Tuesday, March 1, 2011

~Breakfast~

Posted by Cik Sue at 7:08 PM
Assalammualaikum kawan² semua..Alahai ayat skema gilerz ahaks. Amacam orait x? Semalam dah penat merayau² sana sini sambil tue singgah le blog rakan² blogger..Waduh!!! Meriah sungguh hujung minggu teman² blogger sume..Ada yang sibuk meng'deco' rumah alah² 'Eric' pasang sini gantung sana uuissskkk. Teruja gak ler aku nengoknye. Ada plak sibuk ngan kuih kundas..Selera gitu...Yang berjalan sambil berlibur. Seribu satu macam agenda teman² semua. Tak kurang jugak yang beraktiviti bersama² keluarga tercinta termasuk la aku..Hujung minggu lepas aktiviti poket penuh hahahah..Heaving breakfast kat luaq la apa lagi. Ini satu lagi penyakit yang aku x leh nak blah, pantang poket kembung mula ler mengantung periuk belanga hahahaha..Tapi bukan selalu pong...Aiseyman malas ler nak story pepanjang jom ar layan gambar breakfast versi hidup kena slamber at Kg Baru...zazzzzz
Ni nasik lemak ateq..Suroh ambik lauk dia x moh, x moh sudaaahhh...
Bergedil panas...BSB ko kan kreatif cer coba..cer coba..hehehehe
Favorite 'pak encik' tempeh goreng...gitu ler kalau dah kawen ngan JAWA...ahaksss!!
Kuih Lopez...memang the booommmm.....
Ini nasi impit untuk lontong selalunya orang Jawa yang buat..Di bungkus dalam daun pisang..memang asli. My mother in law selalu bikin bila hari raya..Pada yang x tahu nak buat agak payah sikit..Cam aku nie yang tau makan nyerrr heheheh...
Perut dah kenyang baru leh senyummmmm....Ek eleh!!!!
Dah abissssss......
Ini ler kedainya. Sorry la x hengat plak nama kedai nie tapi dekat pasar minggu Kg. Baru jer..Nasi lemak and lontong akak nie memang best tapi itu pada aku lah x taw la korang punya selera plak, kat sebelah kedai akak nie jual roti canai, sebelah roti canai ada jual kuih udang..Kalau nak tahu datang test, try dan coba sendiri arrgghhh!!! hehehe....Jom jalan² breakfast...

Yang berceloteh..♥♥♥..

7 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on March 1, 2011 at 9:25 PM said...

kuih kundasssss....hahahahaa....plawok plawok plawok....

kpah k-poh on March 1, 2011 at 9:28 PM said...

amboi...makan sampai licin...mesti sedap tu..

Cik Sue on March 2, 2011 at 8:25 AM said...

Assalmualaikum...
En.El Marischi,
Mengikut kata bff aku kuih kundas tue hanya terdpt di Peraknyer teringin aku nak rase...plawok..plawok

Kpah k-poh
hehehe..gitu ler kak pantang poket kembung mula ler..hadoyaiiii

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on March 2, 2011 at 8:32 AM said...

As salam,tempe goreng aku punya peberet gak? bila nak dpt makan sambal udang ko tueeee..

Cik Sue on March 2, 2011 at 1:58 PM said...

BSB kalau setakat sambal undah tue insayAllah...panjang umuq ada ler nanti sabo erk..hehehe

kakchik@ella on March 2, 2011 at 3:24 PM said...

Uikssss??? sume sedap2 nih. kt kg baru eh? kat sana mcm2 makanan ada, kan. sedap2 pulak tu.

Cik Sue on March 2, 2011 at 4:46 PM said...

Yea kakchik bab kata kat Astro tue mcm2 adaaa..Arwah Pakcik Astro tue pun dari Kg Baru gak..heheheh

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei