Saturday, March 5, 2011

Jom pekena Cendol sat..

Posted by Cik Sue at 2:49 PM
Assalammualaikum teman² blogger semua dan salam satu Malaysia. Heheheh..Seperti biasa la minggu pertama memang no activities ini semua gara² aku kena keje uhuhuhu. Di sebabkan arini panas membahang tetiba jer tekak terasa nak minum cendol, apalagi calling² ler membesau dan cheq mai Kolumpoq ajak pi pekena cendol ngan rojak kat sec 16 P.Jaya. Tapi malangnya masa we all sampai MBPJ tengah wat operasi potong pokok la pulak. Adus hai!! Udah le panas nak kena tunggu MBPJ abis potong pokok, mau rentung. Apalagi aku pun bodek² la mamak yang jual rojak tue supaya dia bagi we all makan kat situ, bila abang bai tue angguk kpala aku terus gi order cendol mintak mamak cendol tue antaq kat lori mamak rojak, sib baik ler dia baik atie nak antaq kalu x tunggu ler sampai MBPJ tue abis potong pokok uhuhuhu..Iyealah alang² sampai baik la kami makan terus baru la ada kick!! ♫♪♫..hahaha
Actually MBPJ dah suroh mamak cendol nie alihkan lori tapi mamak nie memang ketegaq sungguh!! dia buat derk jer..Orang² MBPJ pun malas nak bertekak kang x pasal² plak mamak tue ada kat atas kren, udah ler panas membahang so dorang pun potong jerla pokok, lantak ler kalau jap lagi ada yang makan cendol habuk kayu..MBPJ tue cakap ada aku kisahhh, sape yang x moh alihkan lori..Kuangkuangkuang. Tapi yang bestnye ada plak mangkuk tingkat mana yg dtg terus ngorder cendol and makan kat situ ek elehhhhh!!! Ape ke sengalnyer ko ni weii..kan ker MBPJ tue tengah sibuk kreengggg...krenggg..krenngggg....Hampeh!!!

Yang sebonarnya mamak rojak nie tengah parking kat tepi tebing sambil tunggu MBPJ abis potong pokok. Sebab potnya sebelah cendol. Tapi disebabkan aku dah bodek dia mintak makan kat situ maka dengan hati yang TERamat berat mamak tue bagi la jugak, "costumer always right" yeah..yeah!! ahaks. Membesau and cheq mai Kolumpuq sempat posing sambil tunggu rojak mee. Yang x bestnya kan sebelah tue longkang. Aduhai punya lah nak makan gak, telan jer la tapi jangan pandang tepi haa!!!!. Punya la borak blah..blah..blah..potpet-potpet..sampai abang mamak tue sound kat kami "saya tunggu kakak abis makan mau kasi alih ini lori pergi sana jugak!!"..La iyea ker nape x habaq!! Hehehe sorry ar mamak kami nie kalau dah borak petang pun x perasan lelebey lagi ari masih panazzzzz....membesau, cheq udah² le esok kita sambung lagi yea!! Jom balik opis sambung kejeeeee...

Celoteh oleh..♥♥♥..

4 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on March 7, 2011 at 9:08 AM said...

Nib baik terkena dahan pokok tue... bahaya tueee...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on March 7, 2011 at 9:09 AM said...

correction: Nib baik tak terkena dahan pokok tue...bahaya tuee...

EL MARIACHI on March 7, 2011 at 11:15 AM said...

jangan lupe singgah blog teman belajo cakap Perak..aje nyer iyeee...

Cik Sue on March 7, 2011 at 5:40 PM said...

BSB...
Klau kami kena dahan pokok tue untung ler..kami saman MBPJ sekali ngan mamak cendol tue...mokcik kayooo

El mariachi
itu le pasalnye teman nie udoh berkenan bebenor ngan bahasa deme tue..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei