Wednesday, June 22, 2011

Office ku dirampok

Posted by Cik Sue at 1:59 PM
Assalam rakan² blogger yang sentiasa dihati. Sebelum CS bercuti panjang mulai esok hingga ke hujung minggu nie, teringat la plak nak buat n3 baru. Actually ini cite last week tapi ntah nape mood nak update n3 nie last week memang zero. Citenye begini ce cite-ce cite last week office CS kena rampok huahuahuaaaa. Memang terkejut beruk CS ialah dah berpuluh tahun kojer kat sini, first time terjadi office kena hack hahaha. Before this ada gak terjadi tapi tempat staff x pernah la perampok² tue usik melainkan tempat MD or tempat bos² jer, syukran la kami. Tapi arie rabu lepas datang² office x bole masuk cam biasa siap tergantung notice depan pintu"office ditutup sementara". Waaah!!! cam best jer bunyi ayat tue kan. CS baca ayat yang tergantung tue sambil bersorak ghumbira ada can dapat cuti free, pelagi ke Jln Tar ler kita pakat memborong kain buat baju raya hehehehe. Selidik punya selidik ghopanya office kena pecah. Berdegup laju jantung memasing, pasalnya ramai gak yang simpan barang² berharga dalam office. CS rilex jer sebabnya x ada benda yang berharga pun CS simpan kat dalam office, paling tidak pun duit syiling nak buh parking. Lain² tue ,CS rase x ada apa pun. Tengok muka office mate sumenya dah macam asam kelubi, kelat jer. Hahahah!!! Lama gak ler kami terpaksa menunggu sebelum dibenarkan masuk ke dalam office. Bosan tahap max naik cayor make up kahkahkah!!! Lebih kurang kol 11.30 pagi baru ler Pak Sarjan tue benarkan kami masuk and check kalau ada apa² barang yang berharga ilang. CS rilex jer la pasal extra confident x ada barang CS yang ilang, berlenggang kangkung la CS nie masuk ke dalam office sambil tersengih ala² miss world pencen hahahah. Tapi itu le kita manusia mampu merancang tapi segalanya hanya DIA yang menentukan. "Kun fa'ya kun".. jadilah!! ia maka terjadilah ianya...Bila CS masuk jer sume mata tertumpu pada CS....Aik pasal apa deme nie, x pernah tengok CS jalan mcm itik pulang petang ker hahahah!! Tetiba office mate CS teriak "tueee dia tuan punya tempat dah mai...." La pe kes nie weii. Pe kes...Jom kita tengok apa keeeees sebenornya......Zzzaaaaazzzzzzzzz...
Tempat salah sorang offime mate CS yang dirampok...Banyak gak yang siperampok tue dapat di sini...Pakcik kayoooooo!!
Sape abang 'encem' nie..Ini ler abang polis yang sedang mencari bahan bukti...Sempat lagi dia posing bila nampak CS nak snap gamboooor...hahahah...Sebenornya dia terkejutz bila CS menjerit cam hesteria bila tengok tempat CS di rampok dengan kejamnya...huahuahuahuaaaaa....Abis sume duit syiling CS nak isi parking dikebasnya...
Office mate CS begitu ralit melihat abang polis yang sedang bertugas melakukan sebabak 'Crime Scene Investigation @ CSI..."
Tabung duit syiling CS huahuahua...Idak ler banyak duit syiling dalam tabung nie tapi cukup ler untuk CS bayar parking kete MPBPJ selama sebulan...huahuahuaaaaaa...Hadoyai
Tempat My Friend pun kena gak tapi perampok tue selongkar sikit jer mungkin sebab dia x jumpa duit dalam drawer ...Mmg pun my friend x suka tinggai duit kat office, selamat ler kome BSB!!!
Segala isi perut dari drawer CS dihambur keluar, tapi takat jumpa duit syiling ngan beberapa kepinng not merah jer, huahuahuaaaa itu pun duit tue CS nak pi makan KFC ari jumaaat nieeeee...X per la, kira CS sedekah jeeeer laaa udah rezeki si perampok tue kan... Gini ler ghopanya tempat CS, sib baik x ada barang² berharga kalau x sekali lagi la CS menangis x berlagu huahuahuahuaaa. Apa pun kepada perampok tue (cam ler si perampok tue bace Vlog aku nie hahaha) CS halalkan jer la duit syiling ngan beberapa keping not RM yang diambil tue. Cuma lain kali kalau x ada keje jangan ler merompak buat ler keje lebih berfaedah dan yang halal. Basuh kete kat parking ker, jual buah jambu tepi jalan ker, x kisah la asalkan yang halal. Alahai bagi tazkirah pada perompak, udah nama pun perompak apa ada kisahnya iyea dak...rompak tetap rompak uhuhuhuh. CS mendoakan agar si perompak² ini bertaubat untuk baikkan dan demi masa depan mereka...Amin..

17 Komen Yang Terbaek:

Yan on June 22, 2011 at 5:00 PM said...

sian nya cik sue..

kena kumpul balik lah ye..

Cik Sue on June 22, 2011 at 5:06 PM said...

tue le kak, x per la agaknya bukan rezeki saya duit tue..saya halal kan je laaa x banyak mana pun yg pencuri tue dapat...

Rinna on June 22, 2011 at 5:34 PM said...

Nasib baik tak de benda yang berharga yg CS simpan kat ofis kan..kalau tak hangus ler..

Sabo je laa.. iye laa benda2 gini mmg tak sangka akan berlaku kan..

eYe on June 22, 2011 at 5:51 PM said...

nak buat cemane...kumpul balik syiling bebanyak pasni....sy nye kasut hantaran lak tu kena rembat...tak bertauliah btul perompak tu...rembat la benda lain

Cik Sue on June 22, 2011 at 6:27 PM said...

Rinaa,
tue le pasalnyerrrr rase cam nak ketuk2 jer pala perompak tue kalau jumpa heheheh

Cik Sue on June 22, 2011 at 6:28 PM said...

Yani...
2 le pasal mcm x ada benda lain nak di rampok kasut pompuan pun dia belasahnyer...uhhuuhhu bengong pun perompak...

ummu muhammad on June 22, 2011 at 6:51 PM said...

perompok jantang dgn tino ke CS? nak curik curik jelah..jgnlah buat sepah kan..nyusahkan kite nak kemas jer..
p/s: maintain h tempat kak BSB..jiran depan belakang rupenye CD dgn kak BSB.. ;)

EL MARIACHI on June 23, 2011 at 5:45 AM said...

ye cik sue...kau punya title pun sudah bagi clue...hehehhe...

ieda on June 23, 2011 at 9:42 AM said...

aduh dikk sure fobia kalau akak nie :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 23, 2011 at 1:59 PM said...

sib baik penyamun tue tak ambil kain baju raya akuuu...kalau tak pengsan aku kat situ,

ainnoraini on June 27, 2011 at 5:19 PM said...

kat opis kak ain pun pernah jadik mcm tu..kwn opis tu hilang laptopnye..

mmg dasar penyamun..semua nak dicurinye...

Cik Sue on June 28, 2011 at 1:47 PM said...

Kak Ain
Kawan saya pun sama, laptop kena sapu..udah ler baru beli...siaaan diaa...

BSB,
hahahah kalau x confirm x beraya ler ko erk...lagi kesian!!!!

Cik Sue on June 28, 2011 at 1:48 PM said...

Kak Ieda...
tue la pasalnya skrg nie nak tinggai barang kat opis kena pk 80 kali...heheheh

Izmee..
siba baik tempat ko maintain jeeee erk...Alhamdulillah laaa ko...

Cik Sue on June 28, 2011 at 1:50 PM said...

Assalam Ummu....
hahahah tue la dia ingat dlm drawer CS ada 8 juta hengget agaknya...1/2 hari gak la CS terpaksa mengemas, sib baik sikit jer di teraburkan...haduyaiiiiiiii

ummi_khalish on June 28, 2011 at 6:44 PM said...

masya allah..tmpt kje pun blh kna rompak?nsib baik bkn time org ada..klo x lgi naya..ish2...mcm2...cs,kena menabung bliklh ye..tpi pstikan bwk ke hulu hilir..hehehehe....

Cik Sue on June 28, 2011 at 7:31 PM said...

Ummi..
Itu le pasalnye agaknya dah x hado kojer sangat ler tuee...uhuhuh

MulutPayau on June 29, 2011 at 12:42 AM said...

Assalamualaikum Cik sue...
Siannya...nasib baik ler CS tak tnggal barang brharga kat ofis...kalau tak semuanya disapu.....

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei