Monday, June 20, 2011

~Temasya Sukan CBN 1~

Posted by Cik Sue at 8:43 AM
Assalam gang blogger yang ceria selalu. Lama betul CS x bersiaran uhuhuhu. No story nak update hehehe. Hari nie CS nak cite sikit pasal sukan kat sekolah anak CS, Sabtu lepas 18hb Jun 2011. Selalunya awal tahun dah buat temasya sukan tahunan tapi tahun nie pertengahan tahun plak. Sukan tahunan sekolah anak CS nie memang meriah gilerrrr, suka sangat tengok ialah CS dolu² sekolah kampung jer manalah ada cheerleaders, khemah untuk rumah sukan pun guna kain perecut yang warna-warni jer naik berasap CS dalam khemah tue uhuhuhu. Makanan pulak sendiri taja. Kiranya dah cukup meriah ler gamaknya tu. Tapi budak² sekarang nie lagi beruntung semuanya disponsor dari baju, kasut sampai ke makan disediakan nak² pulak cikgu² sekarang pun cukup inovatif dan kreatif. Terima kasih kepada cikgu² semua yang sangat prihatin. Jom kita layan gambarrrr yang sempat CS rakamkan tapi itu ler CS guna camera hp jer ada gambor yang x berapa jelas dan jauh uhuhuhu...Next time nak kena guna DSLR hahahah..Berangan ler CS oiiii...Jom kita terjaaaahhhh......
Trademark for CBN...
Arisa pun kena gak pakai baju warna kuning.....mango,mango,mango.....
Acara perbarisan dimulakan oleh Srikandi Dang Anum
Dikuti SriKandi Tun Fatimah...Gaya penyanyi M.Daud Kilau..hahahah
SriKandi Tun Teja dengan gaya Broadway...
SriKandi Mahsuri macam perbarisan polis la pulakkkkkkk...
Siapakah disebalik topeng ini..?? Ya ampun, kasut hang anak saper laaa nie erk..huurrrmmm
Rumah agam Tun Teja....Tengok ler makanan kat tepi tue sampai CS pun dapat tempiasnya...Terima asih kepada parents yang participate, uols memang sporting. Terbaeeeek!!!
Cheerleaders Tun Fatimah sedang menanti untuk beraksi.....
Cheerleaders Dang Anum dan Tun Teja
Ina Nur Narisa cheerleader for Tun Fatimah...so sweet, comei sangat....
Gadis cilik cheer dari Dang Anum dengan kata semangat 'We love red and we are the warrior's...'
Penat bersorak ker Atek, kita rehat sebentar sambil berposing....
Selain perbarisan, satu lagi persembahan yang sangat ditunggu² oleh semua yang hadir ialah Cheerleaders. Teruja betul tengok aksi anak² melentukkan badan mereka, almaklumla CS dolu cuma sekolah kampung jer mana ler pernah ada cheer nie. hahahahah...Gayat sekejap.
Cheerleaders Mahsuri sedang melakukan persiapan sebelum persembahan, oklah best gak mayang di ulit dari Mahsuri Group. Baju cheer kumpulan Mahsuri serius memang the booom pasal tue la dorang dok dalam bilik sebelum persembahan...Uhuhuhuh...
'We are the warrior's'..Dang Anum sedang membuat persembahan, selalunya kami mesti teruja melihat persembahan dari Dang Anum tapi tahun nie tidak seperti tahun² sebelumnya sangat simple dan muzik pun slow jer...Apa sudah jadi dengan Dang Anum, mana Cik Noor..???
Persembahan ala Catwoman from Tun Fatimah, penuh dengan element drama. U'r the best..caya la Tun Fatimah...mango,mango,mangooooo
Ini plak persembahan alah² Broadway dari Tun Teja...Very simple but nice to see.....
Pada keseruhannya persembahan cheerleaders pagi tue sangat la tidak menarik, tidak seperti tahun² sebelumnya yang sangat gah. Rata² muziknya sangat slow.
Happy Father's day to my beloved Ayah...motifnyaaaaa!!!!!
Mereka dibelakang tabir Tun Fatimah sedang berehat...Terima kasih kepada parents yang bersusah payah bagi memastikan kejayaan Tun Fatimah.
Finally 'we in yellowwwww'..Actually yellow is not my favourite colour tetapi sebagai tanda sokong kami kepada puteri² kami yang rumah sukannya werne 'yellow' terpaksa la kami memakainya uhuhuhuhu...."We love Convent Bukit Nanas 1".

11 Komen Yang Terbaek:

ummu muhammad on June 20, 2011 at 3:25 PM said...

mantopp ank2 ciksue..convent! senang ciksue anta sek gurl..budak2 pun bijak n tak bnyk gangguan..tapi nak masuk pun bukan senang..ade piawaiannye lagi2 tak silap convent bukit nenas ni memang hebat pancaragam...

p/s: bile charlies angels nk dapat herooo???hekhekk

ummu muhammad on June 20, 2011 at 3:27 PM said...

CS try tgk ni utk hero in d making hehehh http://attuffahumairah.blogspot.com/2011/03/rancang-jantina-anak.html

Cik Sue on June 20, 2011 at 4:44 PM said...

Ummu...
Hahahaha...boleh ler nak kata hebat sangat idak pun..CS nie setakat gitu2 jer..
Heheheh Ummu, awak memang nakal yea..sorry kilang dah totoppppp..tapi kalau rejeki x tolak hehehehe...Walau mcm mana pun thanks for sharing hehehehehe

ainnoraini on June 20, 2011 at 10:12 PM said...

ciksue dah totop kilang ker...mcm same jer...
tapi kak ain terlebih sorang...harus totopp jer...tapi ade gak geng kat opis tu yg terrrmengandung...bile anak dah besar2...

Cik Sue on June 21, 2011 at 8:22 AM said...

Kak Ain...tulunnnnn...tulun jgn doakan utk CS yea hehehehe...udah ler kak ain x larat dah 3 nie cukup ler alhamdulillah....hehehehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 21, 2011 at 8:44 AM said...

aku jeles betul ler tengok cheerleader tueee....kalau ler dulu kat sek aku ada macam nie mesti aku dah jadi glomour uuuuu...

Cik Sue on June 21, 2011 at 12:20 PM said...

Hahahaha...Sib baik x hado masa zaman ko...Kalau x terlebih sudah...

ieda on June 21, 2011 at 2:07 PM said...

syoknyaaaaaa bila dpt tgk anak2 dlm aksi sukan kan .. walau pun sukaneka .. kalau akak lagi suke sbb banyak acara leh joint :)

Yan on June 21, 2011 at 7:23 PM said...

kita sama lah cik sue.

akka tak perrnah suka YELLOW..

meriah sambutan sport day depa ek..

Cik Sue on June 22, 2011 at 8:53 AM said...

Kak Ieda...
Akak suka sport yea??..heheheh memang seronok kak melihat telatah anak2 yg mencuit hati lelebih budak stand one...

Cik Sue on June 22, 2011 at 8:54 AM said...

Sis Yan..
hahaha..tue la saya pun x tahu le nape x gemor bebenor werne kuning...?
Memang meriah kak...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei