Thursday, August 5, 2010

Mimpi yg x serupa...

Posted by Cik Sue at 12:30 PM
Salam kengkawan, n3 arie nie aku nak cite pasal mimpi..Baru² nie aku bermimpi..Bukan mimpi kena patuk ulaq yea..Kalu mimpi patuk ulaq jenuh ler???..Tapi mimpi aku nie lain ckit ,mimpi tsunami, ombak besar telah melanda rumahku, terus membuatkan seluruh isi rumah abis basah kena air malahan kami, anak beranak pun ghuyup dek kerana disimbahi oleh ombak tsunami..Esoknya aku pun habaq kat pak encik pasai mimpi aku tue .Cewahhh!!! dengan bangganya pak encik pun mentafsir mimpi aku..Dia kata nak dapat durian runtuh ler tue hahahahah...Kalau dah tsunami habuannya mesti ler besor gamaknya yea dak!! (berangan no one!!).....Uiisskkk dengornya bukan main seronok lagi..Dalam kepala udah tercongak mcm², itu ler ini ler..Masa nie ler tetiba aku nengok langsir umah x match ngan warna dinding, masa nie ler tikor yg selama nie kami lenjan sampai kusam dah rasa mcm getah sekerap tepu jer..1001 mcm rasa yang bertandang, itu blum lg dikira anak tekak yg dah mola meminta² nak mkn mcm² heheheheh...Kononnya nak dapat durian runtuh..heheheh and 2 hari lepas aku terima satu surat dari LHDN, rasa cuak jer bila tgk lambang tue..Bukak jer envelop tgk aku dapat CEK yaahoo!! Syoknye raye..sengih bukan lagi sampai telinga, udah x tahu mcm mana nak dikhaborkan heheheh punya ler ghumbira..Dalam hati siap kata lagi "hisk hisk..x sangka btol kata pak encik.." Tgk jer cek tue aku terus nampak no. 5..pas tue no.9 Waduuuhhhh...Banyakkkkkk..uuuiikkksss kelabu mata itam ku..tengok lagiiiiiiii...uiiissskkkk....kali nie rasa nak pitam...Ya Ampunnn buk yang benarrr ini!!.....dada dilanda debaran yg dah hebat..dap dip dup..dap dip dup..Tak puas atie nengok sekali lagi btol ker nie! wei!..belek lagi..owh!owh!terharunya...U oll'z tau brapa nilai cek aku tue.....

"


"


"


"


"


"


"


"
Add Imagealamak gangz sowey aaa.. mutu gambar kurang memuaskan almaklum laa guna camera hp jer lain ler guna Canon or Nikon DSLR...hehehe

Ahakss..Atenye 59 hengget 8 kupang jer...hahahah...Baki lebihan bayaran daripada LHDN..Alhamdulillah rezeki dari ALLAH s.w.t, walaupun RM 59.80 duit gak yea dak sape nak bagi. Dapat gak tambah² beli lauk nak posa nie ^_^..Yang benarnya aku sungguh x sangka LHDN bole pulangkan baki yg lebih tue. Iyealah bertahun² dah summit form blum pernah ada feed back selain surat menyatakan form aku dah diterima dan sedang diproses tup-tup LHDN kata ada lebihan sungguh aku x sangka!!! Aku niekan rakyat yang baguih..Tiap² tahu mesti declare kat LHDN kena @ x, itu belakang kira yg penting aku telah menunaikan tanggungjawab aku sebagai rakyat Malaysia..Kengkawan mcm mana??..Tepuk dada angkat telepon call ler LHDN wakakakak..oooppsss terlebey sudah..Sampai jumpa lagi..Adioosss..♥♥♥....

...nota..terima kasih LHDN kerana memulangkan baki wang aku..heheheh..

3 Komen Yang Terbaek:

Yan on August 5, 2010 at 8:00 PM said...

HA...HA...HA....HA... amik kau.punya lah pjg akak ketawa.punya lah suspe...ghope2nya byk tu je..Akak bc memula dah suspen..Ingat nak mintak belanja..heee. tak pe lah..dia bayar gak ..

dyea irdina on August 6, 2010 at 10:05 AM said...

sedang menanti cek dr LHDN jugak ni...bila agaknya? ke nak kena tunggu mimpi tsunami gak ek

lalah75 on August 6, 2010 at 4:38 PM said...

Kak Yan: Hahaha..2 la pasal ingat nak ghaye sakan taun nie hampeeee...

Dyea: Dyea punya banyak kot..sy skit jer 2 pasal lah cpt jer dorang bayar..sabar untung2 bole wat ghaye yea...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei