Thursday, June 9, 2011

Diet setimbang...

Posted by Cik Sue at 9:50 AM
Assalammualaikum kepada teman² blogger yang cantik manis. Arini nie CS nak story about my dinner last nite. Waaaahhh!! pepagi lagi CS dah speaking London. Hehehe. Actually yesterday masa lunch time kat office, CS nampak office mate CS encik Saiful a.k.a monabijan makan sandwich subway buat kali ketiga berturut². Hadoyaiiii CS rasa cukup tercabar, nak² plak sekarang nie berat badan CS sikit lagi nak sama dengan anak dinasour huahuahuaaa. Bukan apa CS takut la nanti x muat baju raya yang CS tempah 3 bulan lepas. X glamer ler CS pagi raya nanti auuwwww!!! Ini x bole jadi nie, x kan encik Saiful sorang jer nak korussss CS pun nak koorusss jugakkk. So sebagai langkah pertama CS kena le ubah menu makan malam CS,(aik nape makan malam jer siang x makan ker hehehe) sib baik Charlie's Angel CS ada kat kampung, mudah ler sikit misi CS hehehehe. After balik kojer CS terus terjah peti ais melihat² apa yang patut, setelah dibelek & digodek² isi perut peti ais, maka CS dengan senang hati membuat keputusan bahawa menu makan malam ala² subway hahahahah (gara² terpengaruh ngan en.saiful) Pak encik pun ok no hal baguih², lebiuuu laaaa hehehehe...Apa yang penting no more rice tapi masalahnya berapa lama erk bole tahan x makan nasi, Alahai cubalah semangat sikit...Cer tengok menu dinner CS, cer tengok..cer tengok...
Sekeping roti putih...Rasa cam x cukup jerrrr nie, x per kita tengok yang seterusnya...
Sikit jer kekononnya nak motivasi supaya makan pun sikit laaaa..Poyo's arrrggg
Terliur x, Apa x hadooooooo pun???...Mak x kisah Nyahhhhhhh!!!...
Meriahnya sandwich CS tapi sandwich yang en. Saiful makan semalam x hado sardin or tuna cuma sayur²an ngan mayonis jer...Nie apa kes, kata menu diet subway...Hhrrrmmm!!!
Taaaraaaaaa....Ini ler dia sandwich dari CS....yuummmmyyyy tambah lagi satu laaaaa. Korang rasalah kan menu nie sesuwaaaiiii ker untuk orang diet??....heheheheh meminjam kata² Nabil rajalawak "lu pikir la sendiri..."

Tapi masalahnya dari pagi tadi CS asyik terbayang² sambal tooomisss ikan ngan nasi putih panasssss uuuiiisssskkkk...Udah namanya pun Melayu kan. You can do it CS, jangan mudah menggalah sebelum berjuang, usaha tangga kejayaan. Bila d'pk kan balik sesudah jer nak diet wat per ada 'uang' pegi jer la slimming center kan ker banyak pilih jer mana satu nak. Iyea x...hadoyaiiii bikin CS tensiooonnnnn....

8 Komen Yang Terbaek:

ainnoraini on June 9, 2011 at 12:17 PM said...

ingatkan CS makan roti kosong jer...harus kurus pas ni...

tapi kalau kak ain mau pekene nasik jugakkk...

Cik Sue on June 9, 2011 at 12:24 PM said...

Kak ainnoriani..
hehehe kekononnya le la nak mencoba tapi selalunya jadi cobaaan jerrrr...pas nie confirm kena carik nasik gakkkk..hahahah

EL MARIACHI on June 9, 2011 at 5:28 PM said...

apasal ciksue?sudah tambah berat badan ke...takper nanti bulan posa boleh kasi turun balik...

Cik Sue on June 9, 2011 at 6:09 PM said...

ElMarichi..
Gitu ler dah banyak benor penambahannya daripada penolakan uhuhuh...

miemiezs on June 10, 2011 at 9:17 AM said...

macam sedap je nampak sandwish tu....lapar lak perut ni....kak sue...nnt akk join la 1st GA mimi wat tu....khas untuk father day....hihihi

EL MARIACHI on June 10, 2011 at 2:34 PM said...

penambahan takper jangan pendaraban...haha...

Cik Sue on June 10, 2011 at 4:32 PM said...

miemiezs..
Insyahallah..akak joint nanti..

ElMarichi...
hahahah...itu "BALAS"...

♥ Che NamNam ♥ on June 10, 2011 at 4:51 PM said...

tak pernah lagik makan roti neh cenggitu.

kalau makan roti neh sy mesti buat sambal tumis ikan bilis.pastu cicah ngan roti neh..perghhh layannnn...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei