Thursday, September 2, 2010

Celoteh 23 ramadhan

Posted by Cik Sue at 9:22 AM
Salam kengkawan..Lama sunguh x bersiaran. Rindu rasanye nak berceloteh, berceritera di sini walaupun x ada cite, kalau ada pun dah basi hehehehehe..Hari ni dah 23 hari kita berpuasa (malam Lailatur Qadar). Sebenarnya di bulan ramadhan nie mood untuk meng'upload' and meng 'download' story agak terbatas disebabkan kengkang waktu yg sangat terhad. Di tambah plak dengan penyakit M yang menular kian hari kian menjadi² aku pun dah jadi mcm kucing yg kat atas tue daaa..uhuhuhuh. Waktu opis plak dipendekkan jadi masa untuk mentenet pun kurang la, dah tue keje plak bertimbun² sama banyak ngan timbunan baju yg ada kat umah heheheheh..Pening kepala mak nyah..Terpaksa la mencuri² masa nak upload story tapi malangnye bila nak upload terpaksa plak berperang ngan 2 anak dara kat umah tue yg sibuk nak check akaun FB deme, terpaksa ler aku menggalah. Bila ada masa n3 aku dah jadi basi. Akhirnya segala n3 terpaksa masuk muzium daaaaa...
So mcm mana ngan persiapan raya nie kengkawan. Mesti kengkawan yg English Decor sedang rancak menghias rumah yea..uuuissskkkk seronoknya..Aku?? Alahai..Semalam aku khabor kat pak encik nak kemas umah hujung minggu nie tapi masalahnya aku plak kena keje so aku mintak pak encik tulung kemaskan. .Korang taw ape dia kata kat aku..."Alah x payah ler kita sesusah nak hias rumah, lagipun raya pertama kita bukan ada kat sini ..nanti balik dari kampung baru la kita kemas..." Boleh??? Alahai betul lah pak encik nie orang nak harapkan dia tapi dia bagi idea yang memang² buat mood raya aku ilang terus..Ada ker patut dia khabor mcm tue kat aku...Aduhai..uhuhuhuhu...Jawapannya terpaksa la aku buat sendiri, tapi x per buat slow-slow janji sebelum balik kampung rumah dah cantik..Rumah pun nak beraya gak x kan kita jer yg nak beraya iyea dak ..
Ok lah kengkawan idea pun dah kempis sebelum lagi jauh aku melalut baik aku noktakan karangan aku nie ahakss. Salam akhir ramadhan buat semua kengkawan blogger yg bertandang ke sini. Sayang u'oll sume...Adiosss...♥♥♥.

1 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on September 2, 2010 at 2:24 PM said...

aku dah memang terperasankan timbunan kat rumah kau tu macam gunung everest hehehehe...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei