Wednesday, September 29, 2010

Tribunal

Posted by Cik Sue at 2:19 PM
Salam gangz. Open house lagi ker?? X jemput pong, tunggu gak BSB ngan White house pelawa²..hehehehe. Wokay la n3 aku hari nie nak cite sikit pengalaman baru. Kengkawan ingat lagi x kes meja kaca aku pecah sebelum posa arie tue. So aku buat tuntutan kat mahkamah tribunal, mengikut akta pengguna 1999. Iyea sebagai pengguna kita mesti tahu hak kita jadi dah ada saluran maka kita gunakan lah. X kira lah menang @ kalah apa yg penting ini merupakan pengalaman baru bagi aku dan pak encik. After send my kids kat CBN, aku ngan pak encik terus ke The Mall pasalnya bicara kat situ tkt 16, bukan gi shopping yea kengkawan ahakssss...Semangat..semangat...Lepas kami daftar kerani kat situ cakap kena tunggu kat bilik bicara no 1, katanya lagi biacara start kol 9 pagi..Iyea la tue 9 pagi. Bukak jer pintu bilik no1 aku dah nampak 2-3 kepala yang tengah dok tunggu, fuhh!!! ropa²nya ramai org yg buat tuntutan kat mahkamah tribunal nie, cuma aku jer yg x brapa nak taw uhuhuhuh...So aku ngan pak encik tunggu jer la sambil tue kami wat ler review sikit (wah dah mcm nak ambik exam plak heheheh). Dari kol 9 sampai ker kol 10, Presiden x muncul² lagi. Masa nie bilik no.2 dah pun berjalan bicara dekat setengah jam dah..Aku tengok 2-3 orang dok kuar masuk macam cacing kepanasan walaupun pada hakikatnya bilik bicara sejuk nak mampossss...Uiisk lama tol nak tunggu tuan presiden nie mai. Apalah yang dia buat lama sangat nie. Agaknya dia sakit perut kot ahaksssss...
Akhirnya jam 10.15 pagi,Puan president pun masuk Puan daaaa..Fuuh!! lega ,mula la perbicaraan kes..Alamak open court ker, uuissskkkk aku pandang muka pak encik..Bole ker dia nie??? Alahaii. Tunggu lagi, ya ampun bila nak sampai giliran aku nie...Akhirnya sampai gak giliran kami. Last sekali tue hopefully leh menang ler. Apa lagi pak encik pun mula la ayat merapu sambil² buat muka kesian. Dalam hati aku dap dup..dap dup takut gak pak encik tersilap ckp haru jadinya elok² leh menang kes kang x pasal² kena bayar, dia nie klau dah dapat bercakap x reti nak stop. Sesekali tue aku dok menyampuk gak ..uhuhuhuhuhu..Macam² gak ler puan presiden tue soal kat aku ngan pak encik. Perut ngan idung aku dah kempas kempis daaaa takut x menang...Bila aku tengok muka puan presiden tue terhanguk² dah mcm spesis burung belatuk rasa² cam bole menang jer kes aku nie...Perasan giler tue hehehehe...Selepas 1/2 jam akhirnya Puan presiden pong decide yang aku x payah bayar apa² kat company tuttttt...Yeah aku berjaya....yahoooo berjaya. Senyum sampai syurga hahahahah...ek eleh baru menang kes meja pecah dah poyo..Tue blum menang RM 4juta...Uuuisskkkk klau menang RM 4 juta mau aku pengsan 44 hari..heheheheheh. Kepada Puan Presiden Puan Faridah binti Abrahim (btol ke ejaan nama dia cam tue erk..btol kot hehehe) Terima kasih bebanyak kerana membantu org² seperti aku ini. X per la klau dia x baca blog aku tapi aku tetap nak ucapkan terima kasih pada dia...ada aku kisah!!! heheheheh sekurang²nya terbela juga nasib kami nie, tidak lah di perkotak-katikkan oleh company yg besar mcm company tutttt...Apapun terima kasih jugak pada company tuttt yang turut memberikan kerjasama dengan baik. nanti kita jumpa yea!!! Kan ker korang utang aku heheheh...Terima kasih kepada yg sudi datang bertandang ke blog aku dan sudi pulak membaca apa yg aku tulih. Sayaang u'oll's muah muah muah..♥♥♥..






..p/s.. terima kasih kepada kerajaan Malaysia yg menwujudkan Mahkamah tribunal...

1 Komen Yang Terbaek:

Yan on September 29, 2010 at 8:41 PM said...

Salam CikSue,

lasat lah..sampai naik court tu...hee. Good job

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei