Saturday, August 21, 2010

11 of Ramadhan

Posted by Cik Sue at 10:20 PM
Salam 11 ramadhan, diam x diam dah 11 arie kite berpuasa yea kengkawan. Di bulan ramadhan nie idea pun kembang kempis jer, nak tulih pun x ada mood dah mcm kena pakinson jer uhuhuh, tapi bab tawaf kat pasar ramadhan bukan main lagi..isk..isk..isk kenkadang saei sampai terlebey² plak..uiiisskkk..Seperti selalu hujung minggu rumah aku x pernah sunyi dari kunjungan teman blogger Cik Roszalina..........Alahai saper lagi klau bukan Acik rien a.k.a 'white house' daaaaa..Kali nie acik rien masak laksa sebagai menu utama berbuka posa...Anak² aku cukup teruja dah x sabo² tunggu waktu berbuka, iyea ler maknya idak ler taw nak wat laksa..uhhuhuhu, sib baik ada acik rien tolong...Mekasih yea acik rien, masak maggie perencah kari, esok mai lagi heheheh..After solat terawikh, kami procced our project iaitu membuat kacang ten-ten..bukan ben ten yea kengkawan...wakakakaka..Apa² pun pada yang sudi, jom kita layan gambar² di bawahh...
Juadah berbuka posa kami sekeluarga...meriah tue!!!
Sedapnyer laksa acik rien nie, tambah lagi laaa...
...btol-btol hor lieuw...suuuurrrpppppp..suurrppp..
..nota..sila abaikan pemandangan dibelakang itu yea..hehehehehe
Acara membuat kacang ten-ten bermula..buat jgn x buat...step one
' white house' sedang membancuh adunan kacang ten-ten
kacang ten-ten sedang di goreng....BSB nanti aku bagi hang raseeee yeaaa...
Taraaaaaa..kacang ten-ten udah siap...Yang jauh kita dekatkan...yang dekat mari mai rasa...yang bace tengok saje yeaaaa...heheheheh..jgn mare haaaaa....

...nota...selepas masak go'nyah² , timbul plak kacang ten-ten and after this tunggggguuuuu ada lagi resepi from 'white house' yg akan muncul...BSB ada brani mau cobaaa..

2 Komen Yang Terbaek:

lalah75 on August 23, 2010 at 1:46 PM said...

kain baju tue aku baru angkat dari jemuran..x sempat nak sorok..hehehhe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on August 23, 2010 at 1:48 PM said...

aku nak buat kacang botol, tapi cam mana? klau tak pun aku beli jerrr heeeee...hee

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei