Friday, June 10, 2011

Lunch at Puteri

Posted by Cik Sue at 4:37 PM
Assalammualaikum & Selamat petang rakan² blogger yang disayangi. Petang nie CS just share cite pasal makan, x ada angin jauh sekali ribut apatah lagi tsunami tetiba jer membesau dengan murah hatinya nak belanja mak² dara 4 orang nie. Waah!! Alhamdulillah Rejeki enggak bisa kami tolak deh, lebih lagi datangnya dari membesau, kayaknya sungguh lumayan gitu. Dengan senang hati kami terima. hehehehe. Oleh yang sedemikian pada sebelah tengahari kami berombongan pergi makan tenghari ke Restoren Putri yang terletak di Sungai Penchala. Rasanya semua tahukan yang restoren ini kepunyaan Puan Hajjan Rubiah Superman. Actually this is not first time we having here, dah banyak kali dah. Kami suka bangat makan di sini kerana tempatnya yang agak privasi, jauh dari hiruk pikuk kenderaan yang lalu lalang so makan pun tenang jeeeerrr..Alahai sebab perot dah teramat kenyang CS malas nak tulih pepanjang jom ler kita layannnz gambor² yang sempat my BFF a.k.a Be Simple Beb rakamkan ini. Million thank you to BSB....Jom terjaaaaahhhhhhhhhh.......
Sebelom memenuhkan perut maintain ayu...
Menu yang terdapat di Restoren Puteri
Penambah seleraaaa..Sambal belacan, sambal tempoyak, cencaluk......
ambik²..tambah²..jangan malu²..order²..yang pasti membesau yang bayarrr wokeyyyyyy!!!
Pelbagai desert...
Suasana di dalam resto...Tenang mendamaikan
Menu tenghari jumaat...
Ikan bakar Puteri
Soto
Nasi BSB...Lauk orang DIET.....
Masak lemak siput sedut..Marvelessss BSB punya feberet nie kalau x caya.....
Percayaaaa laaaaaa...Mangkuk ke 2 hahahahha....ampun BSB!!!
After abis makan in ler acara yang paling ditunggu² menggalahkan cabutan bertuah...mari kita lihat siapa yang kenaaaa........
"Oooo..mcm tue ker?? Isssk x sangka laaa, betol ker cheq..."agaknya itu ler yang membesau katakan sampai berkerut² dahi, panaaaaaasssss.... tapi kak Ratu tetap maintain ayu lebiiiuuu ler....
CS kalau nak tido tolong balik umah yea! Ini tempat makan, Mis Mid suka bebenor dgn labun si Cheq tue yeaaa, tolong jangan percaya itu semua gosssiiipppppppp.....hahahahaaaa
Dan ini le hasilnya...Sib baik mama paparazi x snap perut CS hahahaha...Membesau we all nak say thank you so much nice lunch...Moga membesau panjang umuq murah rezeki serta maju terus dalam perniagaan...Kengkawan cakap apa "aaaamiiiiinnnnnnnnn....".Alhamdulillah dah abis pun jom kita balik office yea kenkawang lepas nie turn sape plak nak open table...♥♥♥....

8 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 10, 2011 at 6:30 PM said...

ciksu kat putri tue memang semua makanan dia sedap2kan ditambah pula org belanja lagi sodapppp...tq so much membesau, nanti belanja lagi.

Yan on June 12, 2011 at 12:41 PM said...

Ooo resto rubiah suparman ye.. best ke?

Cik Sue on June 13, 2011 at 8:16 AM said...

BSB..
Btol..btol..btol..Kalau bulan posa lagi best siap ada gerai2 lagi...Jom tahun nie kita buat renuion buka posa at Puteri...

Cik Sue on June 13, 2011 at 8:17 AM said...

Kak Yan..
Sedap kak..cer try..cer try..

ummu muhammad on June 14, 2011 at 5:47 PM said...

ciksue n kak BSB kalau nk telan liuq bace blog dielah..makann..sedapp nampak ciksueee.. :D

EL MARIACHI on June 15, 2011 at 5:47 PM said...

ohhh..ini le tempat kembar Catriona Ross tu yer...

EL MARIACHI on June 15, 2011 at 5:50 PM said...

kat Bangsar pun ada jugak satu restoran Rubiah SUperman...tapi cam tak best je...

suri solehah on June 17, 2011 at 7:00 AM said...

cik sue..tengok dia disply makanan kecur liur ni...andai dekat sudah kuajak hubby ku kesana....huhu

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei