Wednesday, March 9, 2011

My Inspiration..♥♥♥..

Posted by Cik Sue at 4:41 PM
comei kan bila Tun pose cam nie hehehe...

Assalammualaikum rakan² blogger yang cantik manis. Arini aku nak share cite pasal buku mantan Perdana Menteri kita yang ke 4. Rasenye ghamei yang dah tahu, buku nie launching semalam at Mid Valley Megamall. Wowww..Superb..Itu lah yang boleh dikatakan. Buku nie ditulis fully in English walaupun teman nie "English Education"nye idak ler berapa nak baguih tapi paham gak la apa yang Tun tulis tue. Ahakss!! Dalam buku nie semuanya tersingkap, terdedah mcm² ter..ter..ter la dan memang sensasi ar..Aduh!!! Ada gak part² yang lucu. Baguih idea Tun. Tapi x adil la kan kalau aku bagitaw sume, so moral of the story kena la beli idak pun gi la pinjam kat sesape. Lagi pun aku lom khatam baca buku nie. Memang syiok. Buku nie dicetak sebanyak 50,000 naskah sahaja untuk pasaran seluruh negara siapa cepat dia dapat. Semalam pun dah terjual 1000 naskah. Hegenye RM 100 jer. Ingat nak mintak signature Tun tapi malangnya beratur punya la panjang tahap² Justin Bieber gak arrrr, Tun memang famous! bukan saja dikalangan orang² Melayu malahan bangsa lain jugak, mak x larat la Nyah oiii...Caras jer cite nie jom layan pic yang terdapat dalam buku tersebut...Zaaaazzzzzzz...
This pic aku pernah tengok, masa aku gi melawat rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir Mohamad di Aloq Setaq. Cuma masa tue x leh nak ambik gambaq. Gambaq Tun dan isteri bersama anaknya Marina.
Antara koleksi gambar dalam dan luar negara semasa beliau menjadi Perdana Menteri...Sampai kutub utara Tun jejaki hebat kan..kan..kan!! Bukan calang² orang yang boleh sampai ke situ.
Sebahagian gambar² yang terdapat didalam buku tersebut..
Hobi yang cukup digemari oleh Tun - riding horse....steady and macho man!!
Dah lama daaaaa!!.. Pasti ramai yang ingat dengan ungkapan tue kan!!! Masa nie aku tengok live kat TV dari PWTC, TUN bagi ucapan and last TUN bagitaw yang dia nak retired dari semua jawatan dalam Parti..Tergamam semua orang, senyap sekejap dewan Merdeka. Rafidah Aziz the first person yang datang meluru dan melutut depan Tun...Ini baru betul dikatakan kejuztaaaannnn!!! Tabik springggg lah kat Tun ...Sejarah dilakar.
Finally after 8 years "A DOCTOR IN THE HOUSE" The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad. It's was a great!!! happy reading. Tapi ingat yea kengkawan, buku nie cuma terdapat di MPH book store je, kat Minerva book store x ada yea!..

Tun adalah sumber inspirasi dan juga idolaku mungkin sebab aku membesar dizaman Tun jadi aku obses terhadap Tun. Pemikiran Tun memang first class. Kepada Tun aku mendoakan semoga Tun sentiasa sihat dan selalu diberkati olehNYA. Terima kasih yang tidak terhingga buat TUN. Klau nak cite sampai esok pun x abis, jadi cukup ler untuk arini. Aku berhenti disini dulu., idea pun dah kering hahaha..Terima kasih kepada yang sudi membaca coretan ini sayang uollz ...Sampai kita berjumpa lagi.

Aku yang berceloteh..♥♥♥..

4 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on March 9, 2011 at 6:17 PM said...

Ciksue aku pun suka dgn Tun. Dia memang byk membuat perubahan pada M'sia. Aku rasa kalau Tun x ada mungkin kita masih lagi mundur macam negara ke3.

EL MARIACHI on March 9, 2011 at 7:41 PM said...

ate tengok gambo aje le ye...itulah pentingnyer English Edukesyen...

Yan on March 9, 2011 at 10:39 PM said...

Tun among the genius people..

Cik Sue on March 10, 2011 at 8:21 AM said...

BSB...
Btol tue, byk jasa Tun terutama pada org Melayu..

El Mariachi..
Paham gak ler ape yang deme tulis tue..part yang paling best bace adalah kisah Anwar heheheh..

Kak Yan...
2 la pasal pemikiran Tun x boleh nak dibaca. Semuanya superb..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei