Friday, April 29, 2011

~PBAKL PWTC~

Posted by Cik Sue at 12:53 PM
Assalammualaikum rakan² blogger yang cantik manis. Seperti yang dijanjikan arini aku sambung cite semalan and share pic di PBAKL PWTC hujung minggu lepas. Saban tahun aku sekeluarga adalah antara ribuan mungkin jugak jutaan pengunjung ke pesta buku. Pesta Buku nie berlangsung dari 22hb April 2011 - 01 Mei 2011. So kepada yang belum berkunjung lapang²kan masa anda..Heheheh..Kita layan pic yang sempat dirakamkan...Cer tengok cer tengok!!!
Akhirnya kami sampai juga ke sini dengan pewot yang sendat...Uhuhuhuhu.
Tempat pertama yang aku terjah tentunya booth alaf 21...Meriah! Ooppss!!! pose dulu sambil pegang novel yang mama beli...
Pengunjung di booth alaf 21... Memang terbaiklah alaf 21...
Trinovel April, apalagi rembat ar di booth alaf 21...Hegenya masa PBAKL cuma 67.00 hengget untuk 4 buah novel...
Aisyah Sofea aku suka sangat baca buku² tulisan beliau. Buku pertama beliau bertajuk JAUH...i like....Tapi malangnya semasa di PBAKL 2011 dia x ada keluarkan buku baru so aku pun malas nak beli buku dia sebab semua buku tulisan dia aku dah ada dan dah baca, petang tue aku curi snap gambar dia jer...hehehe. Hasil tulisan beliau memang superb...cer bace...cer bace..buku² tulisan beliau ..
Penat ker dik, alahai ciannya ...bagusnya dari kecil dah dididik membaca....
Charlies Angles Cik Senah sedang buat bayaran di kaunter PTS...
Al Quran Tajwid kalau kat luar hegenye lebih kurang 80 hengget tapi kat PBAKL dijual pada hege 60 hengget jer..Berbaloi²
Kemudian aku singgah plak kat booth Jemari Seni, rembat 2 buah buku lagi disebabkan ada penulisnya di booth Jemari Seni aku pun apa lagi hulur laaa..Ini penulis buku mencari- suami@JS.com - Normaslina Masri, ini buku pertama tulisannya. Baru jer abis baca semalam....hhhmmmm best tapi ada yang x 'best'nye...Alah korang bace lah sendiri yea!!!
Singgah pulak di booth Popular, alih² nampak buku nie sedang di promosi. Penulis kesukaan aku nie, semua buku dia aku bace, first buku tajuk "Andai itu takdirnya.."seronok sangat cite tue..Ada yang baca sampai menangis²...' Weiii tolong laaa yang menangis tue bukan aku ar, orang lain terlebih touching! hehehe'. Buku kedua hasil tulisannya ialah "Lafazkan kalimah cintamu" best gak...Yang nie aku lum start baca lagi harap leh mulakan hujung minggu nanti...X saboooo Cik Senah nak baca.
Kata² dari penulis Siti Rosmizah...Walaupun belum lagi setaraf Melissa Rosenberg or J.K Rowling tapi aku bangga dengan keupayaan anak bangsa aku menghasilkan buku² yang menarik dan terbaik. Seronok tahap 32gb weiiii dapat autograf dari penulisnya rase cam nak melompat² sungguh ghumbira!!!...heheheh
Cakkkk....nak gak interframe , bersama Siti Rosmizah penulis buku '7 hari mencintaiku...'
Jalan lagi singgah pulak di booth creative enterprise...Waduuuhhh dah lama x ada buku baru keluaran creative dan kebetulan ada plak buku baru tulisan Haslinda Ismail. Ini merupakan buku ke 4 tulisan Haslinda Ismail. Baru abis baca. Cite nie slow sikit tapi layanzzzz gak...
Haslinda Ismail sedang mencoret kata² buat Cik Senah...hehehehe
Tinta daripada Haslinda Ismail.....
Terjah ke sini pulak tapi malangnya x sempat nak sambar kerana masa nie si kecik dah buat hal, penat jalan dia sibuk ajak balik daaaahh...Uhuhuhu, sempat tinjau² jer adohaiiiii.....

Inilah koleksi novel yang sempat aku rembat di PBAKL...rasa cam x cukup jer uhuhuhuhu
Ini plak, buku anak² dan yang bertajuk 'Biar orang Cina Pimpin Islam' itu pak encik punya dah....
Buku² yang sempat dibeli di PBAKL 2011.....
Consulsion'nya' kat mana lagi aku nak sumbat buku² yang baru dibeli ituuuuu...Aku bukannya dok banglo, udah la umah pun sekangkang kera . Oh! Masa beli seronok x hengat nak menyimpannya, orang cina makan pengat sendiri mau hengattt arrr..Huahuahua.

Cuma terselit sedikit rasa terkilan kerana x berjaya untuk berjumpa dengan penulis kesayangan aku iaitu Hezzy Azra dan nasz. Walaupun kami ada membuat 'appointments' secara x rasmi di blog masing². Juga beberapa orang penulis lain seperti Kak Mean, Anis Ayuni dan Dhiya Zafira. Mungkin x ada jodoh lagi untuk bertemu. Nampak gayanya aku kena tunggu pesta buku tahun 2012 la pulak. Hadoyaii tunggu lagi!! Sekarang nie aku tengah dok tunggu buku dari Hezzy Azra ngan nasz keluar, x sabar nak baca...Pada yang berminat apalagi moh ler kita terjah ke PBAKL. Membaca itu jambatan ilmu...

18 Komen Yang Terbaek:

atIEsAyAnGkAmU on April 29, 2011 at 3:08 PM said...

assalam akak..
alahai bestnyer dpt jumpe para penulis novel tuh...
waduh2...

ummu muhammad on April 29, 2011 at 3:11 PM said...

ciksueee...sangatttt jellleeeesssssssssssssssssssssss..ingatkan nak pegi jugak esokk..sekali tuhh,kereta servis major pulak tu..kene duk diam2 sampai hujung bulanlah..tambah lagiii ni jellleeeeesssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss... ;(

Cik Sue on April 29, 2011 at 4:28 PM said...

Atieee...
Akcelikan itu ler first time akak jumpa penulis2 before tue MALUuuuu...hehehhe tapi mmg best..

Ummu...
Jgn jelessss tahun depan boleh pi tapi kena tunggu 12 bulan lagi laaaa..heehehe

dwaty on April 29, 2011 at 5:43 PM said...

bestnya... banyaknya buku.. nak pinjam!!!!

rinn said...

salam ..senah poyossss..... buku yea...aku nak pie RUMAH PAK HAMKA... ko nak kirim tak ? tambah collection....jgn mare hahhahahhahah

Cik Sue on April 29, 2011 at 7:39 PM said...

dwaty..
hehehe meh databg umah meh....

Cik RIn...
Aku x baca buku PAK HAMKA...AKu baca buku J.K Rowling ahaksssss...Ko tolong pi umah dia pinjam kan aku buku HP...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on April 29, 2011 at 7:52 PM said...

sib baik KRU tak ada buat buku...kalau tak aku ler org no. 1 yg g minta sign autograf..

ummu muhammad on April 29, 2011 at 8:42 PM said...

cikkksueeeee memangggggg ;(

Cik Sue on April 30, 2011 at 8:54 AM said...

BSB...
Hahahaha...2 pasal la KRU x buat buku...

ummu...
Haaaa!!! Yang benar ini...suke..suke..suke..Mekasih ummu..

Lelord on April 30, 2011 at 8:08 PM said...

uwaaaa dh lama x baca novel, meh pos doha

Yan on May 1, 2011 at 1:38 AM said...

Wahh..seronoknya. sure tak jadi kerja lain nii.. yelah.. leh mengadap buku je...

ummi_khalish on May 3, 2011 at 1:20 AM said...

aslmkm...wow bestnye dpt pg PBAKL...dlu sblm kawen dil pn mmg x miss...skrg dh jdi ank perantau,hnye mmpu tgk dri jauh..huhuhu...sgt jeles tgk akk dpt bli bku byk tu...:-(

musang berjanggut on May 3, 2011 at 12:06 PM said...

Wahahaha...Sayer pegi last day... humang aihhh...pack giler ngan manusia2 yang peminat setia buku... Ape pun memang penat sebab nak kena mencelah2 dalam ribuan pengunjung...

EL MARIACHI on May 3, 2011 at 5:25 PM said...

nak gi jugak lastnyer tak jadi ler...kalau ada rezeki aku gi next year...buku favorit aku keluaran PTS...

Cik Sue on May 3, 2011 at 6:46 PM said...

Assalam...
Lelord,
Leh bagi address heheheh

Kak Yan,
2 la pasal pak encik selalu bising keje x wat asyik mengadap buku jer...hehehe

ummi...
heheheh mmg seronok ummi,lelebih bila jumpa penulis yg kita suka..rase cam jumpa ngan artis fofpular plak...

Cik Sue on May 3, 2011 at 6:47 PM said...

Assalam Musang...
Last day lagi la ghamai sebab sume nak dapat buku murah...

El Mariachi...
PTS mmg best...

Melur Jelita on May 7, 2011 at 4:57 PM said...

Salam kenal cik sue jelita,

menarik...dapat jumpa ramai penulis

Rinna on May 18, 2011 at 2:23 PM said...

Wahh cik sue..byknyaa novel.. dah abis ke baca semua yang dibeli tuh..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei