Monday, March 28, 2011

Apam dot-dot

Posted by Cik Sue at 11:10 AM
Assalammualaikum rakan² blogger semua. Hadoyai lama bebenor x mengemas rumah. Minggu lepas jalan² ke rumah kengkawan terbaca n3 pasal apam dot-dot. Wah!!! Sekarang nie memang tengah meriah ngan apam dot². Perasaan ingin mencoba terus berkobar² sampai ke tahap superman hahaha..Masalahnya aku x ado mixer, x per jangan jadikan itu sebagai satu alasan, kita hencang guna tangan jer tapi percobaan pertama aku GAGAL. Apam aku x nak naik, apa kata orang bantat. Alahai Cik Jah oiii...Jangan patah semangat coba dan coba lagi. Aku gerenti anak² mesti suka pasal apam nie colour full. So percobaan kali kedua terpaksa la aku invite mentor datang ngajor, saper lagi Acik rien in the house laa.. Jom layan aku wat apam dot².....
Akhirnya setelah 18 kali membodek baru ler berjaya mendapat benda nie...uhuhuhu sib baik percobaan pertama gagal merasa la dapat kalau x haraaaammmmmm....
Adunan yang telah siap....best..best..confirm jadi nie..hahaha
Eh eh!! bahannya kat bawah la plak...Silap upload daaaaa...heheheh
Siap dah masuk dalam acuan cuma blom di dot² jer....
Jom kita kukus....Janganlah x jadi, berdebar² jantung ku ibarat mcm nak berjumpa dengan bakal mak mentua jer...Lelebey lagi bila 'mem besau' dah request...Ya Allah, jadi kan la apam dot² aku nie..dup dap dup dap....Dan akhirnya...

Yahooooo!!... Inilah hasilnya comeikan sekali tengok mcm lady birds plak kan...kan..kan..Serius rasenye sangat "marvelles"...Yang ini untuk kengkawan opis daaaa meriah tue!!...Harap² kali ini Mem Besau akan suka..Kalau x haruuuuu!!! uwaaaaa...
Ini untuk power puff girls ♥♥♥ bawa pi school...Bukan main seronok lagi mike, siap nak cangang ngan kengkawan lagi...Uhuhuhu dia x taw yang mama dia bagai nak tercabut jantung bila buat apam dot² ..Tolong laaa!!!
Yang ini plak request dari pak encik yang teringin bebenor nak bawak pi office..Iyea fist time isterinyer buat kueh bangga gak la....hahahaha ♫♫♪♥...

Kepada kengkawan semua terima kasih kerana memberi komen² yang sangat membina. Insyaallah lepas nie aku akan cuba perbaiki lagi mana yang terkurang. Happy merasa yea kengkawan..Moga kita jumpa lagi di next n3 muah..muah..muah...♥♥♥...

17 Komen Yang Terbaek:

Yan on March 28, 2011 at 12:58 PM said...

Cantiknya... rasa nya sedap?? akak ada dah masukkan dlm draft bila jumpa recipe ni. Ingat nak cuba. rupa2nya ada org dah mula.. best ye.. nak lah sikit..Len kali campakkan sikit kat Plaza ALam sentral tu.. Ku tunggu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on March 28, 2011 at 2:25 PM said...

as salam,sedapppp nyerrr. Nanti bawa yg lain pulak kkk. tapau special utk aku tauuu...

Wanieyra on March 28, 2011 at 2:28 PM said...

cantik.....mmg cantik!

Cik Sue on March 28, 2011 at 2:36 PM said...

Assalam kak Yan..
Hahaha kali nie saya mendahului akak la yea....memang sedappp

BSB..InsyaAllah next time aku buat aku tapau tuk anak2 ko plak...hehehe tapi diam2 yea...

Wanieyra..
Memang cantik dah sedap dimakan..budak2 suka pasal colour full

EL MARIACHI on March 28, 2011 at 6:23 PM said...

hemmm..bawakler ke ofis bagi kawan merasa...

ibu_Arifa on March 29, 2011 at 2:37 AM said...

cantiknyer..pandai akak buat. saya suka makan apam!

Cik Sue on March 29, 2011 at 8:32 AM said...

Encik ElMariachi
Aku dah pun bawak mai opis tapi sayangnyer ko x dtg plak masa tue..InsyaAllah bila aku buat lagi nanti aku bagi ko yea...

Cik Sue on March 29, 2011 at 8:33 AM said...

Assalam ibu Arifa
hahahah...lain akak post utk awak yea..bagi akak yg amatur nie dah kita ok la tue...hahahah

aNiM on March 30, 2011 at 11:18 AM said...

cik sue.. nape tiut sangat apam ni???syg nak mkn..huuhu.. nk resepi bleh?

FizaMustafa on March 31, 2011 at 5:20 PM said...

eee cantik la!nak buat ! nak buat ! oke mama mimpi ~

Cik Sue on April 2, 2011 at 10:59 AM said...

Assalam Anim..
Hahahah...itu ler rase x tergamak nak makan...

Fiza...
Cer try buat mosti anak2 suka..

cik tipah lenggang on April 4, 2011 at 9:24 AM said...

fuyoooooooooooooo.....ina nk blajar buat jg la kak sue..sgt cun tu...syabas...

Cik Sue on April 5, 2011 at 8:11 AM said...

CTL...
hahahah mekasih ina..try jgn x try pastu update dlm blog wokey...

atIEsAyAnGkAmU on April 5, 2011 at 3:25 PM said...

cantiknyer kak sue...
nk la 1 tupperware tuh...
cun plak nengoknyer...

Cik Sue on April 5, 2011 at 6:27 PM said...

Atie..
boleh nanti akak wat akak poskan kat atie erk..heheheh

Jue_ilias on April 6, 2011 at 11:33 AM said...

nmpk cedap jep.heheh

Isteri @ Ibu Yg Kiub on April 11, 2011 at 2:01 PM said...

Cam na resepinya?...saya nak cuba buat..hehehe

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei