Saturday, November 15, 2014

Malang x pernah berbau

Posted by Cik Sue at 3:25 PM

Hai gurlz, selamat berhujung minggu. Any aktiviti hujung minggu nie. Haruslah kan banyak yang hendak dilakukan bersama dengan keluarga tercinta, good-good ☺☺☺ Oh my English!. Hari ni nak story semalam punya cerita. Nak dijadikan cerita bersiri, ☺☺☺. Please! bosan dowh! ☺☺☺. Semalam hari jumaat so banyak la aktiviti luar yang dirancang, iyealah rehat 2 jam x kan nak terpacak dalam office je, nak gak la pi cuci mataq. Lagipun one of our beloved friend masuk hospital and kena operation immediately, thyroid 5cm. Dan di hari Jumaat yang tersangatlah indahnya, maka aku pun membawala rombongan Cik Sue ke KPJ Tawakal, sambil niat nak berjimba sekali☺☺☺.
Alhamdulilah kawan aku dah selamat menjalani pembedahan thyroid dan beransur sihat. Aamiin. Semoga Allah swt sentiasa merahmatinya dan cepat sembuh yea kawan!!.  Kita tinggalkan dulu story friend & thyroid nanti  ada masa aku update yo! Janji semua dah selamat, yang x selamat aku nie haa ☻☻☻, Betullah kata pepatah Melayu, malang tidak berbau. Kalau berbau confirm² lah x ada yang kemalangan kan!..Ini la yang berlaku pada aku semalam. Walaupun hanya kemalangan kecil tidak melibatkan patah riuk, jauh sekali melibatkan nyawa manusia. Tapi seriau jugak aku semalam, sebab dalam kereta bukan aku sorang je ada lagi nyawa lain weiii. Walaupun masa kejadian kami dah pun selamat masuk dalam bangunan hanya menuju ke tempat  parking. Parking dalam bangunan paham je la berpusing² nak dijadikan cerita masa tu pulak la hand phone aku berbunyi. Yang aku  pulak satu hal gatal nau tangan nak pick up  walaupun dah tahu pemanduan diri sendiri bukannya tahap² Shucmaker hebatnya. Apalagi sssrreeeeeeeeet...daaaaaasssssssh. Lalu dinding divider tepi parking menjadi santapan peerrggh segaris, hambik ko, sampai pencen ko hengat. Kenangan ☺☺☺.  Cheq kak bos yang sentiasa setia  disebelah aku ni pakat menjerit x hengat. Nasib baik x pecah gegendang telinga aku. X pasal² masuk sepital bukan sebab excident kereta tapi gegendang telinga pecah disebabkan jeritan Kak Cheq Bos yang setaraf dengan bunyi mp.4 kat pusat karaoke keluarga☺☺☺.. Malang memang tidak berbau...☻☻☻. Apa nak buat dah nak kena, redha je la, Pak Inchik maafkan saya, kerana tidak sempurna dan awak bukanlah suamiku En. Sotong, hoi motip!!...☺☺☺

 Sorry yea Pak Inchik tak sengaja, lagipun kejadian ini berlaku disebabkan awak  yang menelepon saya ☺☺☺...so moral off the story ...Awak sambung le sendiri..
 ....Nasib baik lampu signal x ada apa² kalau x fening lagi laaa $$$....

Alhamdulillah, x ada kecelakan yang teruk cuma kereta je yang bercalar sikit. Apa yang penting aku dan kawan² selamat. Aamiin ya rab!. Harap²  dorang x serik  naik kereta dengan aku lagi ☺☺☺. Patutlah kerajaan x bagi memandu sambil bercakap ditelepon inilah akibatnya. Padah kesilapan yang kecil boleh mengakibatkan penyesalan sepanjang hayat ☻☻☻. Nasib baik berlaku dalam bangunan kalau di jalan raya, ☻☻☻ sape nak jawap.  In Shaa Allah, akan aku jadikan satu pengajaran yang paling berguna untuk diri sendiri. No telephone during driving. ☺☺☺. Hopefully akan diingat sampai bila²...Jangan nanti dengan satu kesilapan kecil menyesal tak sudah. Perkara yang boleh dielakkan tapi disebabkan kecuaian diri sendiri kita merana pulak. Namun sekiranya takdir sudah tertulis begitu siapalah kita hendak menolak ketentuan DIA'kan." Kun fa' ya kun..".Cuma sebagai manusia selagi kita bole beringat, beringatlah. Bahaya ada di mana²  yang penting kita kena sentiasa berhati²  dan berwaspada. Beringat sebelum kena. Tapi yang aku nie dah kena baru nak beringat ☻☻☻..x mengapalah jadikan ini sebagai satu pengajaran and may be Allah bagi aku peringatan sebab ada benda yang aku lupa kot ☺☺☺. Aku mausia biasa yang tidak lepas dari melakukan kesilapan. Ampunkan aku Ya Allah...
Stop here. Hope see you soon and happy weekend gurlz ☺☺☺☺☺☺

(\_/)
(=.=)
(")_(")

Cik Sue 



2 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on November 15, 2014 at 6:38 PM said...

maaf jika aku tak sempurna juga..aku manusia biasa...huhuhu tq

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on November 17, 2014 at 3:41 PM said...

huuhuuuhuu sedihnya...lainkali kalau nak turun or naik kat parking drive pelan2 ekkk...cian

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei