situ...Jalan lagi nak carik tudung plak..Sib baik lah pakcik cool jer..Akhirnya dah pusing 2-3 kali aku pun decide nak beli kat Ariani tapi gegenya pulak buat aku insaf..Tapi apa ada hal sponsor lagi..heheheh...ok lah jom layan apa barang yang aku beli tadi...


ctu ler aku beli baju kurung raya..uhuhuhu gegenya bagi org seperti aku ya ampun buk...
Sponsor by.. consider besday give plus anniverseri sekali uhuhuhuhu...batik crip katanya...
Akhirnya dapat jugak ler aku beraya dengan baju baru..mcm bebudak jer kan..Ada aku kisah!!!

1 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on September 8, 2010 at 9:25 PM said...

cantik baju rayer kau...pasak gantung ker?aku frust nak beli kat wife di First lady size ada tapi tak selesa...(maklumler berbadan 2)

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei